Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:25
- Nahlásit

kamaradka se stavi i s bernackem az pude na prochazku takze ji budu muset podplatit aby na nej rikala jen dobry

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:30
- Nahlásit

Strejda
To na mně zkoušeli chovatelé psů s PP taky.
Objektivně musím říct - že i na nás. Worickův tata nejspíš vůbec není jeho tata
Ale v tomhle případě, by jsi se mohl dokonce soudit (pokud na to máš nerva) - jak jsem psala 100x, máme Worču na mazla a klapaté uši mu zdravotně nijak nevadí S kloubama apod, by to bylo mnohem horší...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:40
- Nahlásit

Tak doufám, že tohle je už ,,poslední křeč" letošní zimy. U nás chumelí, už je bílo cca 2cm. Ale je jen kolem nuly, tak snad bude brzo po.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:45
- Nahlásit

Michall
kamaradka se stavi i s bernackem az pude na prochazku takze ji budu muset podplatit aby na nej rikala jen dobry
Aha, jako ,,nenápadně" agitovat
Na berňáčkách všeobecně, špatného moc nenajdeš. Snad jen, že moc sežerou

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 08:54
- Nahlásit

Abora v raném věku kulhala, pak přestala, prý to bylo nejspíš růstové. Nové rtg nemáme, ale jinak nekulhá, tak snad je to o.k.Kromě Nielse snad nikdo ze sourozenců nemá s klouby potíže. Arnošta neuchovnili kvůli vysoko nesenému ocasu.To je škoda, je to fešák.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 10:24
- Nahlásit

Strejda
Myslím, že jsem tady jediný s BSP bez PP
nejsi tu sám Naše Barča je taky s PP a nakonec je stejně nechovná,musela se nechat ze zdravotních důvodů vykastrovat aby jsme o ní nepřišli a Máša pro kterou si jdeme příští neděli je bez PP.Táta je s PP,chovný a mamka taky s PP,ale chovatelé neměli ambice a tak není uchovněná.Oba jsou naprosto zdraví,tak jim budu věřit.Před berňáčkama jsem měla labradora s PP,še mělo být ok a měl na zadních 1/4.Jen díky dobrému žrádlu a vitamínů se dožil 12 a plně pohyblivý.
Můj názor je,že bohužel je tu spousta chovatelů,která škodí těm správným a nakrývá psy z vadou a to samé neštěstí se může stát i u psa s PP.
Taky jsem vždy chtěla psa s PP,hlavně kvůli povaze,teď jsem to prostě riskla...o chovatelské ambice jsem již přišla Mám je protože jsou to kámoši

Michall

k tomu rozhodování mezi Retrívrem a berňákem....měla jsem 12 let labradora,byl to miláček a hlavně můj první pes,to znamená TOP,ale moje volba jít teď do berňáka se ukázala jako výhra.Retrívr je lovec a má to v sobě.I přesto,že poslouchal a byl to mazel,lovil a nehlídal.K nám do bytu mohl kdokoli cizí a on ho vítal jak blázen.Výhoda....měla jsem ho tenkrát v bytě a neštěkal...doma vůbec.
Berňák...nevěřím,že může být větší mazel nežli on,děti zatím nemáme,ale všechny co k nám příjdou jsou její miláčkové,je opatrná,trpělivá,prostě žádný poděs.Na zahradě i doma hlídá!Bojí se k nám i pošťák,ale když je u nás návštěva a dá ji chvilku čas,umazlí ji k smrti.Když jsme zapoměli zavřít branku a mohla nám zdrhnout,lehne si k vratům....okolo pole,ale neutíká,má silnou vazbu k domovu.
Pro mě do konce života jasná volba....jen berňak proto si jdeme za 10 dní pro druhé štěně

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 10:27
- Nahlásit

Michall

tak to máš skoro vyhráno málokdo takovým kuličkám odolá

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 10:50
- Nahlásit

Ivisek77
já už bych nikdy jiné plemeno nechtěla. Berňáci jsou nejen nádherní, ale taky povahově absolutně skvělý psi.
berňák nemusí mít ani oplocený pozemek a nezdrhne. jasně, asi budou existovat vyjímky..zvlášť, pokud v okolí hárá fena.
Manžel ten si jí někdy s sebou bere i k zákazníkům, mají neoplocené rozestavěné domy, Borinka si lehne vedle auta a čeká.
Je skvělá hlídačka, pošťačky by mohli vyprávět. Ale k tomu, koho pustíme do domu my, se chová přátelsky. Bereme ji mezi malé a postižené děti a je kouzelné pozorovat, jak je opatrná a něžná. Prostě miláček.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 14:27
- Nahlásit

rogersova
vždyť říkám prostě se máme kdo jednou pozná...

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 17:24
- Nahlásit

Ivisek77

tatuv kamarad mel labradora 4X ho vykradli a pes ani nestek

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 17:35
- Nahlásit

Ivisek77

stejnej nazor jedna nezavazana prohlidky a pes ne jen ze si ho poridime ale muze az do postele ma to svi kouzlo

worick

moje rec ze se da naucit aby netahal boty pozahrade nedal diry do latkovyho plotu nehrabal diry a chodil pred domem pocestickach a ne vzdusnou carou ?

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:08 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

berňák nemusí mít ani oplocený pozemek a nezdrhne. jasně, asi budou existovat vyjímky..zvlášť, pokud v okolí hárá fena.
U nás nemusí ani nic hárat
Dneska jsem vyfásla na prochajdu i kámoše Boba, protože jeho panička doma leží se střevní chřipkou. Pohodička, pak se pánové sebrali napít přes pole k řece a pak přímo do vsi. Našla jsem je až skoro o 3/4 hodiny později, také u řeky, ale o hodný kus dále.

O víkendu jsme slavili narozeniny (bohužel v momentě, kdy přišel kocour a ukradl jeden párek už jsem foťák neměla , ale vzhledem k tomu, že to byla jeho první tuhá strava po 14 dnech, tak mu bylo odpuštěno ). Jen dort se moc neslučuje se zásadami zdravé stravy.....

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:11
- Nahlásit

Jéžiš menší fotky už nebyly

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:33
- Nahlásit

Noemi
úplně jsi tady rozhodila stránku tou maxifotí
No kde furt síííí??
Oslavenci to moc sluší a dort má parádní, dokonce servírovaný vtipně na čuníkovém prkýnku
Tak přejeme Bergiemu ještě hodně, hodně šťastných let, prožitých ve zdraví a spokojenosti se svou rodinou
P.S. a ať nelumpačí

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:33
- Nahlásit

zajimavej pribeh tak nevim no s tim plotem

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:37
- Nahlásit

No a pak jsou berňáci, co procházejí plotem, ačkoliv o 10metrů vedle jsou dokořán otevřená vrata

Žemle
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:37
- Nahlásit

worick

haha, jsem si už myslela, že zase nějakej troják. Naštěstí jen véééélikej oslavenec

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:51
- Nahlásit

Michall
Tak Berry moc nehrabe, ale občas se povede. Nejraděj má ovšem tu šotolinovou cestu - v té si hrabe ďolíky na ležení a někdy díry, které vypadají jako, že kluci leží proti sobě a provokujou se, kdo vyhrabe větší a dřív
Když byl Berry ještě mimi a sám, cca ty dva měsíce, než jsme přivezli Worička, tak za tu krátkou dobu se naučil se mnou zahradničit Musel hezky čekat vedle záhonku, dostal třeba kousek dřívka na hraní a já ho pravidelně odskakovala pochválit. Pochopil to strašně rychle, že hodný je na trávníku a do záhonku se nesmí. To samé při chůzi po chodníku, pořád jsem mu opakovala, že tak je to správně a taky pochopil hned. Neznamená to ovšem, že někdy nezkusí, kam až by mohl zajít. Ale stačí škaredý pohled a mete odsud U samojeda už na to nebyl klid, když byli dva a hlavně se nepodchytila vášeň pro lov ptáků, takže jakmile uvidí někde kosa, letí skrz, záhon-nezáhon. Naštěstí je lehký. Ale v klidu chodí po cestičkách taky U plotů mají všude ponechané průhledy a průběhy , kam můžou vběhnout za pejskama, u předního plotu - toho ,,výstavního" to je celkem kalamita, ale to místo jsme jim zcela ponechali napospas, jen ho občas trochu poupravíme, když už kolemjdoucí moc vrhají soustrastné pohledy
To tě nechci ale odrazovat jeden pejsek a fenečka k tomu, je něco úplně jiného, než dva lumpi

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:02
- Nahlásit

Já běžně používám pro vkládání fotek Radikal, ale to je ruský server (ale na rozdíl od ostatních se fotky časem nemažou) a spousta lidí fotky na něm díky prohlížeči neuvidí. On sám fotku i zmenší.... Tak už jsem si s tím pohrála

Já jsem teď nějak lídá psát

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:03 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

diky za info

Noemi

hodne zdravi a stesticka hlavne to zdravi

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:05
- Nahlásit

My máme dnes po dlouhé době taky fotky! Ale jenom z domu - venku je dnes fakt hnusně.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:11
- Nahlásit

Noemi
aha, oni se po čase mažou? Tak to jsem netušila, bo tomu rozumím jako koza petrželi
Tak se honem koukněte

worick
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:24
- Nahlásit

Michall
aby netahal boty pozahrade - na to jsem měla fintu - zaúkolovat ho, že je ,,musí hlídat" Pokud uhlídal a byly v pořádku na svém místě - byla velká pochvala. Po pár nezdarech se mi to takhle podařilo

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:36
- Nahlásit

Michall
by netahal boty pozahrade
Ehm, doporučuju boty dovnitř, nebo zavírací botník - vždycky vezme jen jednu botu z páru, zato ale vždycky všechny boty stejné (pravé nebo levé) a rozmístí strategicky po celé zahradě - dobrá ranní rozcvička skákat po jedné a hledat boty

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:37
- Nahlásit

worick

pristizen pri cinu

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:41
- Nahlásit

no tak boty na normalni chuzi mame ve verande v baraku ale na terase boty na ven mame na schode takze asi nakej kos na ne hlavne kdyz to nebude delat s kytkama cet sem ze kytky nicej jen kvuli hrani ale jakmile pribude nova kytka od chvile kdy prisel tak uz je to osobni
to sem cet u labradoru

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 19:59
- Nahlásit

Michall
Hele, ale plus je, že ty boty jen odnese - nezničí, noužvýká - jen přemisťuje - a hrabala jen chviličku mulčovací kůru, jinak nic....
Ale je to mladá puberťačka ;)

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 21:29
- Nahlásit

jednu chvíli nám taky nosila jednu botu z páru, nebo ponožku ven z domu.Lehla si na ní, ale nekousala.Dnes už si bot ani nevšimne.
A na zahradě nehrabe. Na to máme krtka

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 21:31
- Nahlásit

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 06:05
- Nahlásit

Michall
Naše berňuchy rozhrabaly celou zahradu. Vypadá to jak stavba tunelu Blanka. Tam, kde to vadí, dávám postupně plastové zatravňovací dlaždice. Ani to není moc hnusný.

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání