Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 19:04 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Drakopes
známým umřel Lord - leonberger, nebyl mu ani rok

tak to je hrozný takovej mladík....rakovina? Na tu je brzo v těchto partiích ne?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 19:36
- Nahlásit

Drakopes
Zvětšilo se mu velmi rychle jedno varle, včera ho operovali a v poledne mi přišla zpráva, že dodýchal. - ježíši, co to zase je? Jak zvětšilo? Jako uskřinulo? Ach jo, tak to mě mrzí. A to jsem chtěla Nielsovi taky přát k narozkám....Tak hlavně ať je šťastný, zdravý pejsek a nic takového ho nikdy nepotká
rogersova
Aborce samozřejmě také hodně šťastných dní a všechno zlé ať se jí obloukem vyhne, tfuj, tfuj

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 19:38
- Nahlásit

Teď jsme přišli z lesa a ty klíšťáky už hoši málem neunesli, mohla jsem je z nich házet lopatou

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 20:44
- Nahlásit

Taky se připojuji ke gratulacím a pejskům HLAVNĚ zdraví

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 20:51
- Nahlásit

Drakopes
známým umřel Lord - leonberger
Něco je někde špatně. Spřátelená leonbergrová už taky není.

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 20:54
- Nahlásit

Drakopes
To je mi líto.

Hele lidi - berňák v nouzi

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:15
- Nahlásit

Dines
No vždyť to říkám. Něco je někde špatně.

Michall
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:49
- Nahlásit

to je smutný oslavencům také přeji hlavně hodně zdraví jelikož štěstí se jim určitě dostane od páníčků a zdraví je něco nikdo nemůže nikomu dát a páníčkům přeji hlavně pevné nervy a správná rozhodnutí

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 23:02
- Nahlásit

Dines

dneska mi to přišlo na email,tak jsem si říkala,že tu je hodně lidí,třeba tu někoho najde

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 23:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ach jo, co to je dneska za den....
Odejdu odsud a volá mi mamča, že sestřenka musela uspat svoji Blondy. Vzala si ji před 14lety z útulku - malá kříženka labradora - snad nechytřejší, nejhodnější pes, co jsem znala....Nádor. Taky jí během tří měsíců vyrostla velká boule za krkem, včera už přestala chodit....Nějak se z toho nemůžu vzpamatovat Před pár lety, když s ní ještě bydlela u rodičů, tak jsem ji brávala s Alfíkem na prochajdy

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 08:00
- Nahlásit

Lidi,

nesmutněte, povídejte o svých zdravých, šťastných a spokojených psech ... život jde dál ->

Ráno jsem se potřebovala stavit dřív v Kapse, což znamená vyjít z domu a zabočit doprava (doleva je přímou cestou do parku). Ještě jsem to rozebírala s Jirkou, že zas budou mít psi spoustu řečí; pokaždé hrozně nadávají, že jim narušuju zaběhaný režim.
No a vyjdem z domu, psi zabočí rovnou doprava a bez řečí .... prostě zas se proláklo, jak nám rozumí

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 10:05
- Nahlásit

prostě zas se proláklo, jak nám rozumí
Vždycky mě to překvapí. Když jsou s námi holky doma a někam odcházím, spolehlivě poznají, jestli jdou taky nebo zůstávají. A není to tím, že poznají maskáče od obleku. I když odcházím v psím oblečení a nemají jít se mnou, tak se nikam nehrnou. Zato když mají jít, tak dělají všechno možné, abych se neobul.

Michall
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 17:30
- Nahlásit

Strejda

a to je zvláštní i náš stařičký psík to vyčmuchá a navíc má citovou vazbu k paničce takže okolo 18 hodiny začíná být silně nervózní a ucítí ji i přes dveře až ke vratům zkrátka kdykoli se přiblíží ví to ze všech první a pak běda když se mu panička alespoň chvíly než se uklidní nevěnuje pak ze sebe vymáčkne co to de i když byl venku a právě když panička přijde otočí se ve dveřích a jde třeba na oslavu tak to vycítí že nejde tak uudělaá loužičku a pak vydrží v kuse štěkat klidně do rána než přijde akorát má tu vazbu tak silnou že i když jsou všichni doma tak bude štěkat a štěkat mimo to když ho člověk pustí ven tak si neřád navykl že si štěkne a hned panička běží ho pustit domu a když nikdo nejde opět štěká než se někdo uráčí milost pánovi dojít otevřít ale bohužel štěká nahlas a rychle za sebou a tak když momentálně nejde mu jít otevřít tak je to silné ohrožení sousedských vztahů a ještě je zvláštní jak obrovskou mají psi paměť náš gaučák za svého času uměl pokyny jako sou sedni lehni taneček (stoupl si na zadní a poskakoval do kola) panáček (bez točení) a po přestěhování když oslepl to vyměnil za plánek pozemku a baráku vi přesně kde je jaká přakážka a kde jakej schod a kolik jich je proto do jakékoli překážky která tak nikdy nebyla narazí

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 15:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Co je, co je, kde všichni stééé?

Psiska poznají prochajdu podle oblečení, ale hlavně podle času. My chodíme většinou kolem 17h, takže to už jsou nastoupení u předních dveří a nervozně přešlapují. Tedy pokud odejdu do baráku. Woriček pak nevydrží a lítá koukat do pracovny, jestli se chystám. Pokud uvidí, že se převlékám, začne poštěkávat a škrábat na sklo dveří. Tak ho pošlu k předním dveřím a tam se to opakuje, dokud se neobuju a neotevřu. V rámci zachování celistvosti dveřních rámů otvírám, aniž bych měla boty zašněrované
Pokud jdeme dopoledne, tak tomu zprvu nevěří, ale pak jančí stejně. Berry to bere s klidem, pouze vrtí ne ani tak ocasem, jako spíše celým zadkem

Alfík - dokud ještě slyšel, poznal moje auto už když jsem se blížila a lítal po zahrádce stejně jako Woriček a poštěkával vysokým tónem. Podle toho poznali i naši, že jsem přijela. Teď už ho nevzbudí ani, když zacouvám do vjezdu
Za hoďku jedem na konvalinky a chci ho vzít s náma (už dlouho nebyl)doufám, že mi nezdrhne někam dopryč a já ho nebudu hledat po celých horách, když hulákání už nepomůže Musím ho zkusit dát na starost Berrymu
Včera se zase něco událo u koní, ráno tam jeli policajti. Kolem 0.30h kluci nervozně poštěkávali, ale u sousedů svítil halogen na dílně, myslela jsem, že tam mají zase nějaký sedánek a nechtěla jsem budit Toma, který teprve usnul, lítáním po oknech s baterkou. Už celkem dobře rozpoznám, kdy je to štěkání na sebe, kdy na lidi, co jdou po cestě, ale tohle jsem podcenila - myslela jsem ti sousedi nebo srnky - i když na ty neštěkává i Berry. Panička je blbá, to je pak problém něco hlídat

Michall
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 15:57
- Nahlásit

tak dnes jsem byl na podrobném průzkumu terénu cest na procházky a byl jsem mile překvapen v okolí otevřeli novou in-line dráhu uprostřed lesů a je tam plno pěšin a kousek vedle louka myslím že když bude málo času tak skočim na kolo a utaham ji během chvilky

Michall
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 16:04
- Nahlásit

worick

oni takhle poslušně hlásí pohyb a nikdo jim ani buřta nedá

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 20:19
- Nahlásit

Michall
skočim na kolo a utaham ji během chvilky
To bych s berňákem nedělal.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 20:26
- Nahlásit

U nás na cvičáku byly žertovné závody.

Slalom s novofundlanďankou

Bernardýn v tunelu

A zlatý hřeb - stávkující Nelinka

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 21:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Bernandýn je skvělý! Pán drží tunel, aby mu s ním bernardýn neodešel a nebo se jim tam šprajcnul a přemýšlí, jak ho odsaď vyklepat
Nelince se nedivím - ona, taková stopařka, se tam nebude ztrapňovat na nějaké srandaakci, pořádané stejně akorát tak pro pobavení páníčků
Nechceš říct že to, co tam čouhá za Neli a vypadá jako postava 13leté školačky je tvoje paní No pak mi něco vyprávěj o starobách a kilech

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit

worick
Pán drží tunel, aby mu s ním bernardýn neodešel a nebo se jim tam šprajcnul a přemýšlí, jak ho odsaď vyklepat
Na začátku tunelu je rozhodčí a opravdu drží tunel. "Pán" je ta slečna, lákající bernardýna. Váží o 25 kg míň než pes.

Nechceš říct že to, co tam čouhá za Neli a vypadá jako postava 13leté školačky je tvoje paní
Ne. To je taky rozhodčí.

A Nelinka dostala za vyhledání ztraceného předmětu plný počet bodů. Takových borců tam moc nebylo. A pak ještě dostala cenu pro nejmladšího účastníka a to bylo všechno.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 22:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak jsme byli na ty konvalinky. Já tam jela autem a posbírala cestou mamku s Alfíkem a tchýni - Tom tam utíkal s klukama na ,,musherka" přes kopec. Tom, když tam za náma přiběhnuli nadával, že je to snad čím dál tím dál A taky, že Berrynek takhle běhat nemůže, protože už nemůže. No jo, nejsou vylínaní a bylo celkem teplo. A taky já je neženu celou cestu Berčan sice polehával, než jsme to natrhali a Tom bědoval, že je hotový, ale pak vyskočil a ladně se přehoupnul přes spadnutý strom Pak, že oni jdou už k autu a počkají tam na nás. Tak jsem s nima sešla přes palouk a ještě hledala a oni šlapali dál, ještě cca 400m po cestě k autu. Za chvíli co odešli kouknu a na horizontu stojí Berry a kouká jestli už jdu.....Tak jsem na něj houkla, že tam jen dosbírám kytky a jdu taky, ať jde s klukama (Tomem, Workou a Alfem) k autíčku, že jsem hned tam. Otočil se a odběhnul. Já myslela, že oni ho čekají hned za horizontem. A v tom mi Tomáš volá, že mu Berry zdrhnul skoro od auta a letěl zpátky asi za mnou a jestli ho tam mám? Tak jsem mu jen odvětila, že dobře ví, že bude lítat mezi mnou a ním a že už asi za ním vyrazil. Přišli jsme s mamkama za nima cca za 15minut a všichni.....ano, dokonce ani Alfíka neztratili už čekali v autě
To jen k tomu, jak ten pes v pohodě chápe, co mu říkám. Prostě chápe Woriček by to asi nepochopil

Uvidím zítra, co to kulhání....

Á, zapoměla jsem: momentálně dělá větší ciráty s jídlem Berry. Nedojídá porce a vymýšlí. Ne, že by Worka něco kdy dojedl - to už dlouho nebylo, ale Berry jedl všechno a teď nedojídá ani snídaně ani večeře. Akorát jsem nadšená s podávání pangaminu (nevím, jak dlouho to tedy vydrží ) ale hoši si z toho udělali zábavu za kokinko. Takže řeknu: ,,hoši, ještě tableťuchy" a Worka kecne na zadek, já mu otevřu tlamku, šoupnu mu tři pangamíny do krku, přidržím krk jako krmné huse a strašně pochválím a dostane kokčo. Workovi to vůbec nevadí. Berry taktéž, jenom nemá rád to otevírání tlamy. Ovšem při jeho inteligenci se ji možná naučí brzo otevírat sám na povel

worick
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2010 22:31
- Nahlásit

Strejda
Nechceš říct že to, co tam čouhá za Neli a vypadá jako postava 13leté školačky je tvoje paní
Ne. To je taky rozhodčí.
- no ještě, že tak. Já už viděla v jasných barvách, jak já tu lamentuju o rokách a kilech a on tutlá nějakou manželku ,,zajíčka" a myslí si něco o ,,starých pikslách"

A Nelinka dostala za vyhledání ztraceného předmětu plný počet bodů. Teda Neli!!! No dyť to říkám, že to tam jako ,,stopařka mazák" - měla na háku

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 08:23
- Nahlásit

worick
ak já tu lamentuju o rokách a kilech a on tutlá nějakou manželku ,,zajíčka" a myslí si něco o ,,starých pikslách"
Zajíčka netutlám. Nejsem politik, nemám sexy mozek ani sexy plat.

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 08:46
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/finance/199530-bernak-odhali l-rozsahly-danovy-unik-s-pohonnymi-hmotami-vinik-j e-nezvestny.html

já to říkám pořád, že berňák je po všech stránkách nejlepší pes

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 09:09
- Nahlásit

rogersova
á to říkám pořád, že berňák je po všech stránkách nejlepší pes
Ano, je to pravda. Jedna známá z FÚ se diví, že berňák je tak oblíbený, že má i svoje fórum.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:17
- Nahlásit

Taky byl u Vás tak exklusivní víkend jako u nás?????Za to teď leje jak blázen,alespoň poroste travička))

Michall
tak dnes jsem byl na podrobném průzkumu terénu cest na procházky a byl jsem mile překvapen v okolí otevřeli novou in-line dráhu uprostřed lesů a je tam plno pěšin a kousek vedle louka
jééé a kde??

worick
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:44
- Nahlásit

Ivisek77
Taky byl u Vás tak exklusivní víkend jako u nás?????Za to teď leje jak blázen,alespoň poroste travička - u nás bylo celkem hezky, jen v sobotu trochu chladněji. Že fučí, tak to je klasika, dneska je polojasno, celkem teplo, ale fučí jako kráva

Heleď
Nepísla jsi si , nemáš nakopáno

A kluci odpočívající pod japonskýma vrbama
A naše ropucha domácí
Akorát mi to bohužel zaostřilo tu trávu a ne tu naši ,,madam"

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 13:03 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Taky byl u Vás tak exklusivní víkend jako u nás?????Za to teď leje jak blázen,alespoň poroste travička))
Nic moc...
Nejdřív jsem v pátek zapoměla Médiho komplet papíry, tak jsme se z 112 km D1 vraceli zpátky do Prahy, takže se původní cca 3,5 hodinová cesta ještě o 2,5 hodiny protáhla. Naštěstí v neděli někde ségra a její přítel nechali klíče od ubytování (též cca 2 hodiny sdržení), takže jsme se alespoň mohli buzerovat navzájem. Někdy jsem docela ráda, že ten její přítel jezdí 182 km/h.
Byli jsme v sobotu na klubovce v Rožnově pod Radhoštěm (raději nemluvit, ještě jedna taková zkušenost a končím s vystavováním ), po výstavě jsme vyrazili pěšo na Pustevny - bohužel až na vrcholu jsem si přečetla, že by nám psa do lanovky vzali (a ještě zadarmo), ale technicky si to stejně u klasické sedačkové lanovky nedokážu představit-. Hned v první části stoupání, nás zastihla bouřka s lijavcem ,ale naštěstí jsme akorát procházeli kolem takového odpočívacího "domečku" pro turisty se stříškou, tak jsme se tak na půl hodinky schovali... Přítel ségry se musel otočit a jet zpátky do Radhoště pro mámu a tátu, takže ty liják přestáli všichni v hospodě a jen nám volali , jestli jsme suchý a sami si pěkně nahoru vyjeli lanovkou.
Z Pusteven jsme pokračovali na Radhošť a pak zpátky do Dolní Bečvy, kde jsme byli ubytovaní (mimochodem super ubytování za ještě lepší peníz). Nahoře na Pustevnách už bylo skoro jasno a pak zase pršelo, až když už jsme zaslouženě spočinuli v hospodě.

V neděli jsme vyrazili do Rožnova do skanzenu a prakticky celou dobu pršelo. Médi byl vcelku nakrklý, protože kromě vodítka ve skanzenu požadují i náhubek, ale na druhou stranu se zase velice skamarádil s tamním oslem, zato na koně se tvářil, že by je sežral....
Celou cestu domů nám samzřejmě pražilo slunce do auta.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 13:51
- Nahlásit

Noemi
mimochodem super ubytování za ještě lepší peníz
Můžu dostat kontakt?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 14:10
- Nahlásit

Ahojky všem,

tak štěndo se mi narodí asi až za 14 dní ... taková doba
Chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti s krmivem Happy dog? Majitel fenky jím krmí, tak se snažím zjistit nějaké zkušenosti. Kamarád má bloodhouda a krmili ho právě happy dogem, měl pak zánět žaludku a na veterině mu řekli, že je z největší pravděpodobností způsobený tímhle krmivem...prý pro něj nebylo vhodné...tak mě to trochu děsí...

Asi je to zbytečný, řešit takhle předem, ale už nějak nemam v čem se šťourat a nic jinýho než pes mě teď nezajímá :-D

Tak děkuju předem za názory

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání