| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 06:39
- Nahlásit
Strejda
Naše berňuchy rozhrabaly celou zahradu. Vypadá to jak stavba tunelu Blanka to mu nepiš
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 06:53
- Nahlásit
worick¨
to mu nepiš
Měl by to vědět, aby začal šetřit na tvárnice. Vždyť to nemusí hlásit nadřízené složce.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 08:01
- Nahlásit
Bergeron po zahradě nehrabe, za to si neustále podhrabává boudu (a to doslova). Vzhedem k tomu, že nepochopil, proč tu jámu (1,2 metru x metr) pořád zahrabujeme zpátky, tak na jaře už bude bouda stát na betonových dlaždicích....
U bot žádná likvidace neprobíhá, ale Médi přišel na to, že nás hrozně naštve, kdy botu sebere - pak ho začnem honit, což je velikanánská zábava
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 14:23
- Nahlásit
Strejda
tak dik no kdyz se neprohrabe do ciny a hodi peknym pohledem razem oodpusteno
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 14:26
- Nahlásit
Noemi
to rikam ze bernaci sou andilci
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 17:36
- Nahlásit
jeste mam dotaz nakolikrat deni davku rozdelujete? sem cet ze se maj dospeli psi krmit 2x dene a to po aktivite kdyz budou odpocivat jak to delate ? okolo kolikaty je krmite?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 17:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Tak my ještě donedávna krmili 3x denně. Teď cca 2 měsíce krmíme 2x denně, neboť byla teorie, že budou líp žrát. Nežerou
Ráno kolem 8.45, večer byl závazek, že se krmení posune z půlnoci na 21h - aby se trochu srovnaly ty mezery, ale nedaří se , stejně Tom chodí krmit až kolem 23h kupodivu spíš odpočívají ráno po snídani, protože před tím s nima blbnu, taháme se o hračky, hážu jim je a tak - tak potom chrní až do cca 13h. Tendence blbnout po jídle mají spíš večer - což je úplně nejhorší, neboť to už nejsou pod kontrolou. A je pravda, že nejvíc spolu blbnuli po tom odpoledním krmení, neboť to bylo po tom, co se za celé dopoledne vychrněli a potřebovali trochu řádit.
Ale myslím si, že to si každý přizpůsobí podle svého režimu (režimu domácnosti) psům je to asi celkem jedno - myslím čas krmení. Naše psiska jedí stejně, ať ji dáváme v těch 21h nebo 24h - ani ráno nejsou třeba vyhládlí víc - že by jako zhltali snídani - tak to sotva
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 17:59 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
tak to my budem krmit tak okolo 7:15 a vecer okolo 21 a stene po prijeti jak casto krmit? (proste prubeh do jejich dospelosti)
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 21:20
- Nahlásit
já krmím ráno mezi 7.30 až 8h a večer kolem 19h mi naznačí sama, ať se zvednu a jdu jí dát večeři.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 21:23
- Nahlásit
tak to je parada
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 22:03 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Ráno krmíme podle potřeby, obvykle kolem osmé. Večer se snažím zhruba kolem šesté, abych měla jakous takous kontrolu ještě než jdeme spát... Osobně si neumím představit, že bych krmila v jedenáct a pak šla rovnou do postele
Začli jsme teď s tou Acanou. Pes to jí, kocour to jí (oba s velkou chutí, ale uvidíme za týden). Začala jsem dávat i lososový olej (fakt nechápu, jak to ten pes může zkonzumovat, mě stačilo si jen čuchnout ), evidentně je mooooc dobrý
Jen mě včera zase tak dožral soused Evidentně mu nedochází, že pokud on nadává na našeho psa a jeho štěkání skrze to, že má slabá okna, tak to taky zákonitě musí fungovat opačně. Takže jsem si včera vyslechla velice "milé" komentáře k mé osobě, které jsem evidentně slyšet neměla. Později jsme ho pak míjeli s Béďou, když razil do hospody/ za svojí "přítelkyní", tak jsem si říkala, že mu fakt něco řeknu, ale nakonec jsem to nechala být, protože by to stejně asi nemělo žádný efekt, tak jsem ho jen dnes bonzla dědovi.... Což tedy taky doufám, že nebude mít žádný dosah, protože u nás na vsi to chodí asi jako všude - doma budu pomlouvat do alelujah, ale venku jsme největší kamarádi
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2010 22:26
- Nahlásit
to soused ma asi metrovy zdi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 06:59
- Nahlásit
Noemi
na vsi to chodí asi jako všude - doma budu pomlouvat do alelujah, ale venku jsme největší kamarádi - přesně tak, je to stejné všude, hlavně ve všech vískách
To jen mamči nedokážu vysvětlit, ať si nedělá plané naděje na to, že když se s ní každá bába zastaví pokecat, že ji pak nezdrbne za rohem s jinou. Ona žije v tom, že pokud nijak neškodí, tak ji mají všichni rádi
Když se nad tím krmením zamyslím, tak mám taky nerva, že už v noci nejsou pod dozorem, ale popravdě - časem si na to zvykneš (netvrdím ovšem, že je to dobře)
Onehdá jsem četla na fóru o torzi, jak tam holka psala, že večer dogy pojedly a šly normálně spát k posteli!, v jednu v noci byly OK a ráno se holka probudila a jedna už nafouklá, torzi a konec Tak pokud je u dogy problém, že se i otočí, tak to je ale těžká deformace a každé hlídání úplně zbytečné. Doufám, že u berňuch to až tak tragické není, že tam je snad opravdu potřeba hlídat jen přehnané blbnutí. Ale když je Bergeron sám, tak pak to taky není tak hrozné, nemá s kým blbnout. A jestli je nebezpečné, že uslyší něco za plotem a zničeho nic vyletí z lehu - tak to stejně nemá člověk šanci uhlídat
Já měla nerva - je to tak 14dní, jak bylo ještě teplo - byli jsme běhat a psiska byla uhnaná, tak hupsli do takové jámy s vodou a Berry pil a pil....a to už bylo skoro u babči a tam pak blbnou s Emou. Berry snad až tak moc ne (ona se mu blbka pořád věší na náprsenku), ale sem tam se nechá k trysku taky vyprovokovat Tak to jsem se celkem taky bála, vypil dost vody najednou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 07:11
- Nahlásit
Michall
3x denně, od chvíle, kdy jsme je přivezli až skoro do teď Tom nadává pořád, že klidně mohli dál jíst 3x, ale zase mně to tak neomezuje v běhání s nima - můžem vyrazit kdykoliv, nemusím pak čekat až do večera - mám na to celé odpoledne A pokud jdem hned po obědě, dostanou pak stejně sušené ucho na mlsku (ale předem namočené, nabobtnané zpátky na ucho ) Berry by to snad i sežvíkal, ale Worick ty tvrdé věci, co se musí žužlat nechce. On jak je hyperaktivka, tak nemá trpělivost ležet hodiny a žužlat se z uchem - buďto to jde rozchroupat, sežvíkat hned a nebo na to kašle.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 07:12
- Nahlásit
Michall
kdyz se neprohrabe do ciny a hodi peknym pohledem razem oodpusteno
Holky přiběhnou, huby od hlíny a ten pohled říká: "Teda, šéfe, na všechno jsme tady samy, ale kus práce je za náma vidět."
este mam dotaz nakolikrat deni davku rozdelujete?
Záleží tak na tom, jak staré štěně si přivezeš. Šestitýdenní štěně budeš muset krmit 5 x denně a počet dávek postupně snižovat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 07:18
- Nahlásit
My krmíme ráno po šesté, když přijdeme z venku - dostanou misku granulí a zalehnou poblíž mě, co kdyby bylo ještě něco z mé snídaně. A večer zase kolem sedmé, když dojdeme z venku - zeleninu, přílohu a syrové maso. Umyjí se navzájem misky a zalehnou. Níloušek většinou rovnou do postele. takže klid - výhoda pokojových psů
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 07:57
- Nahlásit
Strejda
Holky přiběhnou, huby od hlíny a ten pohled říká: "Teda, šéfe, na všechno jsme tady samy, ale kus práce je za náma vidět." - úplně to vidím
Včera jsme u večeře koukali na Maxipsa Fíka a Tom říká:,,to je Berry hadr, už mu chybí jen promluvit"
Šestitýdenní štěně budeš muset krmit 5 x denně a počet dávek postupně snižovat
Já se musela jít zeptat Toma, jelikož mám sklerózu jak blázen a nepamatuju si. Myslela jsem si taky, že jsme prcky krmili častěj, nejmíň 4x, ale Tom mi tvrdil, že pořád 3x myslím, že si to taky houby pamatuje.....Když nad tím přemýšlím, bylo to zpočátku určitě 4x
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 08:20
- Nahlásit
worick
Nepsí téma: 23.04.2010 je v Uherském Brodě Shemekia Copeland. To máš asi docela blízko, že?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 09:14 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Strejda
asi jim radsi poridim delnicky helmy
stim krmenim u stenete nebude problem budu 2 mesice doma
a v dospelosti rano po prochazce a odpoledne po prochazce nebo hrani (kazdy den vencit nemuzem ale mit aktivitu bude aby se mel kazdy den na co tesit)
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 09:22
- Nahlásit
mám dotaz je tu někdo z okolí Brandýsa nad Labem? praha - východ
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 09:55
- Nahlásit
jak cestujete autem mate nekou klec v kufru nebo jentak hodite deku a volne se pohybuje v kufru?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 10:07
- Nahlásit
Michall
jak cestujete autem mate nekou klec v kufru nebo jentak hodite deku a volne se pohybuje v kufru?
Volně v kufru Octavie.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 10:51
- Nahlásit
my mame focuse combica tak to bude v poho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 10:54
- Nahlásit
Strejda
To máš asi docela blízko, že? - jo mám, cca 25km. Ale hluboce přeceňuješ moje hudební vzdělání , nejsem žádný hudební fajnšmekr, koukám, jako ty Já si musela najít co to, kdo to je Ale dobrá, můj šálek kávy to je, mám ráda spěvačky s ,,hutným" hlasem, kam většina černošských patří. Nemám ráda většinu těch ukvičených Američanek Ale nepreferuju určité, snad Sade. Z chlapů Cohena, ale našla bych dalších 100 interpretů - spíš podle písniček, co mně osloví Já ani nijak zvlášť hudbu neposlouchám, vyjímečně jako doprovod při úklidu a v autě na dlouhé tratě. Venku radši poslouchám přírodu kolem. Jsem opravdu nahluchlá, takže je mi vzácné, když ten cvrkot slyším A z českých Radúzu - tak mi mimochodem brácha říká od dětství a Čechomor.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 11:01
- Nahlásit
Strejda
Michall
My taky v kufru SUVčka, ani síť nedáváme i když kvůli bezpečnosti na delší tratě radši jo. Nesnaží se přelézat, v klidu sedí, někdy leží, akorát Berry někdy slintá na opěradla zadních sedadel Jsou dva velcí, tak je jim to celkem akorát - nemají tudíž prostor na to, dělat tam vylomeniny
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 11:14 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
tak to sem rad a nejsou nejaky predpisy? aby sem se nedivil az me stopnou
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 12:08
- Nahlásit
uz sem to nasel:
Zákon na téma pes v autě, paragraf 52 „Přeprava nákladu“, odstavec 5 říká: “Při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích“. Obecně srozumitelné znění tohoto zákona však nesděluje, co pro onu bezpečnost při přepravě svého psa v autě máme učinit a tak je při silniční kontrole posouzení na policistovi.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 12:13
- Nahlásit
docela pitomy jednou me stopne Franta a bude v poradku ze je v kufru a po druhy Pepa a nebude mu stacit ani klec
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 12:19 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
tak to sem rad a nejsou nejaky predpisy?
Jistě že jsou... Doporučuji mrknout tady na fóru na jiná témata, dost se to tu řeší.
Já bych se raději asi ani nechlubila, jak jezdíme autem
V dědově krátké feldě normálně v kufru, se sundaným víkem. V tátově feldě kombi v kufru (ale s víkem ) - uznávám, že to trošku hraničí s týráním zvířat, ale táta se nechal slyšet, že kvůli 6 km cestě nebude potom hodinu umývat okna (Médi si rád poslintá a zafuní ) a přerovnávat všechno, co má naházené na krytu od kufru (táta si tak trochu hraje na McGyvera, takže v autě vozíme kromě sady nářadí, skládací lopatu, lana a další tísíce blbostiček). Zajímavé je, že Médimu to zprvu strašně vadilo (to se mu ani nevidím), ale teď stačí, aby táta otevřel kufr a Médi se hrne do auta i když se nikam nejede...
Máma má Kiu Picanto (menší auto snad v 5dvéřové verzi ani neexistuje), zhruba do půl roka jezdil v kufru, pak už se tam nevešel (ale pokaždé, když je kufr otevřený se tam snaží narvat ), tak jezdí na zadních sedačkách (sedačce). Máme takovou tu spešl deku do auta, která se natahuje mezi přední a zadní sedačky a upínací kšíry do auta (ale je fakt, že ty používáme minimálně....). Pro protijedoucí to musí být vcelku bezva pohled, protože Médi zpravidla narve hlavu dopředu mezi nás a kouká na cestu. Z protijedoucího auta to musí vypadat asi zajímavě . Když jedeme s bráchou (=dětská velká sedačka), tak se v pohodě oba dozadu vejdou...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2010 12:36
- Nahlásit
my mame 2 combici takze s snad vejdem kdyz nepojedem na dovolenou to jsme pak narvany ale asi poridime prepravni klec
|