Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 14:13
- Nahlásit

worick
prostě bych si netroufla ze svých přátel a známých někoho vybrat, komu bych berňáka v klidu svěřila
Mám takouvou jednu sousedku, u které by se měl každý pes skvěle. Na Vánoce přišli o vořecha a už jsem jí nabízel berňuchu z útulku. Ona si myslí, že berňák musí být venku a musí se s ním cvičit, jak to vidí u nás. Ona chce parťáka, který bude stále s ní. Ještě jí to zkusím zopakovat, že to je právě berňák.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 14:25
- Nahlásit

Strejda
To, že ty máš skvělou sousedku víme, že potřebuje pejska je novinka, jo, agituj za něj, vypadá vážně strašně mile
Naše mamka má taky fajn sousedku, co má ráda pejsky i se sem tam ujme opuštěné kočky ale:
1) nemá podmínky a má jorka.
2) není schopná vychovat ani v základě žádné zvíře ani lidskou bytost (ani nechtějte vidět výchovu jejích teď už dospělých dětí a momentálně vnoučat)

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 14:43
- Nahlásit

worick
To, že ty máš skvělou sousedku víme
Mám čtyři sousedky, z toho tři skvělé. Dvě jsou ochotné krmit naše tatrmanky a jedna by podle mého nutně potřebovala berňáka. Čtvrtá se psů bojí a má vzorně upravenou zahradu. Tím se sama diskvalifikovala.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Mám čtyři sousedky, z toho tři skvělé - tak to buďto nežiješ vůbec v Čechách a nebo jste tam nějaký přírodní úkaz
S dovolením jsem si ráno přečetla, jak jsi psal Bilušce, že jedeš k nim na severní Moravu (doufám, že to zase nepletu s někým jiným ) - jezdíš i k nám na jižní? Uh. Hradiště, Veselí nad Moravou, Hodonín....?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:29
- Nahlásit

Jedeme odpoledne s Nílouškem na kontrolu kloubů - budou mu dělat rengeny .. tak nám držte palce, ať to všechno zvládnem.

Momentálně se mnou ani jeden nemluví, protože kvůli možné narkoze má Niels hladovku a Alfréd s ním, aby si nezáviděli, a já se cpu vanilkovými šátečky ...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 10:12
- Nahlásit

Drakopes
Momentálně se mnou ani jeden nemluví, protože kvůli možné narkoze má Niels hladovku a Alfréd s ním, aby si nezáviděli, a já se cpu vanilkovými šátečky ... -
U nás to bývá stejné, taky vždycky ,,drží basu spolu" - nemůže jíst jeden, nedostane ani ten druhý
Určitě to budete mít dobré, Niels je štíhlý, nezatěžuje. Mně se zdá, že Berry vytáčí trochu lokty, ale Tomovi jsem ještě ani nepípla, seřval by mně, že je to kvůli tomu našemu běhání. Nepopírám, je to celkem možné

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 15:01
- Nahlásit

worick
tak to buďto nežiješ vůbec v Čechách a nebo jste tam nějaký přírodní úkaz
Ale vůbec ne. Sousedské spory, udavačství, naschvály a nepřátelství, to všechno je tady jak jinde. Ale s našimi nejbližšími sousedy vycházíme dobře.

jezdíš i k nám na jižní? Uh. Hradiště, Veselí nad Moravou, Hodonín....?
Nejezdím. Bohužel tam nemám zákazníka.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 15:10
- Nahlásit

Drakopes
Jedeme odpoledne s Nílouškem na kontrolu kloubů - budou mu dělat rengeny ..
Jak to dopadlo? Rentgenovalo se v narkóze? Byla protekční narkóza, ze které se probouzí injekcí? Jaké jsou výsledky?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 15:24
- Nahlásit

Tak jsme doma

Běhali jsme venku, pak pan doktor procvičil a prohmatal klouby a protože Níloušek spolupracoval, tak se mu řeklo, aby se nehejbal a rengeny se zvládly bez narkozy.

Takže artróza tam je, na kloubech jsou artrotické usazeniny, ale překvapujícně malé, vypadá, že se podařilo její vývoj výrazně přibrzdit. Takže máme nové léky, jinak když nebude problém, tak na kontrolu zase za rok.

Uffff

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 16:49
- Nahlásit

to je nápad, já mám taky 3 skvělé sousedské páry. Jedni už psa mají, ale těch druhých bych se optat mohla. Mají slabost pro naši Aboru. Psa už měli, zemřel jim ve 13 letech.Ti třetí jsou fajn, ale do jejich zahrady by si psa asi nepustili. Makají na ní od jara do podzimu, celé dny.

Jinak zvažuju přihlášku na výstavu do Budějic, ale v březnu by měla Borča hárat (září naposledy), tak snad se to nebude krýt.

jinak mě minulý týden překvapila, dala jsem jí kysané zelí , protože na něj tak toužebně hleděla, když jsem ho jedla já a ona dělala, jak kdybych jí dala šunku od kosti.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 18:22
- Nahlásit

dala jsem jí kysané zelí

Alfréd ji dobrovolně a ochotně ze zeleniny a ovoce pouze kysané zelí a olivy

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 18:24
- Nahlásit

Drakopes
pouze kysané zelí a olivy
Olivy černé nebo zelené? Prázdné nebo s ančovičkou?

rogersova
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2010 18:37
- Nahlásit

tak olivy jí taky jedou. Miluje vlašské ořechy, ty si sama louská, ale ještě radši je, když jí je naloupeme my. Nejí mrkev, ona si jí sice vezme, ale jen ukousne, vyplivne,ukousne,vyplivne a tak to dělá, až na zemi zůstanou mrkvové puzzle. Má ráda, maliny, jahody. třešně. Jablka si vybírá podle odrudy.Některá jí, jiná ne. A protože tomu zase nevěnujeme až takovou pozornost, nabízíme jí stále všechny. Ona si čichne, ušklíbne a tváří tak, jako že už bysme si to mohli pamatovat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 08:08
- Nahlásit

Olivy černé nebo zelené? Prázdné nebo s ančovičkou?

všechny, samozřejmě bez pecky, s lososem jsem možná nejlepší ... spolu s klasikem "po jazyku válel a ku půnebí tisk.." si je fakt vychutnává
jo a ještě plněné nivou jsou fakt dobré

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 08:33
- Nahlásit

Drakopes
"po jazyku válel a ku půnebí tisk.."
Asi záleží na původu psa. Sally je prostá venkovanka z malé vesnice a žere všechnu zeleninu. Jen kedlubny musí být okrájené. Neli je z velkého města a z doktorské rodiny. Z mrkve dělá puzzle, jak její kolegyně Borča a ostatní vezme opatrně do huby a někam to odnese, aby to nedostala Salina.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 11:37
- Nahlásit

Tak to já vůbec netuším, co by naši psi žrali či ne krom rohlíku nic z našeho jídla nedostávají. Potom, co Woriček objevil odčervovací tabletu v hermelínu - ho už nechce ani jako mlsku - no jo, byl to na něj podvod Na zahradě Worick maliny, Berry je plive, jablko ani jeden. Vím jen, že Worick má rád papír všeho druhu sežere papírové kapesníky, svačinový sáček, noviny
Včera jsme byli ,,musherkovat", ale byl to mimochodem hnus, byla jsem dost hotová. Po sněhu to bylo fajn, teď ta holá zmrzlá zem, tvrdá jak beton - myslela jsem, že se ,,rozpadnu" na prvočísla - boleli mě snad všechny kosti v těle u každého kroku (běhu). Ale chtěla jsem napsat to že Berry měl zase děsný průjem. Dvakrát jsme mu zastavovali a teklo z něho jako z kohoutku - chudáček malý Večer se ptám Toma, jestli mu náhodou nedal před tím k večeři zase kapsičku.....pochopitelně nevydržel a dal! Myslela jsem, že ho roškubnu jak hada! I když nevím, jestli mu to může udělat ta malá kapsička, kterou mají na polovinu a z toho většinu Woriček - Berry jen aby si myslel, že má to stejné ??? Fakt už nevím Worča měl taky měkké, ale ne přímo průjem..

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 17:54
- Nahlásit

Dobry den mam dotaz.Planuju porizeni bernacka fenku a tak se chci zeptat.Bude celorocne venku a nevim jak po koupi.Jestli ho mam nechat po prijezdu domu uz venku nebo je nutne ho mit nejdriv doma (jde o letní dny). Dekuji

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 18:45
- Nahlásit

Michall
může být venku, ale asi bude lepší, pokud si vedle postavíš stan a přespíš tam párkrát s ní. Jj, taky jsme chtěli mít psa venku, ale nevydrželi naše předsevzetí vzalo za své hned první den. Nicméně jsem ráda..

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:03
- Nahlásit

rogersova
Jé, ty se chystáš do Budějc? Budeme vystavovat berňačku, jestli teda někde zjistím jak na to , co je potřeba za přípravu a tak
Teda mi jí budeme vystavovat v každém případě

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:08
- Nahlásit

rogersova
dekuju precet sem si to foro od zacatku a nerikam ze by se mi nechelo si ji vzit blize domu ale mam velkej problem s premlouvanim uz jen k tomu si poridit pejska jinak se stanem vybornej napad jen je problem ze aby mela vyhled tak jsem se rozhod ji dat boudu na zamkovku takze nevim jak pridelat stan ale asi by byla radsi na trave ze? jinak zahradu ma je to takovy muj sen mit bernacka jeste sem vahal mezi zlatym retrivrem maji celkem stejnou povahu ale bernak vyhral jednak diky trikolore a hlavne kvuli tomu ze je i hlidaci. ale v lete je vice casu tak nesmim polevit v premlouvani a v ukazovani nadhernych fotecek muzes sem hodit nakou fotku borinky jak vyrostla? takze pokud obstojim a poridime si stenatko urcite se sni pochlubim

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:36
- Nahlásit

Dines
Jé, ty se chystáš do Budějc?
nechystám, jsem místní

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:46
- Nahlásit

Michall

mam velkej problem s premlouvanim uz jen k tomu si poridit pejska

tak to znám, manžel nechtěl ani slyšet..pak požadoval písemně, že budeme na zahradě sbírat bobky a pes že bude pouze venku..jenže to bylo jen do té doby, dokud se o pejskovi mluvilo jen v teoretické rovině. Jakmile bylo vybráno konkrétní štěňátko (spíš ona si vybrala nás) bylo vše jinak. Abora smí do kuchyně i do obýváku.Místo má na předsíni a spí, vedle nás. Manžel jí zbožňuje a odpustil by jí první poslední. Je pravda, že ona nám doma nezničila jedinou věc, jen jsou všude její chlupy, ale minulý měsíc jsem si na ně pořídila ruční vysavač, tak nemusím pořád tahat velký a je po problému.
Jinak berňák je mnohem lepší než labrador.Přece jen je loveckej, a když se zadaří, bývá to pěknej divoch.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:56
- Nahlásit

rogersova

tak to znám, manžel nechtěl ani slyšet..pak požadoval písemně, že budeme na zahradě sbírat bobky

jj to znam kdyz vidi ty bobky po malim pejskovi tak rika ze budem muset iklizet ty konsky koblihy
presne mame maliho maltezacka jenze uz je to starej deda je mu patnact a uz vubec neslysi a vidi velmi blbe kdyz jsme se prestehovali porad do neceho boural nez se naucil chodi na zpamet takze prochazky s nim neprichazi v uvahu

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:11
- Nahlásit

moc fotek v počítači nemám...tady jedna z léta

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:23
- Nahlásit

jee to uz je kus

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:34 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

ukaž doma tyhle, mimina jsou kouzelný

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:43
- Nahlásit

rogersova
No nekeceeeej - můžeš se mi prosím ozvat na mail Anlie@seznam.cz ?
Ať to nezpalácáváme tady - taky jsem z ČB A teda osobně "chovám" jiné plemeno, ale do BSP a ještě s PP jsem tchána navezla vlastně já, tak se snažím co nejvíc angažovat

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:48
- Nahlásit

rogersova
uz sem videl sou fakt kouzelny videl sem i jak je rovnali

rogersova
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:26
- Nahlásit

Dines

jak jsi to napsala, tak mě trklo, že už jsme spolu komunikovaly ohledně veterinářů.Ještě chodíš k Jabulkové?

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:29
- Nahlásit

rogersova
Ani omylem a ani tam už v životě nepáchnu

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání