| Autor |
Zpráva |
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 17:37
- Nahlásit
worick
Ahojky ) tak alespoň dneska pozitivní zpráva.Není to nic vážného,prý se to stává,když se fenky vykastrují,může to být hormonální nerovnováha,navíc je doma,ale jinak je v pořádku.Zase jsem jen bláznila no to je ta lepší varianta,že jsem viděla čerty na zdi a Baru je ok )Češeme a doufám,že nám nějaké chlupy zůstanou.Dostala nějaké kapičky na podporu a to je vše ))Tak jsem šťastná jako blecha )
Jinak na té Pecce se nám loni strašně líbilo a řetízák není podmínka když nechceš a obrany jsme tam nedělali,je to hodně zaměřeno na berňáčky ))Co jsem si minule pozitivního přinesla byl klikr )Barča ne něj skvěle reaguje,je to super zábava pro nás obě ))A na tábory jsem jezdila od 1 třídy ))Jsem už ostřílená táboračka )) Navíc letos s námi jedou sousedi s tosou,tak bude prča ))
Jinak moc hezké obrázky kluků )
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 17:41
- Nahlásit
PS: nemáte někdo zkušenost s krmením Pro Pac dog??Teď krmíme Roal Caninem pro obří plemena,ale je to drahý jako prase (( S čím máte u svých pesanů dobré zkušenosti??Nechci jí zase moc šidit,ale 1600 za pytel je dóóóst Vydržela jsem skoro dva roky,aby při vývinu dostala co nejlepší,ale jak říkám je to dost
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 18:04
- Nahlásit
1600 za pytel je dóóóst
to ho máš opravdu draze, já ho kupuju za nějakých 1200, horší je pro Nílouška RC mobility, to vyleze klidně na 2.7
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 22:48
- Nahlásit
Ivisek77
Jéé, tak přeci jen dobrá zpráva, tak to jsem ráda, že jste holky dobře dopadly
Rozhodně se nedivím, že jančíš - to bych taky a hlavně Tom jančí s každou opravdu blbinou Taky teď máme:
Woriček od soboty kulhá na přední - v sobotu měli hoši hrací den. První se zlaťákem Argoškem a pak s bláznivkou Emou. Všimnula jsem si toho až pak doma. Koukáme mu na to pořád dokola, ale nic zvláštní na pacce není doufám, že to nebude některý kloub
Říkala jsem Tomovi o té Pecce a on mi na to, že: ,,naše psiska nepotřebujou cvičit - všechno co potřebujem umí a hlavně si dělají co chtějí. Naučili jsme je samostatnosti" Trdlo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 22:56
- Nahlásit
Ivisek77
Ještě vlastně: ty ty grancle neobjednáváš v některém e-shopu?
Koukla jsem jen tak pro zajímavost a kolem 1300 za 15kg je mají po různu. Jestli to tedy není ještě taky moc...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 06:35
- Nahlásit
Ivisek77
pozitivní zpráva.Není to nic vážného,
To je dobře. Nadále prosím jen o dobré zprávy od všech.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 06:38
- Nahlásit
Zpráva z rádia:
"Vědci v Londýně zjistili, že chovatelé koček jsou chytřejší než chovatelé psů."
Máme asi 90 kg psů a jen 2,5 kg kočky. Tím se asi leccos vysvětluje.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 06:50
- Nahlásit
Strejda
Ono je ale otázka, koho měli vědci v Londýně na mysli - tím chovatel? Asi nepočítali do této skupiny všechny kdo mají kočku či psa - to má např.u nás na vesnici každý debil
A tedy my dva, co máme obojí jsme v které IQ kategorii? Abych věděla....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 07:07
- Nahlásit
Než jsem zapadla s tím autem (těsně před tou zatáčkou) jsem našla rozsápanou srnu, cca 5m od cesty. Pak jak jsem čekala na tchána s lopatou, jsem se šla tedy podívat, co se to tam stalo. Vypadalo to od psů (bohužel), kolem byly psí velké stopy, pak se tam taky točily nějaké sáně (za koněm). Ze srny zbyla jen kůže s vyžraným hrudníkem a kouskem žeber na jedné straně. A na zemi se mi zdálo strašně málo krve...Nevím, co si o tom myslet. Skoro bych si myslela, že tam ten zbytek někdo vyhodil a nějaký pes to jenom popotáhl. Ale to by zase hodil kousek dál do křoví a ne zrovna na toto místo....Zrovna tu noc, Worick pořád vyl a poštěkával - to běžně vůbec nedělá. Mě ale napadlo, že mu někde odpovídá háravka, třeba....Možná slyšel nějaký řev, ono je to od nás zhruba 500m a psiska odsud běžně slyšíme...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 07:45
- Nahlásit
worick
A tedy my dva, co máme obojí jsme v které IQ kategorii?
Obávám se, že IQ je přímo úměrné váhovému poměru kočka/pes.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:21
- Nahlásit
worick
díky za tip )Našla jsem teď ty samé na Mallu.cz a mají akci RC 15+3kg a za 1189 korunek tak to je luxus cena a hned jsem objednala )
Woričkovi držíme packy ať je brzo ok oni jsou jak blázni,když se zaberou do hry jsou jak nesmrtelný ))Bára je taky vždycky jak u vytržení
Dneska jsem koupila Báře krásný červený prase na hraní ))a nepíská )Už se nemůžu dočkat až jí ho dám )Vždycky když dostane novou hračku je jak prdlá a já když jí je kupuju )))to si doma zase vyslechnu minule jsem jí koupila v ikee plyšovou krysu a Tom,že dlouho nevydrží...a bez újmy jí má už celý měsíc....tedy všechny díly,jinak je oslintaná šíleně,pořád si jí hází do vzduchu a chytá jí,je praštěná
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 18:18
- Nahlásit
tak jsem včera neodolala a koupila si časopis, kde je našim mazlíkům věnováno 7stran čtení a fotek
http://www.facebook.com/pages/Praha-Czech-Republic /Svet-psu/162256682761#!/photo.php?pid=3352458&id= 162256682761
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 19:00
- Nahlásit
Ivisek77
ahojky, vy jedete s Pavlem vím, že jsi psala, že jste byli i vloni my to máme o týden později, holt je těch akcí trochu víc
worick
buď ráda, že jsou kluci rozumní a poslušní nás cvičení prostě baví, Berni obrany miluje a nejvíc to mazlení s figurantem po nich když už jí teda seberem rukáv nebo kůži, do který si může kousnout
ale na všech těhle akcích, ať už je pořádá kdokoliv, najdeš určitě partu stejně "šílených" lidí, kteří dokážou o psech žvanit hodiny a když nechceš, tak si prostě zábavu zorganizovat nedáš
ale nemysli, takovejch jsme už měli, který řikali, že soutěžit nebudou ... tyjo a jak se rvali o umístění
mějte se tu všichni krásně, zase vás přijdu zkontrolovat
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 20:57
- Nahlásit
Janiii
jééé to je škoda,že se mineme Myslela jsem,že se poznáme
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 21:01
- Nahlásit
rogersova
jo jo,mám už na čteno.Jen mě tam trochu překvapila ta zdrobnělina.Ještě jsem jí nikdy mezi lidma s berňáčkama neslyšela.Trochu mi to tahalo za uši.(bernášek)..ale asi jsem se s tím jen nesetkala ale píšou o nich hezky,ono to vlastně ani jinak nejde
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 22:52
- Nahlásit
Ivisek77
taky jsem to slyšela poprvé, a i mě to přijde divný.Znám taky jen berňáčky, ale článek je to hezkej.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 06:37
- Nahlásit
(bernášek)
to spíš bernýsek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 07:05
- Nahlásit
Na Berrynka mi nejlíp sedí berňucha - protože to mi nějak evokuje ten jeho naducaný kožich....
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 09:47
- Nahlásit
právě ) napadlo mě spousta zdrobnělin,ale tahle mi nějak nešla )
worick
tak to já teď rozhodně berňuchu nemám,protože pořád češeme a češeme...jsem zvědavá jestli na ní něco zůstane ale už jsem nasadila kapky od veta a až to dobere tak nasadím giom a zase bude chlupatice berňucha ))
Taky už se těšíte na jaro???Já se nemůžu dočkat!!Na dnešek zase napadalo jediná kdo je radostí bez sebe je Barča )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 10:32
- Nahlásit
Ivisek77
Nelina se chystá také na nějaký chirurgický zákrok. Počítám s tím, že bude doma, aby nebyla ve sněhu, aby jí Salina nevytáhla stehy, atd. Jak dlouho po kastraci jste měli Barču doma? Byla v bytě nebo někde na chodbě, kde je chladněji? Musela mít na hlavě satelit, aby ránu nelízala?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 10:39
- Nahlásit
Strejda
na mně ta otázka není, jen hodím do placu, že Woriček lízajda, si byl schopný rolízat i jen oholenou packu po braní krve (a Berrynek mu s tím vydatně pomáhal :smirk podle toho usuzuju, že u nás by byl jakýkoliv zákrok přímo katastrofou, které by nejspíš nezabránil ani obr satelit
Guccinka (kočka) po kastraci vzorňas, bez límce a všechno v pořádku - jen jsem ji musela držet od těch dvou ,,ošetřovatelů"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 10:49
- Nahlásit
worick
Když je jeden pes, tak se snadněji uhlídá. Ale Salina by se určitě hned ujala léčby a to by nemuselo být dobře. Nějak zvládneme, ale holky jsou na sebe zvyklé, tak budou chtít být spolu.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 13:14
- Nahlásit
přes noc nám napadlo tak 10cm prašanu, tak jsme s Borčou řádily na zahradě.Já ho na ní házela hrablem a ona ho za letu chytala a jedla.Tak doufám, že nedostane angínu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 14:09
- Nahlásit
rogersova
tak jsem na vás dala a koupila si též časopis s berňáčky ... sice jsem článek jen zatím přelítla ... jméno pod článkem mi vysvětlilo, proč takový odpor proti pokojovým ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 14:41
- Nahlásit
Drakopes
rogersova
jméno pod článkem mi vysvětlilo, proč takový odpor proti pokojovým .... - baby já to nečetla a nechápu...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:06
- Nahlásit
Drakopes
takový odpor proti pokojovým
Já tam odpor nevidím. Autor píše že BSP je rád venku a že má rád zimu. Konstatuje, že jsou BSP, "kteří žijí poměrně spokojeně i v městských bytech, protože jejich majitelé se jim hodně věnují, toto prostředí jim není vlastní."
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:33
- Nahlásit
Strejda
Tak to držím palečky ať už to má za sebou a je ok.Naší Barču jsme si už letošní zimu nechali doma.Byla celá vyholená a pak nastoupila ta šílená zima s mínusama a už jsem jí ven nedala.Pravda je,že ona by zůstala bez problémů a doma jí je teplo,všude topíme podlahovkou(proto asi taky to radikální línání),ale máme rozebranou bránu a teď v těch mrazech to nemůžeme dodělat ((pořád jsme čekali na +hodnoty a jako na potvoru nic.Tak si chladí pupek o stěny a ty podle toho vypadají....budeme na jaře malovat Dostali jsme satelit,ale když jsme jí ho dali,tak sedla a tupě zírala.Vydrželo jí to přes hodinu,potom jsem už nevydržela já ...když jsem byla doma,tak se mi jí dařilo hlídat,měla jsem jí pořád u sebe a stačilo NE a ona si to nechala,dost rychle pochopila,že to nesmí a když jsem s ní nebyla dostala klasický koš a na něm jsem měnila ponožky.Mělo to nevýhodu,že se jí hůř dýchá a nemohla pít (Stávala jsem abych jí dala v noci napít,ale většinou stejně nepila-nechtěla.Navíc ještě měla reakci na vnitřní stehy,tak jsme jí museli denně mučit a do díry mezi stehy injekcí vstříknout roztok a vymáčknout.Brrr,normálně jsem to pokaždé obrečela,dělal to Tomáš,za ty leta na záchrance je zvyklej,ale i jemu to nebylo ok (Dělalo se to naší holčičce.Ona ale byla statečná a nevypadala,že by jí to bolelo,asi se jí vždy ulevilo.Bylo to krutý,ale už je to za námi...uf ((Ale s druhým psem je to komplikovanější.Tak držím palce ať je to bez komplikací!!
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:42
- Nahlásit
rogersova
no ta naše blbka taky miluje odklízení sněhu )) a taky v něm děsně ráda noruje ))Je s nima legrace,ve sněhu jsou ve svým živlu
Jinak útočím na Toma,že koupíme teréní koloběžku a začnu s Barčou na jaře řádit )Máte někdo zkušenost s Vašima pesanama,jak se na to tváří??Dostala by popruh a myslím,že by se u toho pořádně zapotila ) a já taky )Teď o víkendu jí chci zkusit zapřáhnout za sáňky,ještě jsme nic nezkoušeli.Vím,že worick to zkoušel se samojedem,ale zkoušeli jste i Beryho?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 15:47
- Nahlásit
Ivisek77
...když jsem byla doma,tak se mi jí dařilo hlídat
Týden s ní někdo bude doma, tak ji snad uhlídáme.
Satelit máme ještě po ovčandě, ale ta byla tvrďák, ta ho snášela docela dobře. Nelinka to bude asi brát jako příkoří.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2010 16:20
- Nahlásit
Ivisek77
Woriček tahá, když se mu to nezdá moc těžké, tedy zvládne i mně když brzdím. Jenže jak je žížala, moc by toho neutáhl (myslím něco jako vozík, teďka sáně). Já nad tou kolobkou i uvažovala, jenže u nás nejsou vůbec na tohle terény (cyklostezky u nás neexistujou :mad Berrynka jsme vůbec nezkoušeli....nemá postroj a za druhé - on není zvyklý tahat, vůbec netahá ani na vodítku. Měla bych trošku taky strach o klouby, pořád (i když Tom mi nadává i za to) si myslím, že běhání (klusání), kdy nese jen vlastní váhu je pro něj přirozenější...Tím ti to vůůůbec nechci rozmlouvat (kolobku zase tak moc netáhne, můžeš jí pomáhat) a Drakopsová s klukama jezdí
|