| Autor |
Zpráva |
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:35
- Nahlásit
my chodíme pořád u nás v Rožnově k Fialovi a ten druhej je tuším Hořejš..
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:43
- Nahlásit
poslala jsem ti mail
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:50
- Nahlásit
rogersova
Já jsem vzala zpět na milost Lapáčka
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:54
- Nahlásit
Michall
je nejvyšší čas začít vybírat štěnátko
většina CHS má i své webové stránky
http://www.kssp.cz/chov-nakryte-feny.php
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:57
- Nahlásit
Dines
já u něj taky byla, není špatnej a není drahej. Mamky kamarádka chodí jen k němu, má víc psů a nemůže si ho vynachválit.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:02
- Nahlásit
rogersova
JJ, je levnej, a opravdu není špatnej - holt ale dokonalej není nidko - ale pesana mi zachránil po léčení právě Jabulkový, takže jsem mu ochotná prominout pár drobných nedostatků a pochybení
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:05
- Nahlásit
rogersova
ja si nebudu porizovat z chovatelske stanice ale mamky kamaradka ma fenfu a planujou stenata kdyz by se to nevydarilo tak pres annonci chci spis bez PP nemam v planu chov
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:09 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Michall
A máš v plánu BSP?
Tak si pořiď s papírama - bude zdravej, a vyroste ti z něj to co chceš - a požizovací cena není nijak závratná jako u jiných plemen - co aspoň bylo loni, tak my jsme vybírali z vrhů od 8mi do 12ti tisíc za štěně/fenku
Já bych zrovna u těchhle velkých plemen s bezpapírákama neriskovala....
Každé plemeno má nějaké dědičné choroby - rozdíl mezi štěnětem s PP a bez PP je v tom, že víš, jestli jeho rodiče byli nemocní, nebo přenašeči, a máš předpoklad, že ti štěně třeba bude moct chodit dýl než do dvou let...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:32
- Nahlásit
Michall
to nevadí, že nemáš vystavovatelské ambice. Budeš mít jistotu, že máš opravdu berňáka s vyrovnanou povahou.
Já taky nejdřív nechtěla psa s PP a je pravda, že berňáci dost trpína klouby. Sice nemáš jistotu, že se problém nevyskytne, alespoň se dost eliminuje.
Já bych do PP šla hlavně kvůli povaze.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:34 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
ano štěně bez PP je za 5 tis. a s PP tak kolem 10 tis.
kamarád má taky fenku berňáka, ale zkříženou s nějakým ohařem a to je teda éro. Zničí na co přijde,neposlouchá a zdrhá.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:34
- Nahlásit
no jeste nevim ale diky za tip zas ale od kamaradky je zase jistota dobreho chovu a hlavne rychla pomoc v nesnazi a urcite by nezatajila nejakou pokud by oni vedela nemoc taky mam jistotu ze byla v cistote a mela styk s lidmi vyhoda pred inzeratem mnoho lidi chce jen vydelat na prodeji stenatek a je jim jedno jestli budou mit nejake potize kvuli jejich sobeckosti je mi jasny ze bez papiru je to vetsi riziko ale zase na druhou stanu se budu dopredu strachovat ze bude mit neco dedicneho co se ani nepotvrdi zas bych se na to mohl pripravit pripadne predejit ale prece jen ja hledam psa jako dobreho kamarada kteremu chci venovat hodne casu vycvicit ho zakladnim povelum ale nevim jak s vystavama sem se jeste nerozhod urcite bude dost litat v lokalite jsou dobre podminky ale je rozdil od kamaradky se slevou o cene se nebavili a 12 000 co sem cet spis tech 15 pro pejska chci ale to nejlepsi aby si nekdo nemy slel
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:35
- Nahlásit
tak dam asi na vaz prece jen tech 5 tisic by pak slo treba do veterinare
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:39
- Nahlásit
Michall
Nemusíš dávat na nás - na internetu je plno článků a koupi a výběru psa s PP x bez PP, najdi si na jaké choroby plemeno které sis vybral trpí, a vyhledej si něco o jejich dědičnosti, projevech a léčbě - pokud by tvoje štěndo bez PP mělo těžkou dysplazii, tak u veta nenecháš 5000,- ale klidně i 50.000,-
Ale i u pesanů s PP bys měl koukat po předcích - samotný PP ti zdraví psa nezaručí, ale dá ti podklady k tomu si sám vyhledat co potřebuješ (a že na netu je už skoro všechno) - základ jsou určitě u obou rodičů vyšetření na DKK a DLK
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:40
- Nahlásit
já dala 12tis. ale kousek od nás jsem našla fenku za 10tis. Ono záleží na tom, jestli jsou rodiče šampioni, nebo mají nějaké zkoušky.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:42
- Nahlásit
Michall
rogersova
Nebo si ještě můžeš pořídit štěně s PP i za těch 5000,-
s kosmetickou vadou, nestandartním zbarvením a pod.
Zdraví bude mít, testované rodiče taky, jen nebude moct být chovné a chodit na výstavy
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:45
- Nahlásit
urcite si sezenu vic info cet sem ze bernacci na DKK hodne trpej zase si priplatim 5 000 a mam klidnejsi svedomi co odneho muzu cekat a vyvarovat se zavratnym castkam u vet diky vsem sem naprostej zacatecnik takze se budu ozivat furt
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:51
- Nahlásit
Michall
Klidně se ozývej, a opravdu si nad to sedni a všechno co najdeš si přečti
A až třeba narazíš na nějaký inzerát co by se ti pozdával, tak to můžeš přijít prokonzultovat - my máme třeba fenku odsud : http://andy-bsp.webnode.cz/
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:58
- Nahlásit
Dines
Nebo si ještě můžeš pořídit štěně s PP i za těch 5000,-
takové štěně pak ale PP nemá, papíry mají jen rodiče..asp.myslím
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 23:00 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
rogersova
Blbost - to snad u všech plemen už je, že PP dostane úplně každé štěně z vrhu po uchovněných rodičích a nahlášeném krytí.
Tak maximálně se může stát, že pokud je ta vada opravdu zřejmá a nehrozí že by se ten stav změnil, tak hned přijde PP s razítkem NESTANDART.
Ale PP mít musí
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 23:00
- Nahlásit
my odsud http://www.motyli_hra.wbs.cz/
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 23:07
- Nahlásit
Dines
jj, máš pravdu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 06:31
- Nahlásit
Michall
ze je i hlidaci
a na to jsi přišel jak ))
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 06:35
- Nahlásit
samotný PP ti zdraví psa nezaručí,
ano, náš Niels je s PP a co jsme si s ním už užili víte všichni
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 06:48
- Nahlásit
Drakopes
Jen tak mimochodem - koukala jsem na odkaz co sem davala rogersovatak Niels by měl být brácha její feny ne? A ta je OK? Jen pro zajímavost - asi jo teda myslím - pokud chce uchovňovat.
Já mám taky psa s PP a taky mrzáčka - ale vlastní vinou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 06:52
- Nahlásit
ano, náš Niels je s PP a co jsme si s ním už užili víte všichni - Worick sice není berňák, ale nápodobně. Jak holky píšete - bude mít PP - nebude.... Má, ale pokud by jsme ho chtěli uchovnit - dostal by ,,vyloučen z chovu" - minimálně kvůli nestojícím uším. Co víc by našli odborníci nevím. Takhle mi to napsala poradkyně chovu samojedů.
Michall
určitě se ale taky přimlouvám za PP - u nás mají jednoho bezpapíráka a je to tak, že už pokousal kdekoho - vím od paní, že babičku, syna.... Objektivně to ale posoudit nemůžu, nesetkala jsem se s ním osobně .......a hlavně vím, že ho mají v kotci většinu času - a i to může být příčina (i když oni tvrdí, že právě proto, že kouše)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 06:52
- Nahlásit
Michall
Myslím, že jsem tady jediný s BSP bez PP. Vybíral jsem podle povahy rodičů a doufal jsem, že zdraví bude dobré. Sally má DKK 2/3. To není žádná sláva, ale znám uchovněnou fenu LR s DKK 3/3. Pak máme ještě Neli, ale to je ještě štěně, u ní žádné problémy nejsou vidět.
O bezpapíráky jsem se začal zajímat, až když mně znechutily praktiky některých chovatelů. Původně jsem chtěl PP.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 06:54
- Nahlásit
Dines
počkej - jak ,,mrzáčka" nevzpomínám si...Co má?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:10
- Nahlásit
diky za rady necham si to projit hlavou a kdyz se rozhodnu bez papiru tak se minimalne informuju na rodice
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:16
- Nahlásit
Michall
a kdyz se rozhodnu bez papiru tak se minimalne informuju na rodice - tedy nevím, nevím, ale v tomhle případě ti můžou říct cokoliv a taky řeknou Nebo myslíš, že přiznají, že otcem je ten chromý rotwajler od vedle?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 07:24
- Nahlásit
worick
tedy nevím, nevím, ale v tomhle případě ti můžou říct cokoliv a taky řeknou
To na mně zkoušeli chovatelé psů s PP taky.
|