| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 08:57
- Nahlásit
Děkujeme za pochvaly, hned mu je vyřídím Já bych ho taky nejradši pořád drbala a mordovala, ale musím se trochu krotit, abych mu za chvilku nelezla na nervy
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 10:41
- Nahlásit
LuckaM
Ahoj Luci, taky ti toho fešáka musím pochválit - krásný fotečky. A vyřiď pozdrav od mýho Barneyho
Jinak já jsem včera využila času a rozhodla se pro druhé kolo ozdravného šamponování (kvůli egzému). Zase jsem byla překvapena, jak Barney v klidu stojí. Taky jsme včera zahradničili - teda spíš jen já, Barney se převaloval pod keřem, u toho ohlodával větvičky a ještě se do toho vztekal Škoda, že jsem u sebe neměla foťák, hned bych sem šupla foto. No, a k večeru procházka, na které jsme po dlouhé době potkali psa, se kterým se Barney očuchal a nejspíš si řekl, že nemá zrovna moc času, tak po 3 vteřinách už na chudáčka nového kámoše chtěl naskočit. Tak jsme radši šli. Za ten rok a něco totiž nebyl pes, nad kterým by se ten můj raubíř slitoval. Ale aspoň jeden z pesanů dal najevo, že toto teda ne, od sousedů 12-letý labrador Rony
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 11:42
- Nahlásit
LuckaM
Krásňučký....
Úplně se mi vybavuje, jak to štěnísko voní....(Berča ještě pořád zpracovává tu 2měsíce starou hovězí kost, tak mu z papule smrdí jako z žumpy - ovšem zuby, zuby už má čisté )
Já bych ho taky nejradši pořád drbala a mordovala, ale musím se trochu krotit, abych mu za chvilku nelezla na nervy - naši psi myslím ještě doteď nechápou, proč je vlastně ta panička pořád ožužlává a oslintává a ano, chvílema vypadají, že už jim to fakt i leze na nervy - jenže panička si nemůže pomoct....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 14:04
- Nahlásit
Ještě k těm slimákům
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:22
- Nahlásit
LuckaM
teda je to vážně nádhernej kluk, tak si ho pořádně užívej, fakt hrozně rychle rostou
a s tím krmením souhlas, určitě z ruky neee, to byste si zadělali na pěkný nadělení
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 00:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Čauky, ten běžec patřil víceméně na mě a Ti povim, to jsi se zrovna trefil - hned to rozvedu
Jinak, o kačence jsem už někde na záhrádkářském slyšela, ale nevěděla jsem, jak vypadá. Ta je parádní, tu bych i chtěla na zahrádce mít - byla by sranda (jen ji vidět...) Bohužel s Woričkem by mi vydržela cca 5minut - a to pouze pokud bych měla hejno 20ti
Včera jdeme večer k babči a přidá se k nám tady malá sousedka, že jde s náma. Vzali jsme nakonec ještě Alfíka, přešli okruh za humny a vraceli se potokem ještě zpátky Alfču odevzdat. Bylo cca 20h - všechny slepice na trase zavřené, tak na místě co vždycky, jsem pustila Worku, ať se vylítá. Zrovna tam vyšla jedna sousedka, tak jsem s ní prohodila pár slov a tím se cca 3 minuty zdržela. Vyrazím a po 50m koukám Worka nikde a najednou z druhého břehu potoka řev slepic. Přes křoví kolem potoka jsem jen viděla, že se tam blb míhá, řvala jsem jak na lesy fuj a ke mně - to ho pochopitelně ani nenapadlo (a to mně tedy pořádně štve, že ho neodvolám a neposlechne ) tak jsem na nic nečekala, vletěla do potoka a po kolena ve vodě ho přebrodila. Na břehu jsem drapnula nějakou palici a vylezla nahoru a to už vidím hajzlíka, jak u plotu morduje slepici. Jak jsem zařvala a už mě viděl, tak ji pustil a to už letěla z domu k plotu i majitelka a :,,jé, zrovna kohouta..." Ten oškubaný na zádech (chudák) odběhl pryč, jestli to přežil i dál, budu zjišťovat za pár dní. Ostuda jak prase Myslela jsem, že Worušu zabiju Hnala jsem ho před sebou s tou palicí a na druhém břehu (protože vodítka s chudákem vyděšeným Berrynkem zůstaly o 100m dál, jak jsem všechno pustila a letěla přes tu vodu) jsem zavřela Alfču a šlapala s Worickem připovelovaným (hajzle k noze a ani ať tě nenapadne se hnout ) vyzvednout Berču s vodítkama, který rád, že Worka žije (že jsem ho nezabila) už nám běžel s nejistým vrtichvostem naproti
Takže s kačenkama, jsi přišel faaaakt v pravou chvíli
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 06:12
- Nahlásit
worick
a to už vidím hajzlíka, jak u plotu morduje slepici.
A nemohl by mít náhubek?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 09:40
- Nahlásit
worick
Teda to jsou zážitky! My jsme naštěstí s Barneym ještě žádný slepice nepotkali. Ale i tak si myslím, že Barney by je sice prohnal a to by bylo všecko. Doufám
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 10:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
A nemohl by mít náhubek?
Ten bych asi zase nestrávila já....
Mě prostě náhubek mi asociuje ,,železnou košili" či tak něco
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 11:13
- Nahlásit
worick
Tak to ten náš memblík by si spíš nechal od slepic vyklovat oči než aby jí vytrhl pírko.
Ale naprosto ti rozumím, před 15-ti lety jsme si vzali z útulku malamuta, nádhernej pes, tenkrát mu bylo 5, našli ho uvázanýho v lese u stromu. Chvíli sekal latinu, jenže pak mu začal být každej plot malej, každá zeď nízká...dodneška nechápu, že si nikdy nepřelámal hnáty a všechno co mělo peří padalo ve velkým, pes vždycky oběhl celou vesnici a u posledního domu zůstal sedět nad hromadou slepic a čekal až si pro něj páneček přijde s nacpanou portmonkou. Když jsme ho zavřeli, tak šíleně vyl, a jak se nastevřeli dveře, tak šup a byl v ...
Jenže místní báby toho začali využívat a vrchol byl když nám jedna přitáhla bílýho kohoutka, chytala se za srdce, že to byl její oblíbenej a dostane z toho infarkt a že stál hromadu peněz, a my na ní čuměli jako na zjevení, protože pes náhodou měl nějaké klidnější období a celý týden se nehnul z pelechu
Ale pak to začalo nanovo a zrovinka byly zvýšené hladiny řek a pod náma, vedle řeky, bydlel takovej starší pán, kterej choval od slepic až po králíky snad úplně všechno a náš milej Kendy si u něj vyhlídnul jednoho obzvlášť vypasenýho krocana, ale ten se v zoufalství rozhodl skočit do tý rozvodněný řeky. Milej stařeček na nic nečekal, a že sotva chodil, tak hupsnul do necek a pádloval koštětem za tím krocanem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 11:40
- Nahlásit
worick
Mě prostě náhubek mi asociuje ,,železnou košili" či tak něco
I kdyby měl mít pás cudnosti, tak by mu to možná bylo milejší, než vodítko. Prohnal by slepice a ty by to přežily. To je dobrý kompromis, ne?
Žanetka
Milej stařeček na nic nečekal, a že sotva chodil, tak hupsnul do necek a pádloval koštětem za tím krocanem
Škoda, že už ČT netočí Bakaláře. To by byl námět.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 13:23
- Nahlásit
Tak a je to tady....narazili jsme na první problém nepapírových štěňat ... teda spíš paní veterinářka na něj narazila. Bárnouškovi neustříhli paspárky a mě ani ve snu nenapadlo, že když rodili s veterinářem, že by je mohl mít... My v podstatě ani nevěděli, co to paspárek pořádně je, takže že na pacině něco přebývá, jsme neřešili...ach jo... ale i kdyby jsme to zjistili těsně před odběrem, tak bysme tam štěníska stejně už nenechali.....tak nás čeká nejspíš operace. Asi s tím nemáte nikdo zkušenost, že?
Jinak je Bárnýsek úplně milionovej. Stačilo jedno společný přespání v boudě a už je tam jak doma...druhou noc zvládnul bez problémů sám...žádné kňučení nic...možná že se ještě závisláctví projeví - asi je ještě moc brzo, ale je to úplnej vzorňoch. Krásně slyší na jméno, většinou přiběhne na zavolání a už umíme sedni ....jen teď ta starost s prstíkama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 13:57
- Nahlásit
Strejda
tak by mu to možná bylo milejší, než vodítko. Prohnal by slepice a ty by to přežily. To je dobrý kompromis, ne? - no, zamyslela jsem se nad Tvým návrhem, hned nad tím prvním a to jsem si taky říkala. Košík jedině kožený, aby je neumlátil a i tak by je asi přelámal, jak by je chtěl chytit a nešlo mu to Jenže on by potřeboval umravnit celkově, prostě má moc velký rajón, neumí jít v blízkosti jako Berry, ale lítá 100m tam, 100 zase támhle a to bych ho neměla pod kontrolou už vůbec On sice neútočí na lidi ani na psy, ale přece jen - reakce lidí můžou být hysterické, je to poměrně velký pes
A bojím se, že ani myslivec by nerozlišoval, jestli má košík či ne...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:05
- Nahlásit
Žanetka
Tak ploty zatím ne (ale co není, může být ) ale jinak malamut a samojed, to je stejná krevní skupina, tak víš, o čem mluvím. Je to mazlíček největší, ale jak trefně zhodnotila ta 9letá sousedka - Woriček je anděl s ďáblem v těle
Dines
Včera jsme byli cvičánkovat agility. Máme malý pokrok, že už oba pesi skákají 4 překážky za sebou, jen je tam musím trošku šťouchnout, aby nešvindlovali a neobíhali Jinak se ale chovali s malinkýma výhradama vzorně
Pro všechny
Já nevím, ale žádný vořech paspárky odstraněné nemá, je to opravdu tak velký problém?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:28
- Nahlásit
worick
No já právě nevím, veterinářka nás včera tak spucovala, že jsme nebyli schopní reakce, tak se na to pořádně optáme na přeočkování...jestli teda půjdeme ještě tam....slova typu: Doufám, že jste za něj nic neplatili? To jsem koukala jak blázen....ale různě brouzdám po internetu a pes může prý i vykrvácet, když se někde blbě zahákne a utrhne si ho Nebo mu může vadit při chůzi...
Ach jo, úplně mi to kazí radost ze štěněte...ale je to zlatíčko..to že bych ho vracela, tak to mě ani nenapadlo.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:40 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
LuckaM
Tak ta, paspárky jsou "povolené" (vlastně i vyžadované) jen u ěnkterých plemen - zrovna teď mě napadá třeba beauceron.
Jinak můžou být opravdu celkem nebezpečné - právě když se za ně pesan zachytí a pod. Je to pokud se nemýlím v postatě jen kůže a maso - v podstatě jakože pátý prst na přední noze, ale bez kosti, takže se mnohem snáže poškodí.
Operace bych se nebála - u štěňat se všechno hojí rychle a dobře - navíc to není na nijakém extrémně namáhaném místě - sice narkóza není to nejlepší co by si člověk pro štěně předatavoval, ale můj pesan jich do roka absolvoval cca 5 a bez následků (až na tu hlavu ). Takže jo, je to nepříjemnost, ale žádná katastrofa.... ale teda docela bych se zeptala proč je nenechal odstranit "chovatel" hned
Jo, a gratuluju k miminku - je krásnej
A přeju vám, ať jsou ty paspárky váš největší problém po celej život malýho Bárníka
worick
Kolik znáš wořechů s paspárky? Já teda žádnýho.
A k agility - gratuluju! Teď už to půjde snadno a rychle
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:42
- Nahlásit
worick
Ideální by bylo zvládnou přivolání, klid před zvěří a zmenšit akční radius na 30 m. Radit umím dobře, že?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:46
- Nahlásit
LuckaM
Že se může zadrhnout a zranit, to je jistě pravda, ale to může i za zbytek prstíků....vážně mi ta hysterie kolem paspárků připadá přehnaná...nemyslím tvoje ale všeobecná Nevím kdo je odstraňuje zbytku psovitých šelem...?
Malý je zlatíčko
Naučit malé štěnísko sedni je vážně v pohodě, čím spíš, tím líp. Oni mají tendenci kecnout na tu prdínu sami a pak je člověk jen pochválí a je to U berňáčků se mi zdálo lehké i lehni - to je totiž ten samý případ, Berry lehá ochotně sám, při každé příležitosti a Woriček to uměl raz dva, protože po něm všechno opakoval
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:49
- Nahlásit
worick
Že se může zadrhnout a zranit, to je jistě pravda, ale to může i za zbytek prstíků....vážně mi ta hysterie kolem paspárků připadá přehnaná...nemyslím tvoje ale všeobecná Nevím kdo je odstraňuje zbytku psovitých šelem...?
Hm, a já měla za to, že paspárky jsou něco jako genetická mutace - to se jako normálně vyskyruje i u vlků, takovej úplně zbytečnej hus masa?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:52
- Nahlásit
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pasp%C3%A1rek aha, tak už jsem zase chytřejší.....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 15:00
- Nahlásit
Dines
Hm, a já měla za to, že paspárky jsou něco jako genetická mutace - to se jako normálně vyskyruje i u vlků, takovej úplně zbytečnej hus masa - tak teď jsi zase vylekala mě, že už jsem ale úplně blbá a píšu sem zase kraviny
O těch plemenech - s paspárkama, jsem ale taky netušila
Bóže, měla jsem oběd, ale teda dost přetahuju (trochu pršelo) valím makat na zahradu
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 15:09
- Nahlásit
No jo, holky a kluku zvykejte si, já teď budu takhle hysterčit často Mě zaskočil i přístup tý veterinářky, jednala s náma tak nějak divně...ale což..my to nějak vyřešíme, děkuju za názory.
S tím sedáním a leháním to je vážně prča, už mě taky začínalo napadat, jestli je to v pořádku, že si pořád sedá nebo lehá...jestli nemá něco s nožičkama...a teď vidim, že je to asi normální Občas je tak nějak línej když zavolám přes celou zahradu dojít až ke mně...jako kdyby přemejšlel, jestli mu to stojí za tu námahu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 15:54
- Nahlásit
jako kdyby přemejšlel, jestli mu to stojí za tu námahu
na to si zvykni. Každý berňák zváží povel, který dostane, jestli to stojí za tu námahu.
Včera přivedl JIrka oba psy za mnou na závěr akce - už tam nebyli rodiče ni děti, jen prostě kantoři a blízcí jim. A Alfréd nejdříve zjistil, jestli ty grilované papriky jsou tak dobré jak voní, a teprve pak byl ochoten se předvádět
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:10
- Nahlásit
Tak jsem si psala s majitelem a docela mě uklidnil. Říkal, že vše prokonzultovával s veterinářem, byl u porodu a 2. den k němu jeli na kontrolu a ten jim řekl, že volbu nechá na nich, že se to dělá u papírových štěňat, ale nijak by to psa nemělo omezovat, když tam ten dráp bude mít. Odstranění doporučil jen u jednoho, které mělo ty paspárky na každé noze dva. Tak vzhledem k těžkému porodu je nechtěli dál trápit a zatěžovat případnou infekcí a nechali jim je. Jedno štěně si nechávají a to ty paspárky má taky. Poskytl i webové stránky veteriny a telefon, abych se případně mohla zeptat přímo jeho. Hodně mě to uklidnilo.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 22:49 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Tak se Děda až dnes nabonzoval...Prý že jsem mohla mít ve středu slušné finanční vydání. Tak jsem se zase děsila, co se stalo...
Jak asi víte, tak sousedi-chataři nad námi přes ulici mají mini stádečko Shi-tzu (takový malí smetáci), letos nějakého našli u popelnice tak jich mají momentálně kolem šesti... Občas přijede na návštěvu dospělý syn s australákem a s Médim se od toho útoku z loňského léta fakt nemusí...
Děda si to s Méďou razil ve středu do hospody. Zhruba v polovině cesty potkal australáka jak s páníkem, tak s paničkou. Australák se mohl zbláznit, Médi taktéž. Děda zavelej" lehni a nevšímej si!", tak si Médi lehnul a nevšímal si, ale australáka drželi oba majitelé a vypadalo to, že australák přetlačovanou vyhraje - nakonec to ustáli a všichni se rozešli...
Domů z hospody se pak navečer vraceli vrchem, právě kolem inkriminovaných sousedů. Australák jako obvykle spustil bengál za plotem (doslova programově rozebírá a likviduje plot),no a tentokrát nevydržela a povolila branka. Australák byl evidentně povzbuzen úspěchem z léte, kdy jsme před ním prchli za plot (i tak se na Médiho zbaběle vrhnul zezadu ) a vyběhl ven na silnici a pustil se do Bergerona. Bédi ho prý normálně chytnul za krk a začal s ním třepat (to jsem předpokládala, že ten australák bude houževnatější, přeci jen to není malý pes a je poměrně odolný ). Nato Děda prý lehce trhnul vodítkem, aby milého australáka pustil- kupodivu ho fakt nechal být (na druhou stranu náš pes fakt není agresivní zabiják ). Australák utekl o dvě chaty dál a odmítal se vrátit domů sousedi to prý ani nijak nekomentovali, asi vědí, co mají doma za poklad Druhý den prý australák za plotem ani neštěkl, asi fakt dostal za vyučenou...
Tak nevím, jestli se tam zítra nemám dojít zeptat, jestli mu Médi něco neprovedl, ale řekla bych, že bude mít max. pohmožděný krk... I když na druhou stranu Děda šel s Médim na vodítku a pod plnou kontrolou, takže z naší strany rozhodně problém nevyvstal...
To už jsou pak slepice skoro prkotina
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 23:23
- Nahlásit
Noemi
To už jsou pak slepice skoro prkotina - si myslíš...
Jak vidím příspěvek od Noemi, hned mi vytane na mysl, že Bergeron má nějaký průůůůser
No ale máš pravdu - je v tom nevinně a snad by sousedi ani nepípli. Že tenhle souboj vyhrál K.O. Bergeron, není rozhodující - napadení jste byli vy. Nebála bych se, nebude nijak vážně zraněný, normální psi se občas servou, aniž by se zabili. Tenhle (stejně jako by občas Woriček ) potřeboval vyjasnit pozice.....a pochopil dobře
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2010 23:30
- Nahlásit
LuckaM
Tak vidíš, nakonec to dobře dopadlo. Jenom ta vaše vetka je nějaká piksla Za ty prachy, co tam člověk nechá, by měla mluvit trochu jinak. Stejně už jsem se naučila nenechat se odpálkovat od doktora, který má pocit, že je polobůh a mluvím s nima stejným tónem jako oni s pacienty. Pokud zjistí, že není člověk hloupá ovce, co mu všechno odkývá, taky dost znejistí a začne se najednou chovat jinak
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 07:25
- Nahlásit
Noemi
Gratuluji Bergeronovi.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 07:38
- Nahlásit
Když pes dostane žrádlo, tak je potřeba se s nim dobře schovat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2010 09:30 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Jak jsou psi zásadoví až konzervativní...
ploužili jsme se včera z parku a na rohu potkali paní doktorku s dvěma boxerkami. Takže po chvíli nadšeného vítání (viděli jsme se naposledy předevčírem holky zaběhly na trávník do parku, ale naši kluci popošli kolem plotu a svalili se doprostřed chodníku do stínu. A najednou po chodníku jede auto - taková větší multikára zahradnických služeb - no budiž, při zdejším systému jednosměrek by to museli hodně objíždět ... Alfréd o nich velice dobře věděl, ale nevstával, ani důrazný povel ho nezvedl. Tak jsem k němu těch pár kroků došla, sice vstal, ale začal hlasitě protestovat - nejdříve vynadal mně, pak tomu autu a velmi neochotně se dal vytlačit na kraj. Tak aspoň ještě do okýnka štěknul nějakou nadávku. To auto nemá na chodníku co dělat!
|