| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 07:11
- Nahlásit
už to vidím celou dobu nic teď odejdu a zase bude chat
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 11:24
- Nahlásit
Achojky,
je tady nějaká dušička?
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 11:31
- Nahlásit
worick
nepochází manžel z malé vesničky z pod Javořiny - jestli je tím myšlena Lhota, tak vím, že je to tam časté příjmení a je to hodně vzdálená rodina - manžel pochází z Bojkovic, což není tak daleko
LuckaM
Vám holky samozřejmě díky za zastání
nechtěla jsem, aby to vyznělo zle, ale jen během posledních pár měsíců si tady kolegové v práci pořídili bezpapírové psy a teď už litují (zdravotní problémy)... vybrat si psího kamaráda je problém i u PP psů, a to hodně informací jde dohledat, chovatel má nějaké povinnosti ke klubu, provádí se kontroly vrhu. Chce to hodně hledat na internetu a hodně se ptát - ono mazat med kolem pusy vám může každý a vybíráte si parťáka na hodně roků,tak je dobré nic neuspěchat
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 11:59
- Nahlásit
estip
nic se neděje, jsem na tyhle reakce z podobných for zvyklá
Možná taky časem dospěji s přítelem k názoru, že pes s PP je lepší volba a až budeme Barnymu pořizovat parťáka (jak to tady tak sleduju, tak k tomu nejspíš časem dojde ), tak budeme vybírat z vrhů s PP, ale v tuhle chvíli už měnit nebudu.
Mám naopak ze svého okolí zkušenost, že ne všichni chovatelé psů s PP jsou tak solidní, jak by měli a choroby se jim také nevyhýbají...
Nechci podporovat množitele bezpapírových psů, kterým jde jen o to schrábnout peníze a proto jsem taky pečlivě vybírala a myslím, že jsem narazila na slušnou rodinku, kde se o fenku i štěňata náležitě starají, krmí kvalitní stravou a není jim jedno, komu štěně dají. Na psovi šetřit rozhodně nechci, i když jsem student a těch peněz není zrovna vela, ale v tomhle případě ty peníze ušetřené na koupi raději dám do kvalitní stravy, protože ani PP mi nezaručí, že pes nebude muset v budoucnu podstoupit nákladnou operaci, viz. Drakopsová.
Žanetka
já tu jsem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:04
- Nahlásit
LuckaM
až budeme Barnymu pořizovat parťáka (jak to tady tak sleduju, tak k tomu nejspíš časem dojde )
Často tady někdo píše, že nejlepší pes je berňák. Lepší jsou jen dva berňáci.
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:08
- Nahlásit
LuckaM
Ahojky,
zase jsme u těch ,,papírů" Je fakt, že zdraví ti když to řeknu takhle hnusně nějakej kus papíru nezaručí. Sice si můžeš dohledat výsledky předků, ale i přesto záleží na víc faktorech, takže pejsek bez papírů si bez problémů může běhat po světě 12 let a šampion bude od tří let trpět...stejně tak i naopak.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:09
- Nahlásit
Strejda
Lepší jsou jen dva berňáci.
no, uvidíme...to by nás už ale asi mamka vyhnala :-D žijeme pod jednou střechou ještě s mojí mamkou a ta se ani na toho jednoho ze začátku netvářila. Okomentovala to slovy: "většího psa jste si už vybrat nemohli"
...ale je vidět, že už taky pookřává, když jsem ji ukázala tu kuličku na fotce, hned mě nutila rozeslat to známým, aby viděli, jakýho tu budeme mít fešáka
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:25
- Nahlásit
No čím víc berňáků, tím je to hezčí. Ale brzdí mě velikost kufru u auta a protože psi s námi jezdí všude, tak vidím v hotelech, že už dva velcí psi jsou na hranici toho, co jsou schopní akceptovat
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:31
- Nahlásit
Žanetka
já už to řešit nechci , jen jsem odpovídala estip.
Teď jsem si četla na Tvých stránkách ten úvod...dobře jsi přítele postavila před hotovou věc U nás to bylo naštěstí rozhodnutí společný...dokonce první podnět dal Tom...no a pak už to jelo Zato teď se musim držet, abych ho neotrávila neustálým plácáním o psech...na nic jinýho totiž už půl roku nemyslim.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:36
- Nahlásit
estip
už dva velcí psi jsou na hranici toho, co jsou schopní akceptovat
to máš pravdu, pracuju při škole na online rezervacích ubytování v ČR a když takhle hledáme ubytování pro někoho se psem - a stačí jeden větší - tak je to problém. Přitom si myslím, že ta velikost je kolikrát to nejmenší..malej nevychovanej pes udělá kolikrát daleko víc neplechy. My to vyřešili po svým, na hotel stejně nemáme, tak jsme si pořídili starej microbus od mercedesu, sedačky se daj vyndat, tak na léto z toho uděláme obytňák a krásně se tam srovnáme i s psiskem
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:42
- Nahlásit
LuckaM
Musela jsem to nějak rozlousknout, protože mi bylo jasný, že by to bylo pořád dokola...a opravdu musí být tak velkej, a nepočkáme ještě až dáme do kupy barák, a není moc drahej, a víš co toho sežere... Prostě chlap- panelákář
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:43
- Nahlásit
LuckaM
tak obytňák by se mi taky líbil. Když máme v létě sraz odchovů chovatelské stanice, ze které máme psa, tak se sejde cca 10 berňáků - to je pak obrovský problém s ubytováním. Dá to hodně hledání.
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:44
- Nahlásit
estip
Můžu Ti půjčit přívěs na koně
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:46
- Nahlásit
Žanetka
No oni vlastně jsou takoví poníci...
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:49
- Nahlásit
Cirouš určitě, to je takovej malej kony- jak říkám naší malý, křížence velkýho koně a poníka
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:55
- Nahlásit
Žanetka
no, přiznávám, že je obřík... když jme se byli poprvé podívat na jeho mámu, tak se mi zdála obrovská a vůbec jsem si nedovedla představit, že něco takového budeme mít doma...no máme a ještě o hodně většího
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:59
- Nahlásit
A přiznejte upřímně...kde medvíďata máte...doma nebo venku?
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:07
- Nahlásit
Noo...Ciro do jednoho roku byl jen venku ,ale potom manžel nebyl doma a já jsem vyměkla a mohl i dovnitř. Tak teď už jsou v obýváku nastěhovaní oba a když je počasí jako teď tak je to hrozně fajn
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:09
- Nahlásit
estip
jestli je tím myšlena Lhota, tak vím, že je to tam časté příjmení - je
Počkej z Bojkovic....tam je ten zámek Nový Světlov, že jo? Tam jsme se byli jednou podívat, je krásný a ta zahrada..... a je ho hrozná škoda A nebo už ho někdo opravuje?
Já mám právě taky myšlenku, že bych chtěla s psiskama vyrazit po vlastech českých a také po Evropě. Po světě jsme cestovali dost, celkem i po Evropě, ale chtěla bych to pojat více turisticky-výletově a hlavně tam, kde se dá s pesama. Až budou nějaké ,,zbytečné" prachy, tak koupit nějaké to obytné auto a Rakousko, Švýcarsko a sever - prostě pro psy Hlavně aby se toho chudáci dožili
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:13
- Nahlásit
estip
Nechystáte se teď někdy někam na výstavu?
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:15
- Nahlásit
worick
teď začátkem července bychom měli se psy vyrazit do Alp - berňákům hory mooc sluší
taky jsme dost cestovali, ale co jsme pořídili psa, tak si nedovedu představit odjet někam na dovolenou bez něj. No oni by to asi bez problémů doma s babičkou vydrželi, ale já ne..
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:21
- Nahlásit
Žanetka
poslední sobotu v květnu na slovenskou klubovku - jezdíme na ně moc rádi, není to tam až tak masová záležitost jako u nás a vždy v nějakém pěkném prostředí. Potom se chystáme do Sence na národku a ještě v červnu do Brna, protože to máme u nosu. Přes léto vynecháváme - je většinou velké horko a nemá cenu psy někde trápit. Ciro už má taky docela splněno, no a jak s Nessy se teprve uvidí. Ona má dost asymetrickou bílou na čumáku a ne každý rozhodčí to bez problému přijme. I přesto má moc pěkné výsledky a je to velká herečka - výstavy ji vyloženě baví, ona potvora přesně ví, co má dělat a vystavuje se úplně sama.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:22
- Nahlásit
worick
no to naše je po rakouskejch jeptiškách a stálo nás 30 tisíc....za rok bychom chtěli projet Norsko, jen si teda nejsem jistá, že to ten auťák vydrží, je to stařeček, ale zatím šlape..Tom tvrdí, že na něm už se nemá co rozbít, tak snad tomu rozumí
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:25
- Nahlásit
LuckaM
v Norsku jsme kdysi byli a moc se nám tam líbilo...jinak před dvěma lety tam byl můj šéf autem na rybách a auto(asi půl roku staré) zastávkovalo a nakonec ho oprava stála šílené prachy - nechci strašit , on je kopyto a nevymění si ani žárovku
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:26
- Nahlásit
Taky jsme chtěli na Slovač na tu klubovku, ale kryje se nám to s výstavou v Plzni, kam jsme byli přihlášení už déle, pak ještě na národku do Klatov a do Rokycan, protože to také máme kousek. A potom hurá pro malou Shagynu...pracovní název a na klubovku do Zárybničné Lhoty snad už ve dvouch
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:32
- Nahlásit
Žanetka
do zárybničné se taky chystáme, loni se nám tam moc líbilo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:32
- Nahlásit
estip
teď začátkem července bychom měli se psy vyrazit do Alp - berňákům hory mooc sluší
taky jsme dost cestovali, ale co jsme pořídili psa, tak si nedovedu představit odjet někam na dovolenou bez něj. No oni by to asi bez problémů doma s babičkou vydrželi, ale já ne.. - ani nemluv, to je jak přes kopírák Celá rodina mi nadává, že nejsem normální, se slovy:,,a to jako dokud budete mít psy, tak prostě už nikam nepojedete??" Byli zvyklí taky, že pořád trajdáme po světě a toto je šokuje. Já bych to prostě nezvládla, vím to
Proto vymýšlím s tím obytňákem
LuckaM
no to naše je po rakouskejch jeptiškách a stálo nás 30 tisíc -
Ve Švédsku jsme byli, Finsko mě neláká - je moc placaté a právě chci to Norsko
|
estip
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:37
- Nahlásit
worick
Ve Švédsku jsme byli, Finsko mě neláká - je moc placaté a právě chci to Norsko
byli jsme i ve Švédsku,Finsku a Norsku - všude je něco k vidění.
Hlavně je na severu příznivé počasí pro psy a hodně vody na koupání
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:39
- Nahlásit
estip
Tak se tam snad potkáme.
worick
Ono jde cestovat i se psama. Když se chce, tak jde všechno...my to zvládáme i s koníkama.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:51
- Nahlásit
já zůstávám nejraději doma (i se psy ) - někdo musí ohlídat oheň v krbu
|