Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 16:13 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Přesně tak, vždyť jak daleko jsou ti schopné ,,těžkotonážnice"utéct?
Já tedy nevím jak u vás, ale Médi má překvapivě velký rozsah... Když zdrhe, tak si říkám, kdy žačnu dostávat pohledy z druhého konce republiky.
Máme ještě tu "výhodu", že Médi má široko daleko jediný úzké bílé znaky na hlavě, takže je s ostatními berňáky těžko zaměnitelný. Takže pak poslouchám "neutekl vám v úterý pes, viděli jsme ho u nás...."
Médi teď má prostě takovou logiku, že pokud doma není zábava a není plně zabezpečen, případně procházka směrově neodpovídala jeho představám, tak se prostě sebere a jde si po svém. Upřímně fakt teď nevím, co s ním... Hlavně se mu to stává tak 2x týdně, což už mi přijde nadlimitní.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 16:16
- Nahlásit

Noemi
Upřímně fakt teď nevím, co s ním...
Vždycky, když dospěju do tohoto stadia, tak přemýšlím o EVO.

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 19:51
- Nahlásit

Chci se zeptat jaká je taková ta horní hranice kterou berňák přeskočí?

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 19:57
- Nahlásit

Michall
Chci se zeptat jaká je taková ta horní hranice kterou berňák přeskočí?
Já ti nevim, ale tchánova berňačka se se skákáním neobtěžuje, ta prostě tim plotem projde

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 20:28
- Nahlásit

Dines
tak to jsem nevěděl že berňáky používají i jako buldozery

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 20:39
- Nahlásit

Michall
No, teda oni maj ale takovej ten klasicke z toho pogumovanýho "pletiva" a zabetonovaný sloupky(trubky)...

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2010 23:17
- Nahlásit

My tohle pletivo máme a je pevný ale my ho máme asi lépe uchycený na chalupě je taky děravý.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 06:39
- Nahlásit

hranice kterou berňák přeskočí?

no, berňáci by skákat neměli, ale Alfréd skočil plot cca metr. Od té doby dávám pozor, aby před touhle zahrádkou včas odbočil a nedostal se zase do slepé uličky

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 07:25
- Nahlásit

Drakopes
Když viděl tu auru vzteku kolem mě, zastavil v uctivé vzdálenosti a pro jistotu štěkl, že se mě ale vůbec nebojí -
Čekal, čekal, až ten autobus dojel až téměř k němu, a pak vyrazil. Jak jsem se dověděla potom, tak to bylo kvůli těm psům na druhé straně, že Meggie vyrazila k Alfrédovi. Ještě, že jsem tuhle scénu přes auta neviděla, to bych vám v tuto chvíli psala z koronárky Autobusák v pohodě, zastavil na fleku - - se mnou už by švihnulo, kdybych viděla se blížit autobus.....Nevím, jak máte tu cestu frenkventovanou a co po ní jezdí, ale u nás je to samý kamion a taky auta s kládama z hor. Ty bývají tak přetížené, že při rozjezdu skučí, až to vypadá, že prasknou vejpůl. O zastavení nemůže být řeč. Myslím, že by s tím neriskoval brzdit ani kdybych mu tam vlezla já, natož tak pes...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 07:54
- Nahlásit

Noemi
No zdrhá...jo, je to zdrhá, ale ve skutečnosti spíš odejde ne?
U nás je takových to ,,pochůzkářů" - co si musí obejít svůj rajon taky dost, i když s tím, jak si lidi místo malých vořechů pořizují velké psy (do kotců) - jich ubývá. Potkat tak velkého psa na vandru se mi ještě nepoštěstilo
Tomův špic byl taky jeden z nich, ale ten myslím chodil jen, když cítil háravku. Uměl přelézt dvoumetrovou cihlovou zeď.
Já nevím, jakový teď máte režim venčení (obchůzek známých pejsků ), ale zdrhá, i když chodí pravidelně? My teda chodíme na prochajdy teď tak obden, někdy je dokonce dvoudenní pauza a máme vícero tras, které tak nějak střídáme, takže taky se za nějakým psiskem, co spolu řvou kolem plotu, dostanou třeba jen jednou týdně i míň. Myslím, že riziko jsou spíš ty háravky, z toho jsem měla obavu už když byli prconi, protože zdolat náš plot by nebyl sebemenší problém Zatím klep, klep, dobrý....

A taky se s průsery přidám: včera jsme šli agilitit na cvičák a protože teklo po deštích v potoce moc vody, museli jsme přejít přes visutou lávku cca 400m od nás a po druhé straně ke cvičáku. Jenom se dostanem na druhou stranu koukám, branka s pejskem, co na sebe vždycky ječí otevřená a najednou pejsek vyběhne za poskládaným dřevem. Celkem vysoký pes (asi jako Worick) ale takový chudák vychrtlý (asi jako Worick ) Já Berryho na volno, Worku na flexině. Jen jsem řekla, hele pejsek kámoš a to trdlo cizí vletí mezi ty dva naše. Už jsem ani nestihnula otevřít hubu a byli v sobě Respektive - někdo tam zavrčel, Berry ho přišlápnul a Worick ho začal škubat za kůži za krkem. Tři sekundy, víc to netrvalo a pejsek utekl, protože vyběhnul z vrat majitel a řval se mnou. Mně se zamotali do té flexiny, tak jsem nemohla ani Worku odtáhnout. No paráda Taky jsem jim zbytek cesty nadávala do dementů a že s takovým chováním na žádné cvičánkování chodit nebudou... A přijdem tam a nikdo Asi pro malou účast odešli brzo..

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:49
- Nahlásit

Ahoj,
tak mi dneska přivezla kamarádka na hlídání skororoční labrošku a už od rána se trhám smíchy co s tím naším medvědem vyvádí, se dvěma pesama je to fakt veselejší

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 09:59
- Nahlásit

Dines
No, teda oni maj ale takovej ten klasicke z toho pogumovanýho "pletiva" a zabetonovaný sloupky(trubky)...
Nestraš, ten my máme taky...teď jsme se s ním měsíc stavěli A to se jako podhrabe, nebo prostě vyrve sloupky a jde?

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:13
- Nahlásit

Žanetka
pes a fenka - ideální kombinace. Pes a kastrovaná fenka - ráj
Máme kastrovanou kámošku Emu, je to jinak pes magor, ale ta si ke psům může dovolit cokoliv a ani se po ní neoženou, ba ani nezavrčí.

Po delší době jsem byla na návštěvě u jedné sestřenice a oni mají 10letou ovčandu a osmiletou stafordku. Říkala, že ty mely, co s nima pořád zažívá, že to je úděs, stafbulka okamžitě útočí a jediné, co na ně ně 100% zabralo bylo hození do jezírka a taky když se rvaly v boudě, tak ji s nima převrátila
Že je to děs a většinu zranění už řeší sami, dokonce i zlomenou nohu některé z nich zadlahovali To by prý byli na veterině 3x do měsíce...(bulku si vzali jako 5týdenní štěndo proto, že ji majitel jinak hodlal zabít - jinak by je to ani nenapadlo)

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:18
- Nahlásit

Tak já si naivně myslela, že když Worka až dojemně ráno čistí Berrynkovi ušiska, oči, zuby - že je to taky výraz podřízenosti (jako u primátů) Asi prdlajz, dneska jsem to sledovala bedlivě a když ho u toho chtěl na oplátku oblíznout Berka, Worick na něj vrknul a pokračoval dál v pečlivém lízání jeho tlamice

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:22
- Nahlásit

LuckaM
Nestraš, ten my máme taky... - my taky
Naše kluky to zatím podlézt nenapadlo, ale pravidelně se k nám podhrabával kámoš zlaťák Argošek. Teď má už delší dobu zpřísněný dozor, tak se mu nedaří zdrhnout Já se právě bála, že to kluky naučí taky

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:23
- Nahlásit

worick
Tak naštěstí Arny je gentlas, tak její pubertální výpady takticky přehlíží Chvílema ho až lituju jakej je troubelín, zkoušet to na jinýho pesana, taky by asi lítaly chlupy
Ale ať si Arňouš zvyká, zítra se jedeme mrknout na feňuli, tak za měsíc bude mít nanovo a ještě navíc s piraníma zoubkama

Michall
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:30
- Nahlásit

worick

No tak my právě taky ale i když se o něj opře člověk tak se prohne fakt jen mírně a pod ním je asi 30 cm vysokeý obrubník zakopaný do země tak to snad vyločí i pod hrabání.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:31
- Nahlásit

To my máme tůje, ze sousedky strany je alej plůtek, takový to pletivo na slepice a z naší strany byl dřevěnej, nevím jak se to našemu padesátikilovýmu halamovi podařilo prolézat, ale nějakou dobu k sousedce úspěšně zdrhal vždycky když jsme odjeli a ta s prominutím kravka nebyla schopná ani nic říct, takže jsme se to dozvěděli náhodou od druhýho souseda, protože milej pejsek přesně ve čtvrt na 3, kdy se vrací přítel z práce ležel spokojeně u vrat jako by se nechumelilo. Vůbec jí nenapadlo, že kdyby se cokoliv stalo bude to na nás, má malý ditě a ještě na mě čuměla jak puk, když jsem jí slušně řekla, že na tom snad není nic špatnýho nám říct, že nám utíká pes
Tak jsem udělali pořádnej plot, tak už naštěstí neutíká, ale dlouhou dobu se ho snažil likvidovat a vyl jako pitomej, protože byl zvyklej chodit na návštěvy

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 10:59
- Nahlásit

No my předevčírem dělali testovací provoz plotu na podlejzání. Kamarádka má mopsici, tak přišla na návštěvu a musím říct, že ani ta prťavá Roxy se pod plotem neprosoukala....né že by to teda zkoušela...ale celej plot si obíhala....co mě ale zarazilo, že úplně bezmyšlenkovitě začala hrabat v jednom místě u plotu. Mam takový pocit, že tam dřív pohřbívali naši předci kočky :-D to se asi budem ještě divit, co nám Barney na zahradě najde

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:04
- Nahlásit

LuckaM
Joo, aby ses nedivila, taky se před náma plotu ani nešiml, ale jakmile jsme byli z dohledu, podlezl ho nekecám a to bylo natažený to pletivo pěkně napevno, tak se mu to stejně povedlo,měl hajzlík odrbaný celý záda, ale spokojenej, že se peleší u sousedky Tak jsem podél plotu naskládala kameny, vypadá to hezky a funguje to

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:26
- Nahlásit

Žanetka
díky za tip, případně ho hned využijeme

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 11:37
- Nahlásit

LuckaM

Noemi
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 12:47
- Nahlásit

Já nevím, jakový teď máte režim venčení (obchůzek známých pejsků ), ale zdrhá, i když chodí pravidelně? My teda chodíme na prochajdy teď tak obden, někdy je dokonce dvoudenní pauza a máme vícero tras, které tak nějak střídáme, takže taky se za nějakým psiskem, co spolu řvou kolem plotu, dostanou třeba jen jednou týdně i míň. Myslím, že riziko jsou spíš ty háravky, z toho jsem měla obavu už když byli prconi, protože zdolat náš plot by nebyl sebemenší problém Zatím klep, klep, dobrý....
Máme tak cca 4 pravidelné trasy, které střídáme. Chodíme minimálně jednou denně na velkou prochajdu a vícero menších "pochůzek" kolem baráku....
Ty háravky nevím, mám potvrzené okounění u ploty jen u jedné adepty a ani tam to nebylo žádné drama, jako že by tam 3 dny v kuse stanoval.
Já si osobně myslím, že by stačilo ho tak 1/4 roku držet plně pod kontrolou. aby neměl šanci se vzdálit, ale to by doma asi neprošlo...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 17:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
ale to by doma asi neprošlo... - ják neprošlo? No tak jestli on to má vlastně povolené, tak bych si s tím ani hlavu nelámala... A přes cestu asi taky chodit umí (možná líp než naše mamča, která tuhle vlezla chlapovi pod auto :smirk A pravděpodobně není ani okolí nebezpečný, stěžoval si vyloženě někdo? Já bych těm, co vám chodí hlásit, že trajdá po okolí říkala, že to má nacvičené, obejde a přijde (i s nákupem )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 12:07
- Nahlásit

Tak se s Vámi musím podělit o to, co teď řešíme. Kolem baráku se nám už asi týden motá taková zmatená srna. Je fakt divná, vůbec se nebojí, tak zvláštně chodí, vypadá, že je možná i trochu nafouklá...no zdravá rozhodně asi nebude. Mamka třeba jezdila se sekačkou před barákem a srna na ní celou dobu koukala asi z 15 metrů a nic. Včera jsem v osm večer odcházela z domu, lilo a srna před vchodem...byly jsme od sebe sotva 2 metry a holka vůbec nic. Žádná reakce. Asi po půl minutě se teda otočila odhopsala pryč, kde ještě zapózovala mladýmu sousedoj a nechala se z metru vyfotit. No a já teď celá vystresovaná brouzdám po internetu a hledám všemožné nemoci srn, protože mám strach o toho našeho prďolu, aby něco nechytl, když ještě nebude plně naočkovanej. Dnes jsme byly s mamkou za místním myslivcem a ten přislíbil, že až se zase objeví, že máme zavolat a přijde se na ni podívat, ale že to chování normální není. Na druhou stranu mě ale uklidnil, že vzteklina by to být neměla, protože tady už asi 8 let není. Tak uvidíme, jak to dopadne, ale trochu nesvá z toho jsem. To abych se bála jít s Barnym na prochajdu. Zas ale chodit budem, držet ho jen v zahradě do tří měsíců, až bude naočkovanej, to mi příjde krutý.

Ach jo, když se vidím, jak to řeším, já budu jednou strašně úzkostlivá matka

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 13:40
- Nahlásit

worick
Já bych těm, co vám chodí hlásit, že trajdá po okolí říkala, že to má nacvičené, obejde a přijde (i s nákupem )

vždyť jo brácha do mě taky pořád hučí že ji musim naučit sbírat houby a podobný blbosti....

LuckaM
No tak to chování neni normální na 100% viděl jsem srnku asi na 100 metrů a hned zdrhla ale na druhou stranu ptáci si ve městě taky zvyknou na turisty je mi jasný že ve velkoměstě by nepřežila ale pokuď si vyhlédla teroterium ve vesničce tak si třeba za tu dobu zvykla.No ale to je asi blbost...když ještě špatně chodí tak ji mohlo něco nakaženýho kousnout a z vesnice to asi nebude takže když nebudeš dělat nějaké extra prochajdy do hlouby lesa tak by to mělo bejt v pohodě.

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 09:04
- Nahlásit

LuckaM
Kdy si jedete pro prcka?Tušim že 24.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 10:06
- Nahlásit

Michall
skoro... 23. Už aby to bylo...vše už je připravené, teď už jen v pondělí na poslední zkoušku, v úterý do Prahy k doktoroj a ve středu pro prďolu jen doufám, že se oteplí, protože chci Barneyho od začátku zvykat na boudu, tak aby sme v tý boudě v noci nezmrzli

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:16
- Nahlásit

ják neprošlo? No tak jestli on to má vlastně povolené, tak bych si s tím ani hlavu nelámala... A přes cestu asi taky chodit umí (možná líp než naše mamča, která tuhle vlezla chlapovi pod auto :smirk A pravděpodobně není ani okolí nebezpečný, stěžoval si vyloženě někdo? Já bych těm, co vám chodí hlásit, že trajdá po okolí říkala, že to má nacvičené, obejde a přijde (i s nákupem )
Neprošlo spíš v tom ohledu, že Děda prostě bude chodit navolno, protože by se chudáček ani neproběhl

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:16
- Nahlásit

LuckaM

Tak to mam dobrou paměť.Jinak do předu přeju hodně srandy o kterou asi nebude nouze s medvídkem a koukej sem všechno psát já vám totiž v úterý do 30.6 dám pokoj budu totiž mimo ČR.Tak ať mám po návratu co číst.A vy ostatní naberte síly protože pak si jedem ještě my pro trpaslíka a to se server asi zhroutí .Odhaduju že v prvních týdnech tady s LuckouM popíšem asi hodně stran

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání