| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:15
- Nahlásit
Michall
nemuzete poradit na co se zeptat?
URL
URL
atd.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:17
- Nahlásit
Michall
hlavně v klidu...to máš jako s dětmi.Taky se bojíš, abys to zvládl,čteš různé odborné knihy,navštěvuješ poradny...ale nakonec se ukáže, že se stejně budeš učit za pochodu a že teorie a praxe je něco úplně jiného..
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:30
- Nahlásit
jj ale zatim nejsou ani narozena du zkouknout matku dotaz (pokud oba rodice jso s PP tak je stene dostava automaticky a pripadne se napise odchylka o standartu ze jo?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:35
- Nahlásit
Michall
pokud oba rodice jso s PP tak je stene dostava automaticky a pripadne se napise odchylka o standartu ze jo
Oba rodiče musí být s PP, musí být uchovnění, a na dané spojení musí být vystaven krycí list - bez toho štěňata PP nedostanou.
Pokud máš teda zálusk na štěně s PP, tak bych se určitě ptala na výsledky všech vyšetření (povinné DKK a DLK - ideálně výsledek A/A resp. 0/0), jinak zkouknout prostředí ve kterém budou štěňata odchovávána, povahu matky, a třeba bych se i zeptala čím krmí, ikdyž to je značně individuální a nejde říct že by bylo něco vysloveně špatně (kromě granulí za 150kč/10kg )
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:37 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
no my se jeste nerozhodli ted jedem navstivit tu mamky kamaradku jak uz sem psal takze se jen pomazlit zkouknout co umi kde ji chovaj poptat se na neco a to je asi vse jeste nevime jestli se narodej i holky
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:42
- Nahlásit
ale diky za rady kdyz sou oba pp a papiry sou k nahlednuti tak se asi spokojime bez pp ale jinak od cizich rozhodne pp
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:46
- Nahlásit
Michall
Pokud budeš kupovat bez PP po rodičích s PP, tak si aspoň někam opiš jména (otce i matky) - a pokud nebudou rodiče testovaný na dysplazie, tak koukni aspoň na netu po předcích jak na tom byli.
Dysplazka je svině sviňská , "léčba" je nechutně drahá, a pesan většinou trpí jak zvíře Ovšem neber to tak, že štěně po PP rodičích testovaných a obou "čistých" nemůže mít s klouby problémy Bohužel může, ale to riziko je tam nesrovnatelně menší...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 16:48
- Nahlásit
Michall
Já takhle koumala bezpapírový štěně po PP rodičích jinýho plemene - dopátrala jsem se nakonec toho, že byla 25% pravděpodobnost že to štěndo by mohlo být nemocný a do dvou let umřít, 50% pravděpodobnost, že bude jen přenašečem a jen 25% že bude úplně zdravý.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 17:29
- Nahlásit
no tak s tyhle svine mam nejvetsi strach
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 20:25
- Nahlásit
tak ted sem se vratil z prohlidky fenka je proste nadherna co dodat prostredi zachazeni s ni hracky i krmivo kvalitni zadne 10 kg za 150 kc Purina 15 kg okolo 900 kc pry ze zkusily prejit na nejakou jinou znacku (uz si nepamatuju ) a zacla sednout a ridnout srst fenka (4roky 45kg) teda neni papirova ale zadne nemoci se nevyskytly je celorocne venku otec je pp poradnej kus (ne obezni okolo 55 kg) akorat ma trochu belejsi a sirsi zbarveni na krku ale sem proste nadsenej stenata by mela byt zitra jedou na utrazvuk
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:09
- Nahlásit
Michall
Půlku psa dělá povaha - a z ní je dobře 85% jen a jen o socializaci a startu do života - a tu druhou půlku dělá zdraví.
A mezi těma půlkama se ztrácí exteriér
Vybírej podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a snad nepřebereš - přeju ti šťasnou ruku při výběru, ať už se rozhodneš jakkoliv
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:19
- Nahlásit
diky to budu potrebovat
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:12
- Nahlásit
Zdravím všechny majitele těchto úžasných chlupáčů. Právě jsem se zdárně prokousala celou diskuzí a musím přiznat, že mi to dalo zabrat ale jsem ráda, dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací. Já jsem právě ve stádiu čekání na štěňátko, takže každá rada drahá, ale jak to tu tak čtu, tak jsme si s přítelem lepší plemeno vybrat nemohli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:17
- Nahlásit
LuckaM
Ahoj mezi náma
jak to tu tak čtu, tak jsme si s přítelem lepší plemeno vybrat nemohli
A za sebe říkám fakt - nemohli
Trochu nám o sobě písni víc: třeba odkud jste, čekáte na holku či kluka? a za jak dlouho bude? Jestli pejsek půjde do domku či bytu....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:36
- Nahlásit
worick
Jsme od Jablonce nad Nisou. Tušim, že Janii tady psala, že pochází z Jistebska. Tak my jsme kousíček vedle z vesnice Jirkov. Čekáme na kluka, ale otázkou je, jestli se té naší vyhlídnuté fence nějaký narodí je teprve "zabřeznutá". Zatím tedy čekáme přírůstek do rodiny přibližně první týden v červenci - no a už se nemůžeme dočkat (hlavně teda já). Pejsek se bude jmenovat Barney a bude to pes převážně zahradní (teda alespoň je to zatím v plánu). Teď využíváme každou chvilku kdy neprší k tomu, abychom mu řádně připravili zahradu, takže stavíme plot, kácíme, kopeme, řežeme...a o víkendu se už pustíme i do boudy. Je to sice trochu brzo, ale nedá se nic dělat - jsme tím posedlí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 14:32 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
LuckaM
tak jsme si s přítelem lepší plemeno vybrat nemohli
To Ti tady řekne každý popravdě a na rovinu: Lepší pes není.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 14:50
- Nahlásit
Je to sice trochu brzo, ale nedá se nic dělat - jsme tím posedlí
tak to znam my mame taky zamluvene stenatko melo by byt pripraveno k odberu koncem cervna a uz ted je bouda hotova a delame nakresy na kotec
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:11
- Nahlásit
a o víkendu se už pustíme i do boudy
jj, tak boudu jsme taky postavili před tím, než přišlo štěně, ale nikdo jí nepoužívá. byla v ní asi 5x a to jen proto, že jsme jí tam dali hračku, nebo pamlsek..
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:37
- Nahlásit
jen sem náhodou mrknu, a hned vidím "krajana"
LuckaM
vítej tak to až budem u taťky, to bysme se rádi přijeli podívat, psí kluky Berni zbožňuje
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:50
- Nahlásit
To Ti tady řekne každý popravdě a na rovinu: Lepší pes není
No já nevím
Asi čtrnáct dní zpátky jsem měla doma asi půlhodinovou přednášku na téme "čekal jsem hodinu v autě na babičku před doktorem a i ten nelmenší a nejblbější vořech jde na volno a drží se u páníčka a ten náš nic a zdrhá"
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:11
- Nahlásit
Noemi
týden domácího vězení, týden bez televize a bez počítače a uvidíš, jak bude chvíli šlapat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 06:24
- Nahlásit
Noemi
týden domácího vězení, týden bez televize a bez počítače a uvidíš, jak bude chvíli šlapat
A taky mobil. Nezapomeň mu zakázat mobil, aby si nemohl s kámošema posílat SMS.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 08:20 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
A taky mobil. Nezapomeň mu zakázat mobil, aby si nemohl s kámošema posílat SMS.
Vyprávějte mi o tom ... Níloušek má už tři dny zakázaný počítač, protože si vytáhl z krabice bez dovolení hru a velmi podrobně ji prozkoumal ...
Jinak naši psi chodí běžně na volno - včera jsme dorazili do parku a nějaký chlap přiskočil k svému psu a okamžitě si ho vzal na vodítko (urostlý pitbul nebo něco takového). Naši psi zjistili už zdálky, že není o co stát, a v tom ten chlap, ať si je odvolám (v době, kdy si dávno šli po svém dobrých 8-10 metrů od něj). Odvětila jsem, že ano, a on mi začal vyhrožovat, že na nás pošle toho svého, ohnutý s rukou na sponě vodítka ...
A pak ještě někdo v parku vystřelil nebo hodil dělbuch a Alfréd v šoku bič a pryč ... zpoza rohu auto, které tam nemá co dělat ... večer jak vyšitý
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 08:39
- Nahlásit
Níloušek má už tři dny zakázaný počítač, protože si vytáhl z krabice bez dovolení hru a velmi podrobně ji prozkoumal ...
njn, když vy nemáte přesně určeno, která hra hra je čí..Níloušek že bude mít nějakou akční a tvé budou ty strategické..
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 08:44
- Nahlásit
Děkuju všem za přivítání.
Janiii
Určitě se v létě až přijedete ozvi
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 21:20
- Nahlásit
zejtra jedu natrit na chalupu boudu po nasim bejvalim vlcakovi jakou maj radi barvu v pokojicku
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 21:48
- Nahlásit
no tak holky růžovou a kluci modrou
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 21:57
- Nahlásit
no bude to holka ale protoze ruzova nema zadne dlasi vyuziti udelam kompromis a natru ji stejne jako z venku hnedou
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 09:17
- Nahlásit
Ještě k tomu počasí
Včera jsem dal na auto letní gumy.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 09:47
- Nahlásit
to si delas srandu kde bydlis? v alpach? to jako ze takhle to tam u vas ted vypada? u nas je ted na slunicku 31,7
|