Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 22:16
- Nahlásit

Michall

No, já se normálně psů nebojím. Spíš jsem takové povahy, že když vidím psa, tak bych si ho nejradši šla pohladit. Ale u tohoto vím, co dělá za plotem...učiněnej trhač. A ted když jsem ho potkala na volno a pán nikde. A nedej bože, ho potkat někde ted v té tmě...no to by bylo na infarkt rovnou

Barney taky snáší odmala očkování naprosto v klidu. On dokonce do té ordinace chodí s nadšením

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 22:45
- Nahlásit

MartinaBarney
s těmi psy...taky přidám jednu infarktovou zkušenost.
Na jaře jsem byla venčit v Liberci v útulku dalmatina a bylo mi doporučeno vyhýbat se psům (měl špatnou zkušenost - byl pokousanej). Šli jsme do polí, nikde nikdo, nejbližší barák tak 500m a právě od toho baráku vystartoval dobrman, štěkal jak bláznivej a běžel pořád k nám (vůbec nevypadal, že by si chtěl hrát). Já měla srdce až v kalhotech ...nebylo kam jít do bezpečí, páníček taky nikde a na vodítku pes, od kterýho jsem nevěděla, co můžu čekat (ten naštěstí vůbec nereagoval).
Nakonec to dopadlo tak, že jsme pomalu před psem couvali až ke kolejišti, který bylo asi 50m od nás a přes to nás už nepronásledoval...ale vystrašená jsem byla ještě asi hodinu...navíc ani za kolejištěm nebylo kam se schovat a kdyby přeskočil a chtěl trhat, tak by prostě trhal. Fuj, ještě teď je mi zle, když si na to vzpomenu...

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 23:01 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

MartinaBarney

No já když byl malej tak náš starej pes tehdy ještě čiperný torpédo se nenechal ode mě ani pohladit a několikrát mě i kousl zlepšilo se to až když jsme se přestěhovali to už byl hluchý a slepý a ještě nebyla zahrada takže jsem mu musel pořád pomáhat z nějakého schodu nebo tak takže já ani cizý psi nemusim.Když je teď Mates hluchej tak jsem ani nevěděl jak mluvit se psama takže první týden proběhl spíš v tichosti.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 23:24
- Nahlásit

LuckaM

No, tak z dobrmana mám taky obrovský respekt. Stačí mi už, když ho vidím jen na fotce. A zažít to, co ty, tak teda nevím...ale člověk v dané situaci prostě nějak jednat musí, že jo. Hlavně, že se vám nic nestalo.

Nedovedu si ani představit to, kdyby si táta tenkrát prosadil svou a místo našeho prvního berňáka bychom měli dobrmana. Táta sice viděl to, že je to super hlídač, ale to, že takovému psu se musí člověk denně intenzivně věnovat, cvičit ho atd., to už neviděl. No, zlatí berňáci

Michall

Já právě žádnou špatnou zkušenost se psem naštěstí nemám. Takovou zkušenost kdyby měla moje babka, tak už při prvním kousnutí je pes dávno pryč.

Je to asi rok, co si vzala od nějakého chlápka 3-4 měsíční fenku křížence. A protože neměla moc v lásce cizí lidi, byla k nim nedůvěřivá zkrátka, tak to babka vyřešila jednoduše a rázně - nechala ji utratit. Místo toho, aby třeba hledala jiné řešení. To mám super babču, co?! Škoda, že jsem se to dozvěděla až už bylo pozdě.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 07:30
- Nahlásit

LuckaM
Myslím, že teď už nás můžou nějaké rachejtle na Silvestra
nechat chladnými.

nechci ti brát iluze, optimisto ...
Vloni při rekonstrukci klubu se sbíječko sekal kanál pro kabely do podlahového betonu. Alfréd spal tak, že jsme ho museli vždycky vyhodit, aby se mohlo pokračovat přes místo, kde ležel.
Minulý týden jsme šli kolem stavby, kde do kontajneru házeli suť - tak z výšky 3 metrů. Děsný řachy a poměrně nečekaný. Oboje vyhodnotil, zdůvodnil si příčinu a klid. V televizi střelba, ohňostroje - koukne na obrazovku a klidně pod ní spí.
Jenže jak to začne na ostro ....
-----------------------------
taky u vás tak krásně prší??

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 07:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
V neděli tchán posekal jetel (sejmul mi jeden pracně v lese vykopaný modřín ) včera vedro na padnutí a tchýně to všechno hrabala a převracela - je toho fakt moc....A ona, že jestli jí to zmokne, tak ji z toho asi šlak trefí. Tomáš:,,nó, to je možné, v Čechách dneska prší, obrovský mrak jde i na nás" Dneska zataženo, od západu tedy hodně, snad to ještě vydrží, aby to odvezli

Co se týká psů: když jsem sama, nebojím se vůbec. Se psem už je to horší, ale řev psů za plotem mně nechává chladnou, jelikož ze zkušeností vím, že to, že pes lítá a řve za plotem neznamená, že když bude venku, každého rozcupuje (Worick řve za plotem taky ) Ovšem máme tady kousek u sousedů za plotem jednu tlamu (doufám, že to tu nečtou majitelé bullů - je to nějaký z nich ) Rodina ho necvičí, jenom mu hodí žrádlo, venku nikdy nebyl....no horor A jejich plot je velmi starý a chatrný. Tam kde ta obluda do něj skáče, když jde někdo kolem, tak už ho párkrát vyspravovali, ne moc účinně. Už se okolo bojím chodit, s klukama, posledně měl snahu i přeskakovat Je to velký pes jak tele, vlastně to může být i fila, ale fakt se v nich moc nevyznám

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 08:38 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Drakopes
Už jsem Ti chtěl hlásit, že je sice dusno, ale kolem 15 Celsiů a mraky jsou na déšť. Vypadá to nadějně.
8:47 - Už prší.

Myslím, že teď už nás můžou nějaké rachejtle na Silvestra
nechat chladnými.

nechci ti brát iluze, optimisto ...

Já bych jí ty iluze nebral. Naše holky střelbu, rachejtle a podobný hluk ignorují.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 09:26
- Nahlásit

Drakopes
tak to jsem nevěděla, že to ty psi tak rozlišují, z čeho hluk pochází. Ale zatím to vypadá nadějně, motorky nic, bouřka nic, letadla nic (byli jsme v Praze na letišti, kouknout jak přistávají éra) a včera nad námi lítal gripen a taky nic ....jestli on není hluchej :-D

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 09:44
- Nahlásit

LuckaM

Bára taky ignoruje bouřku.A skoro všude se ještě staví takže plno nástrojů a taky nic. To se spíš leknu já než Bára

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 09:49
- Nahlásit

foto do očkováku

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:18
- Nahlásit

Michall
roste vám do krásy kolik už váží?

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:29
- Nahlásit

jdu ji zvážit chvilku prosim vydrž. Posledně vážia asi 8,5 kg.

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:35
- Nahlásit

LuckaM
....jestli on není hluchej
U nás na cvičáku je hluchý bernardýn. Když se vedle něj střílí, tak někdy zvedne hlavu a jeho majtelka říká: "Vidíte, že není hluchej."

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:41 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

LuckaM

váží něco okolo 9 kg máme starou váhu ale odpoledne deme na očkování tak ti to řeknu přesně.Jo a Bára děkuje.(roste vám do krásy )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 10:42
- Nahlásit

Michall

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:05
- Nahlásit

Drakopes

tohle mluví za vše

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:23
- Nahlásit

Michall
jj, zrovna takhle vypadá ted Barney. Byli jsme na "kadící procházce" a než se to podařilo, tak jsme zmokli jak slepice

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:28
- Nahlásit

Michall

chudinka myšovitá

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 11:37
- Nahlásit

Drakopes
chudinka myšovitá
Zbytek pak, nestíhám, zatím u nás jen pár kapek, fofrem jsme hrabali jetel

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 12:37
- Nahlásit

Tak, začalo pršet, trochu hřmělo - asi z toho, tudíž jsem konečně mohla jít domů. Mraky houstly od rána, takže jsme hrabali jetel v děsném kalupu, aby nám ještě nakonec nezmoknul. Lítali jsme jak zduté kozy (schválně vám něco píšu i ,,po našem" - berte to jako výuku jazyků zadara Kdybych psala tak jak mluvím, tak by jste mi rozuměli polovinu

Michall
foto do očkováku - nádhera A dokonce to máte předpisově - žádné: ,,hlavičku trochu na stranu a úsměv" - to už se nesmí Akorát barva očiček není dobře vidět

...už je asi zase po dešti

Berry taky rozlišuje a rambajz všeho druhu ho nechává klidným. Myslela jsem, že když při zahřmění letí do boudy, že se bouřky bojí, ale ne, jen jsem ho to tak nějak mimoděk naučila, když jsem při zabouření zavelila: ,,bude pršanica, honem schovat" Posledně jsme šli za hřmění a vydatného deště od báby a ani to s ním nehnulo.

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 12:51
- Nahlásit

worick

já ani nevěděl že je na to nějaký předpis

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 13:27
- Nahlásit

Michall
já ani nevěděl že je na to nějaký předpis -
na psí pas ne (tedy asi ne ) - to byl můj humor, který nejspíš chápu zase jenom já Na člověčí, tam už nesmí být hlava na stranu, ani nesmí být vidět zuby

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:03
- Nahlásit

worick
- to byl můj humor, který nejspíš chápu zase jenom já
Neboj se. Můžeš si říct s Mozartem: "Moji Češi mi rozumí."

Kessie
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:05
- Nahlásit

Michall

jééé, Bára je kočka!!! Moc se nám u nás doma líbí... a po krátkém, ale intenzivním dešti, vypadala naše Kessie naprosto podobně!!!

worick
teda ten jetel nezávidím... znám tyhle rychlý akce, když se u nás doma suší seno... a shrabat tu naši velikou zahradu... to byla šílená práce...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
znám tyhle rychlý akce, když se u nás doma suší seno... a shrabat tu naši velikou zahradu... to byla šílená práce... - celou naštěstí ne jenom zadní část Jo, nejhorší je, že je to posekáno raz dva, ale pak se při každém mraku lítá a hrabe na kopy a pak zas vyjde slunko, tak zase rozhazuje Já bych se na to z vysoka.....to tcháni, jenže králíky taky žer...., tak holt musím pomoct Akorát už je to letos (a teď nevím: po třetí, po čtvrté...) tak si říkám, jestli chtějí vykrmovat králíky celé vesnici...

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:26
- Nahlásit

worick
Já bych se na to z vysoka.....to tcháni, jenže králíky taky žer...., tak holt musím pomoct
Taky jsme měli králíky, ale já jsem to udělal ...se na to zvysoka ... a přešli jsme na maso z velkých zvířat.

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 14:53 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

worick

tak to promiň já to vzal vážně

LuckaM
už jsme zpátky a váží 9,5 kg a co Barney? jak ten roste?

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
a přešli jsme na maso z velkých zvířat. - a teď chováš kravky, či co?? Holky by to myslím uvítaly Kravky se alespoň v létě pasou samy, tedy alespoň místní biokravky Mám tady z biofarmy objednané hovězí, ale po pravdě, jak ty kravky,,od vidění" znám, tak si nejsem jistá, jestli ho dokážu požít Tom tomu nevěří (tři sestřenky mám vegetariánky, právě kvůli tomu ) a myslí, že je to jen jejich ,,póza". Mně se, ale už teď jen při představě toho masa, hned vybaví ta kravka na louce a převrací mi to žaludek naruby A zhoršuje se to. Kdysi jsem k jejich králíkům chodila pravidelně ,,na pokec" - teď králíkárny obcházím širokým obloukem, abych je ani okem nezahlédla, jinak by byl konec i s králičím

worick
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:06
- Nahlásit

Michall
já to vzal vážně -

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 15:52
- Nahlásit

Michall
no ten můj je už kus chlapa...na posledním očkování vážil 12,4 kg..teď bych to viděla tak na 14...ale schválně ho zvážím....jj tak je to přesně 14 kg (dnes mu je 14 týdnů) a já jsem díky tomu zjistila, že jsem taky kilo přibrala Už aby byl větší a mohlo se pořádně vejletovat

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání