Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 08:54
- Nahlásit

Tak koukám, dumám, a teda nevím nevím - nějaký je to zvláštní - spíš si asi počkám na lepší informace od LuckaM...
rogersova
nevíš co znamenají ty čísla v hodnocení svodu mladých?

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:03
- Nahlásit

Cococo? To nééé, sem chtěla mladou přighlásit na svod a ono už je skoro měsíc po uzávěrce

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:12
- Nahlásit

Dines

Elisa je uchovněná, ale to je sestra té naší maminky...ta se jmenuje Eli. Fenka je 4letá a zatím žádné zdravotní problémy, krmená Acanou, majitelé moc příjemní. Už sme se stejně rozhodli, byla to srdcovka , ale když bys zjistila alespoň klouby Ajky, maminky Eli, nebo jak je na tom ta chovka s dlouhověkostí, budu ráda

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:16
- Nahlásit

http://cz.fotoalbum.eu/images1/201005/138963/47144 1/00000004.jpg

pořád se peru s tím vkládáním fotek, z rajčete to nejde, zkusím toto

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:19
- Nahlásit

tak taky nic, asi si ode mne budete muset zvyknout na odkazy

rogersova
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:20
- Nahlásit

LuckaM

zkus tohle
http://www.jpeg.cz/

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:22
- Nahlásit

LuckaM
právě jsem na to přišla, že to není Elisa, ale Eli - mě google rovnou vypliv jako Eli Elisu Takže vše co bylo psáno, bylo psáno o mamince a sestře Eli - každopádně to v podstatě všechno platí i na ní

Pokud Ajka ještě žije je jí deset, což je věk slušněj na berňáka - jen nevím jak to zjistit - jak aktuální jsou její stránky - snad jim zavolat a zeptat se http://www.svetdani.cz/ada/

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:28
- Nahlásit

Ahoj,
jestli můžu přidat svůj poznatek, tak si myslím, že pejsci pocházející ze Staměřic jsou solidní, často se s jejich odchovy potkáváme na výstavách.

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:32
- Nahlásit

Žanetka
Jasně že můžeš - já pracuji jen s tím, co se dá najít na netu, na stránkách kssp.cz a pod. Mě teda se to nějak extrémně nelíbí to co tam vidím - tím je ale neodsuzuji, jen já osobně bych hledala jinou linii
LuckaM
http://www.kssp.cz/chov-stenata.php
Mimochodem, ze štěňat s PP je teď taky docela výběr

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:44
- Nahlásit

Samozřejmě, já netvrdím, že se mi tyto fenky nějak extra líbí, také jsem teď fenku sháněla a vybírala jsem z jiného spojení, ale reaguji na to, že Dines má pesana už vyhlídnutého a teď se ptá na zdravotní hlediska, jestli se nepletu. Pokud ano a špatně jsem to pochopila, přeci jen nejsem po ránu ještě pořádně nastartovaná, tak mě opravte

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:45
- Nahlásit

LuckaM
Mě se tady nějaké mimi zobrazilo

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:49
- Nahlásit

Žanetka
Tak vybráno nemám já, ale LuckaM

A ano, má vybrané štěndo - po Eli a nějakém otci - oba s PP, ale štěňátka bez.
A zdraví jí nemůžu říct, když toho na netu je zoufale málo o odchovech po Ajdě
A dlouhověkost taky nezjistím - ještě jsem nenašla stránku s úmrtními listy

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:53
- Nahlásit

Pardon, vždyť říkám, že pomaleji startuju ale určitě by si ti chtělo zjistit i nějaké info o tatínovi, proč štěňátka nemají PP, protože v Eli zřejmě problém nebude.

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:58
- Nahlásit

Žanetka
Kdo ví - ještě se dvěma sourozencema měla při přejímce nějaké drobné vady - ale zase z toho klidně mohli vyrůst

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:01
- Nahlásit

Jinak taťka Eli, takže děda vašeho vybraného štěndy, Bax Wimpego DKK 0/0 DLK 0/0, je to český šampion 2006, má 1 cajc, 6 cac, 1 BOB, 1 národní vítěz...

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:05
- Nahlásit

Dines
Tak zase jestli nechce LuckaM, psa na chov a výstavy, a se štěňulí si padli do oka, tak nějaká ta drobná vada nevadí Ale na druhou stranu, když se sesype banda klubíček, tak bych asi byla ochotná přehlídnout i kdyby měl 5 nohou a 3 uši

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:09
- Nahlásit

Žanetka
Dines
Oběma moc děkuji za informace...zkusim ještě něco vysondovat o tatínkovi, ten do chovu zřejmě nešel pro nestandartní zbarvení...má bílý límec...zjistim jméno a dám vědět

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:10
- Nahlásit

LuckaM
Tak to bude kámen úrazu...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:20
- Nahlásit

Žanetka
na druhou stranu, když se sesype banda klubíček, tak bych asi byla ochotná přehlídnout i kdyby měl 5 nohou a 3 uši

Máš pravdu, výstavy ani chov neplánujem, takže jsme už od začátku uvažovali spíš o pejskovi bez PP s tím, že majitele trochu proklepneme, abychom nenarazili vyloženě na množitele...

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:20
- Nahlásit

Moc sem nechodím, jen tak občas prolítnu. Ale nedá mi to, abych něco nenapsala. Obecně nejsem příznivcem bezpapírových psů a ještě navíc odchovaných na PP jedincích. Beru to jako parazitování na chovatelské práci ostatních. A řeči o tom, že majitelé nemají čas na uchovnění-tak to je opravdu k smíchu. Nechat uchovnit berňáka je hodně jednoduché,pokud nemá dědičné vady vyřazující z chovu. Pokud potřebujete hledat něco o předcích, stačí na klubových stránkách najít karty chovných fen, kde se dozvíte i o jejich potomcích.A jinak matka Ajky Dáda byla teď na klubovce v Rožnově vyhlášena nejstarším veteránem.A jak tady někdo píše, tak štěňat s PP je na klubových stránkách velká nabídka a určitě bych nějaké množitele bez PP nepodporovala.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:31
- Nahlásit

Tak samozřejmě také nejsem příznivcem chovu bez PP, osobně bych si ho nepořídila, ale když je někdo od začátku přesvědčen o koupi pejska bez PP má k tomu zřejmě své důvody, byť finanční, tak nebudu dotyčného přesvědčovat o špatnosti jeho rozhodnutí,a konec konců, plno chovatelských stanic mělo svého prvního berňáka také bez PP. Jen abych řekla pravdu mi přijde trošku divné proč uchvněnou fenku připustili neuchovněným pejskem byť byl neuchovněný jen kvůli bílému límci, tak přece si majitelé feny mohli vybrat jiného ženicha.

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:34 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Žanetka
Pokud vím, tak Eli uchovněná nebyla - otázka je ale proč... - teda nebyla ani uchovňována.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:38
- Nahlásit

DinesDines
Tak za prvé si v tom musím udělat trošku pořádek Eli je vlastním jménem Elisa ze Staměřic nebo jde o jiného pejska?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:47
- Nahlásit

Tak teď jsem ,,to projela" zpátky a zjistila jsem, že už jsi to psala, že Elisa není Eli, takže omluva za blbou otázku

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:50
- Nahlásit

Fenky byly v E-čkovém vrhu tři: Eli,Elisa a Elen. O Elisu její majitelé(CHS ze Samova dvora) loni přišli, Elisa je uchovněná (CHS od Mlynařického potoka).

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:59
- Nahlásit

Tak se na férovku zeptat majitele Eli proč ji neuchovnili, záleží jestli na ,,férovku" nalije čistého vína.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:13
- Nahlásit

Dines
otázka je ale proč... - teda nebyla ani uchovňována

Majitelé si fenku pořizovali jen jako společníka do domečku, štěňata neplánovali, proto neuchovňovali. Je to její první vrh a vzhledem k věku i poslední (4 roky). Fenka patří jejich babičce, jestli jsem to dobře pochopila, a ta zřejmě neměla vystavovatelské ambice. Proč se nakonec pro nakrytí rozhodli, to nevím, ale jednu fenečku z vrhu si chtějí nechat pro sebe, tak možná chtěli mít potomka právě po své fence. Vím, že to není to nejsprávnější, krýt nepapírové psi, ale nemůžete je hned odsuzovat a považovat za množitele.

Strejdo, zastaň se mě!

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:19
- Nahlásit

Stačí i moje zastání? I přesto, že také nejsem zastánce bezpapíráků, tak i kdyby se mi nepodařilo našeho pejska uchovnit také bych po něm chtěla mimíno na památku.

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:29
- Nahlásit

Žanetka
kdyby se mi nepodařilo našeho pejska uchovnit také bych po něm chtěla mimíno na památku.
no mně kdyby se nepodařilo psa uchovnit, tak bych taky věděla proč mi ho bonitační komise neuchovnila a rozhodně bych na něm nemnožila štěňata
Máme roční fenku, dovezenou ze Slovenska a jedinečnému spojení rodičů odpovídala i cena. Teď bude mít 14 měsíců, zuby ji narostly všechny, začátkem prázdnin necháme udělat rentgeny a na jaro by nás čekala bonitace. Pokud by klouby nebyly v pořádku anebo by jí našli u bonitace jinou vadu vylučující z chovu, tak bych na ní v žádném případě nemnožila.
A o cenách štěňat v ČR mám vzhledem k tomu, že máme krycího psa,docela přehled a za 7-8 tisíc mohu mít PP psa. Vzhledem k tomu, kolik stojí pytel kvalitních granulí a veterinární péče, tak je rozdíl ceny oproti bezpapírákům úplně minimální.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:39
- Nahlásit

Vím, že cena psa je v porovnání s kvalitní péčí náklad víceméně minimální, také nemám pejska za ,,nějakou tu tisícovku" a to kolik už jsme do něj lidově řečeno vrazili bych možná měla nějakou luxusní dovolenou. Nemyslela jsem to tak, že kdyby psovi na RTG zjistili dysplazku nebo by byl vyloučen pro nějakou horší vadu nebo agresívní povahu, tak, že bych na něm připouštěla, ale vylučující může být například i již zmiňovaný bílý límec, a proč, když pes je jinak super povahově, zdravý, tak proč po něm nemít alepoň jeden vrh, ze kterého bych si mohla nechat psa jako miláčka.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání