| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 10:39
- Nahlásit
Michall
Určitě
Většinou čím víc člověk vybírá, tím spíš přebere
Takže bude jen stačit čisté prostředí, přátelská fena, štěňata a chovatelé, a vyhnout se extrémům
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 10:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Tak sorry za mystifikaci já měla za to, že se právě u dospělých předkládá rentgen . U berňáků jsem to viděla napsané jako podmínku pro vystavení krycího listu, tak jsem měla za to, že je to i u výstav. To celkem koukám - jak může být ,,otitulovaný" pes jako,,nejlepší", když je to de fakto invalida a může soutěžit tak maximálně na paralympiádě?
být chovatelkou asi by mi bylo líto kdyby mé odchovy nebylo vůbec nikde vidět - naše chovatelka na vystavování trvala (ona je i činovníkem klubu a obráží všechny výstavy - prostě tím žije) ale já jsem jí na rovinu řekla, že na to nejsem. Tom říkal, že nemá na to moc času, ale samozřejmě to nevylučuje...Nebyli jsme vůbec nikde a nejspíš ani nepůjdem
Michall
My si z vrhu nemohli štěňátko vybrat, protože všichni pejsci krom dvou byli už dávno dopředu zadaní a měli právo přednostního výběru. Berry byl slíbený do Německa, ale chovatelka měla podezření, že jde pouze o překupníky, takže jestli odpřísáhnem, že překupníci nejsme a jsme ochotni dát okamžitě zálohu - bude náš. Druhého pejska si přijeli vyzvednout z Ruska, ale jelikož jsme přijeli dřív - mohli jsme si z nich vybrat. Berrynek byl z vrhu největší, nejvíc papací a nejflegmatičtější štěndo. Ten co šel pak do Ruska, byl zase nejmenší mezi pejsky - ten si nás při první návštěvě chudáček vybral (asi nechtěl do Ruska ) ale nám se líbil Berry - měl i souměrnější bílé znaky.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 11:02
- Nahlásit
worick
Rentgeny jsou povinné při bonitaci (uchovnění), ale ta se dělá nejdříve ve věku nějakých 18ti měsíců - u velkých plemen většinou spíš později - protože v tom roce a půl ještě nejsou dodělaní a proč si zbytečně "ničit" posudek.
A do té doby nikdo neví jak na tom pes s kyčlema je, pokud nemá nějaké viditelné obtíže.
Jako vím, že né každý touží po výstavách, výcviku a pod., ale na googlu jsem našla všehovšudy 3 štěňata z těch tří celkem početných vrhů - žádná bonitace, žádný svod, prostě nic - Když zadám Berryho nebo Worička do Googlu, tak mi určitě vyjedou aspoň tady na diskusi
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 11:12
- Nahlásit
já osobně si myslim a asi mi dáte za pravdu že berňáci nejsou tak dominantní tim víc když je to fena a spíš než na rady z netu dam asi přednost instinktu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 11:18
- Nahlásit
Michall
JJ, neřekla bych že by berňáci byli nějak dominantní, ale u úplně každýho plemene se najde čas od času nějakej magor pes, a je jedno jesli je to doga nebo mops
Přesně tak - dej na instinkt - však ti určitě některé padne do oka na první pohled (a zaručeně to bude pes a né fena - to je zákon schválnosti )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 11:51
- Nahlásit
Dines
Když zadám Berryho nebo Worička do Googlu, tak mi určitě vyjedou aspoň tady na diskusi - tak tomu bych věřila
Ale zase ne všichni otravují svýma čoklama půl republiky
Michall
JJ, neřekla bych že by berňáci byli nějak dominantní, ale u úplně každýho plemene se najde čas od času nějakej magor pes, a je jedno jesli je to doga nebo mops -to jo, akorát si myslím, že to je spíš vinou páníčka. Několikrát jsem četla, že berňák nesnese tvrdou ruku a zacházení a výcvik stylem: německý ovčák. Stává se buďto bojácný či naopak agresivní. Taky trvalé zavření v kotci. Tento případ v okolí mám a nevěřím tvrzení majitelů, že musí být zavřený, protože je agresivní... Druhý berňák je neustále na vodítku a jen z doslechu vím, že neposlouchá, zdrhá a bojí se, že by mohl i někoho kousnout Další dva chodí běžně na volno a co jsem viděla, bez problémů poslechnou Fenky ve svém okolí nemám tak nevím, ale vím, že ve vesnici jsou minimálně dvě.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 12:17
- Nahlásit
worick
souhlas
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 13:23
- Nahlásit
Michall
tééda, nemáš to jednoduchý , ale určitě jste se rozhodli správně, že vybíráte dál...takováhle velká úmrtnost nebude moc normální. Já pořád čekám, kdy se mi to štěndo narodí, takže z původně plánovaného konce června ho budeme mít doma nejspíš až koncem července. I když, kdo ví, taky se může stát, že se narodí samé fenky, nebo se přihodí něco jiného a budeme hledat taky odznova.
Tak přeji dobrou ruku při volbě ;)
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 14:20
- Nahlásit
Dines
a zaručeně to bude pes a né fena - to je zákon schválnosti
tak to snad ne ale možnost tu je a nemalá jelikož to bude 8 fen proti 5 psům
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 15:30
- Nahlásit
Tak Barnyho bouda už je na svém místě a nějak místo pro psa slouží zatím vosám a kočkám jestli se tam takhle pohrne i pes, tak se nemusíme trápit učením psa do boudy Ty kočky by mi tak nevadily, ale už jsme odstraňovali druhou vosí báň během jednoho týdne. Máte podobnou zkušenost, nebo si tu boudu pesan pak ohlídá?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:33
- Nahlásit
LuckaM
Máte podobnou zkušenost, nebo si tu boudu pesan pak ohlídá? - stejnou Vosy se tam stěhovaly a budovaly hnízdy celý první rok, ale loni už jsem je tam neviděla, ale proč - to tedy netuším... A možná proto, že tam byly vosy tam nespávají psiska Koukej: boudu mají luxusní, dvoudomek, zděný, uvnitř dub, střecha břidlice - no kdo tohle má?!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:31
- Nahlásit
worick
No téda, to je pevnost! To mi máme ubohou dřevostavbu
Vosy se tam stěhovaly a budovaly hnízdy celý první rok, ale loni už jsem je tam neviděla, ale proč - to tedy netuším...
Třeba jak dospěli (myslím psi, né vosy), tak už si to nenechají líbit. Já bych doma taky neplatiče nájmu nechtěla...a ještě k tomu takhle agresivní
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 21:49
- Nahlásit
Michall
Můžu mít dotaz ohledně toho, odkud jste měli zamluvena ta původní štěňata bez PP?
Rozhodla jsem se ještě obepsat pár dalších inzerátů, tak jen abych se tomuhle vrhu kdyžtak vyvarovala. Děkuji moc.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 22:39
- Nahlásit
LuckaM
žadná chovatelská stanice jen kamarádka mamky nepamatuju si tu vísku ale je to pobíž Brandýsa nad Labem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 00:23
- Nahlásit
http://www.zooliberec.cz/archa/cz/utulek/psi/velke -feny/akira/0
Kdyby nahodou nekdo postradal nebo vedel o nekom...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 15:44
- Nahlásit
jak se tu Lucka ptala na to krmivo nezmínily jste se o krmivu Bosch s ním krmí majitel štěňat s PP kvůli srsti je lépe zbarvená asi jsou to kvalitní krmiva ale ve srovnání s Purinou se stále nějak nemohu rozhodnout
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:08
- Nahlásit
Michall
Neporadím já s těhle dvou nekrmila ani jedním....
To je horor, u nás chčije a chčije... Ve čtvrtek večer nás chytla ta bouřka a pak pršelo do rána a celý pátek. Včera od rána Tom vyhrožoval:,,do hodiny leje!" asi abych si nevymyslela nějakou práci Stejně bylo strašně mokro a nic moc se nedalo, ale vymyslela jsem Kousek za naším je taková snad vysemeněná hráz mladých olší, rostou strašně nahusto, takže jsou to jen dlouhé tyče nahoře rozvětvené, cca 3-4m vysoké. Postupně odumírají, jelikož nemají prostor. Tak mě napadlo je trochu probrat s pilkou a nadělat si tyčky na rajčata. Nám to ,,bodne" (ty spirály jsou na h..... ) a jim to vlastně taky pomůže Celkem jsme si mákli, já jsem řezala pilkou (Toma bolí ten loket), on odvětvoval a pak jsme to společně dotasili domů. Psiska asistovala (Woriček na flexině - aby nebyla mýlka, že může být jen tak navolno, vedle koňské ohrady ) Doma ještě nakrátili, nadělali sekyrkou špičky a máme 25 tyčí Celý den bylo sychravo, déšť na spadnutí a jenom 6st. K večeru jsem začala uvažovat, jestli nezajít ještě s klukama na prochajdu, ale pekelně se mi nechtělo, pořád jsem to odkládala a že třeba půjdem dneska dopoledne.....Ale pak mi Tom řekl, že dneska asi fakt bude celý den pršet, tak jsem v 18.30 ještě vyrazila k lesu. Chtěla jsem jít kratší trasu, ale zatím nepršelo (pořád mi vyhrožoval, že určitě zmoknem ) tak jsme se celkem pěkně prošli hodně rychlým tempem a dorazili po osmé domů. No a v 9h začalo lít a lilo celou noc a dneska celý den. V pátek to bylo míň-víc, ale dneska leje jako z konve celý den Chtěla jsem teďka přeběhnout s psiskama alespoň k babči, ale to se fakt nedá - byli by jsme zmoklí jako myši Ach jo
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:32
- Nahlásit
worick
Tak tady je stupňů stejně, ale neprší...jen příšerně fouká a je pod mrakem. Tak sme s Tomem aspoň trošku pohli s plotem....tyčky už jsou v zemi všechny, branky taky už máme, takže teď už jen přidělat pletivo až zaschne beton.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:37
- Nahlásit
LuckaM
vlastně ani nevím, jestli jsi psala, kolik toho plotu máte, kolik sloupků, metrů? To jste dělali včera nebo jste už tak prdlí jako my a makáte i v neděli?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:43
- Nahlásit
worick
jsme tak prdlí a makáme i v neděli Ten plot není zas tak velkej...asi 70 metrů, spíš není čas kdy na to skočit...tak skáčeme v neděli už aby to bylo...oplocujeme jen "horní" zahradu a jelikož nebyla asi 50 let používaná tak je tam ještě moc moc práce...ale na zahradu jakou máš ty můžeme rovnou zapomenout. V tuhle chvíli se jen snažíme sjednotit trávník, protože jsme bourali kůlnu a její základy a je tam teď spíš hlína a břidla než tráva a kde už se to zelená tak tam roste místo trávy mech a plevel rohu si stavíme posezení na grilovačky a tak ..ale tím končíme - bude to spíš taková funkční Barnyho zahrada
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 22:09
- Nahlásit
LuckaM
ale na zahradu jakou máš ty můžeme rovnou zapomenout - no neboj se, že je to nějaká vyčinčaná nádhera to jen na fotkách nejsou tak vidět ty detaily - trávník samý plevel a hrbatý, záhonky samý plevel, některým kytkám se vyloženě nedaří, tak s nima pořád šibuju sem a tam atd. Ale krom psů, je to jediný můj koníček a zábava. Vás zase baví něco jiného a nemíníte strávit život hrabáním se v zahradě - to asi většina lidí, chce mít zahradu kde pobyde, ale s co nejednodušší údržbou - to je normálka
Stav vody v našem potoce se začíná blížit povodni - mamka hlásila, že u nich už je plný V 18h přestalo pršet, tak snad se zvedat už nebude. Šli jsme se s psiskama kouknout kousek od baráku na splav, neb se ozývalo zlověstné hučení. Nevypadalo to dobře. Kočky k potoku chodí, snad je to dneska nenapadne Mnohem horší ovšem bylo, že když jsme se vraceli k baráku, Worka nabral na pěšině. Myslela jsem, že skončí jen kousek dál v křoví, plašit kosy. Vyjdu za keře a už ho vidím 150m od nás - jak sbíhá pěšinou k prvnímu stavení. Bestie malá letěl ,,kontrolovat" slepice. Sice jsem doufala, že už jsou pozavírané, ale šlo spíš o to, že tam poprvé takhle zdrhnul. Letěla jsem za ním - než já tam doběhla, tak on už to měl oběhané kolem a vracel se zpátky. S řevem jsem ho hnala domů, dostal proutkem přes prdel, jak mě obíhal a házela jsem po něm kamení - ať okamžitě švihá domů. První se šoural, ale jak dostal šutrem přes zadek, tak zdrhal. Šla jsem s totálně vyděšeným Berrynem domů a doufala, že to nevzal někam k lesu - to už bych ho fakt asi přizabila - jak jsem byla vzteklá, že po dlouhé době zase takhle zdrhnul U baráku nebyl, tak už jsem měla dost nahnáno, že fakt zdrhnul za srnama, ale byl schovaný v boudě. Tak to jsem ho pochválila, že je hodný pejsek v boudě doma a byla jsem na něj jako med. Šli jsme zahrát s gumovou kačenou s obouma a pak se mnou žehlili v pracovně. Jsem zvědavá, jastli to bude mít i nějaký výchovný dopad či prdlajz Spíš to druhé Jooo, přijel Tom z tenisu, tak jsem mu to vyprávěla a dopad to mělo ten, že Worinka muconil a litoval a já dostala vynadáno, že nejsem normální, když po svém psu hážu kamení
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 23:51
- Nahlásit
jak se tu Lucka ptala na to krmivo nezmínily jste se o krmivu Bosch s ním krmí majitel štěňat s PP kvůli srsti je lépe zbarvená asi jsou to kvalitní krmiva ale ve srovnání s Purinou se stále nějak nemohu rozhodnout
já krmím Boschem, a když jsem byla u veterináře a nebo jsem byla s Borinkou na výstavě, tak za srst sklidila vždy úspěch. Je černá, lesklá.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2010 23:54
- Nahlásit
Fifi
ta fenka má krásnou hlavu, ale je tak strašně zrzavá..
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 06:35
- Nahlásit
ak za srst sklidila vždy úspěch
krmíme syrovým, přidáváme pangamín a za srst jsme obdivování pořád. Ale možná za to můžou ty lehké granulové snídaně (Royal Canin) )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 07:40
- Nahlásit
Já sem zase lezu s kravinama, ale houby, že už to u nás přestalo! V noci začal liják a do toho nějaká vichřice, sodoma gomora - vypadá to fakt jak na konec světa Potok nevím, čekám na zprávu od mamky až přijde domů od babči - jestli nebude volat, že má potok v zahradě!
|
Žanetka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 09:57
- Nahlásit
Ahoj ahoj,
konečně i k nám dorazila vymoženost v podobě internetu, tak hned hledám všemožné stránky týkající se bernéší. Mohu-li se teda připojit k vaší diskuzi. Máme 18-ti měsíčního berňáka Arnyho, a nyní máme zamluvenou ještě feňuli.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 11:15
- Nahlásit
Žanetka
Ahoj, mně tu najdeš prakticky pořád - nahlížím sem v každé volné chvilce Ostatní jsou pilně pracující či studující, ale sem tam taky písnou že joooo???!
Feňulku pořizujete, že chcete chovat nebo jen tak, že už vám byl jeden berňák málo? Skoro všichni tu mají nakonec už po dvou berňákách - jen já se sem s..u se samojedem Jenže oni berňáci jsou tak bezproblémoví, že oni nemají velice co psát (narozdíl od nás se samojedem ).....Jedině, až se v Čechách založí univerzity pro psy - pak budou prezentovat skvělé výsledky svých premiantů, jelikož jen berňáci projdou s červeným diplomem
Písni taky něco o vás - zhruba odkud jste, zhruba věk , dům, byt a tak....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:43
- Nahlásit
Žanetka
worick
Jenže oni berňáci jsou tak bezproblémoví, že oni nemají velice co psát
Když se budeš řídit pravidlem, že každý užívá zahradu, jak mu to vyhovuje a všechno máme společné a psi si berou z našeho, tak to je pravda.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:49
- Nahlásit
Žanetka
taky zdravím! Já jsem sice "těžce" studující, ale taky mam prd co na práci, takže sem koukám taky pořád, jen tedy narozdíl od paní Worickové nemám tak psacího ducha, takže spíš čtu a když něco nevim, tak se zeptám
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:32
- Nahlásit
LuckaM
jen tedy narozdíl od paní Worickové nemám tak psacího ducha - jestli to nebude tím, že ty máš plnou hlavu vědomostí, co si tam teďka vtloukáš, ale já tak maximálně hovadin Zlatá mateřská.... s děckama se dá normálně mluvit - či tedy ,,mělo by se!" Já už si připadám jako úplný magor, neřkuli něco jako vlkodlak
|