Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 10:20
- Nahlásit

Michall
to si delas srandu kde bydlis?
Bohužel si srandu nedělám. Přes noc napadlo 15 cm sněhu, některé vlaky nejezdí a elektrika nešla asi do devíti hodin. Něco se jim tam nahoře rozbilo.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 10:54
- Nahlásit

Drakopes
Odvětila jsem, že ano, a on mi začal vyhrožovat, že na nás pošle toho svého, ohnutý s rukou na sponě vodítka ...
některým lidem by se psi neměli vůbec dostat do ruku!!!!!

Strejda
Ještě k tomu počasí
tý bláho,já včera sázela Magnólii a dělala si velikonoční truhlíky.
Taky jsem už vyházela z boudy slámu,protože už většina byla rozahaná po venkuStála jsem venku v holinkách a hrabala slámu a říkala jsem si: máme psi a nebo koně??? )))
Michall
tak to znam my mame taky zamluvene stenatko melo by byt pripraveno k odberu koncem cervna a uz ted je bouda hotova a delame nakresy na kotec
no tak gratuluji) tak to budeme mít blízko kamarádku,těším se na prochajdy

A u nás se bouda osvědčila,Barča tam spí každou noc a přes den,když jsou holky spolu venku a začne pršet,regulerně čumákem dostrká Mášu dovnitř a zatarasí jí cestu.Když přestane,tak jí zas pustí ven)Je to prča

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 11:14
- Nahlásit

Strejda

jo mas pravdu na seznamu je to ve zpravach na nekterych mistech 20 cm a ze vlaky nejezdi na pardubicku je to tak?

Ivisek77 no tak verim ze to prca je zkratka se o ni stara jako oko v hlave a kde mate tu boudu asi ji dam dozadu je tamm takovej zahradí domek a má protáhlou strechu dolu kde mame drevo takze drevo na boudu a a kte protahle strese jeste udelat stenu a dvira a mam i zastresenej kotec )) kotec chceme jen pro zvlastni prilezitosti navsteva ktera se boji psu nebo remeslnici na pozemku mozna i v dobe harani akorat nevim jestli poleze do boudy v lete se pravdepodobne bude na terase a u balkonovejch dveri skemrat a v zime u vchodovejch no asi si vybere misto sama ale v tom kotci bude az nastanou ty situace

vcera tu byla taty kamaradky taky s bernake ale ten zrovna vychovou neprekypoval hlidac to fakt neni hned se nechyl drbat ale ten kdyz se rozhod ze de tak sel panicka za nim vlala jak praporek ve vetru pak na ni z niceho nic skocil div ji nevyrazil dech a taky zral voditko ale srst ma nadhernou je to dvou rocni pes a kdyz ho naposled dostali na vahu vazil 55 kg )) zkratka pry ho nechali vyrust nechali volnej prubeh coz ja rozhodne nedopustim abych po prochazce mel plnou pusu kaminku zmzacenej a jeste navic bez voditka polomrtvej )))

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 12:06 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Michall

Tak z tý výchovy mám pravda taky trochu strach - rozhodně nechci, aby to dopadlo tak, jak popisuješ. Jsme úplný laici, co se praxe se psy týká (za ten rok, co o štěněti uvažujeme jsem toho načetla už spousty, ale až ta praxe nás prověří) Původně jsme uvažovali o plemenu Slovenský čuvač, ale právě kvůli té jeho svéhlavosti a samostatnosti jsme usoudili, že to asi nebude úplně nejvhodnější plemeno pro začátečníka...a tak jsme se vlastně dostali až k berňákovi a je fakt, že se nám líbí čím dál víc.

Jsem rozhodnutá pro cvičák, případně nějaké ty psí tábory, protože když člověk nezvládá malýho voříška, je to nepříjemný, ale když nezvládne takovýhle tele, je to prů...

Teď otázka spíš na Janii:
Nemáš zkušenost s nějakým cvičákem tady u nás na severu? Docela se mi zamlouvá tenhle:
http://www.cerberus.7x.cz/
mají i psí školku a pár berňáků jim prý už rukama prošlo, ale ráda bych znala názor někoho dalšího.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 12:49
- Nahlásit

naši psi na cičák nechodili ... nemají žádný výcvik ... mají výchovu

A při výchově dětí a psů musí být člověk důsledný

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 12:59
- Nahlásit

Drakopes
A při výchově dětí a psů musí být člověk důsledný
Moje rodinná příslušnice to ví, má na to nějaké vzdělání. U dětí je důsledná a prťavku pořád šanuje.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 13:01 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Strejda

tak je správně
(U psů s velkým důrazem na TAK)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 13:02
- Nahlásit

Drakopes

Samozřejmě s důseldností počítám, nic není zadarmo, ale přeci jen nechat si s výchovou poradit, není nikdy na škodu Zvlášť když nemám zatím žádnou zkušenost ani s výchovou dětí ani psů

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 13:06
- Nahlásit

Drakopes
tak je správně
Trochu ji to kazím. Dnes ráno Neli nepřišla na zavolání, tak jsme se Sally šli na jinou louku. Neli nás hledala 10 minut. Třeba jí to dojde, že přovolání není nezávazné doporučení.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 13:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Teeda....já se tak těšila na jaro, ale u nás to vypadá tak, že ráno vyjdu do zahrady, pak někdy ve 14h si vzpomenu, že oběd, zblajznu tuňákový salát a na hodinu usnu jako špalek. Pak se s hrůzou probudím, že venku je hezky a já tady chrápu a letím makat druhé kolo. Čím dýl tam jsem, tím víc vidím práce ještě před sebou A kluci chudáci jen polehávají a chodí za mnou na střídačku jako ,,paní Loudilová" ať jdu s nima radši blbnout. Večer se vzchopím jen k malé prochajdě Dneska je to úplně naprd, je hnusně, zima (ne tedy navaleného sněhu jako u Strejdy ) - myju okna - což je na rozdíl od práce v zahradě pro mně hnus, pokud do večera neodpadnu, tak se pokusím vzmužit a jít běhat....
Kluci mi dělají poslední dobou radost (teď jsem to jistě zakřiknula ) Nic ukousané, nic vykopané, nové granule jim chutají, ale ještě krmíme jen dva dny, tak vliv na hovňousy zatím neposuzuju, až se s nima trochu srovnají. Woriček je sice zase uvrčánek, ale tato období mívá. Akorát si našel novou blbou zábavu - začne u babči vrčet nevím proč na Berryho (to už jsem psala) a teď to pokračuje tím, že se postaví v kuchyni pod stůl a jede jako motorová pila. Fakt to vypadá jen jako blbá zábava. Potom klidně přijde k Berrymu a poolizuje mu ušajdo (možná omluva? ) Nechávala jsem to dva dny tak, ale třetí už jsem ho vyhodila z kuchyně ven. Byla tam na návštěvě vzdálená příbuzná a celkem se bála, že ji rafne - vypadalo to ,,blbě"
Kočky vždycky prohání Worka, Berry jim jenom přelizuje krky a Leonovi hlavně zadek - zato v jednom kuse Gucci se pořád trochu Woricka bojí a radši mu jde z cesty, kolem Berči se šolíchá a chce si hrát, ale on se jejích drápů bojí a ve chvíli, kdy ona s sebou prdne na záda a tasí drápky, že ho jako bude,,lovit" - tak Berry uskakuje a zdrhá Když Berču už okřiknu, ať Leona neotravuje tím prdelolízáním - tak Worick přiskočí, postaví se před Lea a na Berču zavrčí a ten toho tedy konečně nechá (na chvíli :rolleyes Ráno byla fakt kosa, Gucci spala v noci doma, Leon už teď nechce, tak buďto se někde potuluje a nebo je v zahradním domku a přijde k baráku až když chodím za nima na snídani. No a dnes ráno jsem ho našla zahřívat se s Woričkem v klubíčku u dveří, Berry ležel u druhých

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:15
- Nahlásit

Drakopes
Vyprávějte mi o tom ... Níloušek má už tři dny zakázaný počítač, protože si vytáhl z krabice bez dovolení hru a velmi podrobně ji prozkoumal ...

Debila s bojovým psem jsem naštěstí zatím nepotkala
Jenom jednu starou paní s voříškem pracovat na poli, Worku jsem měla na stopce, Berry na volno. Ten se k nim pohnal a paní jen třeštila oči. Říkala jsem jí ať se nebojí, že on mu nic neudělá. A voříšek zaštěknul a metelil k nim do zahrady cca 50m - se radši schovat. A Berry jenom zakňučkal (on si chudák chce hrát, jenže jak je velký, všichni místní vořeši před ním utíkají ), ale nechal ho být. Jsem ráda, že je nepronásleduje, byla jsem na něj pyšná, že se ukázal jako hodný pejsek
Ivisek77
Jakovou jsi sadila magnolii? Já mám i tu žlutou (tedy tři vedle sebe) a vypadají fakt hezky. Není až tak profláknutá a kolemjdoucí ji všichni obdivují. Není tedy citronově žlutá, spíš jenom tak žlutkavá, ale květy jsou poměrně velké. A teď mně ještě napadlo, když budujete tu zahradu, že by jste mohli přijet na výlet k nám a třeba by jsi tu objevila něco, co by se ti v zahradě taky líbilo. Pro inspiraci myslím

..začne pršet,regulerně čumákem dostrká Mášu dovnitř a zatarasí jí cestu.Když přestane,tak jí zas pustí ven)Je to prča -
Michall
LuckaM
Možná se mnou nebudou souhlasit Strejda s Noemi - oni mají cvičákovou poslušnost i ostatní dovednosti zvládnuté...., ale já si myslím, že u berňáka není ani až tak tohle nutné, hlavně je důležitý ten kontakt s páníkem. On až tak na nějakou ,,drezuru" moc kladně nereaguje - hlavně tedy ne Berry. Pokud si třeba odložení trénujeme jen tak pro zábavu v zahradě, dělá to dobře a rád, i když mu pak dám povel ke mně, on přiletí, ale třeba nepředsedne pěkně přede mně, ale třeba z boku (on se tam totiž žene ještě Worick, tak je trochu ,,narváno" ). Jakmile u nějakého cviku začnu vyžadovat přesné provedení a s vážnou tváří, lekne se, že je něco blbě, začne být vystrašený a zatne se Nemá prostě rád ,,povely" - poslouchá spíš, když mu to v klidu řeknu v běžném provozu, než stylem ,,tak a teď je cvičení a bude se cvičit". Důslednost - tak to je něco jiného....Pokud po nich něco chci (sedni, lehni, vypadni ze záhonku ) tak nikdy neustoupím, dokud to neudělá. Příklad: přišourá se za mnou do kytek pomazlit. Sice ho pohladím, ale vykážu ho pryč, protože do kytek se nechodí a ví, že na mně má čekat na trávníku. On se sice zvedne pryč, ale sedne o kus vedle do záhonu břečťanu, kterému sice neublíží, ale pořád to není ani tráva ani cesta - kde to má povolené. Takže to už mu důrazně řeknu:,,na trávník" a to se hned odšourá na trávník s ublíženým výrazem - proč na něj já takhle....Sice se pak musím sebrat a jít se s ním pomazlit na trávník, ale je to ku spokojenosti obou

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:18
- Nahlásit

Strejda
Dnes ráno Neli nepřišla na zavolání, tak jsme se Sally šli na jinou louku. Neli nás hledala 10 minut. Třeba jí to dojde, že přovolání není nezávazné doporučení. - - to doufej, u Worička to nevyšlo, je mu to nějak ,,šumák" On pořád spoléhá na to, že není přeci žádný blbec a nakonec nás stejně najde (přinejhorším doma )

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:29
- Nahlásit

LuckaM

no tak to koukam ze mame spolecneho vic nez jen zajem o stejnou rasu ja take nemam zadne zkusenosti

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:44 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Jakmile u nějakého cviku začnu vyžadovat přesné provedení a s vážnou tváří, lekne se, že je něco blbě, začne být vystrašený a zatne se
Myslím, že takhle by se s žádným berňákem ničeho nedosáhlo. Nesnášejí dril a všechno musí být po dobrém a v pohodě. Sally má ráda fyzický kontakt, tak ji nevadí, když jí srovnám zadek při křivém přesednutí k noze, a podobně. Třicetkrát ji srovnám a ona se to naučí. Cvičíme jen proto, že nás to oba baví, ale nikdy déle než 10 minut. Nikam nespěcháme a nic není ve stresu. Kdybych na ni řval jak policajt na RTW, tak se mi na všechno vyprdne.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 15:15
- Nahlásit

Teda máme u nás ve městě podivný lidi - posledně při venčení nám nějakej dement vyhrožoval že nám dá přes držku, protože nemáme psy na vodítku - tak jsem ho poslala do kytek, že ať zavolá policajty a vyříkáme si to i s nima, na základě čeho bych je jako na tom vodítku měla mít - prostě blbec - procházel parkem kde se běžně venčí psi, v teplákách, a čoklidi proběhli asi 5 mětrů kolem něj (mírně navlhlý,tak možná jedna dvě kapky na něj mohly docáknout). No a dneska jsme dostali seřváno, že se nám rvou psi, jestli sme normální, že si něco udělaj a jak to tak můžeme nechat (Asi paní nikdy neměla děti, jinak by věděla jak vypadá taková normální sourozenecká hra)

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 15:32
- Nahlásit

Strejda
Myslím, že takhle by se s žádným berňákem ničeho nedosáhlo. Nesnášejí dril a všechno musí být po dobrém a v pohodě. - jenže se trochu bojím, že na cvičáku, by těžko nějaký výcvikář akceptoval moje šišlání na psiska a cvik provedený ,,skoro jooo"
A teď jsem si ještě vzpoměla co se nám předevčírem zvláštního stalo...
Berry nikdy na lidi venku nereaguje, v podstatě ho nikdo nezajímá. Potkáme bandu feťáků, což já jsem trošku v pozoru, ale jemu je to naprosto jedno. Tak jdeme takhle cestou od lesa a proti nám myslivec s flintou. Nebyl ani v klasické kamizole, ani flinta nebyla na zádech moc vidět (a pochybuju, že Berry tuší, co je flinta ), já jsem se snažila Woricka se stopkou vymotat z křoví - běžná situace - a Berry šlapal tak nějak vedle mne, za mnou. No a najednou se zastavil, vyprsil a začal na chlapa, který byl cca 15m od nás, vrčet a štěkat. Pán se zastavil, já chytila a nerada okřiknula Berryho a chlapovi říkám:,,nebojte se, on nic neudělá" a chlap na to, že on ví, že mají taky berňáka doma. No, neznám ho... Vůbec netuším, proč zrovna tenhle chlap se mu nelíbil (ještě to byl celkem prcek) a začínám si myslet, že rozumí tomu, co si o nich občas s Tomem říkáme A nebo Tomovu:,,to je ha... myslivec, až ho příště potkáš, tak ho sežer!"

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 15:43 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

[IMG=http://img156.imageshack.us/img156/2224/rozar a.jpg][/IMG]

To je naše šedivá kudrnatá Rozina.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 15:55
- Nahlásit

Gerda
Mi nepřijde ani šedá, ani kudrnatá

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:13
- Nahlásit

[IMG=http://img144.imageshack.us/img144/3406/hlava .jpg][/IMG]

U těch tvejch to neni vidět, rozina je fakt strašně kudrnatá ))

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:28
- Nahlásit

Gerda
Třeba je šmrclá pudlem
Zkoušeli jste jí učesat?
Na tý mý fotce jsou štěnda v den odběru, načančaný pro nový páníky

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:31
- Nahlásit

Dines
Zkoušeli jste jí učesat?
No jasně, češou jí pokaždý, protože chodí z procházek příšerně špinavá a oválená, v sobotu jí museli i vyprat, protože se nám při hře skutálela do potoka a válela sudy v bahně, jenže když jí učešou, vypadá jako když rozčešeš trvalou...taková bernská ovce, no...

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:33
- Nahlásit

LuckaM
Lucko, Abora je můj první pes.Také jsem se bála, jak to zvládnu a chtěla chodit do školky a i na cvičák. Nakonec jsem si vystačila s dvěma knížkama o BSP a s tím, co jsem vyčetla na netu a musím říct, že to šlo velmi lehce, rychle se učila, bavilo ji to a dnes je radost s ní někam jít.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:36
- Nahlásit

Gerda
Je to hezký malý čertík Tedy čertice Kudrnatá je, ale to náš Berry celkem taky a už jsem viděla dokonce i kudrnatějšího. Na výstavy chodit nebudete, no tak ať je ,,kudrnka". Dines se kudrnatá třeba nezdá, jenže ona má posunuté vidění kudrnatosti - vždyť má pudly!
Uvidí se, jestli jí zůstane ta šedá, ale myslím že ne.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:40
- Nahlásit

worick
už jí tmavne i nos, předtim ho měla celej růžovej, i polštářky na tlapkách, tak snad ztmavne celá. No jo, Dines má vlastně pudliky, tak to joooooooo )))) O víkendu jí nafotim líp, aby to afro vyniklo.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 17:00
- Nahlásit

Gerda
taková bernská ovce, no...
Takhle vypadala Salinka v pěti měsících.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 17:08
- Nahlásit

Strejda
v pěti?????? No to má Rozina co dohánět, sice mi teď už přišla docela velká...je stejně velká jako moje maryje - cca 50 v kohoutku - ale tohle je jakési mnohem větší...kde má bílou masku? Nebo nemusej mít? Už na výstavě sem si řikala, že nejvošklivější sou berňáci v cca 7 měsících, to sou fakt obludky ))))

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 17:10
- Nahlásit

Gerda
Už na výstavě sem si řikala, že nejvošklivější sou berňáci v cca 7 měsících, to sou fakt obludky
Neřekla bych že přímo obludky - ta naše byla jak válec a jen se valila, na bocích srst pěknou, na zádech vlnky jak od kadeřníka

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 17:14
- Nahlásit

Dines
sou takový nohatý, nedorostlý, každá noha jinak dlouhá, střapatý hlavy, nedosrstěný - sme se dycky děsně smáli, většinou bývali poblíž nás (my tam byli s kámoškou s chrtiskama), hodně plnej kruh, někdy jim otevírali další, aby s to vůbec dalo stihnout, tendleten dorost nebo co to je, to byla jedna obludka vedle druhý )) A ti dospělí, to už byla samozřejmě krása, důstojní načesaní čisťouncí krasafci. Od tý doby, co Rozina plave, už asi nikdy nebude mít tak krásnou čistou bílou náprsenku, jako měli oni.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 17:20
- Nahlásit

Gerda
..kde má bílou masku? Nebo nemusej mít?
Nemá a musej.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 17:26
- Nahlásit

Strejda
)))))) maj pak úplně jinej výraz. Eště někde vyhrabu našeho nebožtíka gerouška - teda já furt píšu našeho, je to kamaarádky pes, i to štěndo je její, ale už sme tak dlouholetý a dobrý kamarádky, že to, myslim, řikat můžu.
Geroušek byl nejlepší pes, jakýho znám, chůva pro všechno živý, haranťata se o něj učily chodit, pásl morčátka, koťátka, všechno, co sme mu domu dotáhli, měl rád. Mařenu řádně naučil, že jeho koťátka se rozhodně nelověj, vysvětlil jí to mnohem líp než já:
[IMG=http://img51.imageshack.us/img51/6522/gerouse k.jpg][/IMG]

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání