| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:15 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Ivisek77
worick
Bára byla přes ty vedra taky vyřízená.Tak sem ji pustil na zahradě zalejvání trávníku.Aby se vyblbla a hlavně aspoň trochu schladila.Teď je šťastná jako blecha a mam pocit že má neomezeno energie
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:56
- Nahlásit
Michall
Tak to mšá dobrý - já když pustila takový to stříkací zavlažování, tak psi chodili okolo vééélikým obloukem, aby na ně náhodou nespadla ani jedna kapička - blbouni
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 12:59
- Nahlásit
Dines
Bára se vody vůbec nebojí což je ale nevýhoda při zalejvání zahrady ona do toho skáče a pak de spát do boudy mokrá .
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 13:39
- Nahlásit
worick
by jsme zajeli na takovou jako oslavu do Prahy, tak by jsme se snad mohli na vás mrknout?
a my nic??
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 15:03
- Nahlásit
Já hlásím, že jsme byli poprvé i s Barneym na výstavě v Brně - Žebětíně. Pro Barneyho zážitek velký - s každým se chtěl kamarádit, každého očuchat, nevěděl, kam se dřív dívat a když se zaměřil na psa, tak byl jako v transu páník nepáník, piškot nepiškot. Takže si každej udělal obrázek o tom, jak mám nevychovaného psa. A o tom, jakou má berňák sílu nebudu mluvit, každý z vás určitě ví. No a moje dojmy - byla jsem ráda, že jedem domů. Ono být pořád ve střehu a připraven k akci, kdyby Barney udělal nějaký výpad za psem je dost náročný. Takže to vidím tak, že dokud je čas, tak zpřísnit výchovu a začít znovu chodit na cvičák - hlavně kvůli styku s ostatními psy. Je fakt, že na procházkám nepotkáme skoro žádnýho psa. Fakt nechápu, jak jsem si mohla myslet, že když bude všude kolem tolik psů, že to půjde tak nějak hladce. Snad není pozdě a nemusím si o sobě říct, že jsem jako pán totálně pohořela.
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]
Na fotce - moje mamka s Barney napravo, nalevo je jedna bernská slečna (18. měsíců), která měla tak lesklou a hebkou srst, že mě uplně překvapilo, když mi paní řekla, že ji má takovou z granulí! Barney podlé té salašnice má srst hrubší a jakoby vysušenou, nelesklou a jak se píše, že po Acaně někteří psy reznou...začíná to být i náš problém.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 15:20
- Nahlásit
Slyšel jsem že se na zlepšení kvality srsti je dobré dát pesanovi každý den syrové vejce. Nepamatuješ si jakýma granulema paní krmí?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 16:44
- Nahlásit
dáváme pangamín ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 17:00
- Nahlásit
Michall
No, právěže říkala něco jako ,,proformance´´ nebo ,,performance´´. Toto jsem jí zrovna moc nerozumněla. Já se chystám zase koupit Algolith od Beapharu na tu srst.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 00:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Tak to mšá dobrý - já když pustila takový to stříkací zavlažování, tak psi chodili okolo vééélikým obloukem, aby na ně náhodou nespadla ani jedna kapička - blbouni - přesně naši to taky obcházejí
Drakopes
a my nic?? - s váma počítám u nás tu
Na srst dáváme lososový olej a pangamin. Berunkovi, jak teď vylínal, tak tomu zůstal jen takový sice ne ,,dráty", ale spíš mu ta srst zjemněla, no tak má zadek místo pevných kudrn, jen chmýří jako vylíhlé ptáče A neleskne se mu
Woriček je taky jak roční dorostenec - bez chlupů
Oba vypadají dost uboze a bude to tím, že v těch horkách prakticky nic nejedli
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 09:24
- Nahlásit
Tak hlásím, že jsem se dočkala a Follynku jsme si včera přivezli. Je to strašnej ďáblík, trošku jsem se bála jak se skamarádí s Arníkem, přeci jen 9 kilo proti 50 ale otrkala se celkem rychle a využívá Arnyho dobráctví, ten má chudák strach z každýho zakníkání jestli jí něco neudělal, tak když potvůrka už chce chrnět a ne si hrát, tak začne kníkat a Arny od ní zdrhá co mu nohy stačí a pozoruje zdálky, jak se madam vyvaluje
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 09:53
- Nahlásit
worick
S Tomem jsme měli v úterý stříbrnou svadbu (my žádnou neměli, ale jsme 25let spolu
To je pěkné výročí. Jak určíte datum oslavy, když nebyla svatba?
Dines
á když pustila takový to stříkací zavlažování, tak psi chodili okolo vééélikým obloukem, aby na ně náhodou nespadla ani jedna kapička - blbouni
Sally si lehne na okraj zavlažované plochy, aby na ni dopadalo jen trochu kapek. Neli znechuceně zaleze za boudu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 10:55
- Nahlásit
Žanetka
tak když potvůrka už chce chrnět a ne si hrát, tak začne kníkat a Arny od ní zdrhá co mu nohy stačí a pozoruje zdálky, jak se madam vyvaluje - - tak malá a už tak vyčůraná no, je to baba, co dodat Udělej nám fotky, plíz...
Strejda
To je pěkné výročí. Jak určíte datum oslavy, když nebyla svatba? - rejpal
To je přece od data, kdy jsme spolu začali chodit (asi půl roku před tím, jsme se spolu čekávali na cestě do školy a okoukávali se )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 10:57
- Nahlásit
worick
To je přece od data, kdy jsme spolu začali chodit
No jo, vlastně ...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 11:03
- Nahlásit
worick
gratuluju k výročí my jsme včera oslavili 1 rok od svatby, ale brali jsme se přesně na den po 10 letech, co jsme spolu, takže máme za sebou 11 let
jinak naše domácnost je jedna velká krabice, musíme se vystěhovat z domku kvůli rekonstrukci, je to děs, tolik krámů za ty roky ... a nejvíc se krabice líbí našemu kocourovi v každé byl min. 2x
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 14:43
- Nahlásit
Janiii
gratuluju k výročí - děkujem koukám, že ho máme jen kousek od sebe (datumově) jinak je to hooodně let Vy ho máte na Tomovy narozeniny
Kam se vlastně stěhujete?
Tento týden máme vůbec doma ve znamení oslav: my to výročí, brácha je Libor - měl svátek, Tom narozky a jeho mamka je Anna, tak ještě její svátek. A ve vsi probíhají tradiční letní slavnosti Máří Magdaleny celý víkend - už druhý rok se ovšem vůbec nevyvedly, zase zradilo počasí Nás taky, u nás má za dvě hoďky vypuknout grilování, ovšem je 14st a prská Hosti budou sedět pod přístřeškem a Tom bude u krbu na dešti grilovat. Doufám, že nebudou frflat, že je jim zima. Hlavně, že jsme se týden pekli
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 15:38
- Nahlásit
worick
Kam se vlastně stěhujete?
stěhujeme se ke tchánovi do bytu - bude veselo ale vlastně tam budem jezdit jen spát, z práce pojedem rovnou na barák a makat ... kocoura bereme s sebou, berni u tchána neprošla ale ona je tu zvyká, bude tu s babi a s dědou a jak říkám, budeme tu denně, tak snad to nebude pro ni nic špatnýho - pro mě jo, nervy z toho mam už teď přitom jediná změna bude, že jí dám večer nabaštit a pojedu spát jinam ale jsem děsná "matka"
jinak je to hooodně let
tak jak se to vezme, ono to utíká děsně rychle - každej vždycky vyvalí oči, když mu řeknem, jak dlouho jsme spolu ono to asi v našem věku neni uplně normální, být spolu tak dlouho
u nás má za dvě hoďky vypuknout grilování, ovšem je 14st
no tak dovnitř můžete jít vždycky, a snad všichni ví, kolik st. je venku tak se patřičně oblíknou ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 16:40
- Nahlásit
Janiii
Co všechno předěláváte a na jak dlouho je to naplánováno? Ono, nechci tě strašit, ale skutečnost je většinou o dost jiná
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 16:42
- Nahlásit
worick
Co všechno předěláváte
všechno teď začneme vnitřky - podlahy, stropy, jinak příčky, elektrika, voda no a skončíme střechou, oknama, a fasádou
na jak dlouho je to naplánováno?
doufáme, že příští Vánoce bysme mohli bydlet, nebo minimálně bivakovat alespoň v jedné místnosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 17:03
- Nahlásit
Janiii
doufáme, že příští Vánoce bysme mohli bydlet -
no tě pic! Nebylo lepší postavit nový barák v dnešní době - dřevostavba za dva měsíce..
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 17:36
- Nahlásit
jj pravda osobní zkušenost ráno přijeli odpoledne dělali krovy
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 18:28
- Nahlásit
Nebylo lepší postavit nový barák
tak hlavně nemáme na to, abysme koupili jiný pozemek (a na tomhle bysme nový barák nestavěli, neni to kompozičně uplně šťastný) a tohle je komplet podsklepený, a není to vlhký a plesnivý, takže na druhou stranu, proč to bourat ...
a kamarádka zrovna dodělali dřevostavbu, firma jim slibovala že vloni na jaře začnou a na pozdim bydlí - stěhovali se před týdnem ono je asi všude něco ...
hlavně co půjde, si budem dělat sami, protože na to, abysme najali firmu, prostě nemáme
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 18:30
- Nahlásit
Janiii
všechno je o lidech
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 18:59
- Nahlásit
Michall
Janiii
Nejen dřevostavbu postavíš za chvíli - my začali 1.5. a do Vánoc jsme mohli bydlet Nakonec jsme se stěhovali až na jaře, ale spíš z pohodlnosti než z čeho jiného - a stavěli jsme svépomocí z Ytongu.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 19:01
- Nahlásit
Dines
tak to jste šikulové, závidím, ale hlavně moc přeju
my to snad taky zvládneme, ještě, že máme tolik rodičů všichni jsou rozvedení, mají nové patnery, a všichni chodí pomáhat
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 20:02
- Nahlásit
Janiii
Tak to tam bude lidí jak na brigádě ve škole.
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 21:16
- Nahlásit
worick
Fotečky bych dala hned,ale ať zkouším jak zkouším nejdou mi vložit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2010 22:32
- Nahlásit
Janiii
ještě, že máme tolik rodičů všichni jsou rozvedení, mají nové patnery, a všichni chodí pomáhat - aha, to je to :,,všechno zlé, je k něčemu dobré" - nikdy bych si nedovedla představit, k čemu může být rozvod rodičů dobrý, hlavně kvůli dětem....a ejhle, nakonec to nejvíc ocení právě ty děti
Žanetka
ale ať zkouším jak zkouším nejdou mi vložit -
MartinaBarney - Marťa je na to expert
Pokud na tomhle místě někoho napadlo, že jsem opilá, připomínám, že jsem abstinent - jenom nám to tady všechno dobře dopadlo a už mám i většinu uklizenou, tak mám dobrou náladu
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 00:16
- Nahlásit
worick
Marťa je na to expert
Jojo, s fotkama se mi dařilo
Mimochodem, nechystáte se někdo na 9. slavnosti salašníků???
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 06:47
- Nahlásit
MartinaBarney
Mimochodem, nechystáte se někdo na 9. slavnosti salašníků??? - Co to, kde to jeee?
jak se píše, že po Acaně někteří psy reznou...začíná to být i náš problém - teď jsem si uvědomila, že jsme tu rezavou tuším vyčesali s línáním. Musím se kouknout pořádně
a když se zaměřil na psa, tak byl jako v transu páník nepáník, piškot nepiškot. Takže si každej udělal obrázek o tom, jak mám nevychovaného psa - tak my na procházkách moc velkých a nebo alespoň větších psů taky moc nepotkáme - ti jsou většinou doma v kotci Ale když alespoň nějakého vořecha, tak to je Berča taky nadšený a chtěl by si pokecat, jenže prcek nanejvíš trochu pokomunikuje s Workou a od Berrynka zdrhá, nebo se mu zdá už moc velký A chudák Berča kňučí a kouká na mně, ať s tím něco udělám...
Hlásí se vám puberta, tak to bude trošku horší, ale nijak dramaticky bych to neviděla, jen tu důslednost bych zdůraznila..
U Berči jsem si teďka párkrát všimnula, že se mu moc nechce provést povel: jdeme po cestě, kde není chodník, tak když jede auto, mají ,,sedni" na krajnici anebo když dáváme-sundáváme vodítko. No a zopakuju pětkrát:,,Berry vodítko" a milánek nic, stojí jako tvrdé Y. Tak jsem si jen říkala.....,,no nic milý-zlatý, se mnou nehneš, já tady budu tak dlouho stát a čekat, dokud na ten zadek nekecneš, já mám čas"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 07:11
- Nahlásit
worick
No a zopakuju pětkrát:,,Berry vodítko" a milánek nic, stojí jako tvrdé Y.
My teď máme jednu mazačku, která si myslí, že nemusí hned sednou na zadek, když si někdo zamane a jednu akční poplašenou mladici, která na to nemá čas. K nim jednoho zatvrzelýho psovoda, který nemá pochopení a vede si svou.
.....
Včera jsem viděl u silnice nabídku napsanou na kartonu z krabice: "Prodej štěňat bernských". To bylo i na mně, uživatele bezpapíráků, dost.
|