| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2010 18:08
- Nahlásit
Drakopes
No tak to zrovna ne ale nečekal bych že po změně prostředí a po změně smečky první co udělá je to že se vyspí čekal bych trochu víc nervozity.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2010 18:16 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
ještě jsem se nenaučil sem dávat obráze
jenom zkopíruješ a dáš sem jiný řádek, tuším, že je to ten "Forum" - když tak mě opravte
jo, je to on, ale když vkládáš obrázek, navol rozumnou velikost - tenhle je obrovský!!!
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2010 18:53
- Nahlásit
Michall
Taky gratuluji. ať vám pesina dělá jen samou radost, ale to určitě bude, takže je zbytečné to říkat
Jinak buď rád, že je pohodářka, je to přeci lepší než ,,uplakané" vynervované klubíčko,ne?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2010 19:06 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Michallův pejsek
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 09:04
- Nahlásit
Michall
malá je nádherná!!! a udělali jste jí krásný bejvák
worick
ad. háravka - Berni je zvyklá od mala "pendlovat" - tzn. být venku i doma. a stejně tak je odmala zvyklá, že když hárá, je v předsíni - samozřejmě tam není celou dobu hárání (v jejím případě bez pár dní měsíc) celý den, je tam zavřená v noci, přes den - protože jsou doma babi s dědou, je s nimi na zahradě pod dozorem, nebo ji zavřou, když jdou dovnitř ... plus je zavřená, když přijde tchýně s psiskama
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 11:17
- Nahlásit
Žanetka
Dík.Tak to určitě.
Janiii
Díky vyřídím Malá na dnešek spala zavřená v kotci na obrázku a byla v pohodě asi 20 minut kňučela a to rvalo srdce ale vydrželi jsme ona usnula a spala normálně v klidu v boudě i při bouřce.Vody se nebojí včera jsme grilovali a měli jsme tam flašku na případné uhašení.Dneska jsem ji začal dirkou z výšky rozlejvat a ona se pod tim čůrkem v klidu procházela.Jinak iž umí sedni (teda když chce) A mam dotaz i když má v misce granule tak nám ze záhonu žere kůru nám by to nějak nevadilo ale jestli se ji nemůže něco stát případně jak to odnaučit ? Samozřejmě zkoušim povely jako nesmíš nebo fuj a u toho ji to seberu ale žere to pořád.Jinak už udělala pokrok v průzkumu už ji chybí prozkoumat jen jedna strana pozemku a chodí po chodníčkách!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 11:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Já byla včera mimo, tak se hlásím až teď. Malá je krásňučká a ten bejvák - vážně paráda! Má to tam moc hezké a útulné Jenom malilinká výhrada: pod tím plůtkem vidím škvíru - na dřevo dobré, ale pejskům průvan vadí, bude tudy ,,protahovat", dodělala bych tam ještě tu jednu laťku
Berry si kůrou hrál taky, dost dlouho, ještě teďka si občas nějaký větší kousek veme na kousání. Trochu toho jistě i sežral. Ne, že by se s ní cpal horem dolem, ale sem tam sežral. Je to dřevo, nemělo by to nijak vadit, tedy pokud nemáte místo obyčejné kůry barvené štěpky. Když nechceš, aby to jedla, zkus jí po tom fuj, nesmíš kůru vzít výměnou za něco ke kousání pro štěňátka. Nějaké ty drobivé tyčky, nebo jak my používáme - sušené maso - u nás vedou plíce, neboť jsou měkké, vepřové uši, jsou i králičí či jehněčí (ty nevím jak vypadají, neměli jsme) střívka, ne tak tvrdé jsou dršťky.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 11:51
- Nahlásit
Přečetl jsem si zde na CZ-PES všechna odborná pojednání o hierarchii ve smečce a o alfa vůdcích a zjistil jsem, že to máme všechno špatně. Jsou sice situace, kdy je mi přiznána nedělitelná pravomoc, ale například výběr a správa králičí daně probíhá zcela nezávisle na mé vůli. Tak nevím, jestli s tím ještě půjde něco udělat.
(Králičí daň je naturální dávka splatná v době krmení králíků. Přijímá se tvrdý chleba a pečivo. V odůvodněných případech jsou akceptovány i brambory se šrotem. Daňovým poplatníkem je soused.)
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 12:00
- Nahlásit
Strejda
jsem ráda, že s králičí daní jsme na tom úplně stejně u nás je to soused=děda a daň je od Berni vybírána 2x denně. daňový poplatník je již tak vycvičen, že není -li z jemu neznámých důvodů výběrčí přítomen, bere dávku chleba do kapsy a odevzdává ji při nejbližší možné příležitosti
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 12:05
- Nahlásit
Janiii
daňový poplatník je již tak vycvičen, že není -li z jemu neznámých důvodů výběrčí přítomen, bere dávku chleba do kapsy a odevzdává ji při nejbližší možné příležitosti
Plátci daně jsou velmi disciplinovaní. Soused to taky tak dělá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 12:13
- Nahlásit
Strejda
To asi vládneš dostatečně anglickým jazykem Já z anglického chytla sotva pár vět google překladu jsem se zasmála, ale v polovině už mi z toho šla hlava kolem, tak jsem to vzdala
Když mamča krmí náhodou králíky, nedostávají nic (Worka nanejvíš čichnout ke králíku ) a proto si asi taky daň řeší po svém t.j. jak už jsem psala: ztratili se dva malí králíci A Worka je v podezření
Ale zase: byl tam i Alf a Emma Věřím, že jedině Berrynek je v tom absolutně nevinně - ten by mouše neublížil a navíc většinou sedí v kuchyni a pokud ne, tak hned jak ta partička něco vyvede (viz. sežere králíky) tak Berrynek hned sedí v kuchyni
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 12:22
- Nahlásit
worick
To asi vládneš dostatečně anglickým jazykem
No to nevládnu, ale dal jsem si tu práci.
ztratili se dva malí králíci A Worka je v podezření
To bys asi poznala, kdyby byl pachatelem. Měl by hubu od krve, tvářil by se provinile, našly by se chlupy ... Nezaběhli se králíci někam?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 12:51
- Nahlásit
worick
Díky za připomínku už sem si všiml že si lehá jen k té straně u baráčku a někdy se navíc nacpe mezi boudu a chatku ale my to tak udělali schválně aby ji tam šel líp vzduch krom toho to má i jiný výhody.Dneska ráno když jsem ji šel otevřít tak v kotci byl její produkt ale štěně ho má ještě takový kašovitý takže i po nabrání na lopatku tanm zůstane viditelná stopa takže hadici a proudem vody to z dlažby dostat.No a tou škvíro to odteče.Takže tam dam asi nějakou vyndavací.
Teď přišla bouřka tak ji du sledovat.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 16:03
- Nahlásit
Tak bouřku prospala.Už jsem ji dal místo kůry obyčejnej klacíček a světe div se ona nejen že už kůru nechala být ale ona ho má radši i než ostatní hračky.Tak jsem ji na něj přiďál provázek aby mohla blbnout.Pak jsem navrtal tenisák a dal ho na gumycuk teď ji ho du ťuknout do stropu kotce
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 16:37
- Nahlásit
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 16:38
- Nahlásit
Už to umim díky
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 17:20
- Nahlásit
Děkuju všem za názory, teprve teď jsem se dostala k počítači. Byli jsme i s Barnouškem na chatě. Snad to nic vážného nebude, ale strach z toho teda máme a zítra jdeme k té naší milé veterinářce jestli nás odbude stejně jako na první návštěvě, aspoň bude důvod víc k tomu, jít hledat jiného veta. Barney nevypadá, že by ho ty zadní nožky bolely. Dokonce jsme je důkladně prohmatávali a vůbec neprotestoval. Jen když chvilku leží a pak vstane, chodí s nima tak nějak prkeně...jako by je vůbec neohýbal a moc je nezvedá. Pak se trochu rozchodí a už je to v pohodě. Když jde rychleji nebo běží, tak to není znát vůbec.
Drakopes
Jak se u Vás vlastně projevovali ty přední paciny u Nielse?
Michall
Baruška - Debbinka je úžasná! Přeju hodně štěstíčka a hlavně žádný trampoty
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 17:26
- Nahlásit
LuckaM
Níloušek především chodil strašně nerad (jak ho to bolelo), při chůzi hrbil hřbet, chodil pomalu jak starosta, vůbec neuměl vyklusávat a běhal jak houpací kůň. A nejrozumnější veterinář si ho vytáhnul ven a nehodnotil, jak mu to klouže na těch dvou krocích lina v ordinaci.
pokud budete potřebovat ortopeda, ozvi se. Ale bude to dobrý, určitě
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 18:06
- Nahlásit
Drakopes
Děkuju moc , ale pořád doufám, že to potřeba nebude. Hřbet hrbíme taky, ale jen po tom probuzení, než se "rozchodíme". Chodit se nám taky moc nechce, ale bylo pořád teplo, takže těžko usuzovat, proč. Teď jsme byli na prochajdě a to běhal a skákal jako divoch. Zítra se uvidí.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 18:11
- Nahlásit
LuckaM
budu držet palce, ale je to zatím malej ťuňťa ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 18:24
- Nahlásit
Strejda
...tvářil by se provinile, našly by se chlupy ... Nezaběhli se králíci někam? - on se Woruška tváří tak nějak provinile pořád Třeba i v zahradě, když se za mnou jde pomazlit, tak se přišourá se skloněnou hlavou, nahrbený, jako by měl strach, že každou chvíli jednu schytá....a to nikdy, nikdy se nestane, že bych ho třeba jen ,,přivítala" křikem. Ani pokud přiběhne přes kytky, tak na něj nevyletím, ale klidným hlasem mu domlouvám stylem:,,Worunko, puppy, ty jsi hodný pejsek, ty jsi za mnou přišel?! No pusinka jsi, ale příště pěkně po travičce..." Tento způsob chůze má snad ještě po těch vlcích - prostě se tahne s ocasem svěšeným...Pokud vidíte někde v telce vlka, je to naprosto stejné chování.
...hubu od krve... - ti nevim, králíci byli tak měsíc staří, byli to prconi. Myš zhltne taky bez sebemenšího odpadu Ale myslím si taky, že by se něco objevilo a že možná odhopkali někam po sousedech
Přišla bouřka - tedy už i odešla, ale konečně pořádně sprchnulo, snad bude zahrada zalitá tak, aby to bylo poznat Byl to už beton Byli jsme konečně po pár dnech na větší prochajdě v lese, protože bylo pod mrakem, ale i tak bylo dusno až hrůza. Naštěstí jsme šli tam jak jsem psala - na konec všech cest ale zase podél potoka Když jsme šli zpátky, tak Worka už skoro plaval (sem tam jsou v potoce vymleté prohlubně) a Berry se tam postavil až tak, že měl smočené břicho a stál a stál To už jsme nevyfotili, blbne nám ve foťáku baterka, pár fotek a je po ní Tak jen jedna z lesa kde panička nevypadá jako úplná jezinka
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 19:30 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
Jinak ještě přidávám fotky z dnešní prochajdy v Českém Ráji, kde jsme se stavili cestou z chaty. Barnoušek se sice skoro celou cestu nesl, ale i tak to bylo fajn...potkal spoustu lidí, pejsků a všichni nám ho chválili a hladili
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 20:50
- Nahlásit
LuckaM
My když někam s klukama jdeme, to je vždycky,,zbouření na vsi" Co teprve se štěníkem....akorát už si to skoro nepamatuju
Hádám, že dnes to vůbec bylo ve znamení prochajd s pejskama My potkali kníračskou holku, pak tři štěňátka voříšků, jorkšíra a dogu v bezpečné vzdálenosti
Ovšem tak krásnou prochajdu jako vy v Českém Ráji - to tady nemáme, ale psiska by to stejně neocenili Tom kroutil hlavou, když jsme šmatlali lesem po obrovském stoupáku napříč, že nechápe proč si myslím, že to ty kluky nějak těší, tady to moje tahání cestou necestou a ať se jenom kouknu, jak ,,nadšeně" se tváří
Barnoušek se sice skoro celou cestu nesl - nevím, jak dlouhou trasu jste měli, ale my Berryho asi nenesli nikdy, počkej, počkej, jak to po vás bude vyžadovat, když bude mít 50kg jako Berča To se vám pronese....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 22:31
- Nahlásit
LuckaM
worick
My taky dnes vyrazili na větší procházku. Bylo po bouřce, ideální teplota ovzduší, tak jsem toho hned využila. Barney taky lítal jak zběsilej. Nejspíš toho chtěl využít, protože dnes ve zprávách o počasí říkali, že mají zase být 30-tky do příští poloviny týdne, pak má horko vrcholit a být bouřky. Zrovna, když se Barneymu vrátila chuť k jídlu.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 23:05 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
LuckaM
Děkujem za přání a ať vám to u veta dobře dopadne.Jinak Bára si taky sedá na jednu z nohou a občas ji zadeček utiká dopředu a vy už máte všechno naočkovaný i přeočkovaný? že už chdíte na prochajdy?A co už všechno umíte?My začínáme přemýšlet o chůzi na vodítku po zahradě přes den krom žrádla nevýcviku má na sobě neustále obojek ale pořád se drbe tak až to ustane tak snad.
worick
My když někam s klukama jdeme, to je vždycky,,zbouření na vsi" Co teprve se štěníkem....akorát už si to skoro nepamatuju
no my když jsme si Báru odváželi tak hned jak ksme vylezli z vrat na hlavní silnici tak u nás zastavilo auto a ptalo se co je to za rasu chválili tak to bylo takový příjemný.Dneska jsme se loučili na ulici s babičkou šli okolo lidi a na prosto nápadně okukovali
Tak sem to třeba něco připoměl jak jsi to měla se štěnikem
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2010 23:12 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
Michall
Ještě nejsme doočkovaní, finální očkování bude za 14 dní, ale jsem názoru, že šance něco chytnout od nenaočkovanýho psa je daleko menší, než že budeme mít doma asociála, když nebude poznávat okolí Známá od veterinářky říkala, že tady v okolí nebyla ani jedna choroba proti který se očkuje už hooodně dlouho, tak snad nic nepodceňujem. Dnes to bylo poprvý, co potkal cizí psy, jinak se kámoší jen se známými
Už umíme sedni, lehni, dej pac, ke mně (většinou), zůstaň (na krátké vzdálenosti)
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 08:47 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Tak to jste teda šikulové kolik Barnymu? My teprve začínáme umíme sedni (i když to je dost podle nálady) ke mně (už celkem spolehlivě za předpokladu že se nenajde něco zajimavějšího) začínáme dej pac
No nerad tě vyvádím z té jistoty ale někdy sem čet podle průzkumu okresků že až 25% psů v určitém okresku neni očkovaná (ale myslim že to je někde u hranic s Německem) Takže já vyrážim až po doočkování přece jen mam o ni strach.Jinak ona zatim nebyla ve styku s žádnym jinym psem než je náš gaučák ale ten jak nevidí tak nejeví moc zájem o hru
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 09:05
- Nahlásit
Michall
Já vím, že riziko je...to je vždycky, ale prostě si myslím, že je menší riziko, že něco chytne, než že se špatně socializuje, když mu budeme odepírat kontakt se psy. K cizím neznámým ho nepouštíme, to byla vyloženě včera výjimka, že se se psy, které jsme potkali očuchal a šlo se dál. Je to asi věc názoru. Ale když ho vidím, jak blbne s kámoškou mopsicí, tak si říkám, že bych mu ten kontakt prostě odepřít nemohla Jiná situace by asi byla, kdyby tu teď něco řádilo.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 09:17
- Nahlásit
Tak to určitě Jinak teď jsem to poopravil memi to 30% ale 25% Já to samozřejmě myslel hlavně kvůli cizím psům jinak známí to je v pohodě.Tak ho za mě aspoň podrbej a pošli nějaký fotečky já je sem dam večer
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2010 11:02
- Nahlásit
worick
on se Woruška tváří tak nějak provinile pořád
Prosím Tě neuraz se, ale worick se tváří jako Ty. Máte stejný pohled.
|