Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 15:36
- Nahlásit

co máte takovým lidem říct?
To máš těžké, u nás máme ve vsi dva berňáky. Ten náš zdrhá a ten druhý je agresivní a naprosto fixovaný na paničku (panička ho vypiplala na flašce - psí máma ho odvrhla)....

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 15:46
- Nahlásit

LuckaM
a to se ještě dovíš, že jsou to zabijácí...
Dále pak:
- Že nesnášejí blonďaté labradůry, se kterými se perou a vyhrávají.
- Kradou krávy (i když teď už ne).
- Válejí se v hovnech.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 16:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Teda já si přijdu z venku přečíst, jak je nám dobře, že máme tyhle pejsy a koukám jako tele na vrata Takováhle pověst, že se o berňákách šíří?? U nás snad ani ne, alesoň já všem tvrdím, že je absolutně bezproblémový....
Jak jsem psala o tom zlém od řezníka, tak myslím, že jsem pak i uvedla na pravou míru , že mi paní říkala, že si ho dovezli až ve dvou letech a bůhví, co s ním do té doby kdo dělal...
Strejda
klobouk a tunika
Jistě Ti to sluší.
- o tom nepochybuj Jsem doopravdy ráda, že mně nemůžete vidět

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 16:25
- Nahlásit

Takováhle pověst, že se o berňákách šíří??

jdeme vpřed zářným příkladem vzorných psů a veřejné mínění je na naší straně (do té doby, než narazíme na blbce s háravkou)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 18:09
- Nahlásit

Mě to taky udivuje, proč si lidi takovýhle věci myslej a doufám, že jim tu myšlenku s Barnym v budoucnu vyvrátíme

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 20:20
- Nahlásit

Drakopes
než narazíme na blbce s háravkou
Už zase?

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 21:07
- Nahlásit

LuckaM
já když jsem přišla tady u nás na cvičák s Berni, tak byli všichni na větvi a padaly věty "tyjo, berňák, a von se nebojí???? ... tyjo, a vono to umí poslouchat??" prý co zažili berňáky, tak se báli projít brankou na cvičák, vyvlíkali se z obojku a zdrhali ...

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 21:38
- Nahlásit

Noemi
naprosto fixovaný na paničku - tak to já bych zase byla ráda, kdyby na mě byl Woriček naprosto fixovaný..... zatímco ten na mně s..e z vysoka

Hoši kopali pod lipkou myšičku a byli úspěšní Nejspíš i v tom podkopání lípy, tu budu muset zítra zachraňovat, teď už se mi fakt nechtělo Woriček měl parádní ponožtičky - ani na fotce to tak nevynikne, jak srandovně to vypadalo Berunka povzbuzen úspěchem, pochvalou a odměnou se odmítnul fotit a letěl pokračovat

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 06:46
- Nahlásit

Ahoj tak jsem zpět popsali jste pěknou řádku stránek.Ale jen rychle jsem to projel letadlo mělo na obou cestách zpoždění tak jsem dorazil okolo 4 teď se musim ještě stavit ve škole a pak budu číst.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 07:06
- Nahlásit

než narazíme na blbce s háravkou
Už zase?

já mám pocit, že feny hárají pořád ...

dneska u snídaně seděl Níloušek nad miskou s granulemi a upřený pohled na mě - na bublaninu na stole - na mě - na bublaninu - na mě - otráveně na granule - na mě - na bublaninu ....
(dostal okraj a dojedl granule

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 09:48
- Nahlásit

Drakopes
dneska u snídaně seděl Níloušek nad miskou s granulemi a upřený pohled na mě - na bublaninu na stole - na mě - na bublaninu - na mě - otráveně na granule - na mě - na bublaninu ....
(dostal okraj a dojedl granule

U nás se taky nežere Respektive nežere Worick, Berry tak napůl. Woriček ještě navíc hodně líná, vypadá jak z Mauthausenu
Včera dostali od Toma žebra (byl v masně) a ty snědl celkem s chutí (k tomu pár myší ) akorát mi připadne, že to není moc na výkrm, všechno asi moc dietní. Dostává ty 3 pangamíny denně a večer mají na granule lososový olej. A nic, je jak zdechlina Vytáhnu z mražáku další žebra, třeba bude teďka jíst alespoň to, když grancle nechce.

Michall
Jéjda, ty už jsi doma? Ti povím, že mně to tak děsně rychle ubíhá, že mi připadlo, jako by jsi tam byl tři dny...Doufám, že tobě se to tam tak nehnalo. Pak nám popiš, jak bylo

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:13 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

nedá mi to, musím předvést, jako kytku jsem dnes dostala Klukům se taky moc libila, čuchali by k ní pořád

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:14
- Nahlásit

worick
Drakopes
U nás se taky nežere
To u nás se žere velmi. Jaký pán, takový pes.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:16
- Nahlásit

Michall
Vítej zpět v ČR! Kdy si jedete pro malou?

worick
u nás to teda s granulkama taky není žádná sláva. Jí, ale moc tomu teda nedává Pokud se to nezlepší, tak dokrmíme pytel a zkusíme něco jinýho (teď je na Acaně) Jenže pytel je 13,5 kg, takže to ještě potrvá

Včera navečer jsme šli s Bájošem k vodě a to vám byla prča. Šel do vody jen tak po kotníky a pak hned couval a divil se co je to za zvláštní povrch pak ho ale zabavila ponožka a ani nevím, jak se to stalo, najednou tam byl celej a musel plavat. Vzal to teda hned zpět na břeh - asi ho to taky pěkně překvapilo, ale to vám byl kostlivec, když měl načepýřenou jen tu hlavu a zbytek těla mokrej. Chudák, vůbec si nevěděl s tou situací rady, neuměl se oklepat tak běhal ze strany na stranu a kňoural. Když jsme ho pak vzali na milost a vydrbali ručníkem tak už zase z vesela skákal okolo. Snad ho to nijak negativně nepoznamená, vyděšenej nebyl, když vylezl, vrtěl ocasem, jen pak ta ztěžklá srst ho rozčilovala

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 10:38
- Nahlásit

Drakopes
musím předvést, jako kytku jsem dnes dostala
To je pěkná kytka.

LuckaM
Snad ho to nijak negativně nepoznamená, vyděšenej nebyl,
Se Sally se kdysi utrhl břeh a ona spadla do vody. Od té doby tam vleze tak po kolena. Neli byla vášnivý plavec a Sally ji to odnaučila. Teď se obě brouzdají vodou a neplavou.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:02
- Nahlásit

Strejda
Se Sally se kdysi utrhl břeh a ona spadla do vody. Od té doby tam vleze tak po kolena - stejné Kluci se jako mimina honili a spadli do toho malého ,,čistícího" rybníčka, kde není skoro žádné mělko, ale hned moc vody. Když už je jim fakt vedro a musí se jít zchladit, vlezou na mělčinu, ale našlapují velice obezřetně stejně tak i v potoce
Drakopes
Kytka je fakt parádní a vypadá velmi chutně. Včera jsme řešili, jestli (Tom nebyl v práci) budeme vařit guláš a nebo bude namazaný chleba s kedlubnama (je nadúroda) Dopadlo to tak, že od řezníka dovezl maso na guláš, klobásy, šunky (kluci dostali ta žebra) a k obědu byly klobásy, šunky a namazaný chleba s kedlubnama Usoudili jsme, že na guláš je moc horko, tak šlo maso na mražák

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:11
- Nahlásit

LuckaM
Malý je šikulka, možná nakonec bude i plavací!
Já už si ani nepamatuju, kolik sní takový malý prďolka, ale vzhledem k tomu, že jí tak 4x denně, tak to v tom jednom krmení moc nebude Našim tyhle granule chutnají (Canine caviar), zkoušela jsem Artemis přidávat k těmhle, že pak na něj přejdem (prý jsou ještě lepší-je tam i víc druhů masa)ale ten jim asi moc nechutná, spíš sní ty Canin a Artemis tam zůstává, tak zůstanem zatím pořád na těchto. Jenom kdyby to toho Worku trochu víc vykrmovalo...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:46
- Nahlásit

LuckaM
Já když jsem byla s Barney před půl rokem na Rejvíze v Jeseníkách, tak jsme seděli v hospůdce na kofole a jeden chlápek (asi tátův známej nejspíš) mi říká: ,,No, ale tady ti psi potřebují tvrdou výchovu už odmala. Oni jsou dost tvrdohlavý a pak si dělají, co chtějí.´´ Tak mi to nedalo a naštvaně mu říkám, že žádnou tvrdou výchovu nepotřebují. Snad důslednou, ale ne tvrdou. Ten chlap to řekl totiž, jak kdybych měla na vodítku snad rotvajlera nebo co. Ještěže jsme šli zachvíli pryč.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:24
- Nahlásit

Já tady občas poslouchám, že mám nevychovaný psy, že vůbec neposlouchají .... jasně, když se s nimi dohaduju, že jdeme a oni si potřebují přečíst pesemesky, tak přeci nebudu ubíjet psí osobnost tím, že je budu mít na vodítku a budu je rvát od každého začmuchání

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:42
- Nahlásit

Drakopes
Já tady občas poslouchám, že mám nevychovaný psy, že vůbec neposlouchají ....
Já si myslím, že nemám psy moc vychované, protože "neubíjím jejich osobnost". Přesto mi všichni (kromě tchána) říkají, jak perfektně poslouchají. Je to jen v měřítku, každý to vidí jinak.

A jak to, že nerozdáváš vysvědčení a jseš tady?

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 12:42
- Nahlásit

tak už sem dočet ufff

worick,LuckaM

bylo to akorát dlouhý díky za přivítání.Když jsme tu nebyli tak nám přišel mail o upřesnění odběru.Jelikož bude ještě v neděli oslava tak pro ni frčíme v pondělí.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 13:41
- Nahlásit

Drakopes
A jak to, že nerozdáváš vysvědčení a jseš tady? - nooo?

Já tady občas poslouchám, že mám nevychovaný psy, že vůbec neposlouchají .... jasně, když se s nimi dohaduju, že jdeme a oni si potřebují přečíst pesemesky, tak přeci nebudu ubíjet psí osobnost tím, že je budu mít na vodítku a budu je rvát od každého začmuchání
- já to snad ani ne tak často poslouchám - lidi si to spíš myslí a mě to neřeknou Je něco jiného, když jdeme někam za nějakým účelem a potom je popotahuju a brblám:,,hoši jdeme, už toho čichání každé blbiny nechte nebo tam snad ani nedojdeme" a to pak vypadá, že jsou nevychovaní. Jenže jak oni mají rozlišit, že tohle není jejich prochajda, ale je to cesta po nákupech a půjde se teďka podle mne A naopak, když jdu s nima na prochajdu, tak je nebudu u toho otravovat, zbytečnýma povelama Chtějí čmuchat, tak ať si klidně čmuchají...
Strejda
Je to jen v měřítku, každý to vidí jinak - jo občas, když se s náma někdo zastaví, tak dám klukům ,,sedni a pozdrav" a kolemjdoucí je u vytržení, jak jsou hodní a parádně vychovaní

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 14:01
- Nahlásit

A jak to, že nerozdáváš vysvědčení a jseš tady?

Koukejte, kolik je hodin!! co mám ty ubohé děti držet? Rozdáte papíry, řeknete pár slov a je to ... to moje zlatíčka měla ještě hromadu mlsků (teda hlavně brambůrky), takže jsme poseděli skoro do 9:15

worick
a to při přecházení na volno zadám povel doleva-doprava, oni zabočí a davy zíraj:-D

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 15:02
- Nahlásit

Drakopes
Kytka parádní a hlavně praktická , kdyby jich bylo o vysvědčení takových víc, že ;)

Vypadá to, že se sem dnes přižene bouřka, tak uvidíme jak bude Barney reagovat...

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 15:10
- Nahlásit

Drakopes
a to při přecházení na volno zadám povel doleva-doprava, oni zabočí a davy zíraj -
My to máme podobně Při ,,musherkování" bylo nutné se to naučit - takže pro dobré rozlišení máme dokonce angličtinu left a ,,vpravo" Kluci to ovšem pořád občas pletou - takže davy tak úplně nezírají
A to ty máš vlastně taky teďkonc prázdniny - tak si užívej letní pohody

ankaras
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 15:18
- Nahlásit

worick
Já ti napíšu takovou dloooouhou smsku a ty nic . Teď se k nám žene bouřka. Můžu se vám sem taky trochu vetřít? Vedle umřel pes téda jenom obrazně . A my línáme a línáme, Ayrin je jak po dietě , to by si budela vidět, nebo spíš pohladit, zažíváme teď poloviční objetí, půl Ayrin je pryč

Drakopes
perfekt kytka !

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 15:19
- Nahlásit

tak si užívej letní pohody

díky za přání, budu se snažit. Během léta se musíme přestěhovat, sice "jen" o tři patra níž, ale po 25 letech ...
Alfíček bude muset na řezání, boule na noze nevypadá dobře a abces na hrudi už taky bude muset ven .... večer jdem domluvit další postup ...

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 16:00
- Nahlásit

ankaras
Vítej vtírko, já jsem taky vtírka

ankaras
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 16:50
- Nahlásit

Dines
Já koukam , tak to nevadí néé? Hlavně, že máme berňáčky rádi

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 17:47
- Nahlásit

ankaras
Dines je taková berňáková půlmajitelka
Prosím tě, já ti chtěla napsat majlíka, ale já absolutně nestíhám. Když už mám chvilku lezu sem, či na zahrádkářské....

Celý den se peču v zahradě a k večeru potřebuju někam vyjít s klukama (mamka - bába .....tam to graduje , týden jsem u ní nebyla, dneska to už budu muset risknout )no a pak přijdu domů třeba kolem 20.30 a valím honem ještě do tmy něco v zahradě udělat. A přijdu domů kolem desáté, honem sprcha, něco sníme a uklízím pomalu do té půlnoci, než jde Tom poklízet kluky. Takže žádné chrápání u telky jako v zimě....není čas

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání