Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Michall
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 17:31
- Nahlásit

worick

To aby jsem navnadila naše mladé budoucí chovatele

tak to se ti vážně povedlo

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 17:41
- Nahlásit

worick
To je vtip? Bych ti podle fotek tipovala tak 25 (maximálně 30!)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 18:41
- Nahlásit

Dines
To je vtip? Bych ti podle fotek tipovala tak 25 (maximálně 30!)

Souhlas! Podle fotek bych to tipovala na moji vrstevnici (23 let)

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 20:10
- Nahlásit

Dines
LuckaM
No děkuju holky Tam není vidět ten rapatý ksicht

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 20:15
- Nahlásit

worick
Tam není vidět ten rapatý ksicht
Co to je "rapatý"?

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 20:53
- Nahlásit

Strejda
Já ti přemýšlela, jestli budete rozumět slovu ,,rapatý" a připadlo mi to celkem jako normální výraz Rapatý je takový výraz u nás dost speciálně pro ksicht , vlastně slovenský - hrbolatý, drsný, rýhovaný....asi tak nějak. U nás se to řekne o člověku, co nemá pusu jako dětskou prdelku, ale takový ten svraštělý, vráskatý, vyžilý... I Tom mi tady teď radí a taky říká, že doslova to asi přeložit nejde

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 06:39
- Nahlásit

že je stará a tlustá.

to jste si spletli se mnou

ale ke psům - nevraživé vrčení, které jsem tuhle hlásila, že začalo u ranního jídla, je stále na pořadu dne, pouze je hlubší, temnější, delší a pomalu dochází na fackování. Zkoušela jsem je v sobotu přežrat, aby si uvědomili, že o jídlo nejde. Nejde. Řekla bych, že blížící se Nílouškovy třetí narozeniny jsou důvodem k pokusu o převrat. Tak tomu necháváme volný průběh, ale strašně mě to takhle po ránu ruší a leze na nervy.
Během dne je klid, na vycházce si sedají vedle sebe a vytváří v čerstvé zeleni malebné dekorace

worick
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 10:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
to jste si spletli se mnou - ále prdlajz, paní učitelku a prdlouse si nikdo nesplete
Řekla bych, že blížící se Nílouškovy třetí narozeniny jsou důvodem k pokusu o převrat - jo, jo, hlásím podobné chování od Woricka u nás! Přesto, že poměr sil je u nás dost nepoměr Berry zatím vypadá, že je mu to Woričkovo vyskakování šumák a kdyby chtěl, tak ho nejspíš rychle srovná. Tak jsem sama zvědavá, jak to skončí, jestli mu vedení bohorovně přenechá a nebo bude mela. Popravdě řečeno mám tendence Berrymu nadržovat, protože je ten starší a rozumnější, poslušnější atd.
Během dne je klid, na vycházce si sedají vedle sebe a vytváří v čerstvé zeleni malebné dekorace -
U nás je to stejné s tím, že začal na Berryho vrkat u babči, tam se narve nám pod nohy a Berryho vyvrká ke dveřím Ale Berča tam lehával už před tím, tak je mu to asi taky jedno. Jenom, jak už jsem taky psala, nám to tam všem leze na nervy stejně jako vám

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 10:51
- Nahlásit

Sem Rozinka a rozhodně strašně trpim:

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 11:12
- Nahlásit

Vypadal někoho z vás berňák taky takhle divně?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 12:46
- Nahlásit

Gerda
Vypadal někoho z vás berňák taky takhle divně? - no, je míň chlupatá, štíhlá a nohatá. Vybarvení má v pořádku. Ale já mám kluka, to se blbě srovnává. Ti co mají holky ti jistě pošlou nějaké srovnání taky

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 14:05 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Stará a tlustá
Dnes mi řekla asi třicetiletá zákaznice, že je stará a má sklerózu. Všechno je relativní.

Drakopes
worick
Nílouškovy třetí narozeniny jsou důvodem k pokusu o převrat
To vydržel dost dlouho. Nelinka si dovoluje už teď. Sally to většinou ignoruje, ale když si Neli moc dovoluje, tak ji rázně seřve. Včera se hádaly o rybí hlavu a asi dohromady o nic nešlo, protože Sally měla spostu keců a nakonec hlavu vydala.

Gerda
Vypadal někoho z vás berňák taky takhle divně?
Mně divná nepřijde.

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 16:07
- Nahlásit

worick
Strejda
snad z toho vyroste )))) díky

herson
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 18:13
- Nahlásit

Zdravím všechny, děkuji moc za vaši diskuzi. Člověk se tu dozví spoustu zajímavých informací. Naše Belinka bude mít půl roku a je to strašná divoška Pořád skáče a kouše. Tak se chci zeptat, zda ji to s věkem přejde nebo je potřeba ji to nějak odnaučovat?!?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 20:26
- Nahlásit

herson
Ahoj, další do party Jenom nevím, proč máte všichni ,,baby"? A napiš nám i něco o sobě (kdo se skrývá za ,,herson" ze by kluk?? )
Právě, že já mám psa, tak zase neporadím a ke všemu on byl spíš takový klidný puclík a hlavně jsem se ho snažila od prvního dne nijak moc nedivočit (skákání a kousání skoro neprobíhalo) a spíš s ním jednat tak jako ,,rozvážně" Jestli mělo úspěch tohle a nebo to je prostě jeho povahou - netuším

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 20:47
- Nahlásit

herson
Pořád skáče a kouše. Tak se chci zeptat, zda ji to s věkem přejde nebo je potřeba ji to nějak odnaučovat?!?
Sally se začala uklidňovat v jednom roce a asi od tří let se chová skoro normálně. Ovšem na Drakopesovy premianty nemá.
Neli je deset měsíců a je to rapl. Občas se povede, že neskáče a když si dá záležet, tak chvíli nekouše. Ale pracujeme na tom.

rogersova
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 21:00 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

herson
máme skoro 3letou fenku, jako malá taky kousala a skákala.Ale uklidnila se už po prvním roce. Teď je to neskutečnej pohodář.

pokud se moc rozdivočila, hru jsem ukončila. když kousala, říkali jsme au,au a ona dodnes, když se zapomene při hře, jakmile řekneš au, hned přestane.
Proti skákání jsme nastavili nohu, žádné kopnutí, jen pokrčení kolena

herson
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 21:25
- Nahlásit

Díky moc za vaše dopovědi. Tak snažím se říkat nesmíš-ale zatím moc velké reakce nejsouTak počkáme a snad se s věkem uklidní

herson
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2010 21:31
- Nahlásit

worick
Asi tě zklamu, bohužel kluk nejsem Nevím, co by jste chtěli vědět? Bude mi 33, zrovna jsem na MD. A jelikož jsme museli v lednu utratit NO, chtěla jsem nějakého pohodáře k mimču. Takže jsme si dovezli domů Belču. Musím fakt uznat, že když neskáče a nekouše, tak je to hrozný mazel-to asi všichni berňáci!!

worick
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 00:33
- Nahlásit

herson
Asi tě zklamu, bohužel kluk nejsem. Nevím, co by jste chtěli vědět? Bude mi 33, zrovna jsem na MD - nezklameš, neboj to já jen, že se onehdá řešilo, že chlapů je tu na fórech všeobecně málo, stejně tak na našem. A chudák Strejda celého CZ-psa neutáhne, viď ?!
I když je tam mimi, tak takhle Beli vyvádí? Naši psi, přestože za nima chodila sousedovic holka, co je vždycky schválně rozdováděla, s ní lítali i po zahradě o samotě (já to jen sledovala z povzdálí) tak jí nikdy neublížili. Myslím tím, jak prťata cvakají kolem sebe těma zoubkama - tak u děcek dávali celkem pozor. Teď se u nás občas zastaví sestřenka s ročním prckem, krmit je piškotama a taky dávají pozor, když jim to mimino tou pidiručkou podává piškot

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 06:36
- Nahlásit

to mimino tou pidiručkou podává piškot

jakmile se oteplí, necháváme v Kapse otevřené dveře. Bohužel, je to bývalý krám, takže je to jediný způsob větrání (ostatní jsou pevné výlohy). A aby hafáci neodcházeli volně na obhlídku širokého okolí, zatahujeme mříže. A jen pak kontrolujeme, aby nedostávali těch housek, rohlíků a piškotů příliš mnoho a příliš často Občas jde kolem někdo neznalý a až hystericky brání dítěti strkat ruce přes mříže (pochopitelně, nezná je), ale už tu jsou tací prckové, kteří se pokouší přesvědčit Nílouška, aby jim olíznul (olizoval) obličej

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 06:40
- Nahlásit

worick
A chudák Strejda
Nepřeju si, abys zveřejňovala moje majetkové poměry.

herson
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 07:21
- Nahlásit

worick
I když je tam mimi, tak takhle Beli vyvádí?
No to je právě zajímavé a super, že na malého dává velký pozor. Na něj teda neskáče vůbec. Kolem něj chodí tak z půl metrovým odstupem A přesně jak píšeš- Kubimu jsem dala do ručky pamlsek, ať ho dá Beli. Jenže on ho furt drží (neví, že ho má pustit-má 1,5 roku) a chudák Belča se ho snaží z té jeho ručky dostat-a fakt si dává pozor,ať mu nic neudělá

worick
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 07:43
- Nahlásit

Strejda
Nepřeju si, abys zveřejňovala moje majetkové poměry -
Drakopes
A jen pak kontrolujeme, aby nedostávali těch housek, rohlíků a piškotů příliš mnoho a příliš často - mám podezření, že jak chodí děcka ze školy do vedlejší vsi, tak jim taky sem tam něco strknou, protože nacházím kolem našeho plotu obaly od různých sušenek (to jak jsou správně ekologicky vedení )

ale už tu jsou tací prckové, kteří se pokouší přesvědčit Nílouška, aby jim olíznul (olizoval) obličej
Berunka olízne obličej fakt vyjímečně, jenom když má velmi mazlící náladu a já toho využiju a pořádně se s ním muconím, tak z té radosti někdy udělá takové nesmělé ,,líz" Jinak mi připadne, jako by si říkal, že tohle je pod jeho úroveň Woriček - to je jiná, tam si přijdu na své Tom vlastně nevidí ráno náš muckací rituál a zrovna na té fotce, kde je Worka na zádech a já nad ním - to je klasika. Já pusinku na tu chlupatou bradičku - Worka-líz, pusinka-lízajda, pusinka-lízajda Vyfotit to nestihnul, jen říkal:,,fuj, prase, s tebou už já dneska nechci nic!" (myslel tím mně)

worick
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 08:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Konečně jsem po dlouhé době vyfotila kluky jsk si hrajou. Měli takový ten balonek na provázku. Teď jak pořád pršelo byli jen zalezlí (nebo já) Ale je to zase focené přes sklo a s velkým přiblížením, odrazem skla, zkrátka nic moc. A to musím být ještě schovaná za zdí a do okna jen nataženou ruku s foťákem. Jakmile zmerčí pohyb všeho nechají a letí ke dveřím

A ,,náš" Alfík u nás na návštěvě

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 08:48
- Nahlásit

worick
nacházím kolem našeho plotu obaly od různých sušenek
Tak takhle to je. To mně nenapadlo.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 09:19
- Nahlásit

herson
Naše Belinka bude mít půl roku a je to strašná divoška Pořád skáče a kouše. Tak se chci zeptat, zda ji to s věkem přejde nebo je potřeba ji to nějak odnaučovat?!?
Naše Rozina má 4 měsíce, skáče a kouše taky. Naštěstí jí teď pár zubů vypadlo, tak to nebolí tolik )) Ideálně se jí snažíme nacpat do huby jiného psa, aby nežvejkala lidi.

herson
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 07:43
- Nahlásit

gerda
snažíme nacpat do huby jiného psa, aby nežvejkala lidi.

Jeee,to nás nenapadlo Budem muset vyzkoušet!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:36 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Omlouvám se, že moje příhoda nesouvisí se psy, ale jen s masem pro psy.
Řezník je velmi neformální člověk, do telefonu se nepředstavuje a buď řekne "No?" nebo rovnou začne mluvit.
Asi viděl na displeji Volá Jitka, protože na nic nečekal, volající pozval na rande a detailně ji seznámil s úmysly, které s ní má. Potom se zarazil a říká: "To není Jitka? Jo jatka ..."

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:39
- Nahlásit

Strejda
Asi viděl na displeji Volá Jitka, protože na nic nečekal, volající pozval na rande a detailně ji seznámil s úmysly, které s ní má. Potom se zarazil a říká: "To není Jitka? Jo jatka ..."

to jsem přesně potřebovala,zasmála jsem se a hned mi je líp.-) díky za Tvůj příspěvek

Zítra vyrážíme s holkama na Pecku,tak se moc těšímeTo bude socializace.Máša to otřebuje jako sůl.Včera jsem jim dala každé jednu buvolí kost na žužlání.Samozřejmě,že v kursu byla vždy ta,kterou měla ta druhá.Tedy hlavně pro Mášu.Bára žužlá a Máša pořád dorážela.Bára docela zle zavrčela,malá se na chvilku stáhla,ale kroužila okolo,své kosti si nevšímajíc....vyčkala a využila nepozornosti,kost sebrala a utíkala se schovat pod lavičku.Bára samo po ní,vrčela docela zle,ale ejhle....Máša začala tak ostře vrčet,že normálně Báru zahnala???Dnes jí jsou 3 měsíce a roste nám doma PIRAŇA!!Dávám jí tak 3 měsíce a vládnout bude Báře ona.Ale já jsem si alespoň uvědomila,že na ní budu muset jinak než na Báru.Bude si muset uvědomit,že já jí neustoupím. Každá jsou uplně jiná,ale je s nima děsná prča

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání