Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 14:54
- Nahlásit

Buďte v klidu,
já používám posuňkové povely na celou třídu I když tam mám možná (určitě) bohatší reportoár, naši psi na zakroucení a trhnutí nijak nereagují)

Tuhle jsem říkala Nikitovi (žák osmé třídy), že když řeknu podruhé našemu Alfrédovi, že nemá ležet na tom schodě, tak poslechne, lehne si jinam a je pokoj. Zatímco jemu říkám od začátku hodiny již po dvanácté, aby si sedl pořádně a bez úspěchu. Nechť tedy si porovná svou inteligenci s inteligencí našeho psa

worick
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 16:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Čau ve spolek Jenom jsem čelka, ale nestíhala se vetřít Dva dny jsem sledovala různé sousedy, jak se kolem našeho trousí přes koně na louky. Tchýně mi včera říká:,,hele nejsou májůvky? (hříbky co tu rostou v květnu na loukách) Viděla jsem Laďku a nesla něco v sáčku...Zeptej se Kružice (má tam nahoře chatku, jezdí denně kolem a nosí mi pravidelně - pokud rostou)" Já na to:,,ále prdlajz je zima, asi byla na petrklíče" No, dnes ráno mi Tom na to řekl, že viděl i Opluštila! Tak to ne, to budou houby, ten na ně chodí vždycky. A drala jsem hned s pesama nahoru. První dvě kola nic, ještě nějaké od srn rozkopané, tak už jsem si říkala, že to bude asi fakt blbost. Ale pak jsem našla zbytky a pidihříbky deroucí se. Tak jsem tam šmejdila dvě hodiny, našla dokonce i kola, která nikdo nevybral a s třema pořádnýma hrstma jsem metelila domů. Hodinu jsem ty prcky čistila a teď vařím dva hrnce polívky - pro naše i pro tchány A na Kružicu bafnu, potvora, zatím to tutlal

Jo, rodinu taky už poveluju. Sedni, lehni, zůstaň - použiju každou chvilku. Ono se to prostě plete, nooo

worick
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 17:05
- Nahlásit

Drakopes
Tuhle jsem říkala Nikitovi (žák osmé třídy), že když řeknu podruhé našemu Alfrédovi, že nemá ležet na tom schodě, tak poslechne, lehne si jinam a je pokoj. Zatímco jemu říkám od začátku hodiny již po dvanácté, aby si sedl pořádně a bez úspěchu. Nechť tedy si porovná svou inteligenci s inteligencí našeho psa -

rogersova
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 19:58
- Nahlásit

ale jestli se počítá i to, že si pletu pojmenování a holky střídavě oslovuju Teri a Bori, tak vítám v klubu.

Michall
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 23:40
- Nahlásit

no sem zvědavej jak změní mě

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2010 09:12
- Nahlásit

Drakopes
Tuhle jsem říkala Nikitovi (žák osmé třídy)
Nikita to asi přijal a jestli nemá tatíka podnikatele, tak to prošlo bez zadrhnutí. Poučil se Nikita?
Jednou jsem potřeboval cosi naučit asi padesátiletou paní. Byla nervózní, měla trému a moc jí to nešlo. Když se jí to povedlo, tak jsem ji hezky pochválil: "Šikovná holka" a už jsem sahal do kapsy pro piškot. Ta by koukala, kdyby dostala piškot do huby.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2010 12:48
- Nahlásit

už jsem sahal do kapsy pro piškot.

na přednáškách pro učitele taky chválím a navíc rozdávám bonbóny. To byste koukali, jaký to má úspěch

Nad ránem se Jirkovi asi něco zdálo. Ležel na zádech, zpod deky mu koukaly bosé nohy a stejně jako u těch psů jimi poškuboval. V uličce leželi ve vzorné shodě oba psi, fascinovaně zírali Jirkovi na ty nohy a skvěle se bavili - tlamy od ucha k uchu a ocasy jen rozmazané šmouhy

rogersova
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2010 18:06
- Nahlásit

manžel odjel na oslavu kamarádových narozenin pod širým nebem a vzal si Borču s sebou, takže očekávám zítra zažívací potíže.Už to vidím.. jak každej druhej "jé,ty jsi hezkej pejsek, pojď něco ti dám.."

worick
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 07:46
- Nahlásit

Drakopes
Nad ránem se Jirkovi asi něco zdálo. Ležel na zádech, zpod deky mu koukaly bosé nohy a stejně jako u těch psů jimi poškuboval. V uličce leželi ve vzorné shodě oba psi, fascinovaně zírali Jirkovi na ty nohy a skvěle se bavili - tlamy od ucha k uchu a ocasy jen rozmazané šmouhy -

Zapoměla jsem onehdá napsat: přišli jsem k večeru zadem k babči a viděla jsem, že strejdovy slepice jsou sice zavřené, ale nevěděla jsem, jestli nechodí ještě naše po dvorku, tak jsem Woricka nechala na vodítku a šla to první zkontrolovat. Nakoukla jsem ke kurníku, slepice nikde, kurník otevřený, tak jsem předpokládala, že už sedí, jenom nejsou zavřené. Worick začal pít u králíkárny vodu z jejich hrnců, tak jsem ho odepnula a že jdu zavřít ten kurník předpokládaje, že tam snad zrovna nevletí a nechňapne nějakou slípku. Ještě jsem sundávala obojek Berrymu a vidím že jo - Worick zrovna maže za roh ke kurníku. Tak jsem se pohnula za ním, ale radši jsem nejančila, abych ho nevyprovokovala, že se jako něco děje Zrovna si to šinul dovnitř, v chodbičce nic, vypadal zklamaně a vlezl ke slepicím. Ty už seděly naskládané na bidýlkách, první tak metr nad zemí. Čekala jsem schválně co bude Worick je uviděl a teď nevěděl co je, proč tam jen tak sedí Nevěřícně před nima kecnul na zadek zíral a přemýšlel. Pak se začal olizovat, postavil se a už jsem viděla, že se chystá předníma vyskočit a drcnout do toho spodního bidla - to by samozřejmě slepice začali lítat a byl by šrumec Tak jsem mu v klidu řekla ať jde, že slepice už spí a zavřeme je tam. Klidně vypochodoval. Počítám, že měl taky celou noc úžasné sny o tom, jak zatřásl bidýlkem a začali se sypat slepice....

Naše psiska se teď moc nepobaví, neb páníčci se jen kutají v zahradě. Sice jsme celý den s nima, ale není to pro ně žádná zábava Včera za mnou snad 10x přišli, ať jdem něco podnikat, nakonec mi Berry už začal naštvaně štěkat do ksichtu a to dělá vážně jenom vyjímečně. Když pak kolem páté-šesté hodiny zjistili, že ani na prochajdu se nejde, začal pobíhat a vyštěkávat nějaké vulgárnosti na naši adresu pro změnu Woriček Budu se muset polepšit, protože kluci byli už několik dní vzorní, uvidím dnes na obchůzce, jestli nebude nějaká ,,pomsta" No ale zase na mou obranu, včera tu měli takových podnětů....Hned ráno mi brácha přivezl keramzit do květináčů, pak přijeli pracovat tcháni, pak za Tomem kluci uklízet si kurt, pak dokonce naše mamča na chviličku - alespoň prošla zahradu (nemůže nadlouho odejít od báby) Ještě soused dopoledne stříkal obilí a kolem plotu prošlo a projelo snad milion lidí - taky už se vyrojili cyklisté... A ráno jsem našla ,,na hřišti" mrtvého velkého hraboše. Akorát nikdy nevím, jestli ho vykopali někde kluci a nebo přinesla úlovek některá z koček a hoši ho jen šlohnuli

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2010 11:24 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Počítám, že měl taky celou noc úžasné sny o tom, jak zatřásl bidýlkem a začali se sypat slepice....
To měl hezký sen.

Berry už začal naštvaně štěkat do ksichtu
Salinka to dělá, když prťavka zdržuje s obojkem a dlouho trvá, než vyjdeme ze zahrady.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 13:59
- Nahlásit

Ahojky Tak už jsme se vrátili z peckyBylo nádherně!!!!Počásko nám vyšlo,ale první noc jsem přemýšlela,že si hodím Mášu do spacáku jaká byla zimaMalá se pěkně otrkala a Bára byla ve svém živlu.obě holky poprvé vyzkoušely tunel a malá by se bezhlavě vrhala do všeho co viděla dělat u velkých.Byla tam nejmladší,ale očividně jí to nevadiloTomáš si to zase užil po svém a má zmapovaný celý okolní terén.Taky jsem zažila okamžik hrůzy.Šli jsme okolo rybníku a Bára se šla napít,nalezla dovnitř tak po břicho a malá jí bezhlavě následovala.Nutno připomenout,že tam kde má Bára břicho,ona ještě nedorostla.Najednou byla tam a nestačila.Byla,ale uplně ready a začala plavat zpět na břeh.Ale hned by šla zpátky.Musela jsem jí chytit a v chatce vyfénovat kožich,aby ještě nenastydla.To zviřátko se vůbec nebojí??? To si ještě užijeme
Ale už se těšíme na podzimní Pecku

Strejda
Když se jí to povedlo, tak jsem ji hezky pochválil: "Šikovná holka" a už jsem sahal do kapsy pro piškot. Ta by koukala, kdyby dostala piškot do huby.

tak do je hustý ale věřím,že to zabralo

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 14:13
- Nahlásit

Ivisek77
Tak už jsme se vrátili z pecky

já myslela, že tábor je tam až příští víkend

Jinak Mášence gratuluji, takový prcek a už umí plavat

worick
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 15:10
- Nahlásit

Ivisek77
Ahojky Tak už jsme se vrátili z peckyBylo nádherně!!!! - tak jste si to hezky užili, to je dobře, že se vám tam všem líbilo Jo, v noci je ještě pořádná zima. Zrovna včera jsem ukecávala o půlnoci kocoura, ať nikam netrajdá a spí radši doma. Gucci zůstala, jí se do zimy nechtělo
Taky jsem zažila okamžik hrůzy.Šli jsme okolo rybníku a Bára se šla napít,nalezla dovnitř tak po břicho a malá jí bezhlavě následovala.Nutno připomenout,že tam kde má Bára břicho,ona ještě nedorostla.Najednou byla tam a nestačila.Byla,ale uplně ready a začala plavat zpět na břeh. - jééé, ty jseš plašoň Snad si nemyslíš, že se pes utopí, že ho jako musí někdo učit plavat??! Neboj, neutopí, zvířata umí plavat sama od sebe

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 15:41 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Zrovna včera jsem ukecávala o půlnoci kocoura, ať nikam netrajdá a spí radši doma.
Potřebuju nutně sousedy, jak jseš Ty. U nás si kocoury domů nezavolají a oni nám značkují práh.

Ivisek77
Byla,ale uplně ready a začala plavat zpět na břeh.Ale hned by šla zpátky.Musela jsem jí chytit a v chatce vyfénovat kožich,aby ještě nenastydla.To zviřátko se vůbec nebojí???
Salina do vody nejde dál, jak po břicho. Když byla malá, ta se s ní utrhl břeh a od té doby se bojí. Prťavka vodu miluje. Včera jsme byli u řeky a byla nadšená. Na fén nedošlo, když jsme došli domů, tak byla suchá.

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 17:23
- Nahlásit

Náš víkend tedy nic moc. Brácha dostal pěknou nakládačku ve fotbale, Médi si naškubnul pusu (14 dní před výstavou) a já se celou neděli hrabala v zahradě...

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 17:31
- Nahlásit

Noemi
Náš víkend tedy nic moc.
No tak na ty chlapy dávej trochu pozor, ne?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 18:06
- Nahlásit

Noemi

Noemi, mám teď dotaz trochu mimo. Koukala jsem do diskuzí, že jsi zkoušela granule Agil. Podle složení mi přijdou taky celkem lákavý, můžu se zeptat, jak se ti osvědčily?

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 18:22
- Nahlásit

LuckaM
Luci jedna Pecka byla o víkendu, další je i tenhle víkend Ivisek77 byla na víkendu pořádaném Pavlem Pečenkou a ve čtvtek tam jedeme my - taky berňáčci plus směska okolo
takže jestli se chcete přijet v pátek nebo v sobotu podívat, klidně můžete - v neděli by to už asi nemělo cenu, po obědě se rozjedou všichni domů ...
Ivisek77
počasí jste měli nádherné, snad vyjde i tento víkend - na zimu jsem vybavená, moc dobře znám chládek v chatce

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 18:53
- Nahlásit

Janiii
plus směska okolo
podávám protest za tu "směsku" okolo

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 18:59
- Nahlásit

podávám protest za tu "směsku" okolo
Fajka
vy ste horší než ta babka v pohádce - ta byla taky všudezdejší
LuckaMomluva, budou tam berňáci, jedna pruhovaná akita a směska okolo ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 19:31
- Nahlásit

Janiii
ste horší než ta babka v pohádce - ta byla taky všudezdejší
to víš..mě hned zvoní v uších

budou tam berňáci, jedna pruhovaná akita a směska okolo
to už je lepčí

nááááááhodou, víš jaká je to pro vás reklama !?! že zvládáte i takovou jednu modrou pruhovanou dementici! by ste se tím měli chlubit....kupříkladu:
Pomůžeme vám zvládnout nezvladatelné!!!
A du.... přece jen je vás tu víc a jste větší a taky nechci dostat ve čtvrtek na čuňu

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 19:53
- Nahlásit

Noemi, mám teď dotaz trochu mimo. Koukala jsem do diskuzí, že jsi zkoušela granule Agil. Podle složení mi přijdou taky celkem lákavý, můžu se zeptat, jak se ti osvědčily?
Složení je fakt pěkné (otázkou je, jestli to, co je na obale je i uvnitř, ale to už by bylo na jinou debatu), ale Médi to nejedl , takže nějaké dlouhodobější resume nemám...

Tak si říkám, že bych si měla psát, co jsem v minulosti zkoušela za granule - už jsi vůbec nepamatuju, co jsme všechno zkoušeli.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 19:55
- Nahlásit

Janiii
jestli se chcete přijet v pátek nebo v sobotu podívat, klidně můžete

Jani, děkuju za pozvání, uvažuju o tom Snad nám vyjde čas, o víkendu máme na programu postavit plot, aby to měl Barney už kompletní

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 19:58 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Noemi

To je blbý, když je takovej vybíravka
Snad nás tohle nepotká...i když jestli bude po mně, tak se mam na co těšit

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 20:03
- Nahlásit

Jani, děkuju za pozvání, uvažuju o tom Snad nám vyjde čas, o víkendu máme na programu postavit plot, aby to měl Barney už kompletní
plot můžete dodělat kdykoliv, v týdnu nebo další víkend, Pecka nepočká určitě byste tam našli spoustu inspirace

Dines
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 20:05
- Nahlásit

Noemi
Taky sem si říkala - takže mám narvanej mrazák Vetamixem - něco ke 100kilo - tak jsem se modlila, aby pesani nepohrdli, a nééé, žerou to

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 20:14
- Nahlásit

Janiii
počasí jste měli nádherné, snad vyjde i tento víkend - na zimu jsem vybavená, moc dobře znám chládek v chatce

počasí se opravdu vydařilo,ale první noc byla tragická.Prý kleslo i pod nulu.Nevěděla jsem co na sebe natáhnout dřív,ale potom už to bylo fajn Držím palečky ať výjde počasí i Vám!!Na takovéto akce je počásko potřeba.

worick
jééé, ty jseš plašoň Snad si nemyslíš, že se pes utopí, že ho jako musí někdo učit plavat??! Neboj, neutopí, zvířata umí plavat sama od sebe

jo nech bejt mluví ze mne zkušenostMěla jsem labradora a učila jsem ho plavat jinak by šel ke dnu.Normálně nechápal,že musí hodit prdel na vodu a prý vodní pes))

LuckaM

přesně tak jak píše Janiii,já jezdím na ten s Pavlem Pečenkou o týden dříve.Ale myslím,že super to bude na obouch.Dopotučuji stavbu plotu posunout a vyrazit se podívat a uvidíš,že nebudeš litovat.Jsou to vlastně stejně švihnutý lidi se stejně pohodovejma pesanama je to uvolňující zážitek!!

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2010 20:49
- Nahlásit

Ivisek77Jsou to vlastně stejně švihnutý lidi se stejně pohodovejma pesanama je to uvolňující zážitek!!
parnádní pocit, zjistit, že ostatní kolem jsou stejně praštěný a dokážou mluvit hodiny o chlupech, granulích, vodítkách a lízt po zemi aby pejsánci při drbání nemuseli vstávat že?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 07:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
a lízt po zemi aby pejsánci při drbání nemuseli vstávat že?[/i - nooooo, tohle mi něco nápadně připomíná......

Včera jsme celý den s tchánama sadili tu zeleninovou část - brambory, řepu, kukuřici atd. Chlapi to první museli pojezdit kultivátorem a my s mamkou jsme si zatím dělali pořádek se svýma záhonečkama. Klukám jsem od rána slibovala, že určo půjdem večer na prochajdu do lesa, jelikož naposledy jsme byli ve čtvrtek V pět přišla bouřka a byli jsme zase v pr....Nikam se nešlo. Ách jooo

[i]Noemi

prosím tě, ty jsi na tom s těma granulema podobně jako já: já už si taky ani nepamatuju, co všechno jsme zkoušeli. A nejhorší je jak píšeš: koupíš a pejsa je nechce. A nebo když máš dva jako já - nechce je jenom jeden což v konečném důsledku vyjde na stejno a musím schánět dál. Teď máme ty Canine caviar jehněčí a už načínáme třetí pytel (jeden 18kg je cca na 25dní) To ti nepíšu jako návod, že tyhle máš zkoušet - jsou mrchy pěkně drahé, ale že chutnají oběma a pokud jim nedám něco na přilepšení - nemají už průjem Doufám, že se jim neobjí a nebudu muset zase řešit další....

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 08:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Potřebuju nutně sousedy, jak jseš Ty. U nás si kocoury domů nezavolají a oni nám značkují práh - tak to chápu, mě šel z toho smradu šlak trefit Spíš by je mohli vykastrovat, chovní asi nebudou
Hlavně když spí doma, nemusím každé ráno nervit, jestli se mi vrátí domů

Uploaded with ImageShack.us

Janiii
Vidíš, málem jsem zapoměla: co tvůj kocourek? Ještě vás nevystěhoval z domu? A kastrovali jste?

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání