Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 09:10
- Nahlásit

Drakopes

No, beztak mu bylo smutno. Ale já jsem slyšela, že tak kolem půlnoci tam štěkal a vrčel, ale nechtělo se mi z postele.... No ještěže se táta vrací až v sobotu

LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 09:44
- Nahlásit

Pohled na dva berňáky je vážně lákavý Zjistili jsme, že Tomův kolega z práce má doma taky berňáka, tak jsme udělali seznamovačku a bylo to kouzelný. Velkej a malej a oba stejný Eda je roční třeštiprdlo, takže bylo nutné ho trochu krotit, aby toho našeho neumordoval, ale nutno podotknout, že po chvilce zjistil, jak daleko může zajít a byl moc opatrný.

Teď ale k tomu našemu třeštiprdlu. Barnoušek nám začal projevovat slabost k hov.ům. Minulý týden se ve dvou vyválel a teď si spíš libuje v pojídání. Což bylo trochu problematické tento víkend, kdy jsme jeli objevovat krásy písečáků ve středních čechách. Nejdřív jsme jeli na Ovčáry, voda tam je parádní, ale přilehlý lesík plný lidských exkrementů nebyl zrovna ideální místo na procházku s naším "pojídačem". Uhlídat, aby se do něčeho nezakousl, bylo téměř nemožné. Další zastávkou byl údajně Malý Probošťák (místní to říklali) a tam už to bylo bezva. Určitě pojedeme zas.

Nemáte nějaký nápad, jak to pojídání odnaučit. On sice ví, že nesmí a když hůknu, tak to vyplivne, ale v nestřeženou chvíli uloví další.

Jinak jsme byli na veterině zkontrolovat chůzi. Šmajdá pořád, ale je to lepší...no ale na vyšetření nás nikam neposlala, takže to vezmem pro klid duše asi do svých rukou. Vyfasovali jsme jen chondro za 510 Kč na 14 dní Vím, že to není levná záležitost, ale co jsem tak koukala na internetu, tak se dají se stejným složením sehnat i za polovic...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 13:14
- Nahlásit

takže to vezmem pro klid duše asi do svých ruko

máte-li možnost: Český Brod, pan doktor Musil
Dojíždíme tam s Nílouškem a jsme naprosto spokojeni

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 13:58
- Nahlásit

MartinaBarney
Nechávám po zahradě hafl nářadí, jsou tu hadice, světla, postřikovače.... Jediné co tam nechat nemůžu jsou rukavice a ponožky Kluci když byli malí, tak samozřejmě sem tam něco taky zlikvidovali: jeden reflektor, rukojeť na lopatce, ale ztropila jsem bugr a už se to neopakovalo. Oni prostě nemají asi jak sami pochopit, co se může a co nemůže v zahradě kousat...Teď už nějak pochopili, že s čím se pracuje, to se nesmí brát viz. ty hadice, motyky atd. Woriček na jaře neodolá různým keřům - jak jsou ty větvičky holé, jsou to pro něj prostě ,,paličky ke kousání" A pak ještě hrabání děr v šotolinové cestě, tohoto zlozvyku je taky nemůžu zbavit, protože tam lehávají a on každý pes má tendenci si to trochu pod sebou prohrábnout
Jinak si myslím, že pes, když je jen jeden, toho opravdu z nudy poničí mnohem víc. Už se naučili, že a to většinou Worick, když chce vyprovokovat Berču ke hraní, tak za ním běhá s různýma hračkama, že od toho právě ty hračky jsou A z jara jsem si všimnula, že mu ukusoval a nosil právě ty větvičky

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 14:03
- Nahlásit

LuckaM
Co se týká hovňousů - Berry měl jednou jedinkrát tendenci se o něj krkem otřít, naštěstí to znám od našich Alfa, tak jen když jsem zachytila ten pohyb, tak jsem na něj tak zařvala, že se chudák málem po.....a od té doby ho to nikdy nenapadlo. A žrát je neměl tendenci ani jeden. Kdysi byla na fórech o požírání diskuse a prý pomohlo, dávat mu denně kousek tvarůžku, ale nevím jak dlouho. Myslím, že to zkoušela i Dines. Snad se tu objeví a poreferuje

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 14:23
- Nahlásit

MartinaBarney
,,už zase´´ rozkousané hadice!!! To jsem před týdnem byla v Brně v Hornbachu kupovat novou koncovku
Všechny koncovky máme mosazné a je klid. Dva psi nenadělají víc škody, než jeden. Jestli chceš udělat Barneymu radost, tak mu kup kámoše.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 15:19
- Nahlásit

Strejda
Jestli chceš udělat Barneymu radost, tak mu kup kámoše. -
MartinaBarney
nó a nemusí to být zrovna berňák, já myslím, že by se spokojil i s nějakým prckem

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 17:46
- Nahlásit

že by se spokojil i s nějakým prckem

přece nebudeš troškař - berňák je berňák

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 19:29
- Nahlásit

tak takhle sem ještě neviděl spát žádného psa

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 19:38
- Nahlásit

worick
Kdysi byla na fórech o požírání diskuse a prý pomohlo, dávat mu denně kousek tvarůžku, ale nevím jak dlouho. Myslím, že to zkoušela i Dines. Snad se tu objeví a poreferuje
Nic takového jsem nezkoušela, takže nevím - ráda bych napsala, že z toho vyrostl, ale bohužel - spíš jsem se naučila hlídat podezřelé křoví, a předvídat.... a stejně když už se k nějakému tomu lidskému hovnu dostane, tak ho sežere - ale zaplaťpánbůh za to... aspoň nesmrdí, když má tu hubu zavřenou, a nemusím chodit přes celé sídliště s chodícím hovnem, což byl můj druhý pes - ten se v tom totiž celý vyválel - takže jsem se jeden čas modlila, aby ho našel dřív Denny a sežral ho, než se v něm druhý vyválí
Jinak prý na neutralizaci pachu pomáhá jahodový jogurt - nevím - já mu narvu celou hlavu do kýblu, a pokud se neutopí (škoda, v tý době ho mám opravdu chuť zabít), tak mu do držky napumpuju mejdlo, vydrhnu, a provedu druhé kolo waterboardingu - člověk by řek, že po týhle zkušenosti už to do huby nevezme.... ale omyl... holt lidský hovno je lidský hovno
Michall
tak takhle sem ještě neviděl spát žádného psa
Nééé? Mě tak spí pes - je to poloha "superman"

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 19:58
- Nahlásit

Dines
člověk by řek, že po týhle zkušenosti už to do huby nevezme.... ale omyl... holt lidský hovno je lidský hovno

Nééé? Mě tak spí pes - je to poloha "superman"

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 20:46 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

teď mě tak napadá že ji zavíráme do kotce a ona nemůže zachraňovat svět.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 20:48
- Nahlásit

Michall
tak takhle sem ještě neviděl spát žádného psa - berňákové miminka tak spí normálně, Woriček i teď ještě občas.

Michall
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 21:02
- Nahlásit

worick

a tak to jo takhle na zádech ale že má packu tak divně zkroucenou za hlavou

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 21:06
- Nahlásit

No, ale za tu hadici se na Barneyho samozřejmě nezlobím...nechali jsme ji ležet přes noc zemi. Takže čemu se dívím vlastně, že jo A jak píšete, že jeden pes nadělá míň škody než dva...tak máte vlatně pravdu

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Dnes jsme byli po delší době na návštěvě u kamarádky, která má VŠSP, tak přidávám fotou. Na procházku jsme šli k tamnímu rybníku a obě s přesvědčením, že když budou ti dva pohromadě, že do vody konečně vlezou...skutek utek. Alex (kamarádčin) byl odvážnější než Barney a aspoň se snažil dosáhnout na plavoucí klacek. Barney, ten si jen smočil tlapky, aby se neřeklo a odpochodoval pryč.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 21:30
- Nahlásit

Drakopes
Děkuji za tip, určitě to zvážíme, hodila jsem si ho do vyhledávače a dočetla se jen samou chválu. Jen ještě otázka, není nějak přehnaně drahý? Určitě nechci na pejskovi šetřit, ale přeci jen, penězi neoplývám...Na kolik přijde třeba klasické vyšetření (že se na něj podívá, prohmatá, pozoruje ho v pohybu atd) ?

Michall
tak podobný pózy hází Barney taky

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 07:30
- Nahlásit

LuckaM
není nějak přehnaně drahý?

naopak, byli jsme a jsme při placeni vždy příjemně překvapení. Samozřejmě operace kloubů byla pálka, ale na druhou stranu s vrcholnou péčí a druhý den jsme si odváželi psa zcela pohyblivého.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 08:25
- Nahlásit

Drakopes
Děkuji moc. Český Brod není zrovna při ruce, ale taková dálka to taky není. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet, ale asi si pro klid duše uděláme jeden den výlet

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 08:48
- Nahlásit

LuckaM
No tak Brod je kousíček od naší chalupy obec Vykáň Párkrát jsme do Brodu jeli se staršim psem ale už nevim ke komu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 09:35
- Nahlásit

Michall
Od nás je Brod taky kousíček, ale né Český, nýbrž Železný

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 10:32
- Nahlásit

LuckaM

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 11:11
- Nahlásit

LuckaM
ha, ha, vtipálku, my tu máme za rohem zase Uherský Brod

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 11:47
- Nahlásit

Přidávám do galerie ,,poloha superman´´

Cindy...ta už se ale tak válí někde na obláčku=)

A Barney...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 12:15
- Nahlásit

Přidávám fotky z dnešního rána - dnes je nám rovných 12 týdnů

Uploaded with ImageShack.us

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 12:50
- Nahlásit

LuckaM

Netahá Barney ty deky z boudy ven? To u nás, když ještě náš Barney spával v boudě, tak ráno byla pokaždé deka venku.

Michall
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 13:33
- Nahlásit

Sice to nebylo na mě a ani to neni moc k věci a chytnu se toho.

My jsme museli deku Báře sebrat protože z boudy na spaní si udělala boudu na sra*í.Takže sme ji dali do kadibudky místo deky gumové podložky a každej den to uklízim.Nevíte někdo jak to odnaučit?Třeba to přejde časem ale aby si to neschvávala na večer do boudy jinak přes den chodí na velkou do kůry takže celkem čistotná.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 14:11
- Nahlásit

Michall
no my si hodně pomohli povelem BOBEK a snažíme se, aby se naučila kadit mimo zahradu na procházkách. Je fakt, že sem tam ještě bobana na zahradě najdeme, ale myslím, že se to upraví, až budeme krmit míňkrát denně. Ale jak odnaučit bobky v boudě, to nevím, ale zkus to zadat do vyhledávače, někde jsem na to kdysi narazila

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 14:33
- Nahlásit

Michall
Já bych jí tam dávala sem tam nějakou dobrotku, aby věděla, že se tam i papá, tudíž ne se..!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 16:07
- Nahlásit

Michall

Měla by z toho vyrůst - zrovna tak naši psi doma nic neudělají. Každé zvíře (nejen pes) ví, že do hnízda se nee.

Dines
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2010 16:18
- Nahlásit

Tak já sem dám úplně mimo téma fotku jo?
Musím se přece pochlubit

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání