Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 07:56
- Nahlásit

Díky za odpovědi, je mi jasný, že když je bezpapírová, může být v předcích cokoli, počkáme do první línanice, jestli se odbobtailuje ))V pondělí vám sem dám její fotku.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 08:19
- Nahlásit

zase byla večer bouřka ...!!

to jednání počasí je krajně nezodpovědné ...

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 10:10 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Včera jsem večer chtěla Médimu šoupnout pipetu na klíšťáky (ráno jsem mu jednoho tahala těsně vedle oka, lahůdka ) a zrovna začala bouřka, tak jsme to museli odložit a vzhledem k rázu počasí hned tak na pipetu nedojde

koukam ze hodne lidi ma pojmenovaneho psa od B
Když uvážíš, že PP feny mají štěnda do 7 let (od cca dvou let) a nesmí mít víc jak 3 vrhy za dva roky a první štěnda jsou od A, druhý vrh od B, třetí od C (papírově), tak to zas takové překvapení není Máme Bergerona papírově i jmenovitě, jen se obávám, že se jmého dost projevilo na charakteru (Bergeron byl nějaký francouzský cestovatel, mořeplavec a spisovatel - pak proč zdrhá )

Tak jen polehávají, koukají na mně jak se lopotím a každou chvilku se jeden z nich zvedne a jde somrovat, jestli bych třeba neměla chvilku na blbinky
Mě naopak přijde, že mu to vyhovuje, přes zimu jsme spíš jen chodili na prochajdy, případně chvíli poblbli, ale teď pořád někdo maká venku, tak je Médi s ním a hlídá (no včera celé dopoledne ohlodával ostříhané větve a rozebíral hromady, které jsme pracně poskládala )

No jak to říct, soused je asi pěknej hajzl.
Soused dělal spoustu let taxikáře v Praze.... Je prostě otrlejší

Kupovala jsem ji pro svého postiženého syna,protože si myslím, že je to pejsek, který by mu mohl být dobrým kamarádem, což mi dokazují i vaše příspěvky
Nemohli jste si vybrat lépe...

Máte nějaké zkušenosti s hojením pohmožděnin? Médi s Dědou někde potkali Bleska (naštěstí na vodítku), nicméně došlo k nějakému menšímu kontaktu (nějak jsem to z Dědova vyprávění nepochopila, jestli ho Blesk rafnul nebo byl Médi jen zamotaný) a Médi pak prý tak na tři našlápnutí zakvíkal a pak dobrý a šel normálně. Včera jsem tomu nevěnovala pozornost, na prochajdě chodí Médi přede mnou (jde o přední tlapu), takže jsem si ničeho nevšimla... Ale dnes jsem na něj koukala a zdá se mi, že "šmajdá" na levou nohu. Jakoby lehounce odlehčuje . Celou nohu jsem komplet prohlédla a prohmatala, evidentně ho nic nebolí, žádný otok, ale na chuzi je to znát . Naprosto netuším, co by mohlo být... Když to nebude přes týden lepší, tak asi urychlíme ty bonitační rentgeny a vyrazíme někam na poradu.

Renca
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 11:13 - Změnil/a: Renca
- Nahlásit

worick

Jak máš starého syna a postižení? Jirkovi (syn) bude letos 30 let, je těžce mentálně postižený a je tak na úrovni 6ti letého dítěte. Nicméně je hodně soběstačný - chůze, jídlo, pobyt v bytě, hygiena, takže můžeme spolu v klidu vegetit doma a funguje to.

holky, kde vy na ta jména chodíte?!! U nás je výběr jména také závislý na tom, aby to jméno dokázal vyslovit Jirka, protože právě s řečí má snad největší problémy. Takže u každého pejska (Máňa už je náš čtvrtý hafan) zkoušíme, jestli to půjde. Ale ono se to jméno k ní i tak trochu hodí ....

Noemi

Je možné používat písmena pro celou chovatelskou stanici ? Máňa (Heidi) je z prvního vrhu dané feny, ale jak jsem si všimla paní používá písmena abecedy postupně pro jednotlivé vrhy všech tří fen. Takže vlastně místo "A" bylo naše štěndo na "H".

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 11:32
- Nahlásit

Renca
Je možné používat písmena pro celou chovatelskou stanici - nebyla to otázka na mne, ale ano je to tak. Nejde o vrhy od feny, ale chovky.
Nemáš to se synem určitě jednoduché, ale vidím, že to zvládáte Máňa je pro něj určitě srozumitelnější

rogersova
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 17:02
- Nahlásit

Renca
taky mám BSP kvůli postižené dceři (Down.syndrom). Holky se milují. Borinka je hrozný kliďas. Myslím, že to cítí. Až ti Máňa povyroste, uvidíš, jaká to bude pohodářka.

Renca
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 18:49
- Nahlásit

Myslím, že to cítí. Až ti Máňa povyroste, uvidíš, jaká to bude pohodářka.

No já mám někdy pocit, že už to cítí i teď, kdy je to ještě rozdováděné štěně. Např. když byla menší, nedělala nic jiného než kousala do všeho, co se kolem ní šustlo. Já jsem chodila pořád s krvavejma rukama od těch ostrých štěněcích zoubků. Jirkovi se to hrozně líbilo, měl z toho legraci a pořád chtěl, ať ho kousne taky. I když jí mával rukou těsně u čumáku, tak ho jen oblízla a nechala být. To kdybych v tu dobu udělala já, tak jsem možná byla bez ruky

estip
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 20:20
- Nahlásit

Dobrý večer.Tak se mi povelkém boji podařilo přihlásit. Doma mám berňáčky dva-roční fenku a skoro tříletého kluka a mám takový pocit, že právě on je taťka Máni od Renči

Renca
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 20:52
- Nahlásit

estip

Máňa má maminku ve Staměřicích a tatínek je Ciro Haf z Jundrova. Je to tak ?
Včera jsem jí zrovna ukazovala fotky rodičů na PC a bylo jí to ale docela šumafuk ...

estip
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 21:12
- Nahlásit

Renca
Jj, přesně tak. Ciro je můj kluk

estip
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 21:15
- Nahlásit

Renca
Tady je pár fotek sourozenců:http://tutorka.rajce.idnes.cz/Stenata_S tamerice/

Renca
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 21:24
- Nahlásit

estip
No nejsou nádherní ?? A zrovna tak roztomilá byla Máňa, je hodně podobná Harrymu. Teď už je to velká slečna, ale miloučká je čím dál víc. Rošťárny jí přímo koukají z očí ...
A tatínkovi posíláme moc pozdravů, je to taky velkej fešák !!

estip
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 21:42
- Nahlásit

Renca
Jestli by bylo možné poslat nějakou fotku Máni na email estip@seznam.cz byla bych moc ráda

Renca
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 21:53
- Nahlásit

estip
Určitě pošlu, ale až po Velikonocích. Momentálně jsme na chalupě a tady v NB její fotky nemám.

estip
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 22:07
- Nahlásit

Renca
Díky předem, budu se těšit

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 07:17
- Nahlásit

Drakopes
Nezodpovědnost počasí je až zločinná.
V sobotu jsem byl na návštěvě u devítileté leonbergrové, která se také bojí bouřky. Bohužel nemá to štěstí jak Alfréd a nikdo ji neposkytne morální podporu a neutěsní uši. Bouřku prožívá v panické hrůze sama na zahradě. A na dnešek jsem si objednal šlapku na 1. jarní cizí stopu a chčije a chčije.
S počasím by se mělo něco dělat. Asi budu volit stranu, která bude mít v programu "Poručíme větru dešti".

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 08:21
- Nahlásit

S počasím by se mělo něco dělat. Asi budu volit stranu, která bude mít v programu "Poručíme větru dešti".

mně by stačilo zrušit bouřky (a ohňostroje). Chudák leonbergová - psaly jsme si celou bouřku s kamarádkami - jedna má irského setra Alana, starého pána, kterému jde na 13, a druhá rotvajlerku Britu. Tak si posíláme sms z koupelny, ze záchoda a tak, kde se zrovna miláčkové schovávají - hlavně Alan volí variantu s hlavou za mísou a na vystrčeném zadku drbat. Po dvou hodinách značně vyčerpávající. Brita byla tuhle bouřku v koupelně, tak my z toho vyšli tentokrát poměrně dobře - Alfréd chvíli zalezlý za počítačem, jinak s námi na gauči (za námi) a silněji puštěná televize - mám jen bloklé levé rameno ještě teď a neotočím hlavu doleva. Ale to přejde

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 11:34
- Nahlásit

Drakopes
Alfréd chvíli zalezlý za počítačem, jinak s námi na gauči
Ovčanda se hrozně bála bouřky. Ta se snažila zalézt v koupelně pod dlažbu a nakonec skončila pod postelí, na které někdo ležel. Berňuchy se naštěstí nebojí.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 11:50
- Nahlásit

skončila pod postelí
Alfréd se pod postel nevejde. Ale pokud leží v uličce, tak tam aspoň zastrkává hlavu, kam až to jde.
Niels se naštěstí nebojí. Dva by už bylo moc.

Michall
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 12:20
- Nahlásit

tak to doufam ze nas se bat taky nebude nerad bych dlouhe beze sne noci stravil v garazi drbanim

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 12:22
- Nahlásit

Drakopes
Strejda
Co to tam máte za počasí? Já už přehodila poněkolikáté rychlostní stupeň, abych všechno zvládla než začne o víkendu pršet (stejně to nemám ještě dnes ) a ono ani nekaplo Jenom je chladno.

Michall
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 12:35 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

tak to ti trochu zavidim tady je 18 a obcas mrholeni dneska uz je lip

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 13:38 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

tady je zima, fouká ledový vítr v nárazech a je střídavě oblačno do poprchava

ale zeleň se snaží - už je povylezlá travička, nalité pupence u kaštanů, keře střemchy a forsytie už vystrčily lístečky

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 13:40
- Nahlásit

worick
Co to tam máte za počasí?
To není počasí, to je vlastizrada. Fouká vítr a chvílema leje.

Michall
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 14:12
- Nahlásit

To není počasí, to je vlastizrada. Fouká vítr a chvílema leje.

moje rec ted asi bohovi prasklo doma potrubi nebo co

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 22:12
- Nahlásit

Tak mi jsme konečně byli k večeru na pořádné prochajdě - měla to být prochajda ,,musherková" - tedy s během, jenže páníček nás nahuškal, že bude pršet, tak jsem si hodila ještě šustku a málem jsem se upekla. Po prvním kilometru do kopce - to jsme právě ještě trošku i pobíhali, protože tam byl samý zajíc a srnka a jak Worča vždycky vyletěl tak jsem toho využila, aby mně popotáhnul - jsem si šustku uvázala kolem pasu, rozepnula mikinu až k pasu a ještě pod tím triko s dlouhým A šlapali jsme přes nekonečný lán - připadala jsem si jak v ,,Bohové musejí být šílení" (či který to byl díl) jak jde po té poušti se skunkem na nohavici - tedy spíš jak se mu povedlo mu zdrhnout a skunk se pak táhnul za ním....tak nějak jsme vypadali mi tři. Tři postavičky vlekoucí se lánem od nevidím do nevidím a slunko pražilo jako sprosté... Kluci se vlekli, ocasy spuštěné dolu, od tlam jim odkapávalo a já je musela povzbuzovat:,,kluci vydržte, přijdem na nějakou cestu a pak najdem vodičku" Doteď nepochopím, kde se tam tohleto místo vzalo. Ono z hlavní cesty, co jsem celý život viděla, to vypadá k lesu celkem blízko (vzdušnou čarou cca 3km) - jenže není tam vidět celé velké údolí s tím děsným lánem Takže k lesu jsme vůbec nedošli, až konečně k nějaké polňačce a po ní konečně k domovu. Celkem to nebylo až tak moc, cca 7km. jenže nám bylo vedro - já uvařená v hadrech a kluci ty zimní kožichy. Když jsme konečně přišli k potůčku kousek od vsi, tak se do něj málem položili a šlapali 200m jen potůčkem Ve vesnici jsem Worku třikrát pustila na známých místech za pejskama za plotem a vždycky se pěkně vrátil na vodítko. I když - jednou pejsek doma nebyl a Worka nabral kolem plotu do polí (já se zrovna ohlížela po nějaké paní v zahradě) a mrknu kde je pes, zpoza aut vyleze jen Berry a už vidím bílé cosi tak 100m na kopci. Ale tak jsem šíleně a hystericky zavřískla (divím se, že paní netrefil šlak ), že se kupodivu otočil a metelil zpátky. Měla jsem z něho fakt dneska radost Berrynek - tak tam je to naštěstí samozřejmé, to je moje jistota Být ještě ten zrhací, neposlušná příšera, tak s nima nejdu nikam Nechat se vláčet na vodítku dvěma mamlasema - to vydržím vždycky jen nutnou chvíli. Takhle vím, že i když se Berry někde začmuchá, tak můžu v klidu s Workou šlapat a on nás za chvíli doběhne. A nemusím mít oči i na pr....

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 23:27
- Nahlásit

No já jsem měla u poslední bouřky taky nahnáno..Jela jsem nakoupit nějaké věci do obchodu a holky jsem nechala na zahradě.Když jsem vylezla ven,lilo a blejskalo jako blázen.Vůbec jsem nevěděla jak bude Máša na svoji první bouřku reagovat Skočila jsem do auta a uháněla domů...utěšovala jsem se,že Barča se nebojí,je schopná jít za bouřky na procházku...a že jí vezme k sobě do boudy a když Máša uvidí,že ona je v klidu,bude taky.No a když jsem přilítla dom,tak radostně vylezly obě z boudy,pěkně suchoučké a ready...tak jsem si oddychla
Zítra zůstávají holky po týdnu,poprvé samy doma.Dovolená skončila a jdeme vydělávat na granule) Sousedka dostala rozpis kdy má přijít krmit a bude podávat pravidelné hlášení
Máša je úžasně žravá a musíme hlídat aby nežrala Barče její žrádlo,protože Bára jí už dovolí úplně všechnotolik jsem se bála a je to uplně super.Na noc si ještě Mášenku bereme domů,jinak jsou už spolu venku celý den.Pořád se mi zdá,že je na ní ještě zima...

Jinak vítám všechny další příchozí členy našeho spolku))

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 15:00
- Nahlásit

vecer se jedem mrknout na budouci matku pak vam napisu zavery

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 15:20
- Nahlásit

nemuzete poradit na co se zeptat?

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 15:21
- Nahlásit

nerad bych neco zanedbal

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání