Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 00:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Gerda

Koukám, že teď je Berry kudrnatější, než byl jako štěndo

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 06:11
- Nahlásit

Noemi
Jo a ten FURminator máte ten "large"?
Ano, prosím. Large.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ivisek77
Skoro všechny květy s pupenama holky očesaly!!!Ještě,že si nevšimnuly kmínku,ten zůstal neporušen.Za to mi pokrátily jeden keř na 20cm a přesadily hortenzii.Trochu pohrabaly mulče a rozsadily kvítka v truhlíku.Asi je baví zahradničit To mají po měKdyž jim Tom domlouval obě seděly koukaly na něj a mávaly ocasama.Asi čekaly pochvalu,určitě jim to zabralo spousty času - - to nejsem škodolibá, je to fakt sranda! Stejně mi dopadla předloni, taky odlámali na polovině pupeny, u nás bohužel i s větvičkama, ale teď už se drchá...Ta vzácnější to tehdy nerozchodila Vloni jsme zasadili nějaký zakrslý barevný topol na místo, kde nic neroste. V únoru ho v polovině uhryzli - čekám, jestli opučí nebo mám shánět zase náhradníka. V pondělí jdem po zahradě a koukám, že v tisovém živém plůtku je díra. Worick zaběhne za něj k drátěnému, pak narazí na rododendrony - se přece nebude vracet - hups, proběhne plotem Ale taková díra tam přeci jen nebyla. Jdu tam kouknout, co s tím a zjistím, že kopali myš a ronďák je podkopaný i tisem a u té činosti ho i ulámali - tedy oba
Včera Worka dost kulhal, ale nevěděla jsem, jestli si něco udělal při hraní nebo co. Pak jdem nahoru k zahradnímu domku a tam na svahu (který snad někdy bude skalkou ) vykopaná díra jako prase! Tak jsem ,,byla doma". Jak kope v kamení, tak si vždycky takhle něco udělá. Není neíc vidět, ale buďto má nějaký zatržený drápek nebo prstík vyvalený či co....Vždycky se na to snažím přijít, ale to ,,mimi" se tváří pořád stejně
To ti chci napsat jen, že to je běžná ,,zahradnická činnost" - to snad už ani řešit nebudu Počkej za pár - budu ječet... lezou mi před barákem v truhlíku ty velké okrasné česneky. Jen co udělají koule - bude po nich

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:03
- Nahlásit

Ivisek77
worick
Nesmál se tady někdo našemu tankodromu?

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:07
- Nahlásit

A ještě:
Sousedovic koza má kůzlata. Holkám se zdá, že na to koza nestačí a že by se o kůzlata staraly líp. Doufám, že se nepodhrabou.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:19
- Nahlásit

Strejda
Nesmál se tady někdo našemu tankodromu?
taky už budu ticho

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 10:45
- Nahlásit

Strejda
Sousedovic koza má kůzlata. Holkám se zdá, že na to koza nestačí a že by se o kůzlata staraly líp. Doufám, že se nepodhrabou. - ty jooo, to by u nás bylo čoro, Woriček by nejspíš ,,vyskočil z kůže"!

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 10:57
- Nahlásit

worick
ty jooo, to by u nás bylo čoro, Woriček by nejspíš ,,vyskočil z kůže"!
Můj zlomyslný zlosyn mi chtěl věnovat kozu. Kdyby ji přivezl, tak ji Worčovi nechám.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 14:53
- Nahlásit

Strejda
Můj zlomyslný zlosyn mi chtěl věnovat kozu. Kdyby ji přivezl, tak ji Worčovi nechám - to pěkně děkujeme Jo, máme toho málo, ještě budem dělat výběh pro kozenku

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 14:58 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Noemi
Nejdříve objednám ten zázrak pro sebe a až přijde, objednám i tobě (dohromady už by to byl velký balík a poslední dobou mi nepojištěné balíky ze zahraničí chodí více než špatně, takže bych nerada riskovala daůší ztrátu). Jen uvaž, jestli si to vážně raději neobjednáš sama, fakt to není žádná věda....
Pro mě je to věda - než bych to všechno vykoumala, zaregistrovala a zřídila - to si radši připlatím nějakej peníz za poštovný tady v ČR

edit
hele co jsem našla - nevíte jestli to bude stejná kvalita?
http://aukro.cz/item985997814_original_furminator_ large_10_16_cm.html na Aukru jsem zaregistrovaná

edit2
Ale to poštovný je mastný - na kolik že to vyjde z ebaye komplet?

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 17:31 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Já koupila na doporučení tady z CZ psa od tohoto prodejce tenhle URL
Tak jsem na ten zázrak zvědavá....

Jo a celkem asi devět liber... Kolik si strhla banka v CZK jsem se zatím nedívala

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 17:45
- Nahlásit

já se obávám, že něco takového koupit našim psům, tak mi řeknou, že si do chlupů tímhle nedají šáhnout ani náhodou, a pak můžu tak akorát kartáčovat své šediny

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 18:31
- Nahlásit

Noemi
Tak kdyžtak pak dej vědět na kolik tě to přišlo, resp nakolik by to přes tebe vyšlo mě, a domluvíme se, ju?
Mail na mě je Anlie@seznam.cz

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 18:41
- Nahlásit

Tak kdyžtak pak dej vědět na kolik tě to přišlo, resp nakolik by to přes tebe vyšlo mě, a domluvíme se, ju?
Mail na mě je Anlie@seznam.cz

Jsem si tě chtěla přidat do adresáře, abych to pak nemusela hledat a hlásí mi to, že tvoje adresa je neplatná - zviditelnila jsem si mail tady na diskuzi v profilu, tak mi prosím potom případně písni...
Jinak z UK vycházi libra těsně pod třicet Kč a po ČR tě to bude stát minimálně 50 Kč (netuším, kolik to váží...)

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 18:52
- Nahlásit

Noemi
Máš mail

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:26
- Nahlásit

Drakopes
já se obávám, že něco takového koupit našim psům, tak mi řeknou, že si do chlupů tímhle nedají šáhnout ani náhodou - to si právě myslím taky a to naše psiska, dá se říct, kartáčování berou jako způsob mazlení

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 21:34
- Nahlásit

worick
Drakopes
Děvčata, timhle se ale vyčesávaj i kočky, a drží - takže to nemůže být nic strašnýho

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 06:51
- Nahlásit

Dines

no jo, ale ty máš otrlé psy i kočky ... naše lordstva se kartáčují jen do té doby, dokud to je baví, pak odkráčí a jsem bez šance... někdy se mi podaří jen jedno hrábnutí

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:13
- Nahlásit

Drakopes
naše lordstva se kartáčují jen do té doby, dokud to je baví,
U nás je to taky tak. Holky to strpí, ale všeho do času. Furminátor nemilují a rychle je to přestane bavit. Ale tam, kde je kratší srst, např. na nohách, je furminátor mnohem účinnější než statní nástroje. Furminátorem češu i záda, krk a břicho, ale tam tu výhodu proti hrablu nevidím tak zásadní.
Na kočku bych se neodvážil furminátorem sáhnout.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 11:44
- Nahlásit

Michall
zkus vymazat cookies

Tak cookies jsem vymazala, ale nic. Musela jsem nainstalovat nový prohlížeč a světe div se, už si zase můžu číst v diskuzi

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 14:42
- Nahlásit

Strejda

kartáčovat nohy?? Ani náhodou, ještě tak nejraději maji náprsenku, protože zneužívají příležitosti a olizují mi uši (Níloušek pak i lehce štípe). Největší boj jsou zadní kalhoty.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 15:19 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Drakopes
kartáčovat nohy?? Ani náhodou
Sally má vysloveně ráda uši, kolem uší a zátylek. Snese záda a kejty. Nemá ráda náprsenku a nesnáší kalhoty. Ocas jsem ji za pět let česal dvakrát.
Neli právě prožívá nějakou krizi identity a myslí si, že je kostatka dravá. Asi ani neví, že ji češu, protože se hlavně snaží mně žužlat.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 15:41
- Nahlásit

Včera bylo krásně, dneska půl dne taky - já měla v plánu zítra koupání, ale Tom vyhrožuje, že zítra už hezky nebude
Kluci už jsou jako dvě strašidýlka, už na to ani česání moc nezabírá...Že by si vysloveně rádi něco nechali česat.....jo náprsenku, protože to je závěr, konec, poslední část pejska
Zadní nohy sakumprdum nejsou moc v oblibě. Woriček nesnáší kolem uší - nevím proč, ale samojedi jsou prý na uši citliví. Berrymu uši nevadí, ale ocas taky dost bojkotuje...

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 16:00
- Nahlásit

worick
Koukám, že teď je Berry kudrnatější, než byl jako štěndo
díky moc, rozina je v pořádku, vypadá stejně jako berry )))

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 16:03
- Nahlásit

Ocas jsem ji za pět let česal dvakrát.

obávám se, že ten jsme nekartáčovali snad nikdy

Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 21:52
- Nahlásit

Tak jsem dnes konstatovala, že poprvé nemáme vychrtlého pejsu.... Nevím, jak se to stalo, ale za chvíli bude asi obézní Acana evidentně zabírá, tak si myslím, že bychom mohli opustit tučnou verzi a začít míchat s normální pro velká plemena... Nevíte, jak má Adult large breed velké granule? Taky ve velikosti čočky nebo větší?
Jen v těch large breed nejsou ryby (losos bych to nenazývala, stejně tam bude cosi podrceného), ale jen lososí olej Tak doufám, že mu pojedou. To je vám taková krása po skoro dvou letech každodenního přemlouvání, aby něco snědl - teď má během tří minut komplet vymeteno

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 23:16
- Nahlásit

Noemi
Jen v těch large breed nejsou ryby (losos bych to nenazývala, stejně tam bude cosi podrceného), ale jen lososí olej
já holkám zakapávám granule lososovým olejem od Brit Care,na Mall.cz se dá koupit litr do 300stovek a když měla Bára jednu dobu problém,že se jí nechtělo žrát,tak po navonění rybinou jí šmakovalo vždy.Používám ho denně,máme asi třetí a má po něm nádherně lesklou srst.Je to nejen výživa na srst,mrkni na to,třebas by Ti to pomohlo.Já na něj nedám dopustit (mě ho doporučila kamarádka s mlsnou tosou a od té doby nemá problémy se žrádlem)Mají i menší balení,ale nejvíc se vyplatí ten litr.Ale musí mu šmakovat ryby

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 23:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Když jsi naťukla ty granule....Tak my momentálně krmíme Canine caviar 10dní a konstatuju, že Berry se lepší, už nemá tak hrozný průjem pořád, dokonce většinou tulíšky, jenom někdy měkčí Akorát granule jsou to malinké, to tedy netuším proč. Když jí, tak se mu cpou za pysky a jak zvedne hlavu, tak mu odpadávají různě kolem misky Workovi myslím vyhovují i velikostně a ten už má jenom tulíšky Toma ,,omývá" z ceny, snad to bude mít časem i nějaké další pozitivum - Berry odrezne, Worka přibere atd - se uvidí... Ne, že by se po nich ,,mohli utlouct", ale vypadají, že jim i celkem chutnají, naštěstí. Zatím.

Dneska byla diskuze o česání a my česali...chlupů plný trávník, trvalo to věčnost, moc je to už nebavilo....Ocas češem pokaždé , i když ne nějak superpoctivě, ale bála bych se ho nechat tak, aby se nám nesežmolknul. Když jsme měli před Alfíkem u našich Ťapku - vypadal podobně (špic jezevčíkovitý , jen barvou spíš jako ,,zlaťák" ) - tak toho nikdy nikdo snad nečesal a pak už mu ten zplstnatělý ocas ani nešel
Včera jsme křoviňákem likvidovali velké trávy - šílené - celý den, než jsme to odvozili, pohrabali a znovu odvozili bylo 19.45h a ruce mám od zápěstí po lokty celé dořezané. Včera to pěkně štípalo, dneska už dobrý (jen to blbě vypadá )No a dneska jsem k tomu přidala - dopoledne jsem měla dokonce jen tričko.....a opálila jsem si ruce podle pracovních rukavic Tedy - od trička a kousek nad zápěstí Toto zase začíná, opět budu letos vypadat jako blbec

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 08:07
- Nahlásit

já holkám zakapávám granule lososovým olejem od Brit Care
Já už ho měsíc přidávám ke granulím taky Ale ten nepoleje všechny granule... Včera jsem objednala malé balení na zkoušku těch large breed, tak mu to pak nenápadně vyměním a uvidíme....

Toto zase začíná, opět budu letos vypadat jako blbec
Já už jsem si zvykla.... Holt zahrada je zahrada (V tomhle jsem zajedno s Bárou Nesvatbovou, že je třeba mít na venkově ostřečerveně nalakované nehty, neb pak nikdo nevidí tu špínu, která se za nima skrývá....)

Jo a já teda ocas taky nečešu....

worick
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 08:34
- Nahlásit

Noemi
V tomhle jsem zajedno s Bárou Nesvatbovou, že je třeba mít na venkově ostřečerveně nalakované nehty, neb pak nikdo nevidí tu špínu, která se za nima skrývá - hmmm, tak ten by mi tam nevydržel snad ani dvě minuty A ono není ani co lakovat - nehty mám ulámané ,,po maso" - ani ta špína už nemá víceméně kam vlézt

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání