| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 10:08
- Nahlásit
Tak já se tu s váma loučím dnes v 17:00 mi letí letadlo tak se tady mějte.A LuckoM ty sem všechno piš už se těšim až to budu číst a taky nějakou tu fotečku.Předpoklad je že se vrátim 30.6. Ivisek77 Hned jak přiletim;) taky se těšíme.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 10:54
- Nahlásit
Michall
Šťastnou cestu a příjemný pobyt, ať nasbíráte hodně energie na Debušku...příjde mi to, nebo se ta Debbie chytla víc než Bára?
Před chvilkou jsem se domluvila s majiteli štěňátek, že zítra v jednu si pro prďolu přijdedem. Už se nemůžu dočkat....obcházím zahradu, odstraňuju zbytky potencionálního nebezpečí, bouda už je zútulněná i zevnitř...bude se nám tam spát nádherně!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 11:02
- Nahlásit
Michall
Hezky se vydovolenkujte (možná je to naposled jako u nás ) a ať vám vyjde počasí!
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 11:08
- Nahlásit
worick,LuckaM
Díky jo a máš pravdu zatim častěji říkám Debbie ale v plánu to je přejít na Báru no uvidíme.A ať vám to vyjde s tim prďolou aby strávil dobře cestu a nové prostředí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 11:22
- Nahlásit
LuckaM
Před chvilkou jsem se domluvila s majiteli štěňátek, že zítra v jednu si pro prďolu přijdedem.
Nezapomeň sem dát co nejdřív fotky.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:15
- Nahlásit
v poledne jsem přišla vyzvednout psy, že je vezmu venčnout a zároveň i nakoupit. Nadšené vítání, když tu vidím na Alfrédově pelechu bačkoru - to se u nás nesmí. Tak jsem poslala Alfréda, ať mi ji přinese. Přiběhnul k bačkoře, kouknul po mně a pak skočil na Nielse a začal mu nadávat )
My víme, že to dělá Níloušek a že je i zahrabává do Alfínova pelechu, ale teď ho ten druhý krásně nabonzoval. (Naštěstí a dlouhodobě beze škod, jen vytáhnutá jedna bačkorka z botníku )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:36
- Nahlásit
Drakopes
skočil na Nielse a začal mu nadávat
U nás je to obráceně. Stará je volnomyšlenkářka a mladá ji hlídá a za každý prohřešek peskuje. Nejdřív jsem tomu nevěřil, ale ta mladá policajtka podala mnoho důkazů.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:38 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Médi se násilně koupal minulý víkend...
Vyrazili jsme na tůru z chalupy do sousední vesnice, nikdy jsme tam nešli, ale každoročně se tam při Šakalích hrách tradičně běží speciální závod...Tak jsme to chtěli omrknout, že by přítel třeba v létě pak běžel. Samozřejmě jsme se naprosto ztratili Trasa vede přes takovou velice specifickou oblast v lesnatém údolí, území nikoho, žádný mobilní signál, jakési fámy říkají, že tam byl speciální kryt a sklad pro papaláše... Faktem je, že všechny mosty a silnice jsou výrazně váhově naddimenzovány (most unese 2 tanky), silnice vedou odnikud nikam, nejsou nikde zakresleny na mapách (vědí o nich jen místní, kteří na ně natrefili při houbaření a auto tu projede max 2x denně). Údolím protéká poměrně velký potok.
Když už jsme se asi potřetí vraceli, probíjeli se přes kopřivy etc., tak jsme se rozhodli přebrodit potok. Vtipné bylo, že jsme ho před časem po asfaltce přešli - cesta na asfaltku byla přes menší strž, kde mi to ujelo a zapadla jsem nohou pod nějaký spadlý kmen. Médi s přítelem mě samozřejmě šli zachránit a celou dobu stáli na tom kmeni, pod kterým jsme měla nohu a strašně se divili, že nemůžu vstát . Zpátky k brodění. Potok vypadal v tomhle místě vcelku mělce, Médi se tam cachtal do půli nohou. Tak jsem sundala ponožky (boty jsou obouživelné ), udělala jsem dva kroky a vodu jsem měla nad půli stehen (a to jsem poměrně vysoká osoba ). Tak jsem přenesla na druhou stranu foťák a šla jsem pro Médiho, tomu už evidentně došlo, co se chystá, takže začal kňárat, že on do vody nepůjde No ještě, že břeh byl bahnitý, jinak bych ho asi do potoka nedostala... Plavecký styl nic moc kombinace "delfína" a "topím se" Dalších 20 minut na mě vyčítavě hleděl . Když to vypadalo, že jsme konečně na správné stopě, tak jsme vykoukli za zatáčkou a tam tři pejsani. Naštěstí si nás nevšimli a bližší kontakt jsme neriskovali, takže jsme se na místě otočili a zdrhali opačným směrem. Naštěstí se cesta časem stočila a vylezli jsme někde v polích s výhledem na kýžený cíl.... Na návsi jsme budili pozdvižení, protože se celá obec účastnila čištění požární nádrže a vpadli jsme tam s mega psem a mou osobou slušně od krve (to jsem zapoměla dodat, že kromě ošklivě pochroumané nohy od toho kmenu jsme blbě zhučela ramenem na nějaký klacek a kompletně do nějakého ostružiní - trny vyhnisávají ještě dnes :rolleyes . V našem cíli ani nebyla otevřená hospoda , tak jsme se sebrali a po turistické trasy to vzali oklikou na smluvené místo, kde na nás čekala máma s autem....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 16:05
- Nahlásit
Jo a máme kotě.... Sice jsme chtěli až v září, aby si soused nestěžoval, že mu naše kočky rozdrápali bazén . Ale ségra přivezla z výletu kotě zvyklé na velké pejsany...Tak doufám, že bude mít delší životnost než to předtím (evidentně odpravené sousedem :mad .
Nevím, jestli Médi nepochopil, že kocour umřel a pořád ho hledal nebo mu prostě neodpustli, že umřel, ale z koček byl teď úplně flustrovaný.Štěkal na ně, když nechtěli jít blíž a honil pokud se přiblížili.... Stačilo říct "kočička" a mohl se zbláznit... Tak teď je na vrcholu blaha, kočičáka pořád muchluje a olizuje, tak jsem na to zvědavá....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 16:43
- Nahlásit
LiVr
a známí shánějí štěňdo s PP s tím, že chtějí na výstavy? věděla bych o úžasném štěndu s PP, ale nestandardní, shání se pro něj milující páníček!
LuckaM
tak to dneska nebudeš moci dospat, že? už se moc těším na fotky malého prcka no a teřba až budem někdy "na severu" vecpu se na návštěvu
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 16:57
- Nahlásit
Janiii
Nee - určitě ne na výstavy. Jen jsem jim povídala co a jak, o displ. a td a rozhodli se tedy pro medvídka s PP.
Mohla bych když tak dostat nějaký kontakt na tohle štěnítko? Už mi sice vetka dala info o papírových prďolech, kteří budou k odběru tak za 14 dní, ale kdyby se nerozhodli...... Já s nima ještě nemluvila, jen přeposílám odkazy a telefonní čísla .
Moc děkuju...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 17:36
- Nahlásit
LiVr
jen to není severní morava, ale kousek od Brna směr sever ...
tady jsou webovky, je to moje kamarádka a za prcky se můžu zaručit, mají skvělé zázemí a spoustu lásky
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 18:06
- Nahlásit
Janiii
Moc děkuju a přeposílám dál . A zase taková dálka to nejnííí. Co nás spojila dálnice, tak jsme dole coby dup .
Jak si prcka vyberou, dám sem echo.
Ještě sháním dalším štěndo malinoise, nebo ovčouna - ale to budu vnucovat nějakého útulkáčka.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 18:11
- Nahlásit
LiVr
Škoda že štěndo - máme u nás v útulku pesana, ale nic pro začátečníky http://amira-nova-sance.webnode.cz/products/zadost -o-pomoc-hlidac-hleda-novy-domov/
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:18
- Nahlásit
Dines
Hele, nic nelibuju, ale zkusím. Tady ten člobrda není začátečník, teď mu umřel ovčoun - měl 14 roků. Budeme s ním mluvit o víkendu, tak pak pisnu. Mně se podařilo udat malinoise z Boskovic - vzal si ho kámoš jako 6-ti letého a je to super pesan. Akorát si představ, že před asi 5-ti měsíci dostal tetanus - trvalo to asi 3 měsíce, ale dostal ho z toho s pomocí MVDr.Rašky z Ostravy. Ale pohled šílený - pesan na kapákách a několikrát denně obracet kvůli proleženinám.... Ale už je v pohodě a zase pouští bubáky u plotu.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:32
- Nahlásit
LiVr
O tetanu už jsem slyšela - je to hrozný svinstvo!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2010 23:29
- Nahlásit
Noemi
Čéče, ty už s těma průserama na vychajdách začínáš konkurovat mě Alespoň tu nebudu vyhlášená za ,,kopyto roku"
Kočičky! Já nevím jak je to možné, že jen co někdo něco vzpomene, byť sebevětší kravinu - nás se to okamžitě týká....Včera po půlnoci, když Tom poklidil a že jako jdeme honem nahoru spát, aby se nedobívala Guccina na taštičku Whiskas - začal Worick poštěkávat stylem: otravuju Berču, kočku atd. - jenže to právě na Berryho nebylo a ozývalo se to od tisového plotu. Tak jsem myslela, že snad na ježka - i když to jsem ho ještě štěkat neslyšela a šla jsem tam raděj z okna posvítit baterkou. Jo, strkal rypák do plotu, tvářil se bezradně a poštěkával. No dobrá, tak se obleču a jdu chudáka ješ´žka zachránit a Workovi vyčinit, že se to nedělá - otravovat ježuru Přijdu tam, svítím přes plot, nikde nic, ale Worick se tvářil, že to tam pořád je. Hledám dál a najednou z pod hlohyně na mne něco zasyčí, až jsem se skoro lekla. Posvítím tam a nějaká mourovatá kočka (kocour) co vím? To se po ksichtu nepozná... Tak jsem Workovi řekla, že to je nějaká kočina a ať na ni kašle a vzala ho zpátky k baráku, aby ta mohla zdrhnout (tak už chápu, kde mizí v noci z misek na stole ty granule. Na stole - ježek byl mimo podezření A kočky? Tak ty byly celou dobu schované u baráku a čekaly, co bude s tím vetřelcem - určitě o něm věděly, ale se ho bály
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 00:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
My víme, že to dělá Níloušek a že je i zahrabává do Alfínova pelechu -
Nevím, jestli jsem to už nepsala minulý týden (a nechce se mi hledat ) ale zapoměla jsem přes noc venku pracovní boty i s vyhozenýma ponožkama - obojí bylo promočené. Ráno tam jedna ponožka nebyla, Berry schovaný v boudě a ponožka na hřišti s dvěma větracími otvory na boku - prý aby se mi nepotila noha - tvrdil provinile Woriček Taky mají zakázáno, boty tam i před barákem zůstaly vícekrát, těch se nechytnuli, ale ponožky jsou neodolatelné Dostali sprdunk. Dneska tchýni sfouknul vítr ze stolu pracovní rukavici, zatím co jsme kousek dál uvazovaly společně rajčata. Běžně by se s ní Worka vytratil za domek, tam by se chválil s úlovkem Berrymu, chvíli by se o něj tahali a nakonec by sežral prsty - zatím co dneska se přišoural ke mně aniž bych věděla a rukavici mi podal Zlatíčko
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 07:03
- Nahlásit
Dines
Ahojki, tak jsem se ptala na toho hafina - křížence malinoise. Asi to neklapne - mají 2 malá děcka, tak pán má strach. Je mi líto . Já to nevěděla - taky mám zprostředkované info. Jinak jsou ze severní Moravy a nebrání se štěnítku z útulku, tak snad se některému podaří.
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 07:08
- Nahlásit
Dines
S tím tetanem - on napřed jakoby začal ztrácet hlas, pak mu padal zadek a zadní nohy a pak lehnul úplně. Jen hlavou pohyboval, kňučel - strašné! Je to aktivní, akční pes, super vychovaný. Kámoš nad ním brečel, ale vybojovali to spolu. .
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 16:40
- Nahlásit
S tím tetanem
Alfrédova matka zemřela na tetanus ... šlápla v poli na drát ... čtyřletá krásná fena ...
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 17:46
- Nahlásit
Drakopes
Tenhle Framík se nejspíš píchnul taky o drát v plotě, bo jsme mu našli maličkou ranku nad očkem. Vetík říkal, že to svinstvo - vir tetanu přežívá strašně dlouhou dobu, nechci kecat, ale zdálo se mi jakoby říkal že až 100 let.
Ale byla to hrůza - nikomu tohle nepřeju zažít.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 19:50
- Nahlásit
LiVrS tím tetanem - on napřed jakoby začal ztrácet hlas, pak mu padal zadek a zadní nohy a pak lehnul úplně. Jen hlavou pohyboval, kňučel
a jak tohle všechno následovalo rychle za sebou? chudáci psi ...
známé fenka měla tetanus z koňského ho*na, požírala je ... bylo to prý šilený, ale přežila to. proto pořád řikám bráchovi, ať nechá svoji čubinu očkovat (koně mají dva)
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 20:01
- Nahlásit
Janiii
To bylo asi během 5-ti dnů. Šlo to rychle. Oni koně nemají, ale kdysi prý tam byly krávy. Pokud mají u bráchy koně, tak bych neriskovala a pesa nechala naočkovat. Raději přijdu o pár desetikorun, než doslova pak o tisíce za léčbu nebo o psa úplně .
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 20:57
- Nahlásit
Tak se hlásím s novinkama.
Bárnouška už máme doma a je to zlatíčko
Uploaded with ImageShack.us
Cestou se nám sice pozvracel, ale to se dalo očekávat...jeho první jízda auťákem. Zatím je to poklad a zakňučel snad jen jednou a teď spokojeně chrupká v boudě. Stačilo ho uspat a odejít...ale dnešní noc tam s ním určitě strávím. Akorát granulky mu moc nešmakujou. Majitelé ho trochu rozmazlili a granule jedině z ruky...jinak piškoty, ty joooo, ty může Tak snad ho to nějak naučíme (nebo spíš hlad ho to naučí)
Tak už jsem majitelka bernského salašnického psa
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 21:00
- Nahlásit
LuckaM
No, je to fešák To si teď užiješ, nás to čeká až za měsíc, už se nemůžu dočkat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2010 21:54
- Nahlásit
LuckaM
Bárnouška už máme doma a je to zlatíčko
Není to tak dlouho, co byla prťavka taky, takhle malá. Nějak rychleji jim roste tělo než rozum.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 05:27
- Nahlásit
Strejda
Nějak rychleji jim roste tělo než rozum.
Jj, musíme si ty první měsíce patřičně užít
Jinak musím si pochválit první noc. Barney vůbec nekňučel. Asi dvakrát si jen tak kníknul, přitulil se ke mně v boudě a zase spal. Teď jsem na chvilku odběhla, ale zase si zalezl do boudy a nějak zvlášť neteskní, tak ho chvíli nechám...Ranní dávka granulí nebyla přijata s jásáním, ale z ruky ho krmit rozhodně nechci, takže jsem dala nejdřív jen ruku do misky, pár si jich vzal, pak jsem ji odendala a světe div se, taky to šlo. Myslim, že k obědu už bude papkat sám.
Posílám ještě jednu, spokojeně spící
Uploaded with ImageShack.us
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 06:40
- Nahlásit
LuckaM
já nádhernej
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 07:04
- Nahlásit
Drakopes
já nádhernej
Že jo. Úplně ho vidím na klíně, jak ho drbu za ušima.
|