Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:44
- Nahlásit

No možná kvůli tomu, že obvykle se jen jedno štěně ve vrhu nerodí

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:09
- Nahlásit

Nerodí, ale jak vidno je stále plno lidí, kteří si psa bez papírů pořídí, je už jedno jaké k tomu mají důvody, takže proč takovým štěně, po zdravotní stránce v pořádku, nenabídnout, samozřejmě za úměrnou cenu a s řádným vysvětlením a upozorněním proč to je tak jak to je. Znova opakuji, množení bezpapíráků nepodporuji, ale za určitých podmínek ani neodsuzuji, odmalička jsme doma měli bezpapíráky, od afgána, přes malamuta, jezevčíka až po voříšky, a popravdě všichni viděli veterináře pouze jednou ročně při očkování.

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:33
- Nahlásit

No, je to každého věc. Ale když chce někdo pejska na mazlíka, tak útulky praskají ve švech

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:35
- Nahlásit

Ale přece tady nebudeme donekonečna diskutovat o PP a bez PP . Můžu se zeptat jakého máte pejska ?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:43
- Nahlásit

To je pravda, bezapírový pejsci vždycky byli a budou, jenom jestli mohu poslední věc, ono mnohdy pes bez PP je možná někdy lepší než papírák těch takzvaných množitelů... . Jinak náš pejsek je Arny Elisima, mamka Dizzy z Krásné pastviny, taťka Čeryn.

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:46
- Nahlásit

Tak mámu neznám, ale táta je velký fešák )

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:50
- Nahlásit

Tak kdyžtak mrkněte na www.zmilevskychlesu.wbs.cz
Moc s počítačem nekámoším, ale snažila jsem se vyplodit něco, připomínající webovky

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:05
- Nahlásit

Tak jsem proletěla, máte pěkný zvěřinec U nás by se mimo psů našlo pár morčat,myší,pískomilů a hadů a nějaká ta stovka sklípkanů - to je hobby mé dcery. Webovky máme taky, ale nejsou nic moc, chystáme se na nové - nevím jestli se mi to sem podaří vložit
http://ciro-bsp.webnode.cz/

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:15
- Nahlásit

Tak to všechno se u nás v dobách nedávno minulých také nacházelo, tedy kromě těch sklípkanů to bych se asi nacházela jinde já Teď máme vybranou feňuli z CHS Shaggyguard, tak už čekáme jako na drátkách jestli se nějaká fešanda narodí, má termín vrhu 22.5. Vašeho Cira znám, je to krasavec.

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:25
- Nahlásit

To je po Orecanu, že? A ten krycí pes je ten nádherný Polák?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:31
- Nahlásit

Ano, fenka je z Orecanu. Já je našla úplnou náhodou, ale oba mi padli do oka a když jsem si pak volala s majiteli fenky, tak byli také strašně fajn, tak doufám, že snad nějaká fenka bude. A kdyby ne tak mám ještě v záloze CHS od Zlatého Roxe, ty mají rodit 6.6.

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:36
- Nahlásit

Taky dobrý..Belline je Cirova poloségra

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:41
- Nahlásit

No vidíte a nemohly bychom si spíše tykat? Sice jsme asi jiná věková kategorie, ale to snad nebude na překážku. Byla bych ráda, kdybysme mohli být nějak v kontaktu, alespoň takhle po internetu a určitě se někdy potkáme na výstavě. My nikoho takhle osobně ,,od berňáků" neznáme. Letos jsme Rožnov bohužel nezmákli a minulý rok to byla úplně první výstava, tak jsme tam koukali na všechno jako jelítka, že na nějaký velký ,,kamarádčofty" nebyl vůbec čas

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:48
- Nahlásit

Tykat si klidně můžeme. My jsme od berňáků ze začátku taky nikoho neznali. Ciro je náš úplně první pes. Měli jsme ale hrozné štěstí na chovatelku.Jsme v neustálém kontaktu, známe i majitele ostatních Hafů, pořádá různá setkání a srazy. Je to asi i tím, že to máme blízko. I s chovatelkou fenky jsme pořád v kontaktu, ale ne osobně, protože přece jen je to daleko. Z výstav už známe taky hodně lidí a na ta setkání s nimi se už vždycky těším.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:52
- Nahlásit

To my jsme na chovatele bohužel zas takové štěstí neměli, moc zájem nemá, spíš mi přijde, že otravuju, když mu zavolám, ale to nebudeme rozebírat. A odkud jste?

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:52
- Nahlásit

A ještě taková perlička - loni si dcera nechala laserem opravit oči na brněnské oční klinice, kde je primářkou majitelka ségry Andy. Při první návštěvě s ní sestřička vyplňovala dotazník, odkud tuto kliniku zná. A ona že zná paní primářku. Nato následoval dotaz, jestli jsme nějaká rodina - odpověď byla, že ano, protože přece náš pes a jejich fena jsou sourozenci

estip
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:55
- Nahlásit

Jsme kousek jižně od Brna. On není chovatel jako chovatel - možná to sám nepoznal, taky se o jeho psa nikdo nezajímal. Já se snažím mít přehled i o Cirových potomcích a někteří se přihlásí i sami a posílají fotky.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 14:05
- Nahlásit

To jsem si také řekla, že až jednou budeme mít štěnda, tak že to vezmu úplně z té druhé strany. Protože ono to docela zamrzí, když se chceš pochlubit výsledkem z výstavy a pan chovatel mi přišlo, že ani neposlouchal co mu říkám. A protože máme trošku problém s loketním kloubem, tak jsem mu to říkala a on se strašně divil proč to řeším, že na bonitaci se lokty nerentgenují, tak to jsem pro změnu čuměla jako péro z gauče já.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 14:26
- Nahlásit

LuckaM
Majitelé si fenku pořizovali jen jako společníka do domečku, štěňata neplánovali, proto neuchovňovali. Je to její první vrh a vzhledem k věku i poslední (4 roky). Fenka patří jejich babičce, jestli jsem to dobře pochopila, a ta zřejmě neměla vystavovatelské ambice. Proč se nakonec pro nakrytí rozhodli, to nevím, ale jednu fenečku z vrhu si chtějí nechat pro sebe, tak možná chtěli mít potomka právě po své fence. Vím, že to není to nejsprávnější, krýt nepapírové psi, ale nemůžete je hned odsuzovat a považovat za množitele.
- já taky nejsem Strejda , ale tuhle argumentaci taky chápu. Stejným způsobem se množí voříšci na vesnici a popravdě nikdo tyhle lidi neobviňuje, že jsou to množitelé pezpapíráků...Já mám psa taky pěkně drahého (Berry stál 18tisíc) a opravdu jsem si ho kupovala jen jako mazlíčka a nemínila ho uchovňavat. Možná se to změní, ale pochybuju. Kdyby šlo jen o rentgen a nějaké posouzení, tak prosím, ale po výstavách ho tahat nemíním, vážně to není moje hobby. Dines mě zlynčuje

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 14:29
- Nahlásit

Teda, to bych radši jela vyvalit šunky na kanáry za ty prachy Ba nééé, radši k rybníku do vedlejší vesnice, ale s pořádnou smečkou zvířeny

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 14:30
- Nahlásit

worick
- já taky nejsem Strejda
Buď ráda. Vypadala bys divně.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 14:47
- Nahlásit

Tedáááá.....chvilku tu nejsem a tady to žije!
estip
Zdravím, koukla jsem taky na vaše stránky a zvědavost mi nedá: vaše příjmení....nepochází manžel z malé vesničky z pod Javořiny? Tohle jméno se tam hodně vyskytuje....

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 14:56
- Nahlásit

Strejda
Buď ráda. Vypadala bys divně. - ty seš Náhodou, já odjakživa chtěla být chlap a myslím, že částečně i jsem. Minimálně polovinou mozku....ani nevím, proč si to pak příroda nějak rozmyslela....
Mě klepne, tady pořád prší a je kosa. Dopoledne jsem byla i chvilku stříhat keře, ale zase spustilo, tak tu naštvaně spisuju a navzdory přísahání, že:,, už nežeru!", se cpu miskou křupek

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 15:41
- Nahlásit

Mě klepne, tady pořád prší a je kosa

můžu lehce podotknout, že tady od pátka nepršelo a teď i svítí sluníčko??

Chvilku jsme se v parku zastavili popovídat a Níloušek, aby o nic nepřišel, mi seděl u nohy. A jak jsem ho tak obírala, koukám jaké má špinavé uši. Tak mu říkám, hned jak přijdeme, že mu je vyčistím. A nic víc. Došli jsme zpátky, takové to sundání, obojků, čerstvá voda, zapnout počítač ... a pak jsem si připravila vlhký ručník a hrst frolíků. A přivolala Nílouška. Ukázal se ve dveřích (ručník nemohl vidět), podezíravě mě skouknul a zalezl na pelech pod stůl. Uši on nemusí ...

Michall
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 15:42
- Nahlásit

no chvilku tu nejsem a tady se pustí takovejhle chat

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 16:09
- Nahlásit

Drakopes
můžu lehce podotknout, že tady od pátka nepršelo a teď i svítí sluníčko?? - já už jsem to zaslechla někde ve zprávách No, vždyť vám ho přeju , jen že jsem ho neviděla od čtvrtka - což ani to by mi tak nevadilo (stejně jsem jen pod širákem), ale ten déšť mě fakt už štve
A přivolala Nílouška. Ukázal se ve dveřích (ručník nemohl vidět), podezíravě mě skouknul a zalezl na pelech pod stůl - to si taky myslím, že to ty potvory poznají podle způsobu přivolání Shodou okolností jsem Berrymu taky čistila špinavé ucho včera. To druhé mu pořád čistí Woriček, ale levé nějak fláká
Michall
no chvilku tu nejsem a tady se pustí takovejhle chat - nóóó, že jo? Já taky reagovala na věci, které už byly dávno out

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:15
- Nahlásit

no chvilku tu nejsem a tady se pustí takovejhle chat - nóóó, že jo?

já pak nestíhám přenastavovat záložky, aby se mi to otevíralo na té poslední

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:28
- Nahlásit

Ahojky,
tak jsem obstarala veškeré zvířectvo, nechala drahouška napospas hokeji a jdu sondovat nějaké berní novinky

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:23
- Nahlásit

Drakopes
já se omlouvám, že jsem to tu tak rozvířila, ale nebylo to myšleno špatně, jen jsem se chtěla dozvědět něco o předcích

Žanetka
worick
Vám holky samozřejmě díky za zastání ;)

...ale že se to tu najednou rozjelo co

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:28
- Nahlásit

Tak aspoň, že je o čem povídat

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání