| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 17:59
- Nahlásit
my jsme měli Nílouška tenkrát po operaci kloubů a stačilo triko ....
a kolobrndu kluci nesnášejí ... považují za svou povinnost mě doprovázet, tedy metelit, a strašně u toho nadávají ...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 18:06
- Nahlásit
Ahoj, vystavujete tu někdo berňáky?
Potřebovala bych aspoň nějaké info - jak připravit na výstavu - jak by mělo vypadat předvedení, a co se srstí? Koupání, kartáčování, stříhání....
Děkuju
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 18:18
- Nahlásit
Dines
Ode mě se toho moc nedovíš ... náš Alfréd na svých dvou výstavách dával najevo takový odpor a nechuť, že už se ani podívat nechodíme. Jeho sabotáž vyvrcholila šlapáním na nohy a sundáváním bot psovodu. Podotýkám, že za normálních okolností umí běžet vedle nohy naprosto vzorně i bez vodítka...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 18:25
- Nahlásit
Drakopes
Tak mě stačí teorie aneb jak by to ideálně vypadat mělo - berňáci asi nemají žádné specialitky při předvádění, ne? A postoj jaký?
A hlavně teda ta samotná příprava před výstavou - chlupy
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 19:33
- Nahlásit
Dines
A hlavně teda ta samotná příprava před výstavou - chlupy
Čáááu Chlupy pochopitelně sebou
Už mlčím, už mlčím, nevystavujeme. Noemi vystavuje, ale nevím, kde je jí konec
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 19:51
- Nahlásit
No tak to jsem zvědavá,uvidím co bude o víkendu říkat na sáně? a podle toho uvidíme )
Dines
jó,chlupy se rozhodně hodí,nějaké můžu poslat poštou
jinak teď na jaře se pořádá víkendovka "Pecka" pro berňáčky a tam učí i předvádění v kruhu,můžeš to tam trénovat na nečisto.Já například zjistila,že Bára na sebe nenechá sáhnout cizího chlapa a ženskou s maximálním odporem...(tedy v kruhu)tak bylo rozhodnuto )ale kdo chce tak mu ukážou i nějaké triky
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 19:56
- Nahlásit
Drakopes
my jsme měli Nílouška tenkrát po operaci kloubů a stačilo triko ....
..promiň,nechápu,asi jsem natvrdlá??Po tom běhání si zničil klouby?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 19:58
- Nahlásit
Noemi vystavuje, ale nevím, kde je jí konec
Noemi má zítra zkoušku (a je z toho naprsoto zoufalá...), tak se snaží nerozptylovat a šrotí a šrotí.
Až bude čas, napíšu
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 20:00
- Nahlásit
Strejda
Týden s ní někdo bude doma, tak ji snad uhlídáme.
jo jo,já myslím,že to jde.Barča už druhý den nebyla k udržení.A co Vás vůbec čeká?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 20:01
- Nahlásit
Noemi
držíme palce i ťapky
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 20:11
- Nahlásit
Noemi
Kdybys prosím mohla na mail Anlie@seznam.cz
byla bych ti moc vděčná
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 20:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Určitě to zmákneš, pěkně šprtej a my všichni budem fandit
Ivisek77
Néé, triko radila Drakopsová po operaci - místo satelitu (alespoň myslím )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 21:05
- Nahlásit
Ivisek77
A co Vás vůbec čeká?
Ale, mně snad nic. Čubizna jde na operaci.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 06:55
- Nahlásit
worickNéé, triko radila Drakopsová po operaci - místo satelitu (alespoň myslím )
a myslíš správně - jsi inteligentní, chápající, prostě skvělá ...
někde zpátky je snad i fotka Nílouška v triku ... neodolatelný frajer několik týdnů v širokém okolí - každý si považoval za čest mu věnovat další triko ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 07:12
- Nahlásit
Drakopes
jsi inteligentní, chápající, prostě skvělá ... - a nemohla by jsi to nějak nenápadně ,,podhodit" mé rodině?
Strejda
A co Vás vůbec čeká? - já se z tebe picnu
Hele my tady teda nechtěly moc tlačit, ale už to vyklop
Jdete kastrovat? Já kdybych nechtěla štěníky, tak kastruju taky. Je to zákrok velký a bolestivý, to určitě (a u kočky jsem pak z toho byla špatná ), ale za chvíli to přebolí (vás oba) a ty roky klidu a volnosti si myslím za to stojí....A to nemluvím o zdravotních aspektech...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 07:57
- Nahlásit
worick
Jdete kastrovat?
Ano
ty roky klidu a volnosti si myslím za to stojí....
O to mi vůbec nejde. Šťěňata nechceme, nebudeme množit bezpapíráky, ale dokážu ji uhlídat. Mě jde o zdraví feny. O kolii jse přišli při zánětu dělohy. Ovčanda měla operaci mléčných žláz a ze zánětu dělohy se léčila dlouho a dost těžko. Už to nechci prožít. Ale taky nestojím o to, aby se na mně sesypala polovina CZ_PSA, že jsem barbar, cynik, nelida a vyvrhel, protože nechám fenu kastrovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 09:26
- Nahlásit
Strejda
Ale taky nestojím o to, aby se na mně sesypala polovina CZ_PSA, že jsem barbar - na to kašli. Mě se taky nelíbí některé metody výcviku pracovních, neřkuli loveckých psů, ale je nemám, tak do toho nekafrám... Právě, jak už jsem tu vzpomínala, sestřence umřela fena na raka mléčných žláz...a tomu mohla zabránit, kdyby se včas odhodlala ke kastraci. Fena byla ostrá a nevychovaná, stejně od ní štěňata nechtěli a pak šli honem kastrovat, když už se rakovina projevila. Samozřejmě pozdě. A to cynicky nepočítám, kolik navíc je celé léčení potom stálo....
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 09:31
- Nahlásit
Strejda
buď v klidu, kdybys nekastroval a náhodou se stalo, že budou štěňata, tak se na tebe zase vrhnou, že nakrýváš fenu bez PP a snižuješ jim tím šanci na to, prodat pak jejich štěňata s PP a vůbec, je to neetické, protože křížíš psa s vadou. Takže si prostě nevybereš
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 09:52
- Nahlásit
worick
rogersova
Děkuju vám, děvčata.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 10:41
- Nahlásit
Strejda
Za málo, za málo A kdy vás to čeká?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 11:04
- Nahlásit
worick
A kdy vás to čeká?
22.02.2010
....
Zjistil jsem doma, jak to je v mé nepřítomnosti. To je odpověď na Tvoji otázku, jestli se mění chování a poslušnost psů podle toho, kdo je s nimi. U nás jsou jiné vychozí podmínky než u vás. Já krmím, venčím, cvičím, češu, drbu, atd. Ostatní krmí a venčí, jen když nejsem doma.
Když je žena s holkama na zahradě a ony slyší přijíždět moje auto, tak jdou za ní a nutí ji, aby šla k plotu mně přivítat.
Když jde někdo jiný se psy ven, tak poslouchají, jen když se jim to hodí. Sally musí být na vodítku, aby nezakousla nějakou fenu.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 17:08
- Nahlásit
worick
Néé, triko radila Drakopsová po operaci - místo satelitu
Strejda
Ale, mně snad nic. Čubizna jde na operaci.
no slušně jsem se předvedla ))Možná kdybych si pořídila kočku,trochu by se mi to IQ porovnalo a byla bych chápavější ,ale přišla bych o sousedy na obou stranách...mají alergii na kočky ))
Strejda
A přesně tak jak píšou holky.V první řadě jde o Tvého psa a děláš to s nejlepším svědomím,že jde o jeho zdraví,tak ať si kritici trhnou Nám vet říkal,že je to taky pozitivum.Od Barči jsme štěňata chtěli,ale její zdraví bylo přednější Všem nám jde o to aby tu s námi byli co nejdéle.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 17:51
- Nahlásit
Ivisek77
Možná kdybych si pořídila kočku,trochu by se mi to IQ porovnalo a byla bych chápavější
To by muselo být hodně koček, aby převážily berňuchu. Myslím, že záleží na váhovém poměru.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 18:34
- Nahlásit
Strejda
záleží na váhovém poměru - jo, to jistě, v tom to bude
Ivisek77
no slušně jsem se předvedla - ha, ha , to neber nijak tragicky snad si nemyslíš, že mi to běžně takhle ,,zapaluje" Ani náhodou, ale tady má člověk fůru času na přemýšlení, může si to pětkrát smazat, opravit....a ještě přesto se ne vždy podaří.....
A ke všemu se u nás mluví nářečím. Takže kdyby jste se mnou mluvili naživo - pako hadr, jelikož by mi chvíli trvalo hledat správná slova, aby jste mi vůbec rozumněli
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2010 19:33
- Nahlásit
tak to mám jasný,buď pomřou sousedi a nebo se s tím musím smířit ) volím to druhé přeci jenom by bylo bez nich smutno
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 07:28
- Nahlásit
Ivisek77
buď pomřou sousedi a nebo se s tím musím smířit ) volím to druhé přeci jenom by bylo bez nich smutno
Já bych naše sousedy taky zanechal při životě. Jsou nevtíraví a užiteční. A někdy je s nimi legrace.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 08:16
- Nahlásit
Strejda
Pane Strejdo, v žádném případě vás nechci pranýřovat za zamýšlenou kastraci, či vás od toho nějak odrazovat. Taky jsem nechala dva psy kastrovat (protože nebylo v mých silách je uhlídat). Ale ráda bych vám připoměla případ pana argoska a jeho slečny Splendynky, která se po kastraci (ze stejného důvodu jako chcete kastrovat vy) odebrala za Duhový most
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 08:41
- Nahlásit
Biluška
nechci pranýřovat za zamýšlenou kastraci, či vás od toho nějak odrazovat - ježíš, tak ho ani nestraš
Není ,,malej Jarda", určitě si je vědomý i těch rizik Komplikace se můžou vyskytnout i u mnohem lehčích zákroků a to i u lidí - nesčetněkrát jsme to všichni viděli v TV. Přesto my i naši mazlíčci na různé zákroky jdem a věříme tomu, že nám se nic určitě nestane....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 09:41
- Nahlásit
worick
Není ,,malej Jarda", určitě si je vědomý i těch rizik
To asi je. Akorát mi přijde nelogický kvůli jednomu potencionálnímu riziku vystavit psa jinému.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 10:33 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Není ,,malej Jarda"
Biluška
To asi je. Akorát mi přijde nelogický kvůli jednomu potencionálnímu riziku vystavit psa jinému.
Důvody, které mně ke kastraci feny vedou, jsem popsal výše. Chci se vyhnout rakovině mléčných žláz a zánětu dělohy. Není to prevence před nežádoucí březostí.
Všechna známá rizika jsem vzal v úvahu. Znám Váš publikovaný názor, Biluško, (rozhodně bych nevrtala do něčeho, co funguje), znám i názor např. Davídkové Renaty. Vyslechl jsem názor několika vetů. Pár jich máme v rodině a s mnoha se stýkám pracovně. O kastraci jsem uvažoval už u Sally. Rozhodoval jsem se tak dlouho, že Sally kastrovaná není a také nebude mít štěňata. U Neli už jsem rozhodnutý.
|