Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
rogersova
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 16:36
- Nahlásit

já mám koloběžku
jé, tak to já mám taky koloběžku keller ,"16" kola. Musím jí oprášit a zase vyjet.S Aborou jsem to tedy nezkoušela, ale mohla bych...

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 16:38
- Nahlásit

rogersova
Jéje, tak to se na ní někdy přijdu mrknout jo? - ale až v létě - teď nevím kde mi hlava stojí - za týden se stěhujeme do baráčku a začíná to být hustý

rogersova
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 17:04
- Nahlásit

Jéje, tak to se na ní někdy přijdu mrknout jo?
na koho, na Aboru, nebo na kolobrndu...? Ta je obyčejná, ze Sportisima za 19 stovek.
http://shop.sportisimo.cz/cyklistika/kolobezky/kel ler/cs1602/10682/

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 17:07
- Nahlásit

Dines
Teda super - můžu se zeptat co máš za kolobku?

já mám
http://www.sport-live.cz/kolobezky-pro-dospele/kol obezka-worker-entropy-26a20-2633.html

Strejda
Jaké máte cíle? Jak dlouhé tůry chystáte
Jak dlouhé tůry chystáme si vůbec neumím představit.Naším hlavním cílem je vydržet
Musím opatrně,abych jí neotrávilaJá jsem nadšená mocTrochu nepříjemné je,že až začnou horka,budeme si to muset odpustit a nebo jezdit ráno a večer

Noemi

také gratuluji

To je otázka i pro worick. Jak dlouhé tůry Berry zvládá?
To mě taky zajímá?Jak často jezdíte a s jakou délkou by jsi mi doporučovala začít?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 21:40
- Nahlásit

Ivisek77
Berry se taky snad 2x za srnou pohnal, ale buďto taky usoudil, že v jeho případě to smysl nemá, nebo ho to prostě nebaví, což je vidět i v zahradě, za všema ptákama kolem jako Worick teda nelítá....nebo při jeho inteligenci obojí
Ta kolobka fakt dobrý to je bezva, že vás to tak chytlo Všechny Akorát jsem přesně nepochopila, kde byla Máša, ta zůstala žužlat doma?
Kolik uběhne Berry se tak přesně říct nedá V kuse a na plno neběhá - kolobku nemáme. Takovým tím běh-chůze-běh to bylo nejvíc cca 12km a to už sotva pletl nohama. Jenže u nás je to strašně pořád z kopce do kopce. Od mala jsem ho dost honila (doufám, že se mi to nevymstí ), ale tahat bych ho asi moc nenechala, on je spíš těžší konstituce. Po cestě tu kolobku - měli by říct spíš ti, co to provozujou, ale snad do 5km maximálně a i to už bude dost. A určitě bych to zvyšova pomalu, aby natrénovala. Vy všichni Jak je teplo, je to pro něho hrozné. Nejhorší snad právě teď, než vylíná. Když slezl sníh a teploty skočily na těch 15st, byl dost hotový (i Worick) málem mi lehali do každé kaluže a pokud našli zbytek závěje, rochnili se v tom jako divoké svině. Tam bych se pak bála přehřátí, budete stejně muset jen brzo ráno (což u nás nezvládáme ) a nebo večer.
Strejda
Sally teď prožívá nejtěžší období a Nelinka s ní, protože jsou obě zavřené v kotci. Za plotem už čtvrtý den táboří jezevčík ze statku - já to nějak nechápu Jako, že Neli s ní musí držet basu?
Co dáváš? Výsledek se dostaví řádově až za měsíce. Přeju trpělivost a Worickovi brzké uzdravení. - od Giomu, kdysi nám to doporučila poradkyně chovu samojedů (asi má provizi )a ještě mi tam trochu zůstalo, v lékárně jsem objednala ten Gelacan (jak jste tu onehdá řešili s Ivískem ) tak uvidím. Taky jak blbě žere (i když tyhle granule zatím celkem líp a mimochodem - i Berry už je skoro 14dní bez průjmů!! ) tak jak mu tam nasypu ten prášek, tak se mu taky do nich moc nechce a musím to přerážet tunou rozdrobených piškotů No a dneska jsme konečně odpoledne pracovali v zahradě jenže mi na botě zpod jazyka vypadly tkaničky (oni jsou tam origoš spojené k sobě - takže ,,očko" a Worka mi do toho tak nešťastně šlápnul, že jenom zakvičel a uskočil, tak jsem ani nezjistila co kde si zese udělal Nevím ani na které noze, jestli jen prstík nebo tam zase strčil tu nešťastnou levou, poněvadž kulhal pak hodně Nevím, jestli radši nesjedem na veterinu na nějakou tu injekci
Noemi
Já jsem tenhle týden absolvovala promoci - bézvá !
Takže ty už posiluješ řady pracujících a buduješ republiku?! A co vlastně děláš?

....nezapoměla jsem ještě na něco??

Noemi
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 22:31
- Nahlásit

Takže ty už posiluješ řady pracujících a buduješ republiku?! A co vlastně děláš?
Já se obávám, že vzhledem k povaze společnosti nemůžu sdělit (mám dojem, že to mám i ve smlouvě)

to bylo nejvíc cca 12km
Médi má taky zhruba tohle maximum, když jdeme někam na výlet. Jinak tak spíš do těch 4-5 km denně - někdy víc, někdy méně. Táta se stará o obecní les (sází stromky, likviduje kůronce etc.), tak bere Médiho často s sebou a pak si stěžuje, že nemá žádnou výdž, že projdou skrz dvě rokle a doma Médi padne za barák a nepřijde ani kvůli něčemu dobrému
Minulý týden prý zhruba 50 metrů před nimi vyběhli dva divočáči a Médi neuposlechl na aport a pouze pozoroval, ale když míjeli ono místo, tak se mohl utrhnout z vodítka, jen aby pronásledoval stopu

Asi budu nucena doma udělit přednášku o stravování, protože když jsem přijela, tak akorát Médi dojídal granule a Děda nadšeně vyprávěl, jak měl (=Médi) v hospodě jelito, jitrnici a zbytek polévky...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 00:49
- Nahlásit

Noemi
Já se obávám, že vzhledem k povaze společnosti nemůžu sdělit (mám dojem, že to mám i ve smlouvě) - ahaa, to neva, já jsem jen baba zvědavá
Táta se stará o obecní les (sází stromky, likviduje kůronce etc.), tak bere Médiho často s sebou a pak si stěžuje, že nemá žádnou výdrž, že projdou skrz dvě rokle a doma Médi padne za barák a nepřijde ani kvůli něčemu dobrému - to jsi nikdy nevzpoměla, to má Médi dobré, takovéhle výlety. Já myslím, že na berňáka 4km denně má vycházky až, až, to mi denně tolik nemáme, tak 3km, občas s běháním a nebo delší, ale někdy nic, jen zahrada. Třeba dnes.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 07:19
- Nahlásit

worick
á to nějak nechápu Jako, že Neli s ní musí držet basu?
Kdyby nepršelo, tak by nemusela. Kotec s boudama je pod balkonem a když prší, tak se schovávají do kotce. Kdyby byla v kotci zavřená Sally, tak by Neli zůstala na dešti. Mohla by se schovat do altánu, ale ten obě ignorují.

Vycházky asi děláme všichni stejně dlouhé. Chodíme denně 3 až 5 km. Se Sally jsme chodili pravidelně v neděli odpoledne do hospody, to bylo 10 až 12 km, podle toho kam jsme šli. S Neli začneme až teď a nejdřív vybereme nějakou bližší hospodu.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 07:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Se Sally jsme chodili pravidelně v neděli odpoledne do hospody....S Neli začneme až teď a nejdřív vybereme nějakou bližší hospodu - to by mohlo být, ale chápáno jako: narušování mravní výchovy mládeže!

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 08:27
- Nahlásit

worick
Se Sally jsme chodili pravidelně v neděli odpoledne do hospody....S Neli začneme až teď a nejdřív vybereme nějakou bližší hospodu - to by mohlo být, ale chápáno jako: narušování mravní výchovy mládeže!
Ale blbost - pes se musí socializovat dokud je mladej!
Blbý pak je když se to vymkne jako u nás - to si pak člověk nesmí postavit ani pivo na zem nebo židli - taky už to Chulit naučil celý fotbalový klub + fanoušky Plané - a hostující maj smůlu a jsou na suchu (a já mam vožralýho psa)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 09:19
- Nahlásit

Se Sally jsme chodili pravidelně v neděli odpoledne do hospody..
naši psi milují letní předzahrádky - specielně Alfréd vždy v létě působí jako asistenční pes alkoholika. Jde od jedné hospodské zahrádky ke druhé a u každé čeká, jestli je to ta, kam si půjdeme sednout. Jsou místa, kde jsou zahrádky od sebe dva domy, takže to jen popochází

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 09:35
- Nahlásit

worick
to by mohlo být, ale chápáno jako: narušování mravní výchovy mládeže!
To by, bohužel, mohlo. Nikdy nevíš, co nějakého aktivistu napadne.

Dines
to si pak člověk nesmí postavit ani pivo na zem nebo židli
Všechny moje feny uměly a umí pít z lahve. Ale jsem lakomej, nic jim nenechám.

Drakopes
Alfréd vždy v létě působí jako asistenční pes alkoholika.
Sally se chová vcelku důstojně, ale ovčanda nám dělala ostudu. Jak cítila hospodu, tak táhla jak saňový pes. Když bylo zavřeno, tak stála s předníma nohama opřenýma o parapet, koukala oknem do prázdné hospody a teskně vyla.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 10:14
- Nahlásit

worick
Mám otázku asi nejspíš na tebe - dá se nějak dospělý kočce vysvětlit, že jsem si jí pořídila já k tomuhle baráku, tudíž že tady je doma a ať se tu kouká občas ukázat? Stěhujeme se za týden do baráčku, přítel uvažuje o venkovní čičině, a já jsem pro, protože ty sviňský myši se do našeho fungl novýho baráku nastěhovaly dřív než my a serou nám na novej gauč

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 10:22
- Nahlásit

Médi je v hospodě pravidelný host... Když jdeme spolu někam na prochajdu a procházíme kolem, tak Médi automaticky míří do hospody a ještě na mě blbě kouká, proč nezatáčím taky

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 11:19
- Nahlásit

Dines
dá se nějak dospělý kočce vysvětlit, že jsem si jí pořídila já k tomuhle baráku, tudíž že tady je doma a ať se tu kouká občas ukázat?
Dodržujeme stále stejný postup a funguje to. Novou kočku zavřeme do vyhrazené místnosti, např. do garáže. Nosíme ji tam žrádlo, vodu a má tam záchod. Když si na nás zvykne, tak se s ní mazlíme. Asi za týden, deset dnů ji pustíme do dalších místností. Potom i ven. Kočka se drží u domu, chodí se domů nažrat a nosí domu myši, aby se pochlubila. Kočka se drží jen u obydleného domu. Kdybyste ji chtěli nastěhovat před vámi, tak tam nevydrží.
To platí jen pro technickou kočku. Vyloženě domácí gaučovou jsme nikdy neměli. Na kocoura to neplatí vůbec. To jsou tuláci, mají krátkou životnost a většinou žijí v několika domácnostech.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 11:30
- Nahlásit

Strejda
Fajn, děkuju - já kočku v životě neměla, tak nějak vůbec netuším co se od ní dá čekat Mám teď vyhlídnoutou krásnou roční kastrovanou z útulku, tak jen zjišťuji, jestli by to vůbec nějak šlo, nebo radši hledat kotě, nebo počkat až si nás najde nějaká místní

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 11:59
- Nahlásit

Dines
já kočku v životě neměla, tak nějak vůbec netuším co se od ní dá čekat
Ono je obráceně. Kočka má Tebe jako personál. Kočky jsou mistři v řízení lidských zdrojů.

Mám teď vyhlídnoutou krásnou roční kastrovanou z útulku, tak jen zjišťuji, jestli by to vůbec nějak šlo
Určitě to půjde.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 12:00
- Nahlásit

Dines
No vidíš, poradil ti Strejda Já bych i sotva, my je vždycky měli od kotěte. Jo, s kocourama je to pravda, nekastrovaný je brzy pryč, ani už radši nepátrám kde Leon je kastrát a drží se doma, v zahradě a blízkém okolí - jenom si loví, nežene ho to bůhví kam za kočkama...Kočku máme u babči už 17 let. V cca 5ti letech se kastrovala.
Myslím, že ta útulková kastrátka a pokud ještě dáš na Strejdovu radu bude dobré řešení. Většina útulkářů jak koček, tak psů, je podle mé zkušenosti velice vděčný tvor

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 12:07
- Nahlásit

Strejda
worick
Do táhle jsem se zakoukala

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 08:44
- Nahlásit

Holky měly včera k večeři rybí hlavy. V kotci to dnes vypadá jak na jatkách na konci směny, protože úroveň stolování nemáme ještě dopilovanou. Taky jsem měl k rybám koupit nějaký sprej "Svěží dech".

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 12:53
- Nahlásit

Strejda
Holky měly včera k večeři rybí hlavy.
já se zeptám asi blbě,ale nikdy jsem to nezkoušela Dáváš jim ty hlavy syrové,nebo je uvaříš?Já mám pořád strach z kostí?Někde jsem četla jestli si to dobře pamatuji,že kosti tvrdnou vařením a syrové neublíží,ale raději si to ověřuji u Tebe? Třeba jsem to uplně otočila???

Tom včera hledal Mášu,nakonec byla zalezlá pod autem a chrápala a tak otevřel boudu a uprostřed pelíšku,malá,mrtvá myška.Nevím jestli jí utahaly a nebo jí rovnou setnuly a schovávaly si jí na hraní a nebo na pozdní oběd Každopádně byla ještě v kupě,naštěstí

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 13:05
- Nahlásit

Ivisek77
Dáváš jim ty hlavy syrové,nebo je uvaříš?
Syrové. Neli si s tím ještě neví moc rady, ale Sally je profík. Nakonec se pohádaly o tu největší hlavu. Polovinu nosí dnes po zahradě.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 14:03
- Nahlásit

Tak jsem vytáhla koloběžku. Kluci zůstali v Kapse, já přišla před poledním venčením už i s koloběžkou. Než jsem odemkla, zírali přes dveře nevěříce vlastním očím. Vyřítili se na chodník a hulákali rozhořčením, že je muselo být slyšet až na Václaváku. Poslala jsem Alfréda pro obojky a šli jsme rovnou do parku. Nestihla jsem je popadnout za flígr, takže se řítili rovnou dolu a hned přes silnici, kde se samozřejmě dle zákona schválnosti sešlo několik psů. A ti naši pořád s tím rozhořčeným štěkáním, že se jim panička zbláznila ...
Teď tu leží a funí, hlavně Alfréd, protože přes veškeré řeči považuje za svou povinnost mě doprovázet. Akorát ze začátku měl tendenci chňapat po odrážecí noze a pak po koloběžce

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 15:01
- Nahlásit

Tak my dneska koupali, konečně, hurá. Ne, že by tedy kluci po tom nějak zvlášť voněli - neb šampon je lanolinový a ten vábně nevoní Ale jsou prostě vydrhnutí a čistí až na kůži. A bílá je zase bílá A vyčesaní. Woriček teď nemůže odolat Berynkovu kouzlu a v jednom kuse na něj naskakuje Normálně to udělá jednou, třeba když přijdem od babči, kde jsou s Alfem a Emmou´, aby mu dal najevo, že je prostě - ,,jen jeho"
Jo, včera tu byl kámoš Argo. První ho ,,zmydlil" a odmítal se s ním dál bavit. Následně za ním chodil Woriček a vrrrkal mu u ucha, zvláště pokud se přiblížil k Berrymu. Po cca hodině to začalo už Arga asi srát, tak se s Workou servali natvrdo. Vyhrál Worick, ovšem má dva krvavé šrámy na čenichu (přímo na houbě) Následně se přestal bavit s Workou a začal ,,obskakovat" Berryho To Tom už psychicky neunesl a musela jsem Arga odvést domů
Dnešní koupání:

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 15:02
- Nahlásit

Dines
Mě se tam kočina nezobrazuje

Dines
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 15:11 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

worick
Oni už jí asi stáhli z nabídky.. Edit: nestáhli - tak asi to bude estrankama
Máš krásný fešáky !
(Jen nevím proč jsem si myslela, že jsi starší)

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 15:48
- Nahlásit

worick
teda,to jsou krásný fotečky)Kluci jsou překrásní) A od posledních fotek co jsem od Tebe viděla mi příjde,že je Worick nějaký větší!!Obouch je tedy pořádný kusanec!Jsou to krásní kluci Pyšná mami,co?

Ten šapmón se nějak jmenuje?Příjde mi to jako dobrý nápad používat lanolinový

Mě se tam kočina nezobrazuje
kočku jsem taky nenašla

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 16:44 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Dines
Jen nevím proč jsem si myslela, že jsi starší
No to Ti můžu říct proč. Protože se nám worick snažila namluvit, že je stará a tlustá. Ovšem my bystřejší jsme rychle prokoukli.

worick
Když jsi tady psala, že vás obtěžují jezdci na čtyřkolkách, tak jsem byl rád, že v našem chudém kraji mají šmejdi jen na motorky. Až do dnes. Jeden tatík koupil svému adolescentovi čtyřkolku a je to tady. To se ostatní se nenechají zahambit.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 17:10
- Nahlásit

Dines
Jen nevím proč jsem si myslela, že jsi starší - nenech se mást fotkama, stará jsem jak Metuzalem to jsi si myslela správně - za 14 dní 39
Ivisek77
Šampon jste mi radili někdo na fóru, jenom už nevím kdo na kterém Nebyla jsi to ty Noemi? (Dines - tady se právě jasně projevuje ten věk )
Je to od f. Bio-groom: protein lanolin shampoo. Chtěla jsem něco šetrného na ta Workova scuckaná stehna. Ale jestli je lepší než ostatní netuším, to by snad mohl porovnat leda někdo, kdo má psí salon a denně a rozdílnýma šamponama umyje 10 psů. Ale si říkám, že alespoň bez zbytečné chemie.
Worka snad už neroste, malý není, pro nás tak akorát (proti svému taťkovi si myslím, že mu chybí tak 10cm - ten byl vážně moc velký ) Jen ta kila by jsme potřebovali nahnat. Berry vypadá tlustý, ale má opravdu jen strašně mohutnou srst, což se okoupáním jen znásobilo. Jinak jsou mu žebra normálně taky cítit a dnes se mi právě zdálo, že i víc než obvykle (možná měl tu tasemnici taky)
Takovouhle srst má teď mokrý Berry (něco jako mokrá trvalá) Měl to jen na náprsence a dnes jsem si všimla, že už po celém psu. Asi, že je celý takový vlnitý
Tak to už jsou skoro všechny, tedy všechny použitelné - kde ,,mamka" nevypadá jako idiot To aby jsem navnadila naše mladé budoucí chovatele

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2010 17:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Protože se nám worick snažila namluvit, že je stará a tlustá. Ovšem my bystřejší jsme rychle prokoukli. - ježíši, taky tě může napadnout, že člověk velmi dlouho a poctivě vybírá fotky, které vypustí do éteru
Když jsi tady psala, že vás obtěžují jezdci na čtyřkolkách, tak jsem byl rád, že v našem chudém kraji mají šmejdi jen na motorky. Až do dnes. Jeden tatík koupil svému adolescentovi čtyřkolku a je to tady. To se ostatní se nenechají zahambit.
Ani nemluv, tu se prohání nejmíň 4 čtyřkolkáři a asi 10 různých motorek či rádobymotorek, jelikož jsme něco jako zpevněná polňačka - tak pro puberťáky na samochodech ideální a sleduju, že tatínkové v mém věku jim zdatně sekundují Ona taková čínská čtyřkolka je dneska v ceně mobilu

Jdem se předvést na prochajdu

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání