| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 09:47
- Nahlásit
Médi teď v vcelku jí (sice pořád vypadá jako Miss Dachau ), momentálně máme jehněčí Acanu, aby byla změna (ale teď zase koupím tu tučnou) + lososový olej... Se srstí se obávám, že nic nenaděláme, bo on je takový prototip baby, která proti rozmarům počasí (vlhko vlasy krapatí, sucho elektrizují etc) s vlasy nic nenadělá... Třeba večer na něj koukám, jak má krásnou lesklou srst a druhý den ráno je kudrnatý a hrubý a tak pořád na střídačku. Do toho ještě pořád nepřelínal Celý víkend měl skopový pajšl místo granulí a i přes ty vedra to do něj padalo jak němci do krytu...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 10:10
- Nahlásit
Já jsem konečně dnes ráno jásala radostí, protože Barney snědl svou ranní dávků granulí. Jinak před tím jsme šli ráno v 7 na procházku, sice bylo ještě chladněji, ale v té půl 8 to slunko začínalo už pálit a Barney začal sem tam polehávat, takže rychle domů. I když na naší ulici jsem ho pustila na volno, protože lehl na trávu a nechtěl dál a to se hned zvedl a šup zkoumat. Přeběhl i náš dům a energie najednou, že jsem se nestačila divit. Ale jak jsem zjistila, pokud ranní procházka, tak už v 6 ráno.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 10:31
- Nahlásit
Jinak máme doma fakt veselo... Číča (pravděpodobně je to kocour) je děsný a drsný živel. Venku je pokoukání lepší než televize. Celý čas, kdy je vzůru, neustále něco honí a loví (nejčastějí Médinův ocas, který ho absolutně fascinuje ), pak prostě odpadne, lehne a prospí se a jede další kolo...
Médi je kočičí společností nadšen, ale když už mu během odpoledne po padesáté skočí na ocas a on se lekne a vyskočí půl metru do vzduchu, tak uže sa taky začne olizovat ve stylu "nech mě být".
Všude dělá velkého bráchu, když přijde návštěva a vezme si na klín pochovat kotě (to ještě netuší, že kotě se nemazlí, ale jen kouše ), tak Médi hned jde, kotě komplet olíže, aby návštěva věděla, že je pod jeho ochranou...
Jen se pořád nemůžeme zbavit menších nehod... když jsme kotě přivezli, tak bylo menší než Medvědova packa. Pořád spolu dováději (Médi v leže dělá "malého" pejska), ale jakmile někdo jde okolo, tak Médo vyskočí a jde to k plotu zkontrovat, číča běžně letí dva metry vzduchem . Ale když jí omylem nakopne nebo tak se obvykle hned otočí a jde ho zkontrolovat, žďube do něj čumákem, jestli je OK
V sobotu jsem je pozorovala a Médi přišlápl tlapu kocourovi, tek okamžitě začal hrozně vřeštět. Médi pořád zmateně koukal a vůbec mu to nedocházelo . Nakonec jsem musela kotě vyprostit sama
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 10:55
- Nahlásit
Ještě k jídlu...
Včera jsme měli odčervovací den, v kombinaci s buřtem naprosto bez problémů. Ovšem kocour velmi překvapil...
Po polknutí tabletky si místo nabízeného pidikousku odpovídajícího velikosti kocoura hňapl po víc jak centimetr silném kolečku buřtu a táhl si ho po stole pryč. Chtěla jsem mu ho vzít, ale začal prskat a škrábat, tak jsem ho nechala být. Ne tak Médi, který byl nakrknutý, že poslední kousek jeho odměny za odčervovací tabletku ukořistil kocour a snažil se ho obrat, následně dostal packou po čumáku, tak se odklidil do bezpečné vzdálenosti a nakvašeně kocoura pozoroval
Odpoledne přišel čas na odplatu, Médi dostal šušenou chrupku (takovou tu lopatku). Kocoura to samozřejmě praštilo přes nos a vydal se na průzkum. Médi ho nenechal ani z blízka čuchnout, něco na něj vyštěkl (ale jak, úplně jsem se lekla), tak se zase musel odklidit kocour a pozorovat
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 12:21
- Nahlásit
Taky máme pěkné zážitky se psem a kocourem. Kocour ale kolikrát o Barneyho společnost vůbec nestojí a Barney je hroznej otrava. Jakmile kocour vyjde na zahradu, Barney už je u něj, hned ho začne očichávat, pak ho oblíže, chytne si ho tlapkou a začne ho ,,obskakovat´´. Nevím, proč zrovna já! Barney si s tímto chování totiž nedá pokoj! Ale co, kocour chvíli drží a neví, která bije, pak se vysmykne a běží pod tůje...jenže to pes okamžitě za ním, až se skoro bojím, že už bude po kocourovi. A chvíli pak hrají v tůjích na honěnou. Jenže Barney stejně po 5 min odpadne v tom horku. Kocour má aspon klid.
A tak jsem se chtěla zeptat - myslíte, že to obskakování Barneyho přejde věkem nebo ho to bude držet celý život??? Mě už to docela štve. Nedělá to jen kocourovi, ale i skoro každému psovi a když jsem na zahradě já a třeba si dřepnu, tak Barney po chvilce přijde a... Samozřejmě ho shodím, řeknu nesmíš a popřípadě dostane přes zadek. Ale bez účinku - dělá to pořád!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 13:46
- Nahlásit
MartinaBarney
Se div, dyť to má ve jméně - teda alespoň my se nechali inspirovat seriálem HIMYM a Barney Stinson a sex, to je prostě nerozlučitelný
Tudle náš Barney naskakoval na mopsici (zrovna hárala, ale pochybuju, že si to tak malé štěně spojí.....nebo se pletu?) Vypadalo to teda všelijak, ale ty pohyby pánví, to tam bylo , jsme si říkali, co jsme si to dovezli za úchyla, tak malej a už tak čilej
Jinak jsme naučili moc šikovnej povel BOBEK. Zvlášť v tomhle počasí je to moc praktický, stačí vyběhnout ze studený chodby 50 m do stínu pod vrbu, zavelet BOBEK a Barnoušek už kadí
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 14:05
- Nahlásit
LuckaM
Barneyho to chytlo v 9. týdnech. To jsme se tak šli projít po ulici, zastavili jsme se se skoro sousedkou, která mi chválila, jak mám moc pěkný štěně a Barneymu se asi zalíbila moje noha a už jel To jsem si taky říkala, že toto snad není možný...tak malej a už totok! Možný to bylo a trvá to doteď, s tím rozdílem, že ted má 42 kg. Asi mu pořídím nějakýho plyšáka
A ten povel ,,bobek´´ to je dobrý nápad
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 14:10
- Nahlásit
MartinaBarney
jej, no tak koukám, že ty naši kluci toho budou mít asi společnýho víc než jen jméno ...já teda pevně doufám, že ho to přejde...zatim naskakoval jen na tu mopsici a od tý doby klid
Zahrada je zatím ale celá, škody minimální, ale do přezubení daleko, tak abych to nezakřikla
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 14:22
- Nahlásit
LuckaM
Náš Barney měl jeden čas taky klidový období. No spíš minulý rok od srpna do podzimu ho to drželo, přes zimu byl hodný a tento rok, jak začínalo jaro, tak ho znova chytly chutě, potvoru jednu
No, to já jsem plánovala, že možná dám v srpnu Barneyho na hlídání k babičce. Ale mamka mi pak říkala, že s babičkou mluvila a ta, že Barneyho radši nechce...to víte, má tam spoustu květin a to by fakt nedělalo dobrotu Nehledě na to, že Barney by beze mě asi celý víkend nevydržel. Už tak mi sousedi, táta i ségra říkali, jak Barney naříkal, když jsem byla jeden víkend pryč.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 14:55
- Nahlásit
MartinaBarney
myslíte, že to obskakování Barneyho přejde věkem? - já ti nevim, nechci strašit, ale myslím, že u některých pejsků se z toho stává otravný zlozvyk. Naši kluci tohle nemají i když jednu dobu takhle Berča taky otravoval kocoura (to je zvláštní, na kočku si netroufnul, ta by ho sekla ) Už jsem to párkrát psala - Loen chodil sem tam domů s orvaným krkem a to doslova: chlupy oškubané a krvavé podlitiny po celém krku - jak si ho asi zubama přidržoval. A my mysleli, že to nějaký cizí pes venku, pak že ho snad ,,loví" Worka (no jo, chudák Woriček - všechny průsery světa padají na jeho hlavu ) Až jsem jednou nachytala Berunu inflagranti a seřvala jsem ho na N-tou, honila jsem ho s vyškubaným chomáčem Leonových chlupů kolem baráku a dostal i přes zadek - a od té doby je klid, ani ho to snad nenapadne ťuk, ťuk
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 15:01
- Nahlásit
worick
No kocourův krk je v pořádku a chlupů má víc než dostatek, máme totiž perského. A když tak otravuje kocoura nebo dejme tomu jiného psa, tak jako nejsem z toho nadšená, ale co je nejhorší...já jen vyjdu na zahradu a místo, aby mě pěkně vítal, tak do 5 minut už si tlapkou chytá mou nohu No, budu doufat, že s podzimem jeho chutě zase utichnou
A ještě má teda další zlozvyk - každému, at je to zvíře nebo člověk čuchá z pozadí!!! Jsem Barneymu říkala, že tam u něj při narození asi stala chybička někde
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 15:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak psiska taky sem tam někomu přečichnou ,,orgány" včetně nás, ale já je vždycky okřiknu slovy: nepřečichávej , to se nedělá" stejně jako bych děcku řekla:,,nedloubej se v nose!" a nesjou u toho nijak zvlášť dotěrní, jen čichne a jde si po svých Myslím, že by jsi měla taky trošinku přitvrdit v tom: ,,ne", aby to nevygradovalo tak, že se bude vyloženě vrhat na každou návštěvu. Slyšela jsem už párkrát, že někteří pejsci s z toho udělají zábavu. Ostatně, před mnoha a mnoha lety, měla takového psa moje kamarádka a nebyl to taky žádný jorkšír, takže shodit ho ze sebe nebylo nijak jednoduché a navíc to mělo velmi krátkodobý efekt. Museli ho odvádět a zavírat do jiné místnosti
A malinko z jiného soudku: pořád se tady omílá (na fórech, ne přímo tu na našem ), že pes je prostě pes a nemáme mu přisuzovat lidské vlastnosti a vůbec ho polidšťovat. Co vím... Woriček je prostě děsně žárlivý a nevím, co to je jiného....Teď to vidím na tom cvičáku, že on si může hrát s pejskama, ale jakmile si s nějakým hraje Berry, Worka ho zprvu vrčením seřve, prostě mu to zatrhne a když pak přijdem domů, tak na něj půl hodiny naskakuje, aby věděl, že je prostě jen jeho a hotovo. To samé u babči: zprvu lítají s Emou a Alfem po zahradě všichni, pak Berry přiběhne. Za nějakou dobu se objeví Woriček a už na něj jen vrrrká a v podstatě ho seřve do kouta. Berry už za nima pak ven nechce
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 16:11
- Nahlásit
Noemi
Miss Dachau - to se Berryho netýká, to je Woriček ale tu srst si myslím, že nemá taky Berry nějakou úžasnou...Má ji tedy strašně hustou a celkem vlnitou, ale taky hrubší (jenže nemám s kým srovnávat, možná to tak má být?) V sobotu jsem vyčesala obrovskou hromadu takových těch hnusných zaprášených , mrtvých, vylínaných chlupů - tak vypadal o něco líp. Nevím, jestli je to i z toho, ale taky dáváme lososový olej a zatím co workovy to si vyloženě prospívá, Berry se mi zdá takový ,,hodně umaštěný" jako já, když se mi nechce a 5 dní si neumyju hlavu Chtěli jsme tento víkend koupat, ale po vyhodnocení, že Woriček je hezký, jsem jen pořádně vyčesala a zatím jsme to odložili. A taky je tedy Berry rezavý. Ale na to kašlu.
Co se toho jídla týká, tak dneska se místo snídaně schovali pod stůl oba dva - Berry pochopil, že pokud nechce, tak má dělat tohle - což je po podávání packy(to je ,,už nechci") další stupeň (,,nic nejím")
Noemi
s kocourem to máte fakt paráda alespoň je Médimu veselejc Věřím, že ráda koukáš na ty jejich blbiny, mi to taky vydržíme dlouho. Pořád je co sledovat: jak se chovají psiska k sobě navzájem, ke kočkám, kočky spolu.....bývá to sranda, škoda, že to není zdokumentováno
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 16:13
- Nahlásit
MartinaBarney
LuckaM
P.S. tak nevím holky, jestli jste si tím jménem fakt nezavařily Ten seriál sice absolutně neznám, ale ta vzájemná podoba těch vašich dvou raubířů...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 16:21
- Nahlásit
Ivisek77
no není to nádhera,když má člověk takovou kopu dětí...tedy psů - jééééé akorát jsem v tomhle vedru unavená jenom, než se s každým jednotlivcem ráno přivítám a pomazlím
Ty jsi byla v práci??! No tě pic...to nezávidím - užívej si teďka volna a pohody (ne, že budeš lítat na metle,jako to většinou skončí u nás) Taky se zapřísahám, že se celou neděli nehnu a půl dne šudlím okna
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 18:02
- Nahlásit
MartinaBarney
opravdu přitvrď důsledně NE - a pak mu přidržet hlavu u země dokud se nepodá (nezvláční) - já k tomu i vrčela a kousla do ucha.
kamarádka takhle měla jezevčici a ta, byť fena, takhle otravoval furt. A stačilo jednou přidržet a byl pokoj - je to 4-5 let a od té doby klid
----------------
Jinak hlásíme, že veškeré zákroky na Alfíčkovi se odkládají na snesitelnější teplotu.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 19:30
- Nahlásit
worick
Drakopes
Dám na vaši radu a přitvrdím. Protože jak je vidět, tak z mýho ,,nesmíš´´ a plesknutí po zadku si očividně nic nedělá. Ale já ho zkrotím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 00:04
- Nahlásit
Tak mám dneska jobovku Přišla jsem k večeru s klukama k babči a mamka s tetou zrovna kopali hrobeček pro naši Micinku Prý nebyla od pátku, to nebylo u ní zvykem, chodila pravidelně snídaně-večeře. Teď odpoledne seděla mamka s babkou před barákem na lavičce a Micka se připlazila ze zahrady, pěnu u pusy, už jen naříkala a i když jí mamka zkusila dát ještě trochu vody, dodýchala. Já jsem ji ještě vïděla, než ji zakopaly a připadalo mi, podle té pěny u pusy, že byla otrávená Byla už opravdu stará, my se nedopočítaly, ale měla by mít kolem 23roků. Posílala jsem SMSku bráchovi a ten mi řekl to, co zrovna napadlo i mně. Tam, odkud se Micka doplazila je do babčiny zahrady vystrčený starý, polorozbořený domek. A pár týdnů tam prý přespává nějaký chlap, snad polocikán, co se sem přistěhoval, pak rozvedl a neměl kde bydlet, tak spává v té zbořenině. Jak to mamka vzpoměla, ale už ne v souvislosti s Micinou, tak mě to právě napadlo zrovna. I když ona mi tvrdila, že je poměrně slušný, zdraví ji a tak. Otázka je, jestli není magor na kočky. Chudinka, taková skvělá kočka to byla, to by si nezasloužila, aby ji někdo odpravil No, pořvala jsem si.... Nějak jsem to ani nečekala, i když jsem věděla, že je vážně stará. Čekám spíš každou chvíli, že Alfík. Ale ten taky zatím vypadá celkem dobře na ty roky.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 06:28
- Nahlásit
Sally dnes slaví 5. narozeniny. Moc si to nebere a den zahájila jako každý jiný, rvačkou s Neli.
.....
Tak, jak se děti posílají na prázdniny k příbuzným na venkov, tak by se mohli berňáci posílat za polární kruh. Hlídal by Santa, přes léto má stejně prd na práci a já bych mu pomohl venčit. To vedro je hrozný.
worick
podle té pěny u pusy, že byla otrávená
Možná sežrala nějakou otrávenou návnadu nebo otrávenou myš.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 07:12
- Nahlásit
StrejdaTak, jak se děti posílají na prázdniny k příbuzným na venkov, tak by se mohli berňáci posílat za polární kruh. Hlídal by Santa, přes léto má stejně prd na práci a já bych mu pomohl venčit. To vedro je hrozný.
balím kufry, jedem s vámí!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 08:15
- Nahlásit
Strejda
Drakopes
Tak, jak se děti posílají na prázdniny k příbuzným na venkov, tak by se mohli berňáci posílat za polární kruh. Hlídal by Santa, přes léto má stejně prd na práci a já bych mu pomohl venčit. To vedro je hrozný - a to jsi byl zašitý v chládku a nechal nás tady trpět samotinké i s vašima holkama tedy
Když už jsi byl tím směrem, je fakt, že jsi tam mohl domluvit zájezd - takový malý exodus berňáků
My jsme včera byli venku až po 18.30, kolem potoka a pak u babči v chodbě. Pak jsme šli až kolem osmé hodiny ještě do města a domů se Berry sotva připlazil, no, ostatně Worka se posledních 500m taky už šoural metr za mnou, což u něj není vůbec normální Pochopitelně do mně Tom další tři hodiny hučel, jak je chudáček Berry zmordovaný a že jsem sadistka Boha, tak ale musí snad sem tam trochu i chodit ne??
Sally dnes slaví 5. narozeniny. Moc si to nebere - gratulujeme
No páté narozky jsem si taky nijak nebrala
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 09:00 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Drakopes
balím kufry, jedem s vámí!!!
Ve vedlejším tématu organizuje Gerda dovolenou se psy u Baltu. Podle toho, jak popisuje Die Hunde Strand mit Hunde Dusche, by to asi nebylo špatné.
worick
No páté narozky jsem si taky nijak nebrala
Máš pravdu, vcelku o nic nejde. Ale pořádnou hovězí kost dostane. Neli na tom vydělá, protože dostane kost taky.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 09:07
- Nahlásit
Strejda
Gratulace! Posílám Sally podrbání za ouškem!
Dnešní počasí mě moc mile překvapilo. Konečně tu není nesnesitelné teplo, ale jen teplo Tipuji takových 25 stupňů a je příjemně pod mrakem (no mrak to není, spíš jen takový opar, ale i tak je to supr) a pofukuje vítr. I Barney se zdá být živější.
A to jak jsme si libovali, že vůbec nekňučí, je taky už pryč. Poslední 3 dny nám ráno kolem 5.-6. dává hlasitě najevo, že je čas vstát a jít se mu věnovat
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:16
- Nahlásit
hlásím u nás zataženo, větrno
a to natolik, že už ráno před pátou byl Alfík hlásit, že ten mrak na SZ vypadá podivně a mohla by z něj být bouřka
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:36
- Nahlásit
Tak to zataženo a větrno fakt závidím. U nás je 30 stupnů a obloha skoro bez mraku. Ale hlásí bouřky, tak doufám, že nějaká se objeví i u nás.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 11:39
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak to zataženo a větrno fakt závidím. U nás je 30 stupnů a obloha skoro bez mraku. Ale hlásí bouřky, tak doufám, že nějaká se objeví i u nás. - taky tak
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 11:54
- Nahlásit
Ahojky,
tak jsem vám sem chtěla hodit obrázek princezny pro kterou si příští sobotu jedeme a nějak nevím jak na to
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:24
- Nahlásit
už je to tu popsané mockrát
tak znova:
otevři si http://imageshack.us/
a najdeš si, co chceš vložit (browse)
necháš rozumnou velikost 640x480
a odešleš
a čekáš a čekáš a čekáš
a pak sem zkopíruješ řádek označený Forum code (nebo taky jiný, já si nikdy nejsme jistá a dělám to pak na několikrát )
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:37
- Nahlásit
Nějak se nedaří, mám moc pomalý počítač.
Tak kdybyste chtěli jukněte na www.shaggyguard.wz.cz
Je to ta fenka se žlutou mašličkou
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:47
- Nahlásit
Žanetka
tak jsem vám sem chtěla hodit obrázek princezny pro kterou si příští sobotu jedeme a nějak nevím jak na to
Drakopes
už je to tu popsané mockrát
tak znova:
Alternativní postup:
1. Fotku dej na nějaké webové album. Nedoporučuju Rajče, protože to někdy nefunguje. Fotka může být na webových stránkách psa, nemusí to být album.
2. Na fotce klikni pravým tlačítkem myši. Zobrazí se tzv. lokální nabídka. Klikni na "kopírovat adresu odkazu" nebo "Kopírovat URL...". Obsah lokální nabídky závisí na operačním systému, ale vždycky tam je něco v tom smyslu.
3. Zde, ve svém příspěvku, klikni na ikonu pro vložení obrázku (červený čtverec, nachový trojúhelník, něco zeleného, šišatého). Je to nad polem, do kterého se píše.
4. Zobrazí se okno, klikni do něj a stiskni CTRL+V. Musíš to udělat bezprostředně potom, co zmáčkneš "Kopírovat ...". Jinak bys mohla mít ve schránce něco jiného.
|