Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:35
- Nahlásit

Strejda
Když se budeš řídit pravidlem, že každý užívá zahradu, jak mu to vyhovuje a všechno máme společné - já to taky všem okolo tvrdím, že je to zahrada psů, zrovna tak jako naše. Tedy hlavně těm, co mě častují soustrastnýma pohledama a dovětkem:,,ti té zahradě dávají, co?"

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:43
- Nahlásit

já krmím Boschem, a když jsem byla u veterináře a nebo jsem byla s Borinkou na výstavě, tak za srst sklidila vždy úspěch. Je černá, lesklá.
My jsme krmili Boschem hned od pidištěnda, ale nepřišlo mi jako něco extra. Médimu nijak zvlášť nechutnalo a ani složení nic zas tak bezva...

ta fenka má krásnou hlavu, ale je tak strašně zrzavá..
Náš pes také není moc hnědý, ale spíš zrzavý...

Tak mě tak napadá, za jak dlouho pejsovi zezrzne srst po "překarotenových" granulích... Médi má tu Acanu tak měsíc a 3/4. A zatím mu nazrzl jen kus ocasu a hlavně mu mění barvu "houba" na nose....

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:12
- Nahlásit

Lidičky, musím se vám pochlubit. Právě teď jsem se domluvila s pánem od štěňátek a až Tom přijde z práce, tak se na ně jedeme podívat! Jsem natěšená jak malá holka. Nakonec jsme vzdali čekání na nenarozený štěnda, která by měla minimálně o měsíc posunutý odběr než bylo původně inzerováno, a začali se rozhlížet dál. A myslím, že teď je to to pravý! Oba rodiče jsou s PP, takže i když je štěndo bez PP, můžu si dohledat něco o předcích, pán působí moc příjemně a férově a ještě je to oproti předešlým 270 km jen 30 km od nás. Já se asi štěstím zblázním! Tak snad to klapne, myslete na mě

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:31
- Nahlásit

LuckaM
jé, vemte mě sebou, já chci taky pomuchlovat štěnda...! Doteď vidím když jsme si brali Berrynka, jak u nich u stolu seděl Tom s puclíkem Berunkem v klíně a ten se zprvu strašně třásl, úplně drkotal a postupně se uklidnil a nakonec už Tomovi lízal bradu....
Ježíš kdo v tom umí chodit - Dines!! - řekni, štěňátko rodičů s PP přeci nemůže být bez PP, nebo jo??

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:54
- Nahlásit

worick
štěňata nemají PP, protože jejich rodiče nebyli uchovněný, nechodili po výstavách, nebyli na bonitaci, nebo jak se to jmenuje... Jsou to jejich první štěňata, když si brali fenku, tak o štěňatech neuvažovali, proto ji neuchovnili a asi se jim to nějak časem rozleželo v hlavě

Jinak se ale taky obracím na někoho, kdo tomu rozumí (Dines například), já toho totiž z těch papírů taky moc nevyčtu...hledala jsem na internetu, něco málo jsem našla, ale jak říkám, moc si z toho nevezmu..fenka se jmenuje Eli ze Staměřic, její matka Ajka. Klouby budou snad dobrý, jestli jsem to dobře vyčetla, tak snad jen jeden předek měl horší výsledek...Ještě se musim optat na tatínka

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:03
- Nahlásit

Pokud rodiče jsou uchovnění, tak štěnda PP nedostanou...

Já jsem po poslední klubovce naprosto v šoku. Měla jsem za to, že k tomu, abych mohla psa uchovnit, je třeba absolvovat 2 výstavy s hodnocením za jedna nebo za dvě nejhůře (teď nově je nutnost absolvovat klubovou výstavu). A na klubovce to nějak přešlo na přetřes a kdosi (asi nějaký hodnostář) mi řekl, že k uchovnění je třeba splnit jen absolvování výstavy a že je naprosto jedno, s jakým výsledkem. To mi absolutně nejde na rozum.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:05
- Nahlásit

LuckaM
No vidíš, to už víš o chovu berňáků víc než já Já nějak ,,naše štěnda" neřeším, neboť kluci je spolu asi mít nebudou....
To je bezva, že jste našli štěníky takhle blízko a už je máte i na světě

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:23
- Nahlásit

Noemi
a že je naprosto jedno, s jakým výsledkem - tak jako že nedostane ,,šampiona" tak to bych pochopila. Ale pokud se zjistí, že nemá v pořádku klouby a nebo je v něčem nestandartní (jako např. náš Worka s klapatýma uškama) tak přeci nemůže být uchovněný ne? Alespoň tak nám to řekla poradkyně chovu od samojedů.

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:25
- Nahlásit

Ale pokud se zjistí, že nemá v pořádku klouby a nebo je v něčem nestandartní
Klouby musí mít v pořádku a musí být "standartní", ale je prý jedno pokud dostane třeba za tři...

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:30
- Nahlásit

Ahojky,
jsem ze západních čech, konkrétně Plzeňsko. Je mi 24, mimo bernice máme 2 kobylice, jinak stav svobodná,bezdětná, těžce pracující, a od října k tomu možná dálkově vysoce studující, pokud se teda alespoň do přijímaček stihnu dokopat otevřít aspoň jednu učebnici, zatím pořád běhám do knihovny půjčovat si je a po měsíci je nedotčené vracím Jinak feňuli si chceme kupovat za prvé, že jeden berňák opravdu nestačí a z toho vyplývá, že čím víc pesanů, tím lépe, takže i na chov, ale jelikož u nás pro psi neexistujou dveře, takže všichni jsou a budou hlavně miláčkové a členové rodiny.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:32
- Nahlásit

A k tomu PP, fakticky je úplně jedno s jakým skončí pes výsledkem na výstavě, jen je musí absolvovat nve třídě mladých a výše.

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:47
- Nahlásit

Žanetka
Alespoň někdo věkově spřízněný (P.S: Nic proti ostatním, naopak )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:56
- Nahlásit

Noemi
za chvilku nás tu bude přesila

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:56
- Nahlásit

Žanetka
jsem ze západních čech, konkrétně Plzeňsko. - aha, tak to by jste se mohli potkat spíše s Ankaras od akit (a je stejně i věkem ), která k nám sem občas taky jukne I teď je nejspíš někde,,za bukem"
Ách jo, proč nemůžete být někdo tady někde kousek od nás Já nevím, jestli sem na JV Moravu ještě nedorazil internet či co?

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:00
- Nahlásit

Noemi
Alespoň někdo věkově spřízněný - počkej ty kozeno, já ti dám ,,věkem spřízněný"
No jo, je to tu teďka samá ,,mladá krev"

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:18
- Nahlásit

To víš, musí se to trošku omladit Mě zase spíš přijde, že k nám do zapádních čech ještě nedorazili berňáci, když někam přijdem tak všichni utíkaj, protože se bojí velkýho psa. A žádná spřízněná duše a když už, tak mají jorkšírka, který si, nic ve zlým, plete náš Arník s plyšovou hračkou, takže nějaký velký kamarádství z toho nakonec taky nadlouho nebývá

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:28
- Nahlásit

Alespoň někdo věkově spřízněný

tedy chcete říci, že stařešiny tu nechcete?? A to je ještě asi i náš Alfréd zdejší nejstarší pes ... kdyby nás aspoň hýčkali, ale oni takhle ...

Jen počkejte. hned to nechám přečíst Alfíčkovi.

worick
pojedu na konci srpna na dva-tři dny do Uherského Hradiště. Je to pro Tebe dosažitelné, abychom spolu zašli na pivo?

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 18:07
- Nahlásit

worick
počkej ty kozeno, já ti dám ,,věkem spřízněný"
Drakopes
tedy chcete říci, že stařešiny tu nechcete?
Nečertěte se. Mladice vás ještě nevykázaly do gerontologické sekce, tak o nic nejde.
.....
Právě jsme se vrátili z hledání porcelánových jelenů a jsme jak hastrmani.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 18:31
- Nahlásit

Strejda
Právě jsme se vrátili z hledání porcelánových jelenů -
a jsme jak hastrmani - nechceš říct, že chodíte i za deště... Jenom louka je mokrá, že jo? To je tu pořád....prakticky z každé naší prochajdy přijdu mokrá a špinavá jako prase minimálně ke kolenům. A koupila jsem si nové běhací boty - prý taky goretex, ale ne Salomony....a milé boty se mi normálně promáčely To jsem si mohla tedy klidně koupit nějaké u Ťonga, nejmíň patery
Drakopes
No jistě Zrovna zítra by jsme tam měli jet na tu veterinu, ale nevím, Tom má něco s autem
Problém u mně bude jen s tím pivem , ale ten je řešitelný

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 18:36
- Nahlásit

worick
nechceš říct, že chodíte i za deště...
Jo, chodíme i za deště a v bouřce. Jen za vedra nechodíme.

A koupila jsem si nové běhací boty - prý taky goretex, ale ne Salomony....a milé boty se mi normálně promáčely
Boty jsou docela problém. Ušetřit se na nich rozhodně nedá a ani drahé boty nejsou nic moc.

Michall
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 18:36 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

No jo, je to tu teďka samá ,,mladá krev".

já jsem ale rekordman

Mě zase spíš přijde, že k nám do zapádních čech ještě nedorazili berňáci...

to buď ráda já do chvíle než jsem začal uvažovat o berňákách tak jsem žadné nepotkal a od chvíle kdy jsem o nich začal uvažovat tak je všicni mají jen u nás v ulici je jeden berňák a jeden ...no taky patří k švýcarskejm stejný zbarvení ale krátkosrstej.Mě by nevadilo kdyby tu byly větší plemena ale konkrétně tohle plemeno musejí mít všichni na druhou stranu mam si za kým dojít pro radu ale mi v ulici máme mezi sebou neutrální vztahy takže z toho asi taky moc nebude

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:04
- Nahlásit

Tak ono to je asi všude stejný...ty vztahy ale na druhou stranu, nebylo by na škodu mít nějakýho ,,normálního" kámoše. My vždycky přijedem někam na výstavu a takový ty ,,velký chovatelé" se baví mezi sebou a na ostatní koukaj jakože, co se tam vůbec snažíš s nějakým ,,rádoby" berńákem sebrat jim nějakej ten titul. Samozřejmě, je to trošku nadsazený, ale je to bohužel tak

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit

worick
už nejsem za bukem, hledam tady to s tim útěkem a nevidim, nevidim, takže nerozumim tomu z akit

Žanetka
Zdravím taky plzeňsko - Holoubkov , tady máme berňáky všude

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:21
- Nahlásit

ankaras
Ahoj,
Holoubkov..to je u Rokycan,jestli se nemýlím,viď? My jsme z druhý strany, Stříbrsko, ale aspoň někdo.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:28
- Nahlásit

ankaras
předchozí strana - včera v 22h

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:43 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Tak už jsme doma a spokojení, Barney bude náš
přidávám fotku, ale byli si všichni tak podobný, že nemůžu na 100% zaručit, že je to on

http://barney2010.rajce.idnes.cz/Barney_jeste_u_ma minky/#IMG4851.jpg

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:45
- Nahlásit

No vidíš to, já na předchozí stránky nějak nekoukala

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 08:33
- Nahlásit

worick
LuckaM
Přesně tak - to že rodiče mají PP neznamená, že je musí mít i štěňata - pokud rosiče (nebo jeden z nich není z jakéhokoliv důvodu uchovněný - tzn.vada vylučující z chovu - bázlivost, agrese, nestandartní vzhled, špatné rentgeny a pod. - a nebo lenost lidí uchovňovat - upřímně tohle já jsem ochotná akceptovat jen u pracáků a lovečáků, kde jsou k uchovnění nutné zkoušky, né u společenských, potažmo berňáků kde je povinná jen bonitace, zdravotní vyšetření (DKK, DLK) a ty dvě výstavy - s jakýmkoliv výsledkem.
U mého plemene je to třeba jen DKK a bonitace, takže pokud by mi někdo řekl, že se mu nechtělo uchovňovat, tak prchám....
Pak je teda ještě jeden případ, kdy jsem ochotná akceptovat bez PP štěňata po PP rodičích, a to jsou veškerá běžná zdravotní vyšetření rodičů - takže stejné podmínky jako u PP štěňat
worick
Ale pokud se zjistí, že nemá v pořádku klouby a nebo je v něčem nestandartní (jako např. náš Worka s klapatýma uškama) tak přeci nemůže být uchovněný ne?
Pokud je nestandartní, tak ho na výstavě neposoudí, ale vyrazí ho z kruhu, tudíž tu výstavu zapsanou mít nebude - a kdyčle nikdo nezjišťuje až do bonitace...

rogersova
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 08:40
- Nahlásit

já jsem původem z Plzně a v sobotu jsem tam zrovna byla.A v Letkově před penzionem Pohoda, první, co jsem viděla, hned jak jsem vystoupila z auta, byl berňák jako tele. Takže tam jsou, jen jsou někde schovaní .
Když jsem si vybírala štěňátko, tak jsem ho měla vytipované na www.zoofarma.cz,což je taky na Plzeňsku.Jenomže než se manžel rozhoupal, tak mi ji prodali.

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 08:49
- Nahlásit

Elisa ze Staměřic

Asi sem debil, ale Elisa ze Stamřic JE UCHOVNĚNÁ

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání