Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Ivisek77
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:14
- Nahlásit

Michall
a kde mate tu boudu asi ji dam dozadu
boudu máme vepředu aby měly holky přehled a mohly hlídat.Kotec jsme nedělali,ale podél plotu a baráku jsme udělali ještě jeden dřevěný plot s velkou otvírací brankou.Když nejsme doma,nebo na zahradě a nebo když je mokro,je zavřeno!Mají k dispozici přední část a tam máme jen hrušku a jednu popínavku u plotu.Tam mlčky doplňuji vyhrabanou hlínu a nenadávám když hrabou.Na zadní zahradě platí jiná pravidla.Nikde nehrabat,nekousat a né do záhonů.Barča to docela zvládá a Máša se rychle učí.
Nechtěla jsem boudu dozadu,kde by na nás neviděly,v našem případě by byly daleko od domua to by asi těžko nesly.Takhle nás vidí o dost častěji a občas si k nim jdeme vypít kafe
worick
Jakovou jsi sadila magnolii?
nemůžu si vzpomenou na to její druhé jméno.Vybral si jí Tom,má nejtmavěji vybarvené květy-tmavě fialové...je krásná
To jsi hodnáS tím pozvánímViděla jsem pár fotek Tvojí zahrady a je to nádhera.Ale jsi strašně dalekoAle kdo ví,třeba budeme mít výlet Tvojím směrem.To je Morava,ne?
LuckaM
Tak z tý výchovy mám pravda taky trochu strach
je to přesně tak,jak se tu píše.Když budeš svýho psa brát vážně ,on bude Tebe.Jak bylo řečeno,nejdůležitější je důslednost.Když dám povel,čekám dokud ho nesplní.A u berňáků stačí používat intonaci.Když chválím jsem nadšená a když se zlobím,musí to slyšet.A vůbec nemusím řvát,poznají to.Mockrát jsem slyšela od různých majitelů psů větu "copak to děláš,to se přeci nesmí" ,že kdybych nerozuměla česky,řeknu si,že ho chválí a pes reagoval přesně tak.
Se psi se povídá mnohem líp,než s některými lidmi

Gerda
Už na výstavě sem si řikala, že nejvošklivější sou berňáci v cca 7 měsících, to sou fakt obludky
já jsem asi nadšenec,mě připadají neodolatelní ve všech fázích růstu)jsou to prostě mazlící medvědi))

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:23
- Nahlásit

Ivisek77

no my se ve predu moc ani nevyskytujem pres zimu sme doma a v lete spais vzadu protoze tam je terasa vetsi zahrada bazen a tak

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:27
- Nahlásit

LuckaM
my jsme na cvičák nechodily, dokud jsme bydlely na severu (ani já, ani mamča tam už nejsme) - vyzkoušely jsme jednou cvičák na Vrkoslavicích, a víckrát ne pak jsme začaly jezdit až k Hradci, protože tam si s snámi věděli rady , no a mamča se tam nakonec odstěhovala
tak to se na vás budem těšit za rok na výcvikovém víkendu a kdybyste chtěli, přijeďte se mrknout i na ten letošní (29.4.-2.5.), ať se pomuchláte s hafanama a namotivujete se
a ke cvičení, všichni tu mají pravdu, berňákovi stačí výchova, při důslednosti pochopí, co smí a co ne, a jak píše Strejda, prostě několik z nás má psí nadšence pro výcvik - Berni to vždycky bavilo a mě taky, tak proč ne

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:28
- Nahlásit

Michall
tak to se jí bude líbitoni chtějí být se svýma lidma

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 21:34
- Nahlásit

Ivisek77

tak to snad jo dneska sem byl na ty boude a ona byla natrena jeste z minule a nakej patek uz to je dokonce v ni byla i nerez miska tak jeste jednu dokoupim a udelam stojan

zkratka pro vychovu plati pravidlo skola hrou

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 23:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ivisek77
Vybral si jí Tom,má nejtmavěji vybarvené květy-tmavě fialové - aha, to bude lilioflora Susan, nebo ještě tmavší je Nigra. Máme obě, Susan je ještě malá, tu jsme zatím nefotili (navíc jí hoši vloni z jara poopravili fasonu )
Tohle je Nigra

Jo Morava, slovenská hranice Tak dáte výlet, no?! Dvě holky, to se kluci zvencnou
Gerda
že nejvošklivější sou berňáci v cca 7 měsících, to sou fakt obludky - copak berňáci, ti se mi zdají oproti jiným plemenům ještě v pohodě
Berry - 6 měsíců

Berry - 7 měsíců

Zato Woriček v 5 měsících vypadal jako opičátko

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 08:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Michall
a kde mate tu boudu asi ji dam dozadu - bouda ,,vzadu" není dobrý nápad, pokud ho tam nebudeš zavírat, tak ti v ní nebude. My máme boudu vedle baráku - tak aby psi viděli strategicky na barák, na cestu i dozadu a stejně leží před vchodem. Večer předním - tudy chodí krmit Tom, ráno zadním - odsud vyjdu já V boudě bývají jen vyjímečně - když se bojí, mají průser a nebo je opravdu nečas. Dnes ráno je -3st a Woriček je v boudě. Hlavně ví, že teďka vyjdu zadem, tak mě má v zorném poli. Jinak během dne polehávají různě kolem baráku a přední zdi tam, kde je zrovna stín My se taky v podstatě před barákem nevyskytujeme, taky máme všechno vzadu (hlavně chládek ), ale to psiska stejně v boudě nejsou a nebudou, s tím nepočítej , bude ležet někde blízko vás

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 08:25
- Nahlásit

worick
Obdivuju tě - "udělat" a udržovat takovou zahradu - já na kytky nějak nemám buňky
Co máte za trávu, že vám vydrží? Budeme teprve sít Zatím to vypadá na hřištní směs

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 08:37
- Nahlásit

Tak jste mě docela uklidnili s tou výchovou...snad to zvládneme
S tím cvičákem ještě uvidím, chtěla jsem tu školku hlavně proto, aby měl kontakt s ostatními psy. Tady v okolí jich je sice dost, ale žádní "procházkoví" a přes plot si moc nepoblbnou Psí kámoše bude mít asi jen dva.

Dnes se pustíme do té boudy, tak pokud se zadaří, tak sem pak hodím fotku, jak se nám to povedlo. S tím umístěním boudy jsme to taky dlouho špekulovali, a nakonec bude z boku. Jednak proto, protože z té strany je blíž k zadním dveřím do domu (jediné dveře vedoucí do zahrady) a zároveň bude mít i přehled co se děje před domem. Dalším důvodem bylo to (a teď to možná bude znít divně, protože nevím jestli psi nemají třeba nějaký vnitřní smysl předvídat ), že je to jediné místo domu, kde je bouda ve štítu a nehrozí, že by na ní padal sníh ze střechy. Měli sme totiž strach, aby nám pak ten padající sních psa nějak nezranil...ale jak říkám, možná to pes vycítí a před padajícím sněhem stihne utéct, nevím

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 10:41
- Nahlásit

Dines
Tak tráva - to je řekla bych naše slabá stránka Ale ne kvůli sešlapání, ale spíše proto, že jsou jí velké plochy a údržba náročná. Tom odmítá použít vertikutátor a pokud není na jaře pořádně stařina vyhrabaná, pěkná pak po celý rok není. Ale o tu já se nestarám Máme hřištní směs a rozhodně to není ,,anglický trávník" Tam kde mají kluci stálou trasu, je vyšlapaný chodníček. Na velké ploše před domem je jejich hřiště - tak si dovedeš jistě představit, jak to tam vypadá. My máme trávník prostě ,,užitkový"
LuckaM
Když k jaru padaly ze střechy velké kusy ledu, tak už jsem se o psiska (kočky) celkem taky bála. Ale rychle to pochopili a uklidili se tam, kde na ně nic spadnout nemohlo - pod skleněný přístřešek u vchodu

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 11:14
- Nahlásit

worick
áme hřištní směs a rozhodně to není ,,anglický trávník" Tam kde mají kluci stálou trasu, je vyšlapaný chodníček. Na velké ploše před domem je jejich hřiště - tak si dovedeš jistě představit, jak to tam vypadá. My máme trávník prostě ,,užitkový"
No, já právě koukala tady na tu fotku výše jak jsou tam oba kluci - a ten trávník mi přišel luxusní.
My asi na zahradě nebudeme mít nic jiného než trávník - víceméně, tak bych ráda, aby aspoň jakási zelená pokrývka na tý hlíně byla a vydržela

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 12:03
- Nahlásit

Obdivuju všechny zahradnice, které udrží krásný trávník.

1 - Rohožka. Večer ji uklidíme a ráno ji Neli zanese zpět. Většinou na ní sedí.
2 - Vyčuraná kolečka v trávě
3 - Morkové kosti
4 - Archeologický výzkum

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 12:37
- Nahlásit

Strejda
1 - Rohožka. Večer ji uklidíme a ráno ji Neli zanese zpět. Většinou na ní sedí.
2 - Vyčuraná kolečka v trávě
3 - Morkové kosti
4 - Archeologický výzkum

Ty jseš éro!! Potom ,,po kom to ty holky mají?!"

My nemáme v trávě vyčůraná kolečka, ale zase rezavé fleky na stálezelených dřevinách Popravdě řečeno, tady panička nebyla důsledná a už se jí ani nechtělo je pořád ,,tepat" za každý přechcánek

Dines
Ne, tráva opravdu není ,,luxusní" to si buď jistá, na fotkách je vždycky všechno krásnější Není to tankodrom jako u Strejdy, protože v ní nehrabou. A taky mají obrovský výběh a nejsou jenom na jednom plácku, tak se jejich ničivá síla trochu roztříští

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 13:55
- Nahlásit

nám se o trávník starají Sady,lesy, zahradnictví

teď jsme dorazili z dlouhé procházky, zkontrolovali jsme, že tráva fakt už vyrazila

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 14:52
- Nahlásit

worick
aha, to bude lilioflora Susan
tak přesně ta to je!Jen se bojím jestli nepomrznou květy.Ráno bylo pod nulou Kdy ta blbá zima skončí!!
Taky jsem chtěla chválit trávník,Dines mě předběhla.Máme kvůli pesům taky hřištní směs,ale je teprve rok,tak se bojím do ní zajet vertikulátorem abych jí nevyrvala.Tak asi jen doseju a přisypu komost nebo nějaké hnojivo.
Ten tankodrom co má Strejdamáme vepředu taky a srdečně jsem se zasmála nad rohožkou,protože se o ní s holkama taky věčně přetahuju.Dokud byla Bára sama,tak si jí nevšimla,ale teď jí pořád uklízím.Na jedno místo,kam holky chodí čůrat jsem hodila písek,protože po deštích už tam bylo jen blátoTráva v přední části nějak rychle zmizela

V boudě bývají jen vyjímečně - když se bojí, mají průser a nebo je opravdu nečas
Naše Barča spí v boudě každou noc a dobrovolně a když prší,tak je taky zalezlá.DámičkaMášu už to taky učíA tím,že jí máme tak,že vidí na vchod i na zahradu,leží v předcíňce v suchu a čumí

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 15:06
- Nahlásit

LuckaM
S tím cvičákem ještě uvidím, chtěla jsem tu školku hlavně proto, aby měl kontakt s ostatními psy

pokud nemáš jinou možnost kontaktu,tak mi to příjde rozumný nápad.Zvláště v prvních měsících by toho mělo štěně poznat co nejvíce a naučit se chovat ve smečce.A navíc se ještě něco naučíte,to není nikdy na škoduPokud to šlo,tahala jsem Báru všude sebou,teď se to snažím v rámci možností dělat i s Mášou

Tuhle jsem jela z veteriny (očkování) a volám kamarádce,že se stavíme s Tomem na kafe.....a s oběma holkama))...jestli můžem? Nejdřív jí to tam celé zvyzitýrovaly(doufám,že jsem trefila I )byt 1+1 ,pak sebou práskly a usnuly.Tak nakonec vzorná návštěva

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 16:25
- Nahlásit

Ivisek77

Máme kvůli pesům taky hřištní směs,ale je teprve rok,tak se bojím do ní zajet vertikulátorem abych jí nevyrvala.Tak asi jen doseju a přisypu komost nebo nějaké hnojivo.

tak to se bat nemusis my ji mame taky prvni rok a vubec nas to nenapadlo a taky se nic nestalo

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 18:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ivisek77
Michall
první rok se vertikutátor opravdu nepoužívá, protože travička ještě tak dobře nedrží, není to srostlý drn A hlavně není co tam prořezávat, stačí jen trochu vyhrábnout buďto pružinovým, nebo hráběma (to si ještě pamatuju, to byly trávníky hezké )
Ivisek77
ta magnolie ti snad ještě nekvete? Koukala jsem na fotky a tu kvetou až v květnu, těsně po zmrzlých. Lilioflory myslím kvetou ještě o něco později, než ta klasická stelata - ta bývá právě mrazíkama chycená. Dokud mají ty ,,myší kožíšky" tak nezmrznou, to se neboj

LuckaM
S tím cvičákem ještě uvidím, chtěla jsem tu školku hlavně proto, aby měl kontakt s ostatními psy - ten kontakt určitě, ten je fakt důležitý. Teďka jak je Berry velký a všichni psi a jejich páníčci se bojí, tak je z toho takový nesvůj a sleduju, že už nějak neví, jak se má tedy chovat Myslím, že by potřeboval i kontakt se sobě rovnýma psama, aby nenabyl dojmu, že je pánem tvorstva To posuzuju momentálně z dnešního oběda u tchánů, kdy málem zahryznul chudáka Argoška. Argo si chce hrát pořád na to ,,valchování a zahryzávání" - jenže když pak na něho tohle 50kg hovado vletí a povalí ho (a to nepočítám asistujícího, permanentně vrčícího Worička)chudák Argo se pak před ním plazí a bojí se postavit Mám tedy trochu dojem, že právě to je účelem. Když Berry přijde, první ho ,,srovná do latě" a pak mu milostivě dovolí si s nima hrát Nerada bych ovšem, aby tohle zkoušel i na nějakého NO, dogu, či něco podobného...
P.S. dneska je hezky, sice trochu chladno, ale hezky. Dodělávám poslední várku oken a mezi tím kutám v zahradě

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 19:05
- Nahlásit

worick
dneska je hezky, sice trochu chladno, ale hezky. Dodělávám poslední várku oken a mezi tím kutám v zahradě

Ty se máš...já tvrdnu celý víkend v práci až do devíti Až bude hnusně,budu doma.
ta magnolie ti snad ještě nekvete?
no už má velký poupata a někde už trochu otevřený tedy jestli o ty květy příjdu,tak mě klepne Michall

tak to se bat nemusis my ji mame taky prvni rok a vubec nas to nenapadlo a taky se nic nestalo
tak to jsi mě uklidnil,snad to přežije

worick
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 22:24
- Nahlásit

Ivisek77
Ty se máš...já tvrdnu celý víkend v práci až do devíti - na tohle by se mi těžko zvykalo Já už si jen vzpomínám, když jsme měli občas ještě za ,,komančů" pracovní soboty, tak jsem z toho byla děsně znechucená - u nás doma totiž nikdo neměl tahle ,,sloužící" povolání. Až Tomův taťka (policajt) a já z toho vyvalená, prorože jsem si do té doby ani neuvědomovala, že je plno těchhle profesí. Že třeba vyjde i služba na Vánoce , tak to mně šokovalo nejvíc...My byli vždycky rodina spolu
Jsem zvědavá, ale co ty vlastně jsi, sestřička?

Michall
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 22:34
- Nahlásit

Ivisek77

nedavno sme jeli svemysliceme kde bydlis jeste pred tou ubytovnou (od Drevcic) v tech novejch domkach nebo az za ni?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 08:04
- Nahlásit

že by potřeboval i kontakt se sobě rovnýma psama, aby nenabyl dojmu, že je pánem tvorstva

... tak tohle je výhoda našeho venčení v parku - říkáme, že to je psí univerzita. Je spíše výjimkou, že tam nikdo není, stává se, že se sejde i větší počet velkých psů, mezi nimiž jednoznačně vede doga Artuš (tele, které se chce pořád mazlit a má pohyb slona v porcelánu a rychle dorůstá leonbergr Lord. Takže naši zas takoví obři nejsou. Alfréd ve svém věku už o blbákování nestojí, takže si nastolil respekt a má klid. Níloušek se nechává prosit, aby si šel hrát, a pak bych se jim do cesty nemotala.

A k vašim problémům s boudami ... dneska se asi Nílouškovi něco ošklivého zdálo. Zalezlý u mě v posteli a tisknul se zády)

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 10:53 - Změnil/a: Ivisek77
- Nahlásit

worick
Jsem zvědavá, ale co ty vlastně jsi, sestřička?

kdepak,tak ušlechtilé povolání nemám Mám na starost obchod s dětskou značkovou obuví v obchodním centru a tam se jede nonstop Ale když nad tím tak přemýšlím,tak systém 12 hodin,krátký a dlouhý týden jedu asi 15 let? Před tím jsem pracovala jako servírka a barmanka a to byly služby někdy delší než-li 16 hodin a bez pauzy na oběd Už z toho začínám být docela unavená..
Tom ten jede už 18let stejný systém...jezdí na pražské záchrance.U nás se svátky slaví jen ty,když máme volno

Michall
nedavno sme jeli svemysliceme kde bydlis jeste pred tou ubytovnou (od Drevcic) v tech novejch domkach nebo az za ni?

já bydlím až když projedeš Svémyslice směr na Zápy,v těch nových.Můžeme se domluvit a přijeďte se podívat na holky a na kafe

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:20
- Nahlásit

Mám otázečku na rogersova

Na čem se vystavujou berňáci - klasický výstavní vodítko jako maj skoro všechny plemena?
Onehdá jsem koupila předváděčku na pudla a dost drsně jsem to neodhadla s velikostí (myslím že na berňačku by bylo akorát) - černý

Michall
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:23
- Nahlásit

Ivisek77

tak kdyztak o prazdninach az budu mit stendo tak muzem vyrazit na spolecnou prochajdu a ty mi ukazes vycvik v praxi

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:30
- Nahlásit

Drakopes
dneska se asi Nílouškovi něco ošklivého zdálo.
Zato Salinka bude mít sladké sny nejmíň týden. Na cvičáku se jí podařilo seřvat dvě feny.

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 12:13
- Nahlásit

prostě několik z nás má psí nadšence pro výcvik
U nás jsou ale věčně problémy s tím, že je nás na výcvik strašně moc. Běžně cvičím jen já a děda. Děda dostal výcvik taky, takže máme jakš takš stejný systém povelů a gest. Ale táta, když má náladu, tak taky začne s výcvikem a hrozně se diví, když ukáže na zem a pes si lehne, protože on dal jiný povel nebo se plácne bokem přes nohu a pejsa se přiřadí bokem k noze místo,aby předsedl jak si táta představoval. Pes absolutně nechápe, proč ukazuje něco jiného než říká

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 14:43
- Nahlásit

Noemi
Pes absolutně nechápe, proč ukazuje něco jiného než říká
Tchán hrozí Salině prstem a řve "buď hodná". Ona si vzorně sedne a třikrát zaštěká. Jednak nechápe proč řve a jednak nechápe, proč nevelí "štěkej". Ale z dobré vůle zaštěká.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 16:23
- Nahlásit

Michall
tak kdyztak o prazdninach az budu mit stendo tak muzem vyrazit na spolecnou prochajdu a ty mi ukazes vycvik v praxi
ale já na cvičák nechodím,já si s ní jen povídám

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 16:30
- Nahlásit

Včera jsme se s Tomem schodli,že malé Máše smrdí z tlamičky.Dneska celý den lovím informace na netu a jsem z toho divoká.Ve dvou měsících to bude těžko zubním kamenem a na přezubování mi příjde brzo Žere nádherně,bez problémů,stolice pravidelná a pevná,tak si myslím,že žrádlem to nebude.Zuby mi příjdou normální,ještě až dnes příjdu domů z práce prohlídnu jí tlamičku důkladně.Pokud mě nic nenapadne asi cinknu na veterinu.Netušíte čím to je?Nebo je to normální?Oba dva předchozí psi jsem měla od 3měsíců a nikdy jsem to nesledovala?Mám jí něčím tlamičku vyplachovat?

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání