| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 16:03
- Nahlásit
Strejda
Hlásím, že začínáme se stopama aport nás moc nebaví (teda mě by bavil, ale Barney moc nadšení nejeví), ale zjistila jsem, že když má klacek hledat, tak to hledá rád a s nadšením...občas tedy než ho najde, tak na něj 4x šlápne, ale i tak mam radost z toho, že jsme si našli zábavu.
A domů jsme to stihli jen tak tak...spustila se tu pěkná průtrž.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 16:25
- Nahlásit
Teď jsem přišla po 15té ke compu a konečně někdo písnul
Není to sice na mne, ale můj postřeh je, že stopy jsou asi pro berňáky ideální zábava - Strejda to vybral správně jelikož Beruna když vidí, že Woričkovi se hozená hračka nechce hledat, tak přeruší hlodání kosti a jde mu ji vytáhnout z potůčku, ale upustí ji někde na trase ke kosti s výrazem:,,to ať si blbeček Woriček už nosí sám"
Woriček tedy není taky žádný vášnivý aportér, hračku přinese na tahání dvakrát a potřetí už položí, že jako konec a už ho to neba a končí a tudíž piškot. To už se kolikrát i odtrhne Berry od kosti (když se rozdávají ty piškoty) a jelikož nic nenese, tak musí alespoň dát pac, aby si vysloužil taky
Hele Luci (doufám, že to nepletu a na ty nožky jedete vy? ) Včera jsem koukala na toho něco přes dva měsíce starého Goga a těma pacinkama taky šmatlal všelijak, oni (nevím tedy do kolika týdnů) ti štěníci ještě nedávají ty pacuše při chůzi správně, ještě je to takové nekoordinované a rozhazuje na všechny strany
U nás pršelo celé dopoledne (bouřka), pak dokonce chvilku sluníčko a teď zakaboněno a myslím brzy spustí...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 16:58
- Nahlásit
worick
Tady je hnusně celej den...až se mi z toho kazí nálada
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 17:49
- Nahlásit
Dines
Tady je hnusně celej den - tak pokud jsi fanynka slunění a koupání, tak to se nedivím Pokud přímo neprší, tak mě tohle nijak nevadí
Máš úplavici, máš, máš???
Co capybara? Škoda, že si ji nemůžu popleskat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 18:18
- Nahlásit
LuckaM
Hlásím, že začínáme se stopama
Neblázni, budeš pro smích. Stopy jsou kynologická disciplína pro psovody - seniory.
U nás mají taky velký úspěch "skořápky". Máme tři květináče a holky hledají, pod kterým je předmět. Na předmětu jim samozřejmě nesejde, jde jim o to žrádlo, které za nález dostanou.
Berňáci většinou nejsou vášniví aportéři. Naše holky aportují obě, ale učili jsme je to dost pracně a každou jinak. Víc jak dvakrát po sobě to nezopakují.
...
Počasí je u nás, z mého pohledu, ideální. 21 Celsiů a pod mrakem.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 18:48
- Nahlásit
worick
Máš úplavici, máš, máš???
Nemááám
Co capybara?
Capybara dobrý - příští týden bude mít novej bejvák, a spolubydlu - teda spíš sousedku - bude bydlet v jiném patře
Škoda, že si ji nemůžu popleskat
Neblbni, dyk bys ho rozplácla Má zatím sotva půl kila...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 19:05
- Nahlásit
Stopy jsou kynologická disciplína pro psovody - seniory.
Co vy tady máte všichni s tím věkem?
worick
já doufám, že to všechno pramení jen z toho, jak ho moc pozoruju. Teď už mimo to, že chodí mimochodem, když jde pomalu, žádnou závadu nepozoruju..Teda abych nelhala, dnes jsem se zaměřila pro změnu na přední nohy (už asi zkoumám blbosti) a přijde mi, že chodí dost zeširoka. Takže už zas hledám všemožné i nemožné diagnozy (jsem trochu hypochondr a u sebe teď nějak nemám co pozorovat, tak pozoruju psa) no 19. už budeme mít jasno.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 19:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
bude bydlet v jiném patře - zas kdo? Taky morče? A už došly prachy, tak bude chlupaté? Čéče angoru pro změnu a když bude capybaře zima (já zapoměla, jak se jmenuje ) tak se přitulí
LuckaM
Co vy tady máte všichni s tím věkem? - no to pochopíš až časem dorostenko Ve dvaceti mi byl věk ukradený...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 19:53
- Nahlásit
worick
zas kdo? Taky morče? A už došly prachy, tak bude chlupaté?
JJ, zase morče a chlupaté - bude to Leontýnka ;)
a bude to genová skinny - tzn, že ač sama chlupatá, bude mít nahatý miminka (teda 50% nahatých a 50% chlupatých)
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 20:27
- Nahlásit
worick
bylo to vískama, o kterých jsem v životě neslyšela a ta silnice....japonská: ,,samajama" - pamatuju si, že jsme před několika lety jeli podobnou cestou, když jsme jeli na výlet do Lednice... tedy tam jsme jeli od nás z Přerova přes U.H. a nazpět nějakou kratší cestou - ta byla opravdu kratší, ale hlavně užší... - jsem měla strach, že se tam nevejdu sama, natož ještě s protijedoucíma!
jezdíte tam občas? K nám už je to jen 25km! - no, jezdíme tam spíš na jednodenní návštěvy na pár hodin... celkem často, to jo... ale babi bydlí v bytovce... tak ani na prázdniny s Kessie tam nevyrazíme...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 20:36
- Nahlásit
Dines
zase morče a chlupaté - bude to Leontýnka ;) - to je ona, přímo Leontýnka? Ta je heeezká S tím ksichtíkem vypadá trochu ja Stuart Little
Aha, takže ty teď budeš taky odbornice přes capybary(morčata ) a budeš na nich rejžovat
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 20:39
- Nahlásit
Dines
no teda, to jsem vůbec netušila, že si můžu při nákupu hlodavců klást i takové podmínky!!! - to je dobré... jinak Leontýnka je moc pěkná...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:17
- Nahlásit
Dneska jsme zápasili všichni tři - manžel, já a Kessie - se dvěma klíšťatama... Kessie zatím nikam nechodí, jen po dvorku, a už tohle... chtěla jsem se zeptat... slyšela jsem o nějakém parazitickém obojku, nemáte s tím někdo zkušenost? Opravdu to pomáhá? A od kdy by to eventuelně mohla naše lady nosit? Jinak techniku vytahování klíšťat nemám nijak moc nacvičenou, takže došlo na klasické vytáčení proti směru hodinových ručiček pomocí oleje... - teda chudinka vůbec nechápala, co se to s ní děje... asi to ještě nezažila - nechtěla se nechat... uf to byl záběr!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:22
- Nahlásit
Kessie
celkem často, to jo... ale babi bydlí v bytovce... tak ani na prázdniny s Kessie tam nevyrazíme... - to je blbý, ale třeba babča, když uvidí, že je Kessie slušné štěňátko, tak vyměkne ne?? U nás to bylo tak, že byla postavená před hotovou věc: tohle jsou moje dětičky a buďto sem budou moct chodit se mnou a nebo bohužel bez nich nebudu chodit ani já Naše babča je totiž, no nevím jak to popsat slušně a výstižně - megera (taky jsem něco zdědila )
A já už se těšila, jak to vezmete příště přes nás
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Kup si v lékárně pinzetu na klíšťata (nebo na NETu) Stačí umělohmotná, tu mám já, stojí cca 40 korun a jde to s ní výborně! Žádný olej nematlej, to ti bude jen klouzat, pak to místo po klíštěti jen zakápni Betadinou. Ta pinzeta je na pérko - zmáčkneš nahoře čudlík jako na propisce, roztáhne se, nastavíš na klíště, pustíš čudlik, to ti ho chňapne tak akorát, aby se nerozmáčklo a ty jsi mohla v pohodě vrtět dle libosti. Jedna otočka a je venku Naši kluci krásně drží, vůbec s tím nemají problém, protože to netrvá věčnost a klidně jim můžu tahat klíště i mezi řasama na oku A hlavně ví, že je za klíště piškot
Jo, ještě jsem zapoměla: nic nedělej jako-by násilím! V klidu pejska posaď, mluv na něho klidným hlasem a vysvětluj, že jdeš něco dělat a co. U nás to probíhá teď už takhle:,,jé Worinku pijous A máš ho na pitomém místě, koukni, zrovna tady na očinku! Potvora škaredá, hned ho vytočíme. Podívej, vemu pinzeťuchu (ukážu, dám očichat - my už tedy teďka ani ne ) a vytahneme ho. Joo, chvilinku drž, ještě chvilinku.....já vím Wori, je na blbém místě a musíš vydržet v klidu, abych ti nevypíchla očino. Hele, už ho mám! Koukni, paráda, ty jsi šikovný kluk" (ukážu jako trofej, dám očichat, vysvětluju, že to je ten hnusný klíšťák, co mu dělal na očinu bolinko, ale už je to dobrý, už jsme ho dostali ) Jako magor! Jenže já s nima takhle mluvím pořád, jinak to ani neumím
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:32
- Nahlásit
Kessie
My vytahovali Barneymu asi 5 klíšťat a pak jsme koupili frontline pipetu za krk, pak byl 14 dní klid, klíště žádný a teď sem tam nějaký máme, ale není to tak hrozný. Horší je, že moje technika vytahování je taky dost, jak to říct ...úspěšnost 50 na 50. Když je klíště nacucanější, tak to jde takovým speciálním háčkem na klíšťata a pak to vytáhnu bez problému, jak je ale malý, tak to háčkem nejde a obyčejnou pinzetou ho většinou přetrhnu Zatím ale všechny hlavičky úspěšně odpadly po pár dnech samy. Taky mi připadá, že po tom frontlinu ty přisátý klíšťata umíraj, tudíž nenarostou a tudíž je přetrhnu O oleji jsem slyšela, že se používat nemá, že se to klíště vyzvrací a je větší šance nákazy pokud je infikovaný. My to vždycky stříknem jodisolem a zatím musím zaklepat, žádný komplikace se nekonaly.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:35 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
worick
pinzeta je na pérko
tak po ní se budu muset podívat, to by řešilo problém s malým klíštětem Jinak těsně pod řasama jsme to klíště měli taky a to jsem zrovna přetrhla - ale ještě to dopadlo dobře, taky mohl přijít s mojí šikovností Bájoš o oko.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:47
- Nahlásit
LuckaM
taky mohl přijít s mojí šikovností Bájoš o ok - Myslím, že u pejsků není zatržené klíště takový problém, vědu z toho rozhodně nedělám. Oni, když si ho najdou někde sami a dosáhnou, tak se ho snaží vykousat a ,,vyfouknou" ho jako balon a pak už zachytit moc nejde a většinou se utrhne. Nikdy žádný problém nebyl.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 21:51
- Nahlásit
Kessie
P.S. klíště - zapoměla jsem dodat, vytahuju klidně, ale nekompromisně. Pokud se některému zrovna nechtělo v klidu držet, řekla jsem jen ať se zklidní a sedí (leží) že ho musím vytáhnout a nehodlám o tom diskutovat. Pevným hlasem jsem při každém pohybu zavelila,,vydrž, lež", ale vždy dokud jsem ho nevytáhla. Žádné:,,tak to zkusíme za chvilku až se uklidníš, či budeš mít náladu" - to ne!
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2010 22:30
- Nahlásit
Kessie
Jedna z kladených otázek na paní chovatelku byla, jak vyndavá klíšťata, odpověď: ,,Já už klíště nevytahovala ani nepamatuju." Paní používá Frontline - jednou za 4-6 týdnů se to stříkne na lopatky a je klid. My to máme vyzkoušeno jak na našem staršim psovi, tak i kočce a můžu doporučit. Navíc chrání proti blechám, tak zahoďte pinzety a jděte pro Frontline Máme i zde popsanou pérkovou pinzetu, ale jen připravenou a neověřenou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 00:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
My to máme vyzkoušeno jak na našem staršim psovi, tak i kočce - no dyť jo, naši psi i kočky mají taky aplikovaný Frontline, takže místo 5 klíšťat denně, taháme třeba 2 týdně. Řekla bych, že taky proto, že už by měli dostat další dávku, ale neřeknu, protože to bylo stejné i týden po aplikaci - nebylo to 100% Mělo by se to i prostřídat s jinou účinnou látkou, ale kočky jinou nesmí! A ani se nesmí třeba pootírat o psa a pak se olízat, na to bacha!
S obojkama žádnou zkušenost nemáme, hoši doma nenosí ani normální obojky a otírat se o psa, co má na krku tenhle obojek se mi moc nechce. Já nikdy nebyla na nic alergická a postupně to začíná: kontaktní alergie na většinu náplastí, klasicky nikl - to má plno lidí a při tom sečení s bráchou mě poprskala nějaká rostlina záda a nechtějte je vidět. Brácha se na to léčil vloni měsíc na kožním, tak jsme se letos v těch 37st. navlekli jak pumpy.....a protože jsem měla bederní tepláky a triko sotva do pasu - tak jak jsem se předklonila a naprskal mi to na záda, tak na tom pruhu mi zůstaly děsné boláky. Už je to skoro měsíc a mám tam pořád fleky jak po neštovicích.Taky jsem si to rozdrápala, protože to příšerně svědilo a mně to zprvu nenapadlo, ono to začalo až tak za 5 dní
Vím, o jakém háčku na klíšťata se tu mluvilo, ale právě ta pinzeta se mi zdá na manipulaci mnohem lepší
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 08:19
- Nahlásit
My k frontlainu dáváme ještě pangamin a od té květnové invaze ani jedno. Na vytahování používáme klasickou krokosvorku, těch je u nás vždycky dost a naučila jsem se to konečně po letech i já.
A antiparazitní obojek mi smrdí, nedoporučuje se dávat tam, kde pes přichází do kontaktu s menšími dětmi. A už vůbec si nedovedu představit, že by mi s tímhle vlezl do postele. (Dneska ráno Níloušek vlezl, přitulil se, hlavu si dal na mě a tak krásně zhluboka si povzdechl )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 08:27
- Nahlásit
Drakopes
a tak krásně zhluboka si povzdechl - - to znám, jak trolejbus My mu vždycky říkáme:,,co Berunko, ty jsi tak nešťastný, že jo?"
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 08:41
- Nahlásit
Kessie
no teda, to jsem vůbec netušila, že si můžu při nákupu hlodavců klást i takové podmínky!!!
Jaké podmínky?
to je dobré... jinak Leontýnka je moc pěkná...
Děkuji
worick
to je ona, přímo Leontýnka? Ta je heeezká S tím ksichtíkem vypadá trochu ja Stuart Little
Jojo, přímo ona - a abys to neměla tak jednoduché, tak přidám fotky
Aha, takže ty teď budeš taky odbornice přes capybary(morčata ) a budeš na nich rejžovat
Tak o tý odbornici bych polemizovala, ale rejžovat joooo - tos mě odhalila
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 08:50
- Nahlásit
Kessie
slyšela jsem o nějakém parazitickém obojku, nemáte s tím někdo zkušenost? Opravdu to pomáhá?
Mám na psech obojek Scalibor a opravdu funguje - už asi dva měsíce. Velmi dopobný je i Kiltix - ale ten smrdí trochu (já bych jiné než tyhle dva nekupovala)
A na vytahování klíšťat rozhodně doporučuju ty háčko od O'Tom - jedinej nástroj, s kterym jsem já schopná něco vytáhnout během několika málo vteřin místo minut a jak má dvě velikosti, tak je super i na ty úplně pidi mikro klíšťátka ;)
Btw. tady v Jižních Čechách už nějaký ten rok Frontline prostě nefunguje. Co mi zabíral, tak byla ExSpot, ale kupuj jednou za měsíc pipety na dva psy dohromady za 400,-
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 09:39
- Nahlásit
ad obojky)
Všichni používáme obojky. Psi Kiltix, kočka Bolfo a teď pozor, lidi mají náramky (já ho nosím na noze). Všechno smrdí, ale ty náramky, to je teda síla, soudružko. V kombinaci s Pangaminem dobré výsledky. Letos Sally dvě klíšťata, Neli jedno, kočka jedno, lidi dvě.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 09:42
- Nahlásit
Strejda
Co máte za ty náramky, odkud a za kolik?
Nedávno jsem se o nich bavila se sousedkou - má malý hyper holky.... a teda taky mě trošku děsí ta borelka co jí teď přenáší hovada, muchničky a komáři (mimo klíšťat)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 09:53
- Nahlásit
Dines
Co máte za ty náramky, odkud a za kolik?
Magic of nature, proti komárům, vosám, včelám, klíšťatům, blechám, vším (a píšou: a inému lietavému hmyzu). Stojí to asi Kč 150,--. www.tomexo.cz
taky mě trošku děsí ta borelka
Má Tě co děsit. "trošku" není na místě. I když infikovaná klíšťata nejsou všude.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 10:51
- Nahlásit
Strejda
Ještě otázečka - jak dlouho vydrží ty náramky fungovat?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 12:05
- Nahlásit
Dines
jak dlouho vydrží ty náramky fungovat?
Podle výrobce 6 týdnů.
|