Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 20:04
- Nahlásit

Ahoj všem, přicházím s příspěvkem tak trochu mimo. Chci se zeptat, byli jste taky tak ulítlí, když jste čekali na štěně? Okolí mi nadává už dlouho, ale teď už si nadávám i sama. Dnes jsem třeba trávila celý den tím, že jsem hledala na netu výbavičku pro prcka...vodítko, misky atd...ovšem už po čtvrté v tomto týdnu, neustále jen něco čtu o výchově, výcviku, pouštím si videa berňáků atd....to fakt asi není už normální..už aby ten pejsek byl a mohla jsem s ním blbnout místo tohohle vysedávání u PC

Ivisek77
http://www.barca.websnadno.cz/

moc moc pěkný stránky

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 20:12
- Nahlásit

LuckaM

co myslis ze ja je to normalní kdy ho budete mit?my ho budem mit akorat na zacatek prazdnin coz je bezva

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 20:55
- Nahlásit

Michall

Pokud všechno půjde tak jak má, tak budeme mít pejska taky začátkem prázdnin. Pán, u kterého ho máme zamluvenýho, psal, že bude k odběru zhruba první týden v červenci, podle toho, kdy se prťata narodí. To budou kulišáci skoro stejně starý

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 21:24
- Nahlásit

no bezva muzem se radit co jim muzem koupit k narozkam

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 23:05
- Nahlásit

worick
A ono není ani co lakovat - nehty mám ulámané ,,po maso" - ani ta špína už nemá víceméně kam vlézt
tak to máme stejnou manikůru))

Noemi
Já jsem přešla z RC (trochu mě děsilo,že prý používá látky ke konzervaci které vyvolávají rakovinu) na Brit Care a moc holkám chutná.Máme za sebou první pytel,tak uvidíme jak bude dál.Jinak se zdá fajn.Granule má malé,což je jediné co mi vadí,protože je nenutí to rozkousat.Ten RC měl granule velké jako dvacetikoruna.Přitom je to taky pro velká až obří plemena.Nechápu to ! Ale je to jehněčí a moc jim to chutná.

Strejda

jak holkám dávkuješ ten gelacan.Bára jo,ale Máša to nechce ani když jí to přidám do pribiňáku? A koupila jsem rovnou kilovku?

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 23:13
- Nahlásit

LuckaM
moc moc pěkný stránky

dík za pochvalu

Chci se zeptat, byli jste taky tak ulítlí, když jste čekali na štěně?

U Barči ani ne,ale u Máši jsem prostudovala kde co.Jak s druhým psem a nakoupila jsem spousty nových věcí,jako hračky ,obojky,na který jsem po večerech vyšívala jménoTom se smál,ale už mě zná.A okolí si zvyká
Tuhle jsem přijela domů a potkala se u naší schránky s dvěma maminkama s kočárky a oni si vyprávěly o nějakém článku z časopisu Maminka.Já mezitím vytáhla poštu ze schránky a mezi tím časopis Svět psů.....a říkám,jé mě přišel taky časopis o dětech))...koukaly na mě jak na blázna a ani nechci vědět co si říkaly,když jsem zaplula domů)))Ale já se bavila,měli jste vidět,ten jejich výraz)

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 00:02
- Nahlásit

Ivisek77
Tuhle jsem přijela domů a potkala se u naší schránky s dvěma maminkama s kočárky a oni si vyprávěly o nějakém článku z časopisu Maminka.Já mezitím vytáhla poštu ze schránky a mezi tím časopis Svět psů.....a říkám,jé mě přišel taky časopis o dětech))...koukaly na mě jak na blázna a ani nechci vědět co si říkaly,když jsem zaplula domů)))Ale já se bavila,měli jste vidět,ten jejich výraz - jo, jo, u nás se o klukách mluví taky jako o ,,našich děckách" a kupodivu tohle používá hlavně Tom Musím mu jít honem zafačovat ,,tenisový loket", tak zbytek budu spisovat až zítra. Dobrou

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 06:34
- Nahlásit

Ivisek77
ak holkám dávkuješ ten gelacan.
Oběma dávám 4 odměrky. Nechal jsem si dózu od menšího balení a v tom gelacan rozmíchám s vodou. Přesněji roztřepu jako v šejkru. Zaleju do poloviny vodou, zavřu a "protřepat, nemíchat". Roztokem zaleju granule a ještě přidám vodu. U Woricků to zlehčují a říkají, že to jsou pomeje.
Orling dělá jeden ze svých přípravků ochucený hovězím a dělá i biosol. Třeba by to Máše chutnalo víc. Ovšem ty ceny, ty ceny ... Co třeba vývar z prasečích noh?

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 06:42
- Nahlásit

worick
u nás se o klukách mluví taky jako o ,,našich děckách"
Ivisek77
mě přišel taky časopis o dětech

Moje žena říká: "Na dceru se nezmohl, tak rozmazluje fenky."

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 08:07
- Nahlásit

Strejda
Moje žena říká: "Na dceru se nezmohl, tak rozmazluje fenky." - žena má pravdu, něco na tom bude Oni jako,,chlapi nepláčou" a chtějí vždycky kluka, ale když pak nemají holku, tak jim to dost vadí (viděla jsem to u tchánů, než měli alespoň vnučku ) Myslím si, že totiž s holkou se můžou bezostyšně pomazlit, aniž by se někdo ušklíbal nad jejich změkčilostí. Myslím si, že chlap to občas potřebuje stejně jako ženská A když není po ruce holka, tak je na to dobrá i fenka (když není tlačenka, bude Růženka...) Já mám blíž spíš ke klukům (holčičí věci mě nikdy moc nebraly ) tak jsem ani moc o fence neuvažovala. Ale nám nedělá problém šíleně se muckat i se psama

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 08:23
- Nahlásit

Včera k večeru jsme byli u lesa kopat borovice. Tom nechtěl ani za nic, ať si prý koupím, ale já chtěla obyčejné lesní a ty se moc neprodávají. A když tam je jich na louce vysemeněných.... On s klukama hlídal v okolí (,,jestli chceš, tak si je ale kop sama" - má ten ,,tenisový loket" a hlavně ,,krást se nesmí" :smirk a já tedy kopala. Jsou to pometla, moc kořenů nemají - doufám, že z nich něco bude.... (namohla jsem si ruku ) Berryho měl na volno, Worku na flexině. Ne, že by tedy Woriček mohl být na volno - to rozhodně v lese ne - to nejspíš nikdy , ale začíná se mi zdát trochu rozumnější, jakoby už i o věcech začínal trochu i přemýšlet - jako, že nás má hlídat a taky že, když bude pořád zdrhat, budu se zlobit A Berrynek - to je jak říkám:,,opora týmu" U toho prostě vím, že nemusím mít oči na šťopkách a bude pořád u nás, nezdrhne ani když tam letí pes, ani když vyběhne srna... Je to naše zlatíčko Snad mu to vydrží...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 08:25
- Nahlásit

Ivisek77

tak to jsem ráda, že byl na tom někdo podobně (jména na obojky zatím teda nevyšívám, ale nemám k tomu daleko )

S těma maminkama mám taky zkušenost - nemají pro nás pochopení
Kamarádka má první miminko a náležitě to prožívá, vytvořila si blog, kam přidává aktuální foto a píše co už mimi umí...dávkuje návštěvy, aby toho nebylo v jeden týden moc atd., tak sem si říkala, že třeba ta bude mít pro moje poblázněné hormony pochopení (když jsme na tom podobně), ale neměla. Po chvilce vyprávění o ještě nenarozeném Barnouškovi a mě koukala jak na blázna Od dítěte se nehne celý den, ale když pronesu, že chci první týden spát u boudy, aby si pesan zvyknul, tak jsem jetá
Ještě, že je tahle diskuze

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 08:36
- Nahlásit

LuckaM
byli jste taky tak ulítlí, když jste čekali na štěně? - asi ani moc ne, už si moc nevzpomínám U nás to bylo celé takové ,,na honem". O svátcích jsme měli diskuzi typu: bydlíme tu už rok a měli by jsme řešit co dál, jestli tedy dítě...? ,,Né to ne, děcko to ne - já chci pejsky a kočičky!!!" (to jsem byla samozřejmě já ) tak jsem sedla v lednu ke compu a myslela si, že takhle kouknu na inzerce, chovky atd. a prostě si je koupím. A pak nastal velký problém, protože berňáci u jedné sice měli být koncem ledna narození, ale všichni zamluvení, samojedi ti byli zatím jen ,,v plánu" U koček to bylo trošku jednodušší (britek je celkem dost) - jenom sehnat ty, co měli mít volná koťátka cca v květnu. Takže jsem měla takový blázinec s tím, je vechny čtyři sehnat, že nebyl čas se ani rozplývat nad výbavičkou Tu jsme dokupovali až byli kluci doma. Přepravku, obojek, vodítko a misku jsme koupili až v Praze, při cestě pro Berrynka a Leonka(kocour)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 10:02
- Nahlásit

worick
U nás to bylo celé takové ,,na honem".
No my právě o štěněti začali uvažovat už v září, takže času bylo až až. Tím, že já ještě studuju, jsme si stanovili léto jako nejvhodnější, protože budu téměř pořád k dispozici. Navíc ještě chybí plot - ten je na plánu teď. Takže to je fakt jak těhotenství - takovýho času. Nejdřív se vybíralo plemeno, pak jméno, začala jsem studovat různé diskuze a články a Tomovi (další Tom, aby se to nepletlo ) o tom referuju.

Né to ne, děcko to ne
Mám kámošku se stejným přístupem - je to prča, jak je někde nějaký dítě, tak prchá
Mě teda mateřský pudy taky zatím nějak neberou, ale říkám si, jsem ještě mladá, třeba to příjde

worick
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 13:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Mám kámošku se stejným přístupem - je to prča, jak je někde nějaký dítě, tak prchá -prchám jen, když je děcko nevychované, nesnesitelné a nedá se s ním ještě mluvit O tom, že by se u mně mohlo něco v bezmála 40letech změnit, dost silně pochybuju
Nejdřív se vybíralo plemeno, pak jméno, začala jsem studovat různé diskuze a články a Tomovi (další Tom, aby se to nepletlo ) o tom referuju. - taky tak, jen na to byly cca 2 měsíce a nakonec je stejně všechno jinak a co bylo v knížkách jsem zapoměla až pak to čtu znova a říkám si:,,jé, to jsem měla dělat takhle?!" Ale tak nějak to dopadlo....

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 13:28
- Nahlásit

LuckaM

Ještě, že je tahle diskuze

to jo,já teda takhle ulítlej sem v noci se mi zdá jak jsme venku a ve dne sem na netu a hledám výbavičku už se moc těším na léto

Tím, že já ještě studuju, jsme si stanovili léto jako nejvhodnější, protože budu téměř pořád k dispozici.

to jsme na tom stejně

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 13:46
- Nahlásit

Michall

Shodou okolností se mi zrovna dnes taky zdálo že už Barneyho venčim
Kde a co studuješ jestli se můžu zeptat?

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 16:40
- Nahlásit

myslis za skolu nebo za literaturu bernaku?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 16:52
- Nahlásit

školu jsem myslela ale s tou literaturou se můžeš taky pochlubit

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 18:00
- Nahlásit

no jsme na tom stejne az na to studuju chodim do ustavu zs ale uz brzy z nej vypadnu ;) no a k literature precet sem jen tuto diskuzi a vim vse :D a ze je ale dlouha docela sem se nasmal no a co nebudu vedet se zeptam a to tady :D

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 18:56
- Nahlásit

worick
tak uvidíme, jak to zvládnem my...pak budu referovat a ptát se a ptát se a ptát se, to si mě v létě ještě užijete

Zrovna teď tu jednu věc řešíme, ale né že by byla pro nás nějak podstatná...četla jsem, že berňáci patří ke psům, kteří až zas tak neslintají oproti jiným plemenům...a prve přišel Tom od známých, kteří strašně bědovali, že sousedi ho mají a slintá hůř jak bernardýn tak se chci zeptat, jak to máte doma vy

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 20:53 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

že berňáci patří ke psům, kteří až zas tak neslintají oproti jiným plemenům...
Médi slintá opravdu minimálně. Při běžném použití vůbec, když kouká na jídlo, tak lehce. Kdyby pan Pavlov trénoval u nás, tak se po něm stanice metra pojmenovávat nebude :-D

Dnes jsme si dali pěkně do těla, brácha měl s fotbalovou přípravkou zápas ve vedlejší městečku (a vyhráli 4:0) a do auta už jsme se nevešli, tak jsme to tam (celou cestu natvrdo do kopce) i zpátky pěšo. Po návratu domů jsem měla dost - je hrozný, jak je člověk po zimě z kondice...

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:33
- Nahlásit

LuckaM

az se vam stenata narodej dej vedet nam by se meli narodit do konce dubna

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 23:11
- Nahlásit

Abora slintá pouze když něco jíme a kouká na nás. Jinak má úplně suchou tlamu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 06:07
- Nahlásit

LuckaM
Naše holky slabě slintají jen když čekají, až připravím žrádlo. Jinak vůbec. Srovnání s bernardýnem nebo dogou nepřichází v úvahu.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 06:36
- Nahlásit

Alfréd ještě slintá při čmuchání venku, jinak jim klasicky kanou sliny při vydírání jídla, Alfréd mívá až mokrou náprsenku ...

worick
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 07:43
- Nahlásit

Já bych to shrnula: berňák běžně neslintá, nevisí mu takové ty (promiňte ten výraz, ale nevím jak to popsat): ,,nudle" slin od tlamy jako některým ,,slintacím" plemenům. Odkápne mu slina když třeba čeká na dobrotku a chce ji už už a nebo žebrá jako u Drakopsové Poučení pro nováčky : hlavně neučit žebrat Při čekání na jídlo, v našem případě tedy spíš na mlsku - poněvadž jsme nežravky (tedy psiska jsou nežravky, já jsem bohužel žravá dost ) ukápne slina i Woričkovi a ten má úplně jinou tlamku. Tohoto slintání si většinou ani nějak člověk nevšimne (pokud to není člověk, co nemá rád psy a hledá na nich každou chybku ) Jinak si myslím, že takovéhle ,,zaslintání" je normální u psů, někdy i u lidí

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:27
- Nahlásit

hlavně neučit žebrat
Médi vysloveně při žebrání neslintá, protože se moc soustředí na žebrání. Po té, co jsme ho naučili "podej pac", tak jsem to modifikovala na "popros", což spočívá v tom, že předsedne a packu položí na stehnu a upřeně kouká do očí .
U některých návštěv (= extra dobré mňaminky), si to Médi modifikoval na "žebrej", takže předsedne před vyděšenou návštěvu a okamžitě položí obě přední tlapy na stehna a upřeně zírá. Pak obvykle návštěva začne zírat na nás, co jako má dělat

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:10
- Nahlásit

worickJinak si myslím, že takovéhle ,,zaslintání" je normální u psů, někdy i u lidí
Zvláště pak u vilných starců.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 12:17
- Nahlásit

LuckaM
worick
Mě teda mateřský pudy taky zatím nějak neberou, ale říkám si, jsem ještě mladá, třeba to příjde

O tom, že by se u mně mohlo něco v bezmála 40letech změnit, dost silně pochybuju

tak to já bych zase pudy měla,ale příroda je nějak proti tak máme s Tomem podanou objednávku u krajského úřadu,ale čekací doba na mimi je šíleně dlouhá Ještě ,že máme holky.Až se jednou dočkáme,budeme konečně velká a kompletní rodinkaJá vždycky chtěla aby dítě vyrůstalo se psem.Myslím,že jsou ty lidičky pak nějak jiní,lepší

A k tomu slintání Naše holky slintají asi jako všechny berňáci v této diskusi....tedy neslintajíSousedi mají tosu a ta když hodí hlavou,tak máme kemra až u nás na zahradě....tomu říkám slintání

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání