| Autor |
Zpráva |
rogersova
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 11:55
- Nahlásit
Už u vás vylezli slimáci hnusáci?
vylezli, tak jsem jim vyhlásili boj..Koupili jsme granule, které nejsou jedovaté pro ježky a domácí mazlíčky a už jsem dlouho žádného slimáka neviděla a kytky se mi ze skalky taky neztrácí
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 12:27
- Nahlásit
LuckaM
To já vzdala zemědělskou univerzitu, ač milovnice všeho co se hýbe. Teď se chystám napravit si reputaci na filosofický, ale musím dálkově, tak si toho vzdělání snad budu víc vážit
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 13:32
- Nahlásit
worick
Už jsem zahradu nejmíň třikrát obcházela s granulema a nějak jich neubývá,
rogersova
Koupili jsme granule, které nejsou jedovaté pro ježky a domácí mazlíčky a už jsem dlouho žádného slimáka neviděla
Můžete někdo doporučit nějaké účinné granule? Já ty slimáky nenávidím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 13:46
- Nahlásit
Strejda
Ta já používám stejně jako asi rogersova Feramol.
Tchýně tam rozsypala Vanish, ale ten je proostatní živočichy nebezpečný - dala ho jen na zeleninu. Naše kočky a psy by to nejspíš vůbec jíst nenapadlo, ale Tom se vztekal. Musím sehnat další Feramol. No....a je drahý, třeba právě oproti Vanishi.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 16:26
- Nahlásit
jj, je to Feramol..500g stojí 189Kč.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 16:48
- Nahlásit
worick
rogersova
e to Feramol
A jaká je krmná dávka na metr čtvereční?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 18:29
- Nahlásit
Strejda
A jaká je krmná dávka na metr čtvereční? - čéče, je možné, že je to tam i napsané......já chodím po zahradě a u ohrožených druhů to rozhazuju jako hnojivo Měla jsem dvě krabičky po 250g a jsou fuč. byly v akci a honem musím projít NET, jestli na něco takového nenarazím
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 20:04
- Nahlásit
já si to z hlavy taky nepamatuju. Ta půl kilovka je snad na 170m2..já toho prostě nasypu pruh kolem skalky a pak tam, kde se mohou množit, složené dřevo a podobně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 08:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Čau, nevyplavilo vás? Zachytila jsem nějakou zprávu, že na Pardubicku se po bouři rozvodnila říčka Bělá.....Tady byla včera ráno dost velká bouřka a k večeru nás to chytilo jen bokem, takže jen zase popršelo. O Toma se pokouší infarkt, poněvadž jak postříkal ty trávníky na plevely, tak pak nesekal, týden v Rusku - opět nesekal a teď prší a prší Naše ,,anglické" trávníky vypadají, jako by jsme tam mínili ,,usékat pro králíky"
Včera před tím večerním deštěm vlítnu domů, otevřu dveře z pracovny do kuchyně a do nosu mně praští pořádný smrad ze zdechliny. V tu ránu jsem nevěděla odkud to jde, létala jsem po kuchyni - co nám kde chcíplo, přečichala odpadkové koše a jak jsem se přiblížila ke sporáku.....mi docvaklo Nejmíň dva dny jsem neslyšela v digestoři pípání....Ještě jsem to ráno u tvorby palačinek k snídani říkala Tomovi, že je tam nějaké podezřelé ticho....Tak to jsem hned věděla odkud vítr fouká.....,,někdo" ....sežral matku!!! Po tom dešti jme vzali schůdky a šli to vyčistit (ten blijící smajlík tu fakt chybí) Byly tam dvě mrtvé sýkorečky a už byly celkem pěkné, velké Máme na výfuku dřevěnou mřížku, ale jsou tam velké mezery. Musíme pod ni dát alespoň pletivo, aby tam už nestavěli. Zajedno se pak bojím pustit digestoř a za druhé jsem odsud vyhrnula snad metr mechu, trávy a klukových chlupů....Fuj.
Drakopsová - jak vy v Praze, vám se bouřky vyhnuly? Asi jo, šlo to víc středem republiky....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 08:18
- Nahlásit
jak vy v Praze, vám se bouřky vyhnuly
jojo, zatím poměrně klid, i když mokro ... potřebuju na úterý fakt lepší počasí!!!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:02
- Nahlásit
worick
Čau, nevyplavilo vás?
Když jsme zjistili, že se nehodíme do paneláku, tak proběhly takové úvahy, jak romantické je bydlení u potůčku. Zvítězil zdravý rozum a bydlíme na kopci. Tak nás to nevyplavilo.
Naše ,,anglické" trávníky vypadají, jako by jsme tam mínili ,,usékat pro králíky"
Jsme na to stejně. Sekačkou už to nepůjde. Teď už pomůže jen křovinořez. Ale nejdřív musí přestat pršet.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:04
- Nahlásit
S hrudí pýchou nadmutou oznamuji, že Sally složila stopařskou zkoušku FPr3.
worick
Jednoho jelena vynechala.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:07
- Nahlásit
Strejda
GRATULUJEME!!!
to se budou muset naši kluci hodně snažit, aby jí něčím zaimponovali
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:18
- Nahlásit
Drakopes
to se budou muset naši kluci hodně snažit, aby jí něčím zaimponovali
Vůbec se nemusí snažit, ona je hodně na chlapy, hlavně velké a chlupaté.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 15:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
[b]Strejda
Ty jóóó
A jakové máte další mety? Ještě to jde výš a nebo Sally hotovo a teď ještě ,,vycepovat" Nelinku?
Jednoho jelena vynechala - - tak to jsem si jistá, že Woriček by zrovna jelena nevynechal.......ne-éééé
Drakopes
to se budou muset naši kluci hodně snažit, aby jí něčím zaimponovali - to je bez šance, na Strejdovy ,,holky čmuchalky" nemáme - my umíme tak akorát blbosti [/b]
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 15:37
- Nahlásit
worick
A jakové máte další mety?
Ještě jsou zkoušky FH1 a FH2. Jsou dost těžké. Při FH2 se dělá stejná stopa (délkou, stářím a tvarem) dva dny po sobě. To skoro nikdo nepořádá. Když to dotáhneme daleko, tak to bude FH1.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 15:42
- Nahlásit
Strejda
gratuluji trénink přinesl ovoce
Drakopes
jojo, zatím poměrně klid, i když mokro ... potřebuju na úterý fakt lepší počasí!!!
no to potřebujem všichni a nejvíc lidi na moravě
Když jsme zjistili, že se nehodíme do paneláku, tak proběhly takové úvahy, jak romantické je bydlení u potůčku. Zvítězil zdravý rozum a bydlíme na kopci. Tak nás to nevyplavilo.
no my jsme taky na kopci ale hlavně u Prahy díky bohu teď koukam na teploměr a venku je 23,6 ve stínu a jasná obloha tak to přeju všem a ať to vydrží
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 23:20
- Nahlásit
Čučeli jste na hokej??? To bylo cóóó?!! Málem mě v posledních minutách šlak trefil Kurňa Strejdo neříkej, že ani tohle nesleduješ?! A Michall - že jsi koukal, že jóó?
Sme mistřííííííííí
A kdo neskáče není Čech!
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 23:32 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
worick
Čučeli jste na hokej??? To bylo cóóó?!! Málem mě v posledních minutách šlak trefil Kurňa Strejdo neříkej, že ani tohle nesleduješ?! A Michall - že jsi koukal, že jóó?
Sme mistřííííííííí
A kdo neskáče není Čech!
to si piš že sem koukal ale mě taky málem kleplo jako když to bylo na závěr 6 na 3 no....
A kdo neskáče není Čech!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 23:40
- Nahlásit
Kurňa - já su tak ščastné....
Ono mě to nejspíš zítra přejde - na 10h máme tu veterinu Dnes jsem z toho celý den už nebyla ve své kůži a Tom myslím taky ne, protože k večeru už smlouval, jestli to radši ještě neodložíme.... My jsme dva magoři, co? Nevím, s kým tam chudáci kluci pojedou, kdo jim jako z nás dvou bude ta opora...Já sotva, ale myslela jsem, že právě Tom. Jenže jsem zjistila, že on sice k doktorovi na rozdíl ode mne klidně jde, ale co se týká kluků, tak to nese dost těžce
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 07:53
- Nahlásit
worick
Jenže jsem zjistila, že on sice k doktorovi na rozdíl ode mne klidně jde, ale co se týká kluků, tak to nese dost těžce
Já myslela že jdete na očkování a na kontrolu toho kulhání, a né že vám je budouc operovat při plném vědomí a ještě je přitom šťourat párátkem do oka, aby je to víc bolelo
Kluci naši hokejový zlatý se konečně zase dali do kupy - když se chce...
Strejda
Veliká gratulace - my nic neumíme, ale snad časem agility
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 08:10
- Nahlásit
Všem gratulantům
děkuju.
Popravdě musím říct, že velkou zásluhu má taky naše šlapka, která nám dvakrát týdně, v každém počasí, šlapala stopu.
worick
Kurňa Strejdo neříkej, že ani tohle nesleduješ?!
Nesleduju. Asi bych se měl stydět, ale ani se nestydím.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 14:40
- Nahlásit
Strejda
Přidávám se ke gratulacím, máš holku šikulku!
Jinak Barney u maminky roste jak z vody..už mu budou skoro 4 týdny
Uploaded with ImageShack.us
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 14:41
- Nahlásit
Jééé, omlouvám se, že je to tak veliký, jsem ráda, že jsem vůbec přišla na to, jak to sem vložit...ale což, aspoň ho máte téměř v životní velikosti
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 14:48
- Nahlásit
LuckaM
To je zlatíčko Naše budoucí psí tchýně v pátek také porodila 5 krásných holek a 2 kluky jako buky. Dneska jsem se dívala na první fotečky, a výběr bude těžký
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 14:55
- Nahlásit
Žanetka
jéé, tak to se pak taky musíš pochlubit fotečkama!
My měli výběr usnadněnej tím, že má Barnoušek jen sestřičky - ale mam takový pocit, že nám je prostě souzenej
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 15:05
- Nahlásit
LuckaM
No to si piš Jedna ,,kočka" mi padla do oka hned napoprvé, ale ještě nevím jestli si jí nebudou chtít nechat majitelé maminy, ale kdyby ne, tak to bude asi ta pravá
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 15:45
- Nahlásit
worick
dej vědět, jak jste dopadli ... myslím na vás celý den ...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 16:36
- Nahlásit
LuckaM
nádhera jak já ti závidim že výběr už máš za sebou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 20:09
- Nahlásit
Drakopes
dej vědět, jak jste dopadli ... myslím na vás celý den ... - jééé díky Já z toho byla tak nervnutá, že jsem po příjezdu v poledne domů na dvě hodiny usnula a pak honem letěla ven, alespoň něco udělat po zahradě, než se doženou avízované bouřky. To si zase hnedka vzpomenu na chudáčka Alfréda Tuším vás už nějaká taky trefila...U nás byla v 17h.
Tak veterina. Kluci se chovali vzorně, Leo celou cestu mňoukal, jako by jsme ho vraždili. Tam byl potom strachy úplně ,,štronso" , až se doktor smál, že je nějaký vytuhlý Berrynek necelých 51kg, zubní kámen na špičákách a jinak dobrý. Woriček přibral za rok a půl kilo - takže jsme navážili 23,7kg - což je úspěch a doufám, že to bude mít stoupající tendenci. Zrovna dneska nekulhal Alespoň jsem vetovi popsala situaci a říkal, že podle toho, že víc kulhá když vstává, vypadá to na nějakou artrózu. Dneska ale, že ho rentgenovat nemůže, protože ho zaočkoval a nemůže ho uspat. Uspat že ho musí, protože se musí pro porovnání rentgenovat obě nohy. Jo a taky, že i u samojedů bývají s displazkama dědičné problémy, akorát tuším hlavně lokty, říkal. A že i kdyby jsme krmili nevím jak úžasnýma granulema, že se tomu nevyhnem. Jenom se to dá zmírnit. To jsem si taky vzpoměla na vás všechny, co s tím bojujete. Kdyby kulhal dál, máme na ten rentgen přijet zvlášť. U koček se divil, že mají britky takovéto očkování ,,na ven" a když jsem mu říkala, že naše jsou venkovní, tak jsme dostali velkou pochvalu, že nesouhlasí s výlučným chovem koček doma. Tak v paneláku to ale jinak nejde Byla jsem fakt pyšná, jak byli kluci vzorní i v čekárně i v ordinaci. I kočky to hezky zvládly. Já včera šla spát až po půl jedné a vstávala v 6h - to tedy na mně ochrapu není, tak jsem v to poledne vytuhnula. Myslím i z hladu držela jsem s klukama basu a taky nesnídala (neboť já bych se stopro od strachu pos..... ) Děsně jsem se snažila tvářit se v pohodě, ale uvnitř jsem se třásla jako osika. Když začal vet natahovat stříkačku, tak mně začínalo polévat horko a dýchala jsem jako rodička, abych sebou nepraštila Jo a Tom, ten konečně na vlastní kůži vyzkoušel, jakové je to jít na veterinu se dvěma velkýma pejsama (do malé čekárny) a velkou těžkou přepravkou se dvěma kočkama na to Říkal mi totiž, že kdyby náááhodou nemohl, tak prostě pojedu sama
|