| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:09
- Nahlásit
Máte/používáte FURminátor? Mrkla jsem tady na téma o tomhle zázraku a docela mě to zaujalo, ale mám obavy, aby mu zbyla nějaký srst....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:25
- Nahlásit
Noemi
Máte/používáte FURminátor?
Máme, používáme, ale asi to s ním neumíme.
Na záda a břicho, na rozčesání srsti kolem uší atd., se mi zdá lepší hřeben s otočnými trny. Na nohy (kejty) je furminátor super. Vyčeše se odumřelá podsada s lupy, která jde hřebenem špatně.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:51 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Já právě používám něco podobnému jako tenhle kartáč URL , ale má to ještě jednu řadu takových těch "hřebů" vpředu, ale právě "kalhoty" a lví hříva se s tím úplně ideálně nečešou.
Jen se obávám, že Médi bude za chvíli úplně chodit bez obojku, protože jsem si myslela, jaká bude výhra když odložíme kovový stahovák, po kterém měl kompletně z jedné strany vyholený krk, takže má klasický látkový Rogz obojek, ale pořád má kolem krku dredy .
Nebylo by instruktážní video s BSP v hlavní roli? Jak moc to na kejtách ubírá na objemu? Médi teď vypadá, kdovíjak není v kondici, ale mě je naprosto jasné, že jakmile přelíná, budeme tam, kde jsme byli (hubeňour na druhou)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:03
- Nahlásit
Máte/používáte FURminátor?
takové slovo ani neznám ... máme tři různé kartáče, ale stejně je to o tom, kdy je to přestane bavit, vstanou a odejdou na nějaké mně zcela nepřístupné místo. Když línají, kartáčujeme venku poblíž odpadkového koše a zaměstáme vícero rukou na likvidaci chlupů ze širokého okolí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:27
- Nahlásit
Noemi
Na kejty jsem používal kartáč, který máš Ty. Furminátor se mi zdá o dost lepší. Na záda, břicho, atd. používám toto. Dělá to i Trixie, ale Karlie mi přijde trvanlivější. Z Trixie vypadly některé trny.
Holky mají obojek jen když jdeme ven. Na vycházku mají nylonový, na cvičák a na stopy řetízkový. Ale mají antiparazitní obojky a mají hřívu docela dobrou, bez dredů.
Dredy na uších docela dobře rozčešu tím hrablem, ale jak se udělají zplstnatělé žmolky, tak musím použít prořezávací hřeben nebo to vystříhat.
Jestli seženu kameremana, tak udělám instruktážní video s furminátorem.
Ať se k tomu vysloví vystavovatelky BSP.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:39
- Nahlásit
Na záda, břicho, atd. používám toto. Dělá to i Trixie, ale Karlie mi přijde trvanlivější
Ten už mám půl roku doma, ještě zatavený v obalu. Koupila jsem ho kvůli bodláků, protože s tím kartáčem mi přišlo vyčesávání bodláků poněkud nešikovné (Médi není žádný minimalista, když bodlák tak nejde pod deset kusů najednou ).
Kupodivu přímo za ušima u nás nic, když byl malý, tak tahle oblast byla strašná, i když jsem ho česala 3x v týdnu, tak jsem tuhle část několikrát i stříhala, ale od té doby, co poprvé pořádně přelínal, tak v pořádku.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:09
- Nahlásit
Já právě používám něco podobnému jako tenhle kartáč URL , ale má to ještě jednu řadu takových těch "hřebů" vpředu, ale právě "kalhoty" a lví hříva se s tím úplně ideálně nečešou. tak to bylo řečeno, že to není moc vhodné na berňáky
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:38
- Nahlásit
. tak to bylo řečeno, že to není moc vhodné na berňáky
To je čirá lenost Když jsme byli nakupovat výbavu, než jsme si Méďu přivezli, tak jsme věděli akorát to, že se to musí česat a pán ve zverimexu řekl, že si máme koupit právě tohle a tak jsme si to koupili...
Co by se vlastně mělo správně používat?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Používám stejný drátkový kartáč jako Noemi a hrablo jako Strejda - jen bez otočných zubů. Drátkový mají kluci rádi - jenže je to nepročeše tak ,,do hloubky" - spíš je to jen na takové pročesání šup šup. Při línání musíme používat hrablo, které ovšem vůbec rádi nemají a netrpělivě poposedají ať už s tím skončím. Když pak vemu do ruky drátkáč, zase se uklidní. Tak to průběžně střídám Furminátor jsem taky koukala, ale nečetla jsem celou diskusi a vlastně jsem nezjistila na jakovém principu to tedy funguje. Jestli by to bylo vhodné i na Woričkovu jemňounkou podsadu (on ji má jako vatu) Pokud to tahá jako hrablo, tak bych s tím neuspěla - hlavně u Worička
Asi to tedy nebude až tak super - to by nám doufám Strejda dávno doporučil?!
Jo, obojky nosíme pouze na ven a i tak tam má pak Worka takový ,,umáčknutý" pruh v hřívě
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 17:57
- Nahlásit
worick
Asi to tedy nebude až tak super - to by nám doufám Strejda dávno doporučil?!
Jak už jsem psal, možná to ještě s furminátorem neumím. Holky češu, jen aby měly kožich v pořádku. Neumím a nepotřebuju vystavovatelské fígle.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 18:18
- Nahlásit
Neumím a nepotřebuju vystavovatelské fígle.
jednou jsem byla a Alfíkem v Letňanech na výstavě .. jako diváci. Úplně a navždy mě odradilo od jakéhokoliv vystavování reakce pejskařů, když se blížila doba, kdy měli nastoupit do kruhu. Už se s vámi nikdo nebude bavit, vytahují se různé spreje, aby se doladil vzhled srsti a všichni jsou rázem konkurence (= nepřátelé) .. brrr, ještě teď mě z toho mrazí ...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 18:23
- Nahlásit
Už se s vámi nikdo nebude bavit, vytahují se různé spreje, aby se doladil vzhled srsti a všichni jsou rázem konkurence (= nepřátelé)
My jsme všude jak chudí příbuzní, přijedeme na výstavu vlakem, uděláme si cvičně dvě kolečka v kruhu a jedem domů. Médiho jsem před výstavou koupala jen jednou, učešu a jdeme....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 21:28
- Nahlásit
Co by se vlastně mělo správně používat?
no nevím, taky mám to hrablo jako strejda
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 21:34
- Nahlásit
Drakopes
my byli jen jednou a na svodu mladých a nijak jsme to neprožívali. Psa nekoupeme, vodítko jsme měli normální,taky jen učešu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 06:35
- Nahlásit
rogersovaNoemi aj.
já to taky neberu na nikoho z vás osobně ... měla jsem tam tehdy spoustu známých, s řadou dalších lidí se přes ně seznámila ... a někteří mi jako známí zůstali dodnes. Ale na prostě jsou lidi, kteří žijí vystavováním a ... k čemu?? Alfréd je spokojený, když se vyválí a podrbe záda v písku či prachu (když už není sníh) a já k pohlazení svého ega psí medaili nepotřebuju
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:11
- Nahlásit
rogersova
Taky máme hrablo s otočnými zuby, ale nějak mě to táhne k Furminátoru - si říkám, že by jí vyčesal rychleji (řekněme zadvakrát )
Co je vlastně účelem kartáčování? Vyčesat starou podsadu? A na výstavu by teda předpokládám měla být vyšesaná, že?
Už jsem jí česala dvakrát a pokaždý z ní vyčesala ještě jednoho malýho berňáka
Můžu jí v kruhu držet za hlavu pod krkem? Jinak si čůza sedá
|
Renca
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:18
- Nahlásit
Může mít štěně v 5 a půl měsících už začátky puberty ? Mně se zdá, že z mého andílka se stává pěkná čertice. Na povely, které hravě zvládala, přestává reagovat a nechává si pěkně dlouhou chvilku než poslechne. Předtím by se pro piškot "umlátila", teď je jí to skoro šumafuk. Zdá se mi to na pubertu ještě brzo. Teď mění zuby.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 18:30
- Nahlásit
Můžete sem prosimvás dát eště fotky svejch štěňat ve třech měsících?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:20
- Nahlásit
Gerda
moje holky mají stránky,tam jsou i fotky: www.barca.websnadno.cz ,zlobí mi doma počítač a nejdou mi nahrát fotky.Je línej!!
worick
něco pro zasmání,i když mi ráno bylo do pláče Zapoměla jsem buď já nebo Tom zavřít na západku branku do zadní zahrady (té udržované) a ráno jsme tam našli obě holky.Magnolie letos nevykvete Skoro všechny květy s pupenama holky očesaly!!!Ještě,že si nevšimnuly kmínku,ten zůstal neporušen.Za to mi pokrátily jeden keř na 20cm a přesadily hortenzii.Trochu pohrabaly mulče a rozsadily kvítka v truhlíku.Asi je baví zahradničit To mají po mě Když jim Tom domlouval obě seděly koukaly na něj a mávaly ocasama.Asi čekaly pochvalu,určitě jim to zabralo spousty času ))Tak doufám,že teď už budeme branku řádně zamykat!!!
Jinak Máša roste jak z vody.A je to pěkná dračice!!Je s nima děsná legrace,pořád je chodíme pozorovat
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:41
- Nahlásit
Noemi
Máte/používáte FURminátor? Mrkla jsem tady na téma o tomhle zázraku a docela mě to zaujalo, ale mám obavy, aby mu zbyla nějaký srst....
já ho mám a jsem s ním moc spokojená Už bych jinej nechtěla.Kamarádka mi ho sehnala přes nějakej portál a vyšel mě na 300kč,jinak ty ceny jsou šílený.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 19:41
- Nahlásit
Ivisek77
super web
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 20:00
- Nahlásit
Michall
díky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 20:13
- Nahlásit
Ivisek77
ty si vůbec neměla kudrnatý štěně! )))
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 20:32
- Nahlásit
ty si vůbec neměla kudrnatý štěně! )))
Médi třeba jako štěndo taky nebyl kudrnatý, zato teď si to vynahrazuje...
Dines
Nejdříve objednám ten zázrak pro sebe a až přijde, objednám i tobě (dohromady už by to byl velký balík a poslední dobou mi nepojištěné balíky ze zahraničí chodí více než špatně, takže bych nerada riskovala daůší ztrátu). Jen uvaž, jestli si to vážně raději neobjednáš sama, fakt to není žádná věda....
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 20:43
- Nahlásit
Gerda
ty si vůbec neměla kudrnatý štěně!
ani jedna nejsou,Bára asi ani nebude,ale jestli se ještě nezvrtne Máša,to ještě nevím
Noemi
už jsem si vzpoměla,kamarádka to objednávala to přes Ebay.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 20:49
- Nahlásit
už jsem si vzpoměla,kamarádka to objednávala to přes Ebay.
Tam taky plánuju nákup... Dřív jsem přes eBay kupovala stráááášně moc, ale teď spíš u jednotlivých obchodů v USA. Za poslední dobu se situace hodně zlepšila a spousta obchodníků zasílá i do Evropy, což je naprosto bezva, protože tady nevkročím do obchodu jak je rok dlouhý - ceny ani "prozákaznický" přístup místních obchodů mě fakt nebere....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 20:59 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Můžete sem prosimvás dát eště fotky svejch štěňat ve třech měsících?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 21:07 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 21:08
- Nahlásit
Jo a ten FURminator máte ten "large"?
Alespoň to s tou velikostí není jen na mě