Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 16:23
- Nahlásit

Alfréd se válí .. ale předtím, než se svalí a začne se převalovat, tak pečlivě zbrousí terén, aby tam nebylo nic ke znečištění. A dělá to uspěšně, protože za celé ty roky nic nenabral

Michall
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 16:36 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

No když jsme u těch psích exkrementů, tak se musim pochlubit že bouda Báry už plní opět původní účel.Přišel jsem na to že si večerní dávku granulí šetří na noc když je zavřená....a pak nemá kam jinam jít.Takže asi hodinu před tim než ji zavřu, ji to jdu sebrat.Ale když mě vidí tak začne prosit, znovu ji to dam na zem a ona dožere.Tak už jen ty loužičky.Ale to vim že štěňata dělaji, zkusili jsme i noviny ale z těch zůstaly jen kousky.

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 21:29
- Nahlásit

Dobrý večer,
už několik dní si pročítám vaši diskuzi tady. V sobotu si jedeme vyzvednout naši mimi slečnu Kessie, tak jsem při hledání informací narazila i na tuto diskuzi... je bezvadná už proto, že popisujete opravdové zážitky s berňáčky a příběhy jsou úsměvné i poučné, obrázky nádherné a já jsem se hodně přiučila. Kessie bude můj první "vlastní" kontakt s pejskem... tak mám strach, abych všechno zvládla...abych slečně nějak neublížila. Uklidňuje mě, že manžel už pejska měl, tak nějaké zkušenosti má.
Dneska jsme byli na výletě v Rožnovském skanzenu a ve Valašské dědině jsme se potkali s dvěma krásnými berňáčky, byli rozkošní, tak se na naši malou slečnu těším čím dál víc.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 07:18
- Nahlásit

Kessie
Vítej

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:08 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Kessie

Máš důvod se těšit a je pěkně velikej Tak vítej

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:10
- Nahlásit

Kessie

ať se vám daří a přihoď pár informací o sobě

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:36
- Nahlásit

Děkuju za milé přivítání... Pocházím z vesnice na střední Moravě (přestože rodiče mají veliký dům a zahradu, nikdy nám pejska nedovolili), ale s manželem jsme se potkali v Brně, kde taky oba pracujeme... teď čerpám svoji 33 denní dovolenou. Z podnájmu jsme se na začátku července přestěhovali do domečku (na jih Moravy - Pálava je už na dohled), který máme částečně zrekonstruovaný - je obyvatelný i tak, ale člověk si to všechno předělává k obrazu svému... pomalu, ale jistě...v domku bydlí ještě manželova babička a děděček, máme každý svou část domu Už máme doma skoro rok činčilího gentlemana, kterého se nám podařilo částečně ochočit... bydleli jsme v 1+1, takže nás tam i tak bylo už dost... teď s domem rozhodnutí o pejskovi bylo jasné, manžel by bez pejska nebyl a já jsem ho vždycky chtěla...) a berňáček nakonec zvítězil nat rotvajlerem, protože bydlíme téměř v centru vsi a taky doufáme, že si brzy pořídíme rodinu...

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:48
- Nahlásit

Kessie

jestli ti můžu radit užij si pořádně první týden rostou jak z vody
jak to že zvítězil BSP pokuď vim tak je mezi nim a rotvailerem celkem velký rozdíl (povahově) .V kolik si pro ni jedete?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:59
- Nahlásit

Kessie

Vítej mezi námi! Berňáček je určitě skvělé rozhodnutí. Jsem taky začínající chovatel amatér (přítel též) a celkem to spolu zvládáme (až na momentální problém s pojídáním hov*n) . Jsou to strašně šikovní a učenlivý tvorové a alespoň Barney by zatím pro podrbání a piškot udělal téměř cokoliv

Máš nějakou fotečku?

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 09:45
- Nahlásit

Kessie
Jé, konečně někdo ne z druhého konce republiky I když popravdě řečeno, z toho našeho konce to je daleko všude Cca před třema rokama jsme byli na výletě v Lednici a okolí a viděla jsem, že do zámeckého parku pejsci chodí, tak jsem doma kvokala, že by jsme tam mohli na výlet s klukama zajet. Akorát nějak nestíháme, to léto příšerně letí
Pejsanky si opravdu užívej intenzivně, za měsíc už to nebude ta malá kulička, za tři už z toho máš ,,nohála"
Nevím, co měl manžel za psa, pokud chtěl rotvajlera, tipuju nějaké služební plemeno - NO?
Z vlastní zkušenosti doporučuju být důsledná, ale přívětivě, nikdy ne tvrdá! Náš Berry sice poslouchá dobře, ale někdy mně to skoro mrzí, protože je vidět, že se ,,bojí mého hněvu" - což u psů nesnáším a vždycky když vidím, jak se pes k pánu málem plazí, tak ho lituju - a tím jak jsem někdy ječela (hlavně však na Worička) jsem to k tomu částečně taky dopracovala
Ale nějakých těch chyb se asi dopustíme všichni, i když toho načtem hafl, pak nastane situace, kterou v afektu stejně vyřešíme blbě Takže přeju stále chladnou hlavu

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 10:28
- Nahlásit

Kessie

Ahoj, taky přidávám mé přivítání To mi připomíná, že když jsme se asi před 10 lety rozhodovali, které plemeno, tak se u nás taky objevila možnost rotvajler nebo dobrman. Hlavně teda táta si přál takové plemeno. Jsem fakt ráda, že v tom rozhodování měl hodně malou šanci na prosazení A vyhrál berňáček. No a ted už máme v pořadí druhého. Tím chci říct, že jste si podle mého vybrali nejlíp, jak jste mohli

Hanca
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 11:59
- Nahlásit

Ahoj, prosím , není tu někdo z Velvarska? Začátkem června se tam ztratil BSP viz inzerát? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6352002/Bernsky-sa lasnicky-pes.php
Stále se pejsek ještě bohužel nenašel. Neviděl ho, prosím, někdo někde?

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 14:14
- Nahlásit

Začátkem června se tam ztratil BSP.

Tohle mě taky trochu děsí.Otec Báry je dovezen z Polska a jednou před našim plotem zastavilo auto s polskou SPZtkou. Vystoupila ze dveří spolujezdce mladá slečna která nevěděla že ji taťka sleduje. Opřela se o plot dělala takové ty mlaskací zvuky z kterých se štěňátka div nepočůrají. Na to se taťka vynořil a ptal se co chtějí na to slečna řekla že nic a skočila do auta. Máme napsanou SPZ a od té doby dáváme na dveře kotce raději zámek. Je to dočasné řešení teď je Bára ještě trdlo které by šlo s kýmkoli a kdykoli. Až bude třeba trochurozumější a nebude mít tolik důvěry tak už zavřená asi nebude.

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 19:33
- Nahlásit

Jůůů, děkuji mockrát za milé přivítání a přijetí... , pro hafinku si jedeme zítra dopoledne, doma všechno připraveno - ještě doděláváme velkou boudu s výběhem přes půl dvorku... bude to mít slečna opravdu moc pěkné, až to doděláme... pokud počasí dovolí, tak během víkendu...ten první týden bychom ji chtěli mít blízko sebe, myslím si, že i tak se jí bude určitě stýskat po mamince (i mně se občas zasteskne ). Zítra budu určitě pořád fotit a pak sem pár foteček přidám (musím se to naučit dle návodu o pár stran zpátky ) - zatím máme jednu fotku, ale jsme na ní i my dva s manželem a on se nerad ukazuje tak veřejně... - nám se rotvajler líbí oběma... známe jednu krásnou a vychovanou rotvajleří slečnu, ale s ohledem na naše plány do budoucna to vyhrál krásný berňáček, hlavně kvůli tomu, že je to pes rodinný a my si rodinu brzy přejeme... taky máme rádi dlouhé procházky, tak si myslím, že si to u nás berňáček snad užije... Já vím, že člověk ve výchově může udělat tu chybu právě v afektu... načteno mám plno věcí... Bude to těžký, ale už se moc těším... asi ani neusnu...

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:07
- Nahlásit

worick
Lednici máme kousek - v rámci "okresu". Jsi odněkud poblíž?

Michall
Jsem ráda, že si pejska dovezeme už teď, kdy máme ještě tři týdny dovolené... Užijeme si ho dosyta... a potom budeme z práce alespoň pospíchat...

Žanetka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 20:32
- Nahlásit

Kessie
Ahoj, také se přidávám k vítajícím
Na Moravě je berňáčků dost, i chovatelských stanic, takže kdybys někdy potřebovala, nebudeš muset pro radu daleko a navíc v Rožnově bývá jarní klubovka, takže o chlupaté tříbarevné miláčky nouze není

worick
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 21:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Ani ne, jsem ze slovenské hranice u Veselí nad Moravou
Občas sjedem na větší nákupy do Brna (Olympie ) a brácha tam už dva roky pracuje na letišti (má 4denní služby, dojíždí, je to od nás 100km )

Zrovna včera jsem se už dost otrávená vrátila ze cvičáku - z agility (se slečnou cvičitelkou jsme si nějak nesedli, ne jen my dvě, ale my všichni, ona má na výchovu psů dost odlišný názor ) a jsem takhle přemítala, že i když samozřejmě kluci občas něco vyvrbí, stejně si myslím, že jsou ve skutečnosti moc hodní že ta výchova se nám celkem povedla Ale ono to bude právě spíš tím, že jeden z pejsků je berňáček a ten je bezproblémový sám od sebe

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 22:45
- Nahlásit

Kessie

Já myslim že se ji ani moc stýskat nebude mi měli tu výhodu že maminka byla oddělena od štěňátek už 1 nebo 2 týdny. Takže to bylo v pohodě.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 07:16
- Nahlásit

se ji ani moc stýskat nebude

Alfréd dal pac a pusu a ani nevzdechl. A Níloušek byl tak blahem bez sebe, že se zbavil svých 9 sourozenců

LuckaM
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 09:47
- Nahlásit

já jsem taky skoro žádný stesk nepozorovala a to se štěňátky byla mamina až do posledního dne. Je to asi hodně o povaze štěňátka. Barney to zvládl výborně, ale je to spíš takovej flegmouš no

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 11:17
- Nahlásit

worick

My byli kousek od Veselí nad Moravou na dovolené, konkrétně v Ostrožské Nové Vsi A v Hodoníně zase bydlí Barneyho brácha - jen škoda, že už z jejich strany nějak přestali komunikovat.

Taky přidávám zkušenosti. Barney taky úplně bez problému. Sice byl trochu vykulenej z toho, kde že to je. Ale velice rychle se otrkal a po stesku ani památky.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 12:46
- Nahlásit

Lidičky, nechystáte se někdo na podzimní klubovku do Tábora?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 16:24
- Nahlásit

Žanetka

Já možná na Svod mladých. A záleží na tom, jestli seženu další osobu, která pojede se mnou. Přítel všechny ,,psí akce´´ odmítá a mamka ztratila odvahu někam s Barneym jet.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 17:41
- Nahlásit

MartinaBarney
To by bylo fajn. A odkud jsi jestli se mohu zeptat?My budeme hlásit Follynku do štěňátek. Svod ještě nestihnem, na ten musíme až na jaře. Ale kdybys jela, mohly bysme se třeba potkat osobně.

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 20:53
- Nahlásit

Všechny vás moc zdravím...
tak Kessie jsme si dovezli kolem jedenácté dopoledne... cesta (asi 80km) proběhla naprosto v pohodě, přestože malá nespala, ale seděla vzadu manželovi na klíně a pozorovala okolí... u nás se jí taky zalíbilo, všechno prozkoumávala, dokonce několikrát zvládla jít čurat na trávník na dvorku... máme ji zatím v chodbě a plně se jí věnujeme... Vždycky byla moc pochválena a odměněna čtvrtkou piškotku, to se jí hrozně líbilo... Granulky dostala stejné, na jaké byla zvyklá u maminky, ale ouha... k večeru všechno vyzvracela... ((( - moc se nám ten nástup nepovedl... uvařili jsme rýžičku, dali trošičku masíčka z konzervy a misku vymetla... tak ji teď pořád sledujeme... nevíte, čím by to mohlo být? Nepřejedla se třeba? Když se od ní na chvíli vzdálíme, tak kníká... ale je ve vedlejší místnosti a jsou otevřené dveře... teď spinká... - mohla bych poprosit o radu kolik granulek a jak často jste podávali vy v prvních dnech? Teď se jdu pokusit přidat pár fotek, jak jsem minule slíbila

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 21:07
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

estip
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 21:08
- Nahlásit

Žanetka
Lidičky, nechystáte se někdo na podzimní klubovku do Tábora?
Ahoj po delší době, na podzimní klubovku jsem se těšila, ale vypadá to, že nepojedeme, protože ve čtvrtek před ní jedeme do Slovinska na evropskou výstavu a těžko bychom hned v sobotu jeli na klubovku

Kessie
Pálava je už na dohled
Palava je od nás vidět taky

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 21:12
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 21:20
- Nahlásit

estip

My jsme kousek od Hustopečí... když se jede z Brna tak po levé straně dálnice

estip
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 22:04
- Nahlásit

Kessie
V Hustopečích jsem se narodila a chodila jsem tam na gympl

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání