| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 13:52
- Nahlásit
Žanetka
Já jsem se koukala na fotky a Affinity je moc krásňoučká. Taky vidím, že pěkně roste - v 7. týdnu má už 7,2 kg. To Bárňouš měl v 8. týdnu 7,1 kg.
Jinak hlásím, že na jedné straně u nás se taky objevily mraky a bylo slyšet hřmění. Tak jsem začala jásat, že konečně zaprší a pročistí se vzduch a hlavně Barney bude moct líp existovat A tak jsem si pěkně uklidila truhlíky s muškáty, zavřela kocoura domů, uklidila vysavač od bazénu...přece nebudu lítat po zahradě, až to přijde. A taky jsem se ségře smála, když říkala, že prý se mají ČR bouřky vyhnout.
Teď? Situace je taková, že už aspon víc jak hodinu hřmí, na té jedné straně černo - nejspíš tam prší!!! A já tu sedím u pc v tom dusnu a naštvaně chodím vyhlížet na balkon, jestli se ta bouřka nepohne náhodou směrem k našemu domu....asi se nám to fakt vyhne
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 14:43
- Nahlásit
Žanetka
to video je nádherné )
jsou to jinak pěkní bucláčci
hlásím, že mraky vydaly po 7 kapičkách vody na metr čtverečný a odkráčely jinam. Vedro.
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 15:44
- Nahlásit
Jsem zvědavá co na ní bude Arník říkat, ale teď momentálně si oblíbil sousedky kotě, tak doufám, že se štěndou to bude stejné
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 15:45
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat jakými krmíte granulemi?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:16
- Nahlásit
Nad náma se vytvořila bouřka! Je to vidět i na radaru...To jsem za celých nejmíň 20let, co bych to byla sto pochopit nezažila! K nám vždycky jen bouřka odněkud přišla. Nebude toho deště nejspíš dost, ale teplota sletěla o 10st - na 25st. a 10minut prší. Díky alespoň za to. Jenom ať ještě chvíli leje a už skoro nadskakuju, jak půjdu konečně něco dělat do zahrady
Taky jsem viděla Worička, jak se schválně šourá po tom lijavci, oči přivřené, jak mu do nich prská - ale blažený úsměv ve tváři
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:21
- Nahlásit
Žanetka
tak poslední, kdo se těší na prcoňku malou
To je ale letos štěníčků....se vás tady sešlo
Hele a kdepak je dva dny Michal?
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:27 - Změnil/a: Žanetka
- Nahlásit
worick
Ještě se mi zalíbili štěnda nedaleko od nás, tak zkouším na přítele smutné psí oči jestli by u nás náhodou neprošla štěnda dvě, ale vypadá to bledě
Takže pokračování snad příští rok a napřesrok snad mimina vlastní. když vše dobře dopadne
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Žanetka
Takže pokračování snad příští rok a napřesrok snad mimina vlastní. když vše dobře dopadne - příští rok dovolená, pak auto....
Ale nabádám k tomu, to s pesama nepřehánět, pokud plánujete v brzké době rodinu - aby to neskončilo dvěma odstrčenýma, frustrovanýma pejsama....
U nás to bylo tak, že jsem taky říkala:,,tak já si teď splním sen a pořídím si k baráku zvířátka a uvidíme jak nám ta výchova půjde, pak snad i nějaké to dítě...."Nějak to zapůsobilo opačně a na dítě není pomyšlení - tyhle naše čtyři ,,mimi" mi bohatě stačí
Pořád ještě prší, já se úplně tetelím blahem (není tu ,,tetelící se" smajlík )
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:50
- Nahlásit
worick
Rodina v nejbližších 5-ti letech určitě nebude, takže smečka se může utěšeně rozrůstat
Ba néé, určitě s rozumem, ale myslím, že u nás odstrčený pesan nehrozí ať se děje co se děje.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:02
- Nahlásit
worick
Ale nabádám k tomu, to s pesama nepřehánět, pokud plánujete v brzké době rodinu - aby to neskončilo dvěma odstrčenýma, frustrovanýma pejsama....
Některé matky jsou vzorné chovatelky psů. Znám dvě, které odjely do porodnice ze cvičáku a po šestinedělí se vrátily i s miminem zpět na cvičák. Děti rostou mezi psy a naučí se od nich mnoho potřebného. Například malá Dorotka už pěkně aportuje.
Hádám, že vaří špagety.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:07
- Nahlásit
worick
Hele, s tím děštěm moc neprovokovat. Tady je horko, až hrůza!!! Bouřce, co jsem si myslela, že přijde, jsem jen smutně zamávala a muškáty už jsem zase naštvaně vystrčila ven.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:19
- Nahlásit
Strejda
Hádám, že vaří špagety. - Tak nevím jestli Michal pořád ještě vaří ty špagety, ale mě to inspirovalo k tomu, že těstoviny dlouho nebyly, protože teď se u nás kopou a dokola vaří nové brambory s ,,něčím" a k večeři jsem uklohnila makarony s nivou
Parádně si popršelo, spadlo 33milimetrů a až na ty kroupy, co provázely bouřku číslo dvě, to bylo bezva. Ale nic nám neponičili, tak i tak dobrý...to jsem nestíhala už napsat...Tak já natěšená na pletí (no magor, no ) se s plnou parádou vyprdelím ven a za 10 minut zase hřmění jedno za druhým, Berry nervozně posedával, ale když viděl, že já jsem v klidu a nejdu, tak vydržel vedle mne Jenže pak nad náma záblesk a šlupa jak hrom (to je trefné jistě, že jak hrom ) já jsem reflexivně sklonila hlavu a zacpala si uši už při záblesku a majzlo to někde nad náma do lesa. Tom vyletěl ven jestli žijem a tvrdil, že to muselo být vedle na staré koupaliště, ale asi ne, to by jsme nejspíš ohluchnuli opravdu a spustil hned liják, ani jsme nestihnuli doběhnout zadem do pracovny a byla ta druhá, která končila právě těma kroupama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 22:21
- Nahlásit
MartinaBarney
a muškáty už jsem zase naštvaně vystrčila ven - no buď ráda, mluvila jsem s mamčou a ta mi hlásila, že sousedka nebyla doma a všechny truhlíky s muškátama má polámané na zemi
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:55
- Nahlásit
Jen málo se ochladilo a naše průzkumnice se vydaly na kontrolu svého revíru. Cestou se trochu přizdobily. Budu to vyčesávat nejmíň hodinu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 10:12
- Nahlásit
Strejda
Jó kuličky ani nemluv, to je pěkný prevít Beruška by tohle snad ani nedokázal , ale Woriček jak prolézá každé křoví, tak ten je taky pořád plný A ještě to vyčesáváš a jak se pejsa převaluje a druhý kolem šmolí, tak si to pořád někam lepí dokola
Kup holkám nějaké ,,oringle" (něco na přizdobení ) ať se nemusí zdobit jako divoženky
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 10:18
- Nahlásit
Vloni prošel Alfíček přes přísný zákaz bodlákovištěm. A to byly ještě nerozdrobovací, takže všechno tahat. Bylo jich 63! Ten si toho vyposlechnul
Strejda
a tuhle fotku jim neukážu, ještě by si mohli myslet, že je to normální
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 10:37
- Nahlásit
Strejda
Takhle Médi vypadá minimálně 3x do týdne. On prostě musí to křoví prolézt . naštěstí jsou to většinou jen ty kuličky, bodláci u nás poslední dobou mizí...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 10:45
- Nahlásit
Noemi
Přesně tak Barney, prolézt křovím, to je jeho a tak kuličky si domů nosí z každé procházky.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 21:00
- Nahlásit
Ahoj všem. Dnes jsme byli trénovat "plavání" a děláme pokroky. Minule do vody strčil jen přední tlapky a teď už i ty zadní sice pořád jen tak po kotníky, maximálně lýtka, ale i tak dobrý
A taky je nám začíná panáček vonět. Už se nám vyválel ve dvou hov..ch. Jedno bylo suchý, to šlo, ale po tom druhým musel pod hadici.
Měla bych tu otázku na Michala a Iviska, pokud se tu vyskytujete . V pátek se chystáme na dvě noci naším obytňáčkem a rádi bychom nějakou vodní plochu poblíž Brandýsa, kde se budeme moct koupat my i Barney (i když se budeme koupat asi jen my, ale aby mohl být s námi). Jednou jsme byli ve Lhotě a tam byla voda teda parádní, jenže tam psi nesmí, tak hledáme poblíš alternativu - pokud možno co nejčistší, protože já když vlezu do jen trochu špinavý vody, hned se osypu Někde jsem četla chválu na Křenek a Probošťská jezera...předem děkuju za tip.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 10:29
- Nahlásit
Dobrý den,Michal je do soboty mimo a určitě výpadek v komunikaci dožene.Na Probošťák lidi jezdí i se psy,ale vlastní zkušenost bohužel nemáme.Z pověření Michala otec.(momentálně na mateřské s Bárou)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 10:52
- Nahlásit
hlásím u nás zataženo, chvílemi i lehce prší ... že by to vydrželo do oběda a my šli na delší vycházku?? (ale podle radaru ne )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 11:09
- Nahlásit
Michall
Dobrý den, takže je mimčo na Vás
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 11:19
- Nahlásit
Drakopes
hlásím u nás zataženo, chvílemi i lehce prší ... - já jsem úplně zelená závistí Tady nás snad dneska chtějí ugrilovat, už ráno před devátou bylo 31st, asi to tlačí ta fronta, co jde přes vás. Kluci už prolezli všechna ,,ležící" místa a jsou dost zoufalí, protože se jim to rychle zahřívá...
Brácha mi chudák přišel křoviňákem obsékat ploty (on je fakt hodný )tak mu říkám:,,teda, ty seš fakt cvok, já tam snad dneska ani nevylezu!" a on:,,no to vylezeš, jdu nožem sekat tu přední hromadu, tak si k tomu jdeš asistovat, ať ti tam něco neposekám..." A mám to, sakra Ono to není jen, že asistuju, ale já tam držím nějakou plazivku, aby ji nepodťal a on mi to všechno prská do ksichtu, včetně kamení a mravenišť!! Už při té představě mě jímá hrůza....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 15:04
- Nahlásit
To my ve Vyškově jsme se konečně dočkali!!! Zataženo, hřmení...tak jsem se zase přehnaně připravila na pořádnou bouřku, která nakonec pořádná nebyla. Ale hlavní je, že sprchlo a pršelo celkem dost. Já i Bárníček jsme si to náramně užívali...jenže zase máme po srandě. Oskar znova vylezl a teplota leze nahoru
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 15:44 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Přesně jak jsem odhadovala - polední venčení už se slunkem
Ale zas tak zle nebylo, je to takové pomrakované ....
V noci přišel vichr, tak jsem musela vylézt a zvřít jedno okno - Alfrédovi se výrazně nelíbily plácající se závěsy a strkal hlavu pod mou postel. A Níloušek si hned přišel lehnout taky k nám, aby o nic nepřišel
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 18:55
- Nahlásit
Doplním hydrometeorologické zprávy: Dnes jsem byl v podkrkonoší. 29 stupňů, pod mrakem. Cestou zpět spadlo kolem Náchoda pár kapek, ale ani jsem nemusel zapnout stěrače. Doma ani kapka, v 17:00 31 stupňů.
worick
Brácha mi chudák přišel křoviňákem obsékat ploty (on je fakt hodný )
Smekám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 21:10
- Nahlásit
Strejda
Přidám svoje: kolem 15h 38,4st - ani kapka. S bráchou jsme skončili 14.30 - úplně hotoví...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 07:55
- Nahlásit
snad to tu ožije .. u nás zataženo, větrno a "pouhých" 25 stupnů
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 08:48
- Nahlásit
Drakopes
snad to tu ožije .. u nás zataženo, větrno a "pouhých" 25 stupnů
Už mě ten pragocentrismus štve. Tady je 29.
worick
Nemohla bys mi poradit nějaký selektivní herbicid na svlačec? Nebo jinou účinnou metodu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 10:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Nemohla bys mi poradit nějaký selektivní herbicid na svlačec? Nebo jinou účinnou metodu. - obávám se, že jiná účinná metoda neexistuje. Pletí střídavě s postřikem zkouším už několik let v kytkách a ne dvakrát úspěšně Roundup je tedy totální, tím jsem to sem tam stříkla, sem tam mázla štětečkem a výsledek byl, že tam kde se ho dostalo dost, je snad pryč, tam kde míň - tak tam rostou takové zakrnělé růžice, ale je tam Teď ještě bojuju s přesličkou a to je teprve super prevít....Tu jsem musela v kytkách opatrně ošmatávat rukavicí namočenou v Bofixu(což mi poradili na zahrádkářském fóru) a to samé - ty co se jim ušlo doufám, že už mrchy nevyraší, zbytek zkusím ještě dneska znova Na ten svlačec, jestli ho máš v kytkách tak nějaký selektivní trávníkový - je jich hafl a na svlačec snad bude většina: Bofix, Starane, Lontrel...nosím si sklenku a štětečkem to šudlám. V trávníku je to hračka, postřikovač a za chvíli to máš. Akorát bacha na feňuly, neměly by se po tom válet přinejmenším, než to pořádně zaschne! A sekat nejdřív za pět dní. Já používám Bofix, i když je asi nejdražší, jelikož tam mám kde co, tak aby to fakt zabralo
Dneska 29st - zatím nebe bez mráčku, ale pofukuje takový čerstvější luftík Včera - tak to byla opravdu kruťárna opět 38st a šílené dusno, asi z toho jak v noci trochu sprchlo. Kluci přišli na novou taktiku: Woriček se postaví na tom úpalu jak pleju nade mne a kňučí. Pětkrát mu řeknu ať jde za barák do chládku, vždycky se někam odšourá a za 5minut je tam znova a zase kňučí. To už samozřejmě nevydržím a jak řeknu: ,,chceš jít na potok do vodičky?" - tak začne nadskakovat metr vysoko, třikrát štěkne na Berču, který se nadšeně dožene spoza baráku a jde se. Hlásím, že úspěšnost mám zatím 100 na 100% - ještě mi ani jednou Worka nezdrhnul takže to čekám každou chvíli (i s placením slepice ) Jdeme jen tak 30m od našeho plotu do potoka a chodíme po vodě, která je klukům po břicha. Do hluboké pod splav nejdou Jo a mám podezření, že na tom psychickém vydírání - aby se šlo, jsou nějak domluvení, jelikož scénář se opakuje
|