Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 12:21
- Nahlásit

Odhaduju že v prvních týdnech tady s LuckouM popíšem asi hodně stran

hahaha ... spíš nebudete vědět, že vůbec nějaký počítač existuje. A pokud štěně náhodou usne, budete kolem něj chodit po špičkách, jestli správně dejchá, a potichounku uklízet binec

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:31
- Nahlásit

Noemi
že Děda prostě bude chodit navolno, protože by se chudáček ani neproběhl - děda má recht, protože pokud by se Médi přeci jen chtěl proběhnout, děda by zase dral hubou
U nás je to tak, že Berry ani o nějaké proběhnutí nestojí a ani by pro něj chůze na vodítku nebyla nějakým,,uzurpováním". Jediné, v čem by mu to trochu bránilo je neustálé přečichávání a přečůrávání značek. Jinak se většinou šourá několik metrů za mnou s Woričkem. Toho je mi vyloženě líto, že nemůže lítat sem a tam(stejně, jako to neustále praktikuje v zahradě) - on je taková hyperaktivka a musí být na vodítku

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:41
- Nahlásit

LuckaM
23....Ty jo, to už máte za chvilinku
K těm srnám...Nevím tedy, jestli byla i nafouklá jak píšeš, ale u nás se už asi 5 let zdržuje kolem srna, srnec a asi mezi tím i její mláďata a jsou také poměrně dost ochočení. Klidně se pasou 20m od lidí i od našich psů (tedy, když ví, že ti jsou za plotem)Je možné, že ta ,,vaše" byla odchovaná doma a pak vypuštěná do přírody a pokud je nemocná, tak se snaží najít pomoc u lidí - protože jsou to de fakto její rodiče

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 14:00
- Nahlásit

worick
že by byla odchovaná doma, to mi přijde nepravděpodobný...jsme malá vesnička a o tom by se vědělo. A hlavně ten myslivec by to věděl. Přemýšlela jsem ještě nad tím, jestli není "zmagořená" z toho, že se posekalo pole nad námi a nemá teď kde pást. Uvidíme...myslivce máme na drátě, tak snad to nějak vyřešíme. Já neumím totiž moc objektivně posoudit, jestli byla doopravdy divná, nebo mi tak jenom připadala mám ve zvyku věci dramatizovat...a jak byla zmoklá, tak jí to na kráse taky moc nepřidalo

Přes noc má být ve středu asi jen 7 stupňů...není to málo na štěně? Teď spí doma a venku jsou jen přes den. V boudě si ustelu s ním, tak snad to společně zadýcháme

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 18:58
- Nahlásit

Ahoj všem Tak jsem dnes navštívila MVP Brno. Berňáky jsem sice nestihla, tak jsem se podívala jak se vystavují Velcí švýcaři a konečně jsem mohla naživo vidět, jak probíhá proces od vstupu do kruhu a po to, kdy z něj člověk vyleze. Celkem žádná složitost.
Jen si jaksi nedokážu představit sebe a Barneyho v tom kruhu a už vůbec ne Barneyho jak si v poklidu nechá prohlédnout zuby. Ach jo - ty zuby
Chtěla bych to zkusit na KV Zetor v srpnu do třídy mladých a na rozmyšlenou, jestli se přihlásit mám do 16. července. Tak při intenzivním tréninku ty ,,zuby´´ snad zlepšíme.

Nemáte nějakou radu na to, jak ukázat skus? Barney má totiž tlamičku věčně otevřenou.

Co říkáte na to proklatý počasí? Přemýšlím, že vytáhnu zimní bundu snad.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 21:00
- Nahlásit

MartinaBarney
A nezmokli jste v Brně? Tady celé dopoledne pršelo, pak náznak sluníčka a k večeru jsme na prochajdě v lese celkem vymrzli (tedy panička byla zmrzlá jako sobolí hovno, poněvadž měla opět z trávy promočené boty a kalhoty) No a 13st - nic moc
Berry taky pořád funí jak lokomotiva s otevřenou tlamou

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 21:57
- Nahlásit

worick
No, v Brně zrovna mezi 11:30 - 12:30 nepršelo. Naštěstí. Po cestě do Vyškova už pršet začalo.

Já jsem teda taky na procházce celkem zmrzala, ale jen do doby, kdy jsme cvičili běh v kruhu. To jsem byla zahřátá raz dva.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 10:09 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Hon na zajíce - 2. díl

Včera navečer jsme šli do lesa. Ten pitoma ušatej, o kterém jsem psal 17.06., seděl na cestě a vypadalo to, že nás vyhlíží. Když jsme se přiblížili, vyrazil proti nám, oběhl nás a běžel k vesnici. Vběhl mezi domy a schoval se pod smrk u prvního stavení. Smrk stojí o samotě a má větvě až k zemi. Sally si asi pamatovala, že ušák není moc družný a společenský a ignorovala ho. Neli za ním běžela až k smrku, chvíli čekala, jestli nevyleze a pak se vrátila.
Zajíc je asi příbuzný zajíce z Maxipsa Fíka, jen nedráždí myslivce, ale psy.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda

To bude něco jako ten ,,dobrodruh", co nám hopsal přes zahradu
Včera v první polovině prochajdy, kdy jsme se dostali do rekreačního střediska a šlapali jsme sjezdovkou nahoru, se i Woriček zdál úplně v klidu - chvílema jsem měla i tiky, že bych ho pustila na volno. Jenom než jsme dorazili nahoru na louky a křoviny, tam nabral za první srrnou a pak to pokračovalo škubáním do křoví vlevo, škubáním do křoví v pravo, hned jsem zase letěla 3 metry luftem z kopce.... Ne, je to bez šance, nikdy už se asi z vodítka nedostane

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:18
- Nahlásit

worick
Ne, je to bez šance, nikdy už se asi z vodítka nedostane
Jedna známá má huskyho podobné povahy, jak je Worick. Z vodítka ho nepustí, ale denně s ním běhá. To by u vás nešlo, to by Berry trpěl. Ať už by musel běhat nebo zůstat doma. Ale mohli byste pořídit pro Berryho nějaký povoz, který by Worick táhl. Tím byste se ve vesnici definitivně diskvalifikovali.

LiVr
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 16:09
- Nahlásit

Lidičky, prosím Vás máte někdo odkaz nebo kontakt na CHS berňáčků ze Severní Moravy? Známí chtějí štěnítko s PP. Moc děkuju.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 16:44
- Nahlásit

LuckaM
Nestraš, ten my máme taky...teď jsme se s ním měsíc stavěli A to se jako podhrabe, nebo prostě vyrve sloupky a jde?

Nic nevyrve - prostě projde skrz - ten plot se před ní prostě rozplete

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 16:55
- Nahlásit

LiVr
Já teda vím o jedné z Moravy jižní http://andy-bsp.webnode.cz/
Máme od nich čubinku z minulého vrhu

LiVr
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:00
- Nahlásit

Dines
Děkuju - přepošlu .
Mně se taky tihle medvídci moc líbí, ale momentálně mám přepseno ( 6ks) - takže já nic.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:04
- Nahlásit

LiVr
To věřím, a vůbec jako štěňata jsou neodolatelný ale přece jen to není takovej drobeček aby se ve smečce ztratil
Kor ta naše - tý je všude plno

LiVr
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:11
- Nahlásit

Dines
No já po takovém medvědovi slintám ( taky novofund., nebo landseer .... aaach jooo). Ale současný stav: 2xNO ( z toho jeden 14 roků), 2x maltézáček, 1x westidlo a 1x afghánka Dorka ( taky tady na fóru proběhla v diskuzi).
Takže takový " drobeček" už by se sem nevešel. Ale byla jsem minulý týden s westidlem na klinice v Ostravě a došla tam paní s překrásným berňákem - postavil se vedle mne a já furt zkoumala, kdo otevřel okno, že tam byl průvan a to on mával ocasem .
Tak přeju moooc krásných zážitků s Tvým hafíkem a dám vědět, jak se známí rozhodnou.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:16
- Nahlásit

LiVr
Nojo, já mám hrozně ráda vodní psy - mám pudly - ale teda nad Landseerem slintám už dlouho - nádherný medvědi - znám jednoho u nás ve městě - je to úžasnej dobrák, ale když si laškovně štěkl,. tak se mi pes pochcal strachy, stáhl ocas mezi nohy a zmizel - přitom měsíc předtím si s ním úžasně hrál - akorátže to byl milý Landseer zapovelován na LEHNI a byli teda výškově stejně velcí

LiVr
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:24
- Nahlásit

Dines
No a ještě taky Kavkazana .......................... Už jsem nastudovala literaturu a 2 knížky od I.Sehnerové o kavkazanech a ještě mne to nepustilo . No ale teď fakt musím zachovat zdravý rozum - i když ...... .
No a pudly máš ty velké - královské?

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:30
- Nahlásit

LiVr
JJ, mám králováky - můžeš kouknout ke mě na stránky - http://pudlkralovsky.webnode.cz/

Sehnerka má moc pekné knížky , ale teda pastevci mě opravdu nelákají Já jsem na takový ty spíš plyšáky (povahově)

LiVr
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 17:49
- Nahlásit

Dines
No teda - tihle jsou taky krásní ! Takže k těm královákům ještě berňáka? Pěkná kombinace - krásní mazlíci!
No já jak mám toho jednoho maltézáčka - vypadá jako plyšáček a přitom je to naklonovaný Critters - či jak se to píše! No a ovčouni - zpoza plotu vypadají, jako krvelačné bestie ( Rockyn má 46 kilo), ale jakmile vejdeš do dvora, tak se z hlídacích mění na vítací. Takže se mi to nějak popletlo .

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 18:34
- Nahlásit

LiVr
No, on ten berňák není můj, ale je v rodině a mojí zásluhou, tak o něm jako o svém píšu

Michall
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 19:40
- Nahlásit

Dines

Tak to musí vzbuzovat respekt...

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 19:43
- Nahlásit

Michall
Kdo jako?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 20:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Michall
Tak to musí vzbuzovat respekt...
Kdo jako?

Řekla bych, že LiVr maltézák
Asi ten Lanseer, když se z něho pudlouš potento...

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 20:38
- Nahlásit

worick
Asi ten Lanseer, když se z něho pudlouš potento...

Aha, no mě to dneska moc nemyslí
Teda nevim - ve mě teda respekt nevzbuzuje, ikdyž si teda koukáme málem voči-voči Je to suprovej plyšák medvědoidí - sice velikostně něco jako grizzly, ale už od pohledu dobrák od kosti

Michall
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 20:41
- Nahlásit

Dines

no myslel se vašeho berňáka
konkrétně reaguju na tohle Nic nevyrve - prostě projde skrz - ten plot se před ní prostě rozplete

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 20:47
- Nahlásit

Michall
no myslel se vašeho berňáka
konkrétně reaguju na tohle Nic nevyrve - prostě projde skrz - ten plot se před ní prostě rozplete

Aha - nééé, ona tohle dělá od štěňátka - prostě se rozeběhne, zavře oči, a na druhý straně je otevře a začne tě radostně vítat

Michall
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 22:35
- Nahlásit

Aha tak to jo.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 23:10
- Nahlásit

Ty bláho!!!Tady to zase žije)Já konečně našla novou práci,ale nějak nemám čas sednout k netu??Tak jsem musela zkouknout co u vás nového))U nás vše ok,co se holek týče.Byli jsme plavat a vypadám,že mě manžel doma řeže ocelovou tyčí.Pobavila jsem všechny okolo,když jsem Báře tahala zadek na hladinu......ale do vody se vrhala radostně stále)Styl šílený!!!!Máša prvně viděla vodní hladinu a divila se,jak se propadla do hlubiny...vyplavala,ale další kolo už nedala.Běhala okolo břehu a štěkala,štěkala.... ))prostě prča!!!!!Těším se na další kolo,modřiny se hojí,tak je na čase trochu přiživit,jen to počásko moc nevychází letošní způsob léta zdá se mi býti poněkud nešťastným...........

Michall
těšíme se na kámošku ))Kdy si pro Debíí jedeš?

malinka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 07:57 - Změnil/a: malinka
- Nahlásit

Nepostrádá někdo (asi 2) berňáky. Pohybují se - Heraldice.
Nova 21.6.. v 17 hodin vysílala reportáž, že se hledá majitel.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání