| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 15:29
- Nahlásit
Strejda
Chci se vyhnout rakovině mléčných žláz a zánětu dělohy. Není to prevence před nežádoucí březostí.
To jsem pochopila. Jen mi přijde divné preventivně vystavit psa riziku narkozy a např. pooperačnímu zauzlení střev, na které umřela argoskova Splendynka. Ale budu ti držet palce, aby to dobře dopadlo
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 17:21
- Nahlásit
Biluška
jo, a ještě by jim taky v průběhu operace mohla vypadnout elektřina, probořit se strop pod tíhou sněhu, operatér být postižen náhlou příhodou břišní, mohli by na sál vtrhnout arabští teroristé ....
přestaň tady děsit a běž užírat kyslík jinam ....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 17:37
- Nahlásit
Drakopes
přestaň tady děsit a běž užírat kyslík jinam ....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 18:11
- Nahlásit
Biluška
to, že se nepovede jedna operace ještě neznamená, že se kvůli tomu zruší všechny ostatní.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 18:53
- Nahlásit
Drakopes
Biluška
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 22:00
- Nahlásit
trochu nechápu takové zbrojení proti Bilušce ale neva
Strejda
přeju bezproblémový zákrok i rekonvalescenci
Berni kastrovaná není, uchovněná není a nebude, štěňata mít taky nebude. ale o kastraci jsem neuvažovala, ani nevim proč .... někdo říká že když bude fena kastrovaná, může mít ty a ty problémy, někdo zase že mít problémy bude, když nebude kastrovaná. je to rozhodnutí každého. já to beru tak, že je to pro ni přirozené, hárat (ano jasně, je pro ni i přirozené mít štěňata) ...
ale pranýřovat se tu kvůli tomu nebudem že ne
pěkný večer všem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 23:03
- Nahlásit
Janiii
Já myslím, že zbrojení proti Bilušce to není , právě jsem se smála Drakopsové, že promluvila jazykem svých žáčků a dala tam smajlíka, tak to nebylo nijak ve zlém ne? Jenom jsme se zastaly tady Strejdy, protože i když se nakonec člověk pro tento zákrok rozhodne, lehko mu z toho není a netřeba ho ještě víc nervit....
Už to přestaňme řešit - není to naše věc a názory už všichni na to řekli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 23:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Tak co, jak ti dopadla zkouška? A bylo to z čeho?
Čumí tady ještě někdo na olympiádu? Mám obavu, že co jsem neudělala do teď - už neudělám, nedokážu se od toho odtrhnout, pořád tam něco nutně musím sledovat
Zřejmě jediná moje trasa bude mezi televizí a počítačem - chudáci kluci Na obranu snad jen to, že jsem pěkně nastydlá. Nebyl fakt dobrý nápad zůstat u babči po běhání jen ve zpoceném triku a ještě se tak motat s psiskama venku v -4st Nebylo to tak úplně poprvé, ale teďka už mi to nějak ,,neprošlo"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 08:07
- Nahlásit
Čumí tady ještě někdo na olympiádu?
miluju zimní sporty - při pohledu na televizní obrazovku v dobře vyhřátém pokoji
ale jinak je vůbec nestíhám. Co mi řekně Jirka nebo co záhlédnu přes okraj talíře u večeře
Ale ať je tu řeč i o psech. Kluci přestali snídat z jedné misky. Fungovalo to dva roky a teď si snad něco řekli, Alfréd mladého profackoval a ten teď temně vrčí a odmítá přijít k misce. Tak to sypu na dvě hromádky ... A Níloušek vrčí každou chvíli: "nelez pod stůl, teď jsem tu já, nechoď kolem pelechu, když tu ležím, necpi se k paničce, když drbe mě" ... včera se zcela normálně servali. Nic, ani chlupy nelítaly, ale hrůza z nich šla. A pak společně venku čmuchají, chodí si pro mlsky, teď leží na koberci na dotek a chrupou ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
A Níloušek vrčí každou chvíli: "nelez pod stůl, teď jsem tu já, nechoď kolem pelechu, když tu ležím, necpi se k paničce, když drbe mě" - tak, a já si doteď myslela, že to takhle vypadá jen u nás a koukám, že u vás taky tak
Člověk se chudáku Workovi ani nemůže divit: Woriček se opatrně šourá ke mně, něžně mi olízajdovat ksicht, když tu mezi nás vletí ,,tank" Berča, odhodí Worička bokem a pokračuje přečichnout kočku. Woriček druhý pokus a......to samé jen z druhé strany
Ad olympiáda:
miluju zimní sporty - při pohledu na televizní obrazovku v dobře vyhřátém pokoji - ano, já jsem taky sportovec hlavně duší
Naděje na zisk slušného počtu medailí se mi začíná pomalu rozplývat a budem asi rádi, když naše početná výprava neodjede pouze s velkou ostudou Naši sportovci se nevím proč, zarputile drží Couberténova hesla (pán mi odpustí, že nevím jak se jeho jméno píše správně )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:28
- Nahlásit
Drakopes
Tak to sypu na dvě hromádky ...
Holky mají každá svoji misku na žrádlo a společnou misku na vodu. Žrádlo dostávají současně. Spořádaně čekají každá na svém místě, až dostanou žrádlo. Nelina to sežere první a trpělivě čeká, až Sally odejde od své misky. Pak jde zkontrolovat, jestli něco nenechala. Sally zatím kontroluje misku Nelině, jestli náhodou něco nezbylo. Obě jednají ve shodě.
Jiné to je když mají kost. S tou je dřív hotová Sally a jde se podívat, jestli by nemohla něco sebrat Neli. Ta na ni vrčí takovým tím zvukem, jak když se utrhne lavina.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:49
- Nahlásit
Strejda
Naprosto stejně
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 16:49
- Nahlásit
Strejda
Takhle u nás probíhají večeře - naprosto stejně včetné té kontroly misky.
Snídaně byl problém, když dostával každý něco jiného (Níloušek miminkovské granule), ale teď. když mají to stejné, tak jedli čumák vedle čumáku z jedné misky ...
Dneska jsme hráli turnaj v ZATRE (kdo neví, co to je, tak si to najde ) a hráli jsme u nás ve škole. Měla jsem s sebou oba psy a Alfréd při kontrole prostor zjistil, že v kuchyňce je plný stůl dobrot, a velice opatrně si z talíře sundal jeden masový piroh. Bohužel jsem se to dověděla až z druhé ruky, ale stejně mě to překvapilo, doma může zůstat sám i s naklepanými řízky a netkne se jich .... Tvářil se velmi provinile, ale obávám se, že zážitek z chuti byl větší než můj hněv Takže se celý turnaj kuchyňka zavírala
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 23:27
- Nahlásit
Drakopes
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2010 23:30
- Nahlásit
Tak jsem to o víkendu zkoušela se sáňkama a nedá se tomu říci láska na první pohled Tvářila se divně a pokud jsem nešla s ní tak seděla a ohlížela se za sebe kdy jí odepnu?Nakonec docela jo,ale budeme to muset zkoušet pomalu aby jíto bavilo,jinak to nemá cenu.Pokud by k tomu měla odpor,nutit jí kvůli sobě nebudu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 03:23
- Nahlásit
Drakopes
a velice opatrně si z talíře sundal jeden masový piroh.
Mají v té hubě podivuhodnou zručnost i když by to asi je zhubnost. Jednou jsme na zahradě pořádali nějaké rodinné plenární zasedání a Salinka cestou kolem stolu nenápadně vdechla jeden obložený chlebíček. Ničeho jiného se nedotkla. Moje sestra ji napomenula slovy: "Ty seš teda tetka", ale Salinka si to moc nebrala. Jednak ona je Teta Sally a jednak se jí to vůbec nemohlo týkat, ona tam jen prošla.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 08:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Strejda
U nás zatím nějak neměli možnost nic ze stolu sebrat - doma v době kdy tam něco je nejsou a venku zase nebyl stůl bez dozoru
Akorát po Vánocích jsme měli zbytek kokín ze stromku na konferenčáku v obýváku a velice se líbily Gucci, která je odsud vyhazovala a honila po zemi (byli to ty kuličky Lindht v celofánu) Jednou jsem vařila, kluci leželi v hale a slyším šourání z obyvču, nakouknu a Woriček se došoural zpátky do haly ke dveřím - jako, že ven. Tak jdu, říkám mu ,,ty už chceš ven Wori?" a bylo mi to trochu divné, byl tam sotva 5minut. A on nic, pusa zavřená....,,Wori, ty máš něco v tlamce?" (myslela jsem, že kočky plyšovou myš nebo pimpongový míček...)Natáhnu ruku a on mi tam vyplivne to kokino - chtěl si ho ,,nenápadně" propašovat ven ,,Jé Worinku to je ale v obalu, to takto nemůžeš papat ukaž, já ti ho v kuchyni rozbalím" - bylo notně rozteklé. Vím, že čokoládu nesmí, ale neměla jsem to srdce mu ho nedat Navíc jsme ho vzali ven, kde jsem ho rozdělila oběma
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 08:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ivisek77
Tvářila se divně - - to je asi, že není od mala zvyklá. Zkus to nějak kamuflovat jako velkou zábavu U nás by to bylo naprosto stejné - Berry, když něco nesu do zahradního domku, tak to pořád kce chytit do huby a nést se mnou (třeba košík na brambory) Tak zkouším,,jé Berrynku ty mi to pomůžeš nést? Tak prosím..." a dám mu ho chytit do tlamy. Notně chválím, ujde 2 metry a pustí ho znechuceně na zem jako, že co on by se měl s mým košíkem kamsi vláčet a ťape si vesele dál A já na něho řvu:,,hele a co ten košík?! Jen se ohlédne přes rameno s výrazem ,,tak ten si strč někam....."
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 12:27
- Nahlásit
Jé, zapoměla jsem napsat:,,sledovali jste???!!!!"
To byly nervy, cóóó?! Ale: ,,máme zlato, máme zlatóóó!!!" Hip, hip, hurá!!!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 14:29
- Nahlásit
worick
,Wori, ty máš něco v tlamce?"
Když jsem byl "na montáži", tak jsem občas bydlel v penzionu, kde byl nevidomý správce. Měl vodicího psa, labradorku Alču. Ta to dělala opačně - nosila si kosti domů. Dovedla pána do budovy, chvíli počkala a potom někde tajně kost konzumovala. Když jí na to šéf přišel, tak ji vždycky kontroloval hubu, jestli něco nenese, ale stejně se jí to většinou podařilo. Jeho ženě to vrtalo hlavou, protože nemohla přijít na to, odkud jsou kosti. Byl to dárek od servírky v hospodě, ale to správce nepřiznal. Asi by dostal zaracha.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 19:14
- Nahlásit
Strejda
. Když jí na to šéf přišel, tak ji vždycky kontroloval hubu, jestli něco nenese, ale stejně se jí to většinou podařilo
neustále nám dokazují, jak nás mají prokouknutý ))Jsou strašně chytrý, když chtějí sami )
Také občas odchytnu Báru nenápadně se vzdalující s nějakou kořistí, s výrazem JAKOBYNIC To jí jde na jedničku A nebo si opře hlavu o stůl a upřeně zírá na to,co by zrovna chtěla a na mě a zase na stůl...vydrží jí to dost dlouho ))Přesně ten výraz "jaktitomámnaznačitvíc" a teď je to o tom jestli vyměknu a nebo se udržím )))Myslím,že zkušenost máme podobnou všichni,co, ))Někde jsem četla,že berňáci jsou klauni a neustále se o tom přesvědčuji )
Ještě jedna čerstvá příhoda: Tom si dolejval nemrzky do auta a Barča běhala okolo na volno i po příjezdové cestě okolo baráku.Po nějaké chvilce se Tom rozhlídne,kde jako je a povídal,že krve by se v něm nedořezal.Barča ležela na zádech tlapy nahoře,zadní od sebe,hlavu nastranu a úplně tuhá.Tom říkal,že ho polil pot,lekl se,že jí někdo srazil,vůbec mu v tu chvilku neseplo,že okolo nikdo nejel...ona pořád bez hnutí...až když zařval,tak otočila hlavu,jako co je??? a zapojila ocas... )) no jak říkám,klauni )))
worick
no jasně,že jsme koukali ) I slzička ukápla,byla to jízda
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 07:46
- Nahlásit
Ivisek77
A nebo si opře hlavu o stůl a upřeně zírá na to,co by zrovna chtěla a na mě a zase na stůl...vydrží jí to dost dlouho))Přesně ten výraz "jaktitomámnaznačitvíc"
To je to naše sobectví. Učíme psy česky a chceme, aby nás poslouchali. Ale když se nám nechce, tak jim sami nerozumíme.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 08:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera jsem ze sněhu postavila takovou malou agility dráhu (už jsem nevěděla, jak pořád kluky v zahradě bavit ) a že jako vyzkouším, jestli alespoň trochu pochopí co s tím. Hlavní chyba byla, že jsem jednoho z nich ,,nekovila". Dostal tedy povel zůstaň, jenže pokud já naznačím či dám povel ke mně - letí oba, jelikož nějak neumí rozlišovat Woriček-Berry (jsou siamská dvojčata ) Takže i když oficiálně se mnou běžel jeden a tomu jsem se snažila vysvětlit jak - motal se do toho i ten druhý, šmatlali se jeden přes druhého a v cíli se málem servali, protože Worču sr......, že ho Berry vytlačoval z překážky a on to pak kazil Nevím, jakým způsobem se vysvětluje ten slalom mezi tyčkama , ale závěr je ten, že Workovi by to snad i šlo (samozřejmě i Berrymu, ale o jeho vyběhání ani tak nejde ) Zkusím se na jaře domluvit v pár kilometrů vzdáleném městě a vyzkoušíme si to u nich
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 08:17
- Nahlásit
worick
Woriček-Berry jsou siamská dvojčata
Tak by mohli běžet oba současně. Něco jako aquabely na suchu. Jinak se připrav na to, že berňák vypadá při slalomu komicky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:29
- Nahlásit
Strejda
Jinak se připrav na to, že berňák vypadá při slalomu komicky - to on vypadá komicky téměř u každého pohybu My mu říkáme ,,dělová koule" Na to, jak je velký a chundelatý běhá obdivuhodně dobře a rád, ale jak se to na něm všechno vlní - to se můžem uřvat smíchy. Včera jsem jim mimo jiné dělala bojovku. Už potmě jsem se vyplížila zadem ven (kluci mysleli, že půjdem k babči, tak zarputile hlídali vchod ) Šlapu nahoru zahradou a volá Tom:,,kde jsi, já tu s klukama stojím před vchodem a ty neotevíráš?" a já:,ježíši ticho, málem jsi mě prozradil , šlapu k zahradnímu domku něčím hartusit - dělat zloděje , tak je alespoň vyhecuj!" Popisoval mi to následně: obešli barák, on:,,kluci, co se to děje, lumpíci?!!" Berry nervózně koukal nahoru, Woriček potvora okamžitě chytil moji stopu a vyrazil nahoru. Berry stál, oči vytřeštěné (já tam bouchala kolečkem o plechový sud ) a čekal jestli se ozve Woričkovo ,,poslední" zakňučení.....a pak uslyšel, jak jsem tam na něho promluvila já (Woriček v klidu, jelikož šel po stopě a věděl, že jsem to já, proběhnul kolem mě a šel si zkontrolovat za plotem ), tak berňucha zakňučel a vystřelil - a teď právě jako ,,dělová koule" a metelil nahoru
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:36
- Nahlásit
Holky dostaly výslužku ze zabíjačky. Uvařil jsem jim droby, ale nebylo to úplně dobře. Salinka je zvyklá, ale pro Neli to nebyla dietní chyba, ale přímo critical error, jak se říká v IT. Naštěstí ne fatal failure.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 19:29
- Nahlásit
Strejda
Já mám pos.....obě psiska pořád. Ach jo Jeden den už jakž takž dobrý a další se to opakuje. Asi nepomůže dávat kosti ke granulím, spíš naopak, je to horší Nedostanou nic jiného než granule a třeba kuřecí skelet a piškoty jako odměnu ....a poserou se z toho stejně Už jsem dumala nad tím, úplně vypustit granule a jít do BARFu, jenže to, že mi teď chvíli maso jí, neznamená, že za pár dnů budou taky. O nějakých přílohách jako např. zelenině ani nemluvě...Mám obavu, abych je nerozhodila ještě víc...A opačně - nedat jim žádné maso - to zase nemám to srdce Včera už Berry nechtěl to kuřecí, dneska dostali žebra a ta mu jela. Byli jsme dnes zase šlapat lesem, u nás už je obleva, tudíž 30cm mokrého sněhu, tak jsem byla promočená do půli stehen. Psiskám se ta voda taky moc nelíbila a tam kde už prosvítala cesta nebo tráva, po tom nechtěli jít a šlapali radši sněhem. Asi zapoměli, jak se chodí bez sněhu A mám postřeh (zapoměla jsem se zeptat, jak jste na tom vy?) - ještě, že už ta zima končí, kluci měli už fakt přerostlé drápy, musela jsem jim je 14dní zpátky ostříhat, protože na tom sněhu, se jim neměly o co obrousit..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 20:15
- Nahlásit
worick
30cm mokrého sněhu
To bych bral. Tady je víc.
kluci měli už fakt přerostlé drápy
U nás docela dobré, zatím nemusíme stříhat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2010 21:52
- Nahlásit
Strejda
To bych bral. Tady je víc - no jo, ty jsi hory, to je normoš , ale tady je v podstatě jižní Morava...Dej pokoj s víc - to bych celou zimu nemohla s těma svýma krátkýma nohama nikam vylézt
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 06:22
- Nahlásit
worick
no jo, ty jsi hory, to je normoš
Úplně hory ne, jen podhůří. Nějak se to tady letos vymklo z normálu. A ten velšpringr k nám přes plot chodí a nechce jít domů. Je děsně na baby.
|