Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 11:03
- Nahlásit

Michall
vy tu máte někdo zkušenost s abnormálně tvrdohlavým berňákem? - já absolutně ne ťuk, ťuk, naštěstí...Ještě to by mi scházelo. Mně stačí nezvedený Woriček. Ale důsledná to jsem, doopravdy, já prostě neuhnu a nepovolím, jsem asi tvrdohlavá koza po naší příšerné bábě. V tomhle ohledu to ale vyhovuje

worick
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 11:06
- Nahlásit

jé hele, já to dostala na další stránku

MartinaBarney
Marťo ne, že sem zase hodíš nějakou fotku

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 13:52 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

hrajeme turnaj v Zatre (neptejte se znova, najděte si to) v parku u Kafárničky. Alfréd toužebně očekává, že otevřou a lehne si dovnitř na dlažky.
Neotevřeli, neb tam byla svatba, takže jsme se po pátém kole přestěhovali do chládku Kapsy) Ale psi tam jinak byli velmi spokojení - volný výběh s hromadou psů)

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 15:06
- Nahlásit

Jedné známé na jaře umřel ovčoun a nutně potřebuje nového psa. Přišla se zeptat, jestli se BSP hodí k dětem. Ukázali jsme ji pár fotek. Myslím, že už je rozhodnutá.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 15:20 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Ukázali jsme ji pár fotek

naši psi jsou vždy v pohotovosti předvést se jako vzor:

URL

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 15:34
- Nahlásit

Zdravím Vás všechny! Chtěla bych se jen informativně zeptat, jak to mají vaši pesani se stravováním v takovém horku???

Jde o to, že Barneyho přechází chuť na jídlo a to dokonce i na to večerní jídlo (granule), které dostává kolem 22:00, což už není takové vedro. Dnes měl ze včerejšího večera nechanou snad celou dávku a to jsem mu už denní dávky snížila.

Je možné, že by ho to vedro tak zmáhalo, že na to jídlo fakt nemá ani pomyšlení?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 16:00
- Nahlásit

MartinaBarney

samozřejmě, že ve vedru nežere. Ti naši se cpou jen proto, že jsou dva a ten druhý by mu mohl náhodou něco sežrat

neboj, pud sebezáchovy je silný, až bude mít hlad, něco sezobne

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 16:02
- Nahlásit

Drakopes
Tak jsem zase klidná. A já se těm psům ani nedivím, já v tom vedru taky nemám zrovna dvakrát chuť na jídlo.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 16:03
- Nahlásit

MartinaBarney
Mam ten samý problém, o to hůř, že u štěněte
Barney těm granulím nedal moc ani když bylo přijatelně, ale poslední 3 dny, jak jsou ty vedra, sní tak 1/3 toho co by měl

Žanetka
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 16:04
- Nahlásit

MartinaBarney
S tím si hlavu vůbec nelámej, myslím, že pesanům je teď milejší zalézt do chládku než plná miska. Já tam Arnymu granule nechám a až bude mít hlad tak si zobne a většinou tam má plnou misku taky celý den a ani si jí nevšimne. Je to určitě tím příšerným vedrem

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 17:06
- Nahlásit

Žanetka
Tak vidím, že v tom není Barney sám. Jak jsem si přála, ať je pořádný letní počasí, tak teď si zase přeju, ať pořádně zaprší. To dusno a horko se fakt nedá.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 17:26
- Nahlásit

MartinaBarney

zítra se má trochu ochladit, ale slibují k tomu bouřky, takže se zas tak netěším...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 19:08
- Nahlásit

MartinaBarney
Ne, u nás se nejí moc nikdy, teď už ovšem nejí ani Berry a to je co říct. Večerní dávku a to Tom krmí kolem půlnoci, mu orý z poloviny snědl Woriček a já jsem tam ráno ještě hooodně v misce našla. Worka snědl svoji i Berryho, jelikož už nejedl snad tři dny Dostávali tento týden kolem 15h syrová žebra - dva dny je jedli, včera právě už Worka polovinu svých nechal Berrymu.
LuckaM
my s tím nežráním bojujeme taky od štěníka. Teď je mi to u Berryho jedno, berňák, když zhubne, tak to je jen dobře. Worick, tak ten už nám po zahradě chrastí kostma

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2010 22:08
- Nahlásit

Zdravím Vás všechny! Chtěla bych se jen informativně zeptat, jak to mají vaši pesani se stravováním v takovém horku???

granule dostává jako obvykle a sní si je podle chuti. Teď obvykle nedojídá celou porci.

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 11:02
- Nahlásit

koukám, že mam zas exota, tý naší chutná vždy a všude za jakékoliv teploty obsah misky zhltne stejnou rychlostí ať ja -20 nebo +35 ale byla taková odmalinka - asi vypadám moc hladově, tak se bojí

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 14:44
- Nahlásit

Tak já vám nevím, Tom mi včera řekl, že mu příjde, že Barney nějak divně chodí zadníma nohama a já jsem z toho teď celá mimo a pořád ho pozoruju... v necelých 10ti týdnech je ale asi ještě brzo na příznaky dysplazie, nebo se pletu? Našla jsem nějaký článek, kde popisují projevy dysplazie, že pes sedí na boku, leží s nohama na boku, o procházkách sedá..to Barney dělá, ale nějak mi to přišlo normální...občas chodí trochu shrbenej a běhá zadkem na stranu, ale nevím, jestli z toho něco vyvozovat. Nevypadá, že by ho něco bolelo. Co si o tom myslíte? Jenom plašim, nebo se mám začít obávat?

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 15:34
- Nahlásit

LuckaM
naprosto tě chápu, já jsem taky hrozná "pozorovatelna" - můj drahý mi řiká, co budu dělat, až budu mít jednou dítě
ale myslím, že se nemusíš bát - mohl se třeba někde trochu uhodit, mohl hůř došlápnout, pozoruj ho - to jo ale rozumně
popisují projevy dysplazie, že pes sedí na boku, leží s nohama na boku, o procházkách sedá
tak to přesně sedí na naši Berni - akorát na prochajdách si nějak nestíhá sedat a když jsme jí nechávali před půl rokem kvůli problémuům se zády rentgenovat poprvé kyčle, tak by prý byly 0/0 max 0/1
Barney je prcek, tak je jasný, že na prochajdách odpočívá, a jestli sedí "na kejtě" - to jako na jedný noze bokem, tak takhle myslim sedí 99,9% psů - naše Berni sedí rovně většinou jen když cvičíme a má povel "sedni" a běh bokem je u štěňátek taky myslim normální, jsou to méďové a "hlava občas běží rychleji než nohy"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 17:03
- Nahlásit

LuckaM

a především si uvědom, jaké je vedro. Jestli si sedá, tak se mu nedivme, my přímo ležíme )

Ale přeci jenom, vzhledem k tomu, co jsme si užili a užíváme s Nílouškem, raději být za plašana než něco prošvihnout. Vzpomínám s Alfrédem, jak jsme běhali na veterinu kvůli prkotinám, ale vždycky byli chápaví a povětšinou nás po výkladu a vysvětlení poslali domů (a bez účtu)

worick
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 21:25
- Nahlásit

LuckaM
Já se k tomu ani nechtěla vyjadřovat, jelikož o tom vím prdlajz a Berry rentgeny nemá, tak nevím, ale myslím, že na jednom či druhém boku sedí většina psů, asi že je to pohodlnější

Dneska ráno Tom tvrdil, že má být chladněji. Ani nechci vědět, kolik bylo třeba včera, ale dnes bylo 33st. - tak jestli tohle bylo chladněj?

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 21:59
- Nahlásit

LuckaM
Všichni naší psi chodili bokem a většinou se váleli na kejtě.
Sally má DKK 2/3. Když ji to bolí, tak těžce vstává, chodí mimochodem a kroutí zadkem. To, co popisuješ, nemusí nutně znamenat DKK.

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 22:00
- Nahlásit

Neli zase začala plavat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 08:46 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Přišla bouřka ...

večer se nedalo usnout vedrem ... psi funěli jak ucházející parní kotel lokomotivy. A nad ránem, už začínalo šírat, první zahřmění. A Alfréd u mé postele. Tak jsem se odsunula, aby si mohl vlézt ke mně (tím pádem byl od okna chráněn oběma páníčky). Zasunul hlavu do rohu, ale po schvíli slezl na zem a strčil hlavu pod postel. Vejde se mu tam tak na 10 čísel. Takže po několika blejsknutí a zahřmění chtěl znova do postele. To se bouřka na chvíli uklidnila, takže se překulil na záda a chtěl drbat břicho. Někdy v tuhle dobu Jurášek zaregistroval, že je utiskován a že se tedy něco děje
Pak se bouřka znova vrátila a hodně jasná, takže jsem musela do obyváku, rozsvítit a pustit rádio (ještě běžel noční Raiožurnál. Nedá se tam rozumně ležet (
Ve čtvrt na šest se Alfíček přesunul od reprobeden do předsíně k lednici a já do ložnice spát. Vstávali jsme asi v půl osmé, odpotácela jsem pár koleček v parku se sladkou představou, že kluky vrazím do Kapsy a půjdu domu pokračovat ve spánku. Ještě než dosnídali, začalo znova hřmít. Tak tu dřepím, poslouchám Čajkovského a nemám odvahu je tu nechat samotné

Ale neprší a dusno je přímo lepkavé

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 09:51
- Nahlásit

dobré ráno, tak u nás teda prší a to samozřejmě potřebujeme uplně nejméně potřebujeme zdít a pracovat jediný, kdo je spokojený, je Berni teda mohla by být spokojenější, kdybych ji pustila na zahradu ke Kimovi, ale páč je hárající, tak jsem zlá macecha a držim ji "pod zámkem"

worick
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 10:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak u nás ani bouřka, ani nepršelo, ani neprší...jo, Janiii
zrovna my tady, by jsme to v zahrádkách potřebovali
tak jsem zlá macecha a držim ji "pod zámkem" - to teda seš - já si ale vážně vůbec neumím takovouhle situaci představit - že bych jako feňulu nemohla 14dní pustit z baráku Mně by z toho bylo na nic...A tedy naši kluci by to nestrávili vůbec. Kdyby byli zvyknutí odmala, tak snad jo, ale oni doma vůbec být nechtějí. Teďka v horkách máme pootevíráné dveře a oni jen projdou, omrknou a vyšourají se zase na ta svoje oblíbená, chladná místečka
Drakopes
Tak tu dřepím, poslouchám Čajkovského a nemám odvahu je tu nechat samotné - ještě, že tohle taky nemáme (taky, tedy krom háravé fenky ) nic proti Čajkovskému, ale ty nervy, že odejdu a psi se tam ,,zvencnou", když zahřmí a z bytu udělají kůlničku na dříví...
Strejda
Téda, Neli jaková šikovná plavčice Posledně šli kluci taky dost do hloubky, ale tedy ne, že by už museli plavat. Kdybych plavala, snad by si taky dali říct...A jak jsi hezky vymazal paní ksicht - né vážně, tohle neumím a mám hafl fotek, kde je Tom a nesmím je dávat

Michall
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 12:33
- Nahlásit

Tak se hlásim Bára už se zabydluje.před chvílí jsme dorazili.Pustili jsme k ní našeho psíka a když zjistil že je návštěva začal značkovat Musíme se trochu krotit abychom ji neumačkali a dali ji prostor se trochu rozkoukat.

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 13:28
- Nahlásit

Michall
Tak super, Gratuluju!
A těším se na fotky

Michall
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 13:36
- Nahlásit

k mému překvapení zalezla a spí

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 17:46
- Nahlásit

Michall

a co sis myslel, že bude chudinka vyrvaná od rodiny a odvlečená do neznáma dělat

Alfréd usnul hned, jak prošel uličkou hladících dětských tlapek)

Michall
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 17:48
- Nahlásit

Tak se musim pochlubit Bára je skvělá už reaguje na jméno a zdá se mi že už rozumí i povelu pusť zatim ještě bojujeme s kousáním při hře tak zkusim metodu "aůů" . Po mamince se ji nestýská protože už 2 týdny před odebráním už ji k mámě nepouštěli.V autě s ní byla prča ale bylo na ni vedro ale cesta proběhla v klidu pořád předníma pacinama lezla po okně.Po příjezdu zcela náhodně nicméně správně jsme ji odnesli až do jejího prostoru okolo boudy takže tim pádem jsme ji tam udělali základnu pořád spí občas obživne na pití pohrajem si a spí dál.K obědu měla vařený špagety s hovězim vývarem ,nezbyla ani špagetka.Zatim pořád neprozkoumala celý pozemek jen okolí boudy terasu a spojovací cestu.Fotečky se stahujou pošlu za chvíli.

Michall
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 17:56
- Nahlásit

http://img192.imageshack.us/i/img0819tb.jpg/

http://img682.imageshack.us/i/img0820tl.jpg/

ještě jsem se nenaučil sem dávat obrázek takže jen odkazy

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání