| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 14:15
- Nahlásit
Michall
Tak co štěňátka? Už jsou na světě teda? My přesný termín neznáme, ale počítám, že by to mohlo být příští týden. Čekám na informace od majitele fenky a jelikož ho nechci neustále bombardovat emaily a telefonáty, tak zatím vyčkávám. Jsme domluveni, že se ozve, až se špuntíci narodí. No ale jak se znám, tak to stejně nevydržím a koncem týdne mu napíšu
Už aby to bylo, jsem čím dál netrpělivější....výbavičku už mám doma, plot teď úspěšně dáváme do kupy....už chybí jen ten chlupáč
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 14:46
- Nahlásit
LuckaM
narodily za chvili jim pudu zavolat kolik jich je a tak... myslite ze by je slo navstivit za 14 dni?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 17:44
- Nahlásit
Michall
tak to nemam zkušenost, ale mám takový pocit, že jsem někde četla, že se to do 4-5 týdnů nedoporučuje
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 17:54
- Nahlásit
Michall
ve věku 3 týdnů to již lze
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 21:59
- Nahlásit
paráda už se těším
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 10:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Berunek dostal novou kost, ale už má konce trochu zhryzané. Myslela jsem, že ji ani neunese, ale přenáší si ji jako činku
A zbytek zvěřince...
A pro Iviska Magnolie - teď jsou dokonce ještě hezčí - víc rozkvetly a hlavně kvetou ty později nasazené neomrznuté květy (mě ovšem došla baterka ve foťáku, tak teprve nabíjím )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 12:25
- Nahlásit
worick
Berunek dostal novou kost
A proč nedostal kost i Worick?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 13:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
A proč nedostal kost i Worick? - aha, ty jsi ale pozorný čtenář Tak Woriček dostal kost poloviční, poněvadž za a) hlodá celkem nerad, za b) zuby má čisté a za c) oni si je po polovině hlodání mění
Na tu veterinu nevím, jestli pojedeme Tom je zásadně proti, že bůhví, co by mu tam chudáčkovi všechno dělali a budou ho určitě trápit a radši ještě počkejme....
Zatím jsem přistoupila k pangaminu rvanému do krku a uvidím, jestli se něco zlepší - nemyslím s nohou, ale s nežráním. Teď jsme přišli z hub a zdálo se mi, že ani nekulhal. Tuším kulhá víc doma, když jde po tvrdším povrchu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 13:26
- Nahlásit
worick
Zatím jsem přistoupila k pangaminu rvanému do krku
Taky dávám pangamin, ale jen z ruky nebo ho přidám ke granulím. Holky mi zrezivěly, ale nevím, jestli to je pangaminem nebo něčím jiným. Loni jsme měli dobré klíšťatové skore, ale letos, pangamin nepangamin, je těch klíšťat hodně.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 15:10
- Nahlásit
pangamin nepangamin, je těch klíšťat hodně.
To absolutně po takové zimě nechápu.... Celý ten marast jsem se tetelila, jak vychcípá vše od vos, přes klíšťata a slimáky, ale v reálu to vypadá, že je toho snad ještě víc...
Co vlastně teď používáte? Máme teď Ex spot, ale je na dvě věci...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 15:22
- Nahlásit
Noemi
Co vlastně teď používáte?
Obojky Kiltix. Máme s nimi relativně nejlepší zkušenosti. Někdo je nemá rád, protože když jsou nové, tak smrdí. Ovšem nic není stoprocentní.
V televizi říkali, že klíšťata nějak geneticky zmodifikují a ta pak uschnou, nebo zmodifikují psy a klíšťata uschnou nebo tak nějak. Měli by s tím pospíšit.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 15:54
- Nahlásit
..a slimáky,
..tak to mi povídej, já denně oblézám skalku a vzteky bez sebe koukám , co mi zase za noc sežrali.Pořídili jsme i granule Ferramol, ale mám pocit, že k tomu, aby byly účinné, bych musela každého slimáka chytit a jednu granuli mu nacpat do tlamičky.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 16:32
- Nahlásit
rogersova
jednu granuli mu nacpat do tlamičky.
worick
nádherná kost, u nás by byla příčinou velkých sporů bez ohledů na jejich počet ...
Jinak jediné klíště, které jsme si včera přinesli z Hostivaře, lezlo po mně a ani nejevilo chuť se zahryznout. Pangamín zelený dáváme denně dvě tablety soustavně celoročně (chutná jim - hážeme rovnou do chřtánu , občas, když si vzpomeneme, podpoříme Frontlainem. Níloušek (ťuk, ťuk) ve svých třech letech ještě klíště neměl.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 17:13
- Nahlásit
tak zpět ... teď jsme jedno vytáhli ... držel, chudinka ....
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 19:38
- Nahlásit
tak mám 1. info narodilo se jich 6 z toho 1 odmitalo pit od matky a 2 musel veterinar utratit melo nejakou vadu zbyli 4 2 kluci a 2 fenky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 20:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
nádherná kost, u nás by byla příčinou velkých sporů bez ohledů na jejich počet ... - kosťa tam půl dne leží, aniž by si jí někdo všimnul. Pak se Berry přišourá k ní a hlodá a někdy Woriček, když si chce hrát, tak stojí nad ním a řve mu do ksichtu, tak Berry chňapne kost a přenese si ji o kus dál a tak se to opakuje, dokud to řvaní nepřestane Berču bavit a nenechá hlodnout Woricka a nebo si s ním nejde hrát
Na klíšťata stříkáme Frontline, ale absolutně bez úspěchu, takže každý den přidám každému dva, tři střiky. A teď jsem koukala, co jsme zas přitáhli z hub a Berry měl 5 jen na hlavě (na zbytku se najdou jen vyjímečně, to se nedá a Worka 2. Katastrofa
rogersova
koukala jsem včera v zahradě, jak jsou petrklíče doslova obsypané malýma slimejšema - obírala jsem je snad hodinu a házela rybám. Doufám, že ty potvory jen nedělají, že je žerou a tajně mi je neplivou někde u dna, abych je nemusela sbírat druhé kolo Velcí teprve začínají. Bohyšky mi letos pučí krásné, jestli mi je zase ožerou, tak mně klepne
Michall
tak mám 1. info narodilo se jich 6 z toho 1 odmitalo pit od matky a 2 musel veterinar utratit melo nejakou vadu - jejda, aby vám nějaké vybylo, na kolikátém místě jsi v pořadníku?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 21:09
- Nahlásit
Drakopes
nádherná kost, u nás by byla příčinou velkých sporů bez ohledů na jejich počet ...
Holky dostávají každá svoji kost. Neli svoji někam schová a jde ukrást Sally její. Ta ji seřve a Neli si jde po svých. Když má Sally svoji sežranou nebo ožužlanou k nepotřebě, jde loudit k Neli. Ta na ni zle vrčí. Když Sally odejde, Neli chvíli počká a pak ji svoji kost zanese.
Vždycky to vypadá, že se už už servou, ale je to jen divadlo.
worick
Na tankodromu máme taky magnolii. Asi ji vyfotím. Letos toho hodně pomrzlo, keře jsou polámané od sněhu, omrzl i břečťan.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit
worick
samozrejme na 1. jako vsude jinde
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 00:16
- Nahlásit
Strejda
omrzl i břečťan. - na zdi nebo zemi? Možná ti neomrznul. On totiž nesnese ve zmrzlém stavu sešlap Nechtěj vidět náš tam, kde kluci sbíhali - místo aby chodili po schodech, které ve sněhu neviděli...Myslela jsem, že je dočista po něm, ale už začíná opukávat - jen konce jsem ostříhala. Choulostivější keře jsou přemrzlé všechny. Nevím, jak dopadnou komule, zatím vypadá, že je dočista po nich. Snad vyraší alespoň od kořenů - byly to totiž už dvoumetrové keře
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 06:08
- Nahlásit
worick
omrzl i břečťan. - na zdi nebo zemi?
Na zdi. Někde už vyrážejí nové listy, ale celá plocha je zatím hnědá. A přišel jsem o jednu popínavou růži.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 06:37
- Nahlásit
Jsem tak šťastná, že nemám zahradu
(stačilo mi dětství strávené okopáváním jahod)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 07:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
(stačilo mi dětství strávené okopáváním jahod) - no nemysli si, že u nás to bylo jinak! Když je to pak tvoje zahrada (zelenina), tak to okopávání bereš jinak, hlavně s ní žiješ. Tom včera (u nás už druhý den přeprchá, tedy dnes už třetí ) byl akorát vynést kbelík se zbytkama na kompost a všude postával. Když pořád stál a stál, tak jsem na něj z okna volala:,,co je, co tam máš?" A on mi říká, že niiiic, že se jen kochá Jak teďka všechno raší a pučí, tak je to asi nejhezčí. A tak krásně šťavnaté....
Strejda
Na zdi - aha, ale vzpomínám si, že na zdích je lidi taky mívaly omrzlé. U nás (v Čechách) je i na břečťan zima. Hlavně panašované odrůdy jsou náchylné. Ty já ani nesadila, u nás by to nemělo smysl vůbec A přišel jsem o jednu popínavou růži - ani nemluv, o ty já přicházím pravidelně Vloni ještě jedna ze 4 žlutých, krásně voňavých na pergole obrazila, letos je i po ní Na podzim jsem vysadila u branky záhon polyantek a žlutá skupina zmrzla do mrtě, jsem jen vytahala černé ,,mrtvoly" - a to prý byla nová, nadějná, česká odrůda Jsem jim napsala, ať si ten komentář k ní změní....Červené a bílé přežili. A fakt ti nikde neraší ani jedno očko? Mně na těch nejvíc zdecimovaných kusech vždycky alespoň jedno někde raší, tak snad je zachráním. O ty bych přišla nerada, jsou to moc hezké kusy. A taky ještě jiná pnoucí žlutá voňavá - jedno vyhodila. Tak snad...
To v pozadí vlevo, jsou naše bobkovišně, takhle vypadají po celé zahradě, ba některé kusy ještě hůř. Jiná sorta zmrzla jako každoročně až k zemi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 08:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
ještě pro tebe, ať máš taky kousek jarní zahrady a pro Ivisek77 - která ji stále buduje (my ostatně také )
- Strejda a hele, ta hnědá skupinka v popředí - tak to jsou taky jedny z bobkovišní
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 10:06
- Nahlásit
worick
A pro Iviska Magnolie - teď jsou dokonce ještě hezčí - víc rozkvetly a hlavně kvetou ty později nasazené neomrznuté květy
Ty jsou nádherné!!!! A vůbec,ta Tvoje zahrada není zahrada,ale park!! To je nádhera a už vlůbec nechápu,jak jsi schopná ji udržet v takovém stavu se dvěma velkými psi???To před těma bobkovišněma jsou hortenzie??Blbě na to vidím?
Jo a koupila jsem už ten šampón,jakmile bude hezky,uděláme očistu ))
Strejda
A přišel jsem o jednu popínavou růži.
Přišla jsem o břečťan,který byl na děravém plotě a o jednu mladou popínavku
Jinak žasnu,co vše vydrželo.Dokonce i malé růže čajovky.A na některých místech vyráží něco,co jsem si myslela umřelo už loni během léta??Říkám si jakou má ta příroda sílu??Každé ráno(pokud tedy neleje) začínám tím,že obcházím zahradu,co kde zase vykvetlo.Je to nádhera )Já jsem na zahradě šťastná jak blecha.Dřív jsem se vracela z obchodu a vždycky jsem si koupila nějaký ten hadřík pro radost,pak jsem si dělala radost,že jsem kupovala pořád nějaké obojky,vodítka,hračky a kostičky a teď běhám s kytkama )).....a kostičky a dobrůtky pro holky,ale na mě už není financ )))Tom je ze mě na větvi.Jedu odést kamarádku na autobus a vrátím se s rašelinou a sazenicemi kanadských borůvek )
Od známých dostávám sazenice,až to všechno vyroste,tak budeme jak v Boubíně ))))
Michall
gratulujeme
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 11:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ivisek77
To před bobkovišněma je kontryhel (alchemila molis) Kdepak hortenzie. Ty mám každý rok v podstatě nové V zimě zmrzne všechno nad zemí a z jara znovu pučí. Kvete na loňském dřevě, tudíž květů jsme se ještě nedočkali a nejspíš ani nedočkáme. Proto jsem si koupila ještě dubolisté a latnaté - ty kvetou na nových Nejsou ovšem tak hezky barevné. Co nadělám, banány mi tu taky nerostou
Ale víš co, není to všechno taky nádhera - ale pochopitelně to fotit nebudu - ovšem na přání klidně vyfotím i ty psí devastace V tak velkém prostoru to není tak vidět, líp se to ztratí, ale jsou. Třeba chodníček mimo chodníček Nebo vylámaná díra v tisovém plotě (jak lovili myš) a rezavé fleky od počůránků tamtéž. Ale ono se běžně ty kytky vylikvidují i samy. Tak třeba japonské vrby se rozrostly, přerostly denivky a ty tam ve stínu už krní - musím je vykopat a přesadit dál.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 15:22
- Nahlásit
Drakopes
Jsem tak šťastná, že nemám zahradu
Vlastnictví zahrady Tě nezavazuje k totálnímu vyčerpání těla i ducha při otrocké práci. Můžeš dělat jen co Tě baví. Postupně jsem snížil osevní plochy a zrušil pěstování skoro všeho kromě trávy. Loni jsem skončil s pěstováním rajčat, protože mi je tři roky po sobě rozbilo krupobití.
Teď máme jen užitkkovou zahradu a užíváme ji každý po svém. Žena tam něco sází, holky to přesazují a tak.
worick
A fakt ti nikde neraší ani jedno očko?
No jo raší. Asi 10 cm nad zemí. Zbývající dva metry jsem musel vyhodit.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 17:15
- Nahlásit
Strejda worick Ivisek77
fandím vám, obdivuju, chválím ... a zalezu si do svého doupěte )
Klidně vám budu hlídat, opečovávat a učit děti a psy, ale fakt žádnou zahradu.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 19:41
- Nahlásit
že jsem kupovala pořád nějaké obojky,vodítka,hračky a kostičky a teď běhám s kytkama
to mi povídej, já taky teď pořád kupuju nějaké kytky.Ráno letím v pyžamu ke skalce, kouknout na slimáky a běda těm, co se nestačili ukrýt..pak se pokochám tím, co vykvetlo.Teď mě štve počasí.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:20 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
To já teď přecházím do fáze nákupu hraček vodítek atd.Ale k zahradě taky se milíbí když všechno kvete ale jen pro to pokochání já sem totiž na většinu rostlin a hlavně stromů alergický
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 23:55
- Nahlásit
Michall
já sem totiž na většinu rostlin a hlavně stromů alergický - no to je taky dílo! Momentálně Tom chodí po zahradě, hrozně se kochá, ba přímo tetelí blahem....a kýchá a kýchá a smrká a smrká!!! Je taky alergický, jenom si to nenechal zjistit a neví na co
|