| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 18:29
- Nahlásit
proč je na noc zamykáš do kotce? Bojíš se, že by je někdo mohl ukrást nebo snad otrávit?
Já sice nezamykám, ale mám zavírání upraveno tak (teď tedy jedny vrata ne, protože vlivem mrazů se hnul taras), že stačí jen přidat závěsný zámek. Brácha má vcelku hodně kamarádů a děti jdou nenechavé, zkracují si cestu přes výběh a několikrát Bergiho i pustili... Takže já to zamykání chápu a často o něm uvažuji také.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 20:09
- Nahlásit
Tak nejčerstvější zážitek ke Strejdově: aby je někdo nesežral
Nebyli jsme odpoledne doma a když jsme přijeli, řekla jsem si, že hošanům udělám zase bojovku - ala zloděj. Jenže kluci si spokojeně chrupali před vchodem a neslyšeli ani moje třískání vzadu na kde co, pískání, ječení, nic. Tak mi Tom volala, ať se přiblížím k baráku a on mi po telefonu řekne, kdy odhalí, že se něco děje. Začala jsem bouchat až vpředu na garážová vrata, na což Woriček vyskočil, popoběhl na stranu domu ode mne a nejistě štěkal. Tak jsem nahodila krok Quasimodo a šourala se směrem k bráně, jako že ji přelezu. Zpod skla se zvednul konečně Berry, na pomoc Woričkovi dvakrát štěknul a pro jistotu se schoval za garáž. Tom svítil s baterkou z okna a snažil se je vyhecovat, zatím co já pobíhala mezi branama a borovicema a vydávala ze sebe různé chrchlání. Přiběhli ke mně dokonce cca na 20m, ale zase odběhli k domu. Tom na mě svítil, já sotva zadržovala smích a ,,kulhala" směrem k baráku. Najednou ticho, psiska nikde. Tom se začal řehtat, že jsou schovaní za barákem, Woriček vyskočil na zahradní lehátko a Berry mu dělal obránce. Já jsem dělala hluk za rohem a zkoušela jestli proti mě třeba nevyběhne (Berry) a místo toho Worick utekl zase dopředu za Tomem. Ten na mě hulákal, ať dělám, že utíkám a uteču přes bránu. Opatrně se pak doplížili k bráně a kontrolovali stopy - no, museli z toho být i pěkně zmatení, protože přece museli cítit mně, i moje stopy a nechápali asi co se děje Pak jsem dělala, že jdu normálně brankou domů a chválila je, jak zahnali lumpa To jo, to jste neviděli, jak byli vyplašení, já se málem počůrala smíchy Pak jsme je vzali chvíli domů a když vyběhl Worick, tak pro výstrahu štěknul, to dělá vždycky. Já se zeptala:,,co je Wori, snad tam není zase lump??" Štěknul i Berry a vletěl zpátky do baráku. Tuším jim na noc budu muset nechat ,,svítit"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 08:47
- Nahlásit
worick
říkám, že naši psi jou obránci a hlídači - spolehají, že je obráním a hlídají si, abych byla mezi nimi a nebezpečím
Ale vážně, když párkrát vypadala situace nepříjemně (cikán s klackem za tmy, agresivní pes..), šli dopředu - bránili by tvrdě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 09:36
- Nahlásit
Drakopes
šli dopředu - bránili by tvrdě - Tomáš mi nadává, že trajdám kdesi po lesích a nevemu si nic na obranu, tak jsem mu na to vždycky odvětila, že mám přece velké psy. Včera po té ,,akci" mi řekl, ať si laskavě pořídím alespoň pepřový sprej - jelikož kluky budu muset ubránit
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 10:40
- Nahlásit
worick
pořídím alespoň pepřový sprej - jelikož kluky budu muset ubránit
Díky moc za názory.Musím říst,že to je přesně ten důvod proč chceme druhého psa,aby Barča měla parťáka.Jak píše Worick ,máme pejsky a jsou to naše děti.Zatím se nám nedaří a když by se to stalo ,tak berňáčci jsou k dětem suproví )))
A teď to hlavní: V úterý večer máme domluvenou návštěvu a jdeme se podívat na štěňátko-fenečku ))Tento víkend jsem zahájila frontový útok a Tomáš hned podlehl ))Mimochodem boudu stavěl loni na jaře velkou pro dva psi a zateplenou komplet ))Kotec nemáme,ale aby nelítali po celé zahradě,když nejsme doma,oddělíme jí na přední a zadní zahradu.Přední věnujeme jim a nebudu se zlobit jak vypadá ))A nebudu tam nic vysazovat ))
Včera večer jsme pozvali sousedy na vínko a řekli co máme v plánu.....a bylo to nadšeně schváleno ) oni jsou pejskaři taky,mají 8 měsíční tosu.Sousedi na druhé straně milují naší Barču a chodí s ní i někdy ven,ale druhého pejska předložíme jako hotovku )Budou si myslet,že jsme blázni ))Ještě,že jsme na to dva )
Teď přemýšlíme nad jménem,protože máme Barču chceme zase nějaké k tomu a zatím vede Máša ))
Já se tááák těším,na nic jiného teď nemyslím )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 10:46
- Nahlásit
Ivisek77
Nojo, dva pesani jsou něco úplně jiného než jeden - nemám zahradu a mám velké psy, ale už bych asi nikdy nechtěla jen jednoho
Hrozně to ušetří nervy a energii, psi se zabaví sami doma i venku, jen ta poslušnost to odnáší
A stále koketuju s myšlenkou psa třetího - ale to až do baráčku, a rozhodně né v dohledné době (no, je fakt, že já moc daleko nedohlédnu ) ale třetí pesan by byl jiné rasy - buď hlídač na zahradu, nebo naopak nějaký ryze postelový prcek
Třeba taková doga - jen nevím do které kategorie jí zařadit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 13:44
- Nahlásit
Ivisek77
jejdá, tak vy už ji máte i narozenou?? No ty jóó, to se mááááte.... Tak to byl ,,frontový útok" už nabíledni, hoří vám termín Já se k vám snad vsomruju na návštěvu, já si odbyla dvě mimi současně a teď už niiiiic
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:41
- Nahlásit
u nás to trvalo rok ... než Jirka kejvnul na druhého psa. U mě byl hlavní motiv, abychom nezůstali bez psa, když mají berňáci tak nízky věkový průměr.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:42
- Nahlásit
worick
Včera po té ,,akci" mi řekl, ať si laskavě pořídím alespoň pepřový sprej - jelikož kluky budu muset ubránit
Nesmysl. Berňáci tě budou bránit, pokud to bude nutné ... podle vašeho strašení bych neusuzovala.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:49
- Nahlásit
Ivisek77
Teď přemýšlíme nad jménem
Máme Sally a Neli. Když některou zavolám, tak přijdou obě. Nevím, jestli to je zvukovou podobností jmen nebo si jdou obě pro pamlsek za přivolání. Máša je pěkná.
Dines
Podle FCI patří do skupiny gaučových přerostlíků.
Drakopes
Berňáci tě budou bránit, pokud to bude nutné
Byl bych rád, kdybys měla pravdu.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 16:51
- Nahlásit
Strejda
Podle FCI patří do skupiny gaučových přerostlíků.
No prááávě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 17:13
- Nahlásit
Strejda
Máme Sally a Neli. Když některou zavolám, tak přijdou obě. Nevím, jestli to je zvukovou podobností jmen - prdlajz Volám na ně Wori a Berčo - zdá se ti to podobné? - pořád chodí oba. Pokud zkoušíme odložení tím způsobem, že je tam nechám, popojdu a míním přivolat jednoho k sobě - nemám šanci - letí oba Klepu jim na čelo:,,ty jsi Wori a ty jsi Berča, jasné?!" Zkusím to znova a zase letí oba. Je to bez šance....
Ivisek77
Máša je hezké, hlavně takové srandovní Tak se mi zdá, že v nějaké filmu byl medvěd Máša? Na berňuchu to teda sedí
Drakopes
Berňáci tě budou bránit, pokud to bude nutné - kdyby jsi Berču znala, tak určo změníš názor
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 17:34
- Nahlásit
Díky Taky mi ta Máša příjde hodící se k berňáčkovi )Myslím,že je vybráno Tomáš už vymýšlí,jak to zorganizujeme.Já mám jasno Na první týden si beru dovolenou a budu s nima spát dole.
Strejda
za jak dlouho jste si troufli nechat holky spolu samotné?I když já si myslím,že Barča by jí neublížila...ale zase je dost žárlivka.
A díky za tip,koukala jsem na ten Gelacan,asi ho hned objednám.Můžu se zeptat jakými granulemi krmíš?
Drakopes
Já myslím,že s tím Tom počítal od začátku.Vždycky jsem říkala,že kdo má zahradu a nemá tam psa,je to plácání místem!No a jelikož jsem začala se psem v bytě,když přišla zahrada,musí být dva
Jo a už je to tady,sámo,že jsem to nevydržela a vykecala.No
a ségra řekla,že jsem magor!...a to to ještě neví máma,tu opravdu klepne
worickJá se k vám snad vsomruju na návštěvu
s tím nemáme problém
Dnes jsem Tomovi předčítala Tvoje bojovky.A pěkně jsme se nasmáli.Představila jsem si Tě a ty vystrašený kluky Bára tedy docela hlídá a večer když se někdo vynoří ze tmy,postaví se přede mne a vrčí.Myslím,ale ,kdyby šlo do tuhýho.....budem zdrhat obě Přeci je to jenom bobkařka
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 18:04 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Ivisek77
Můžu se zeptat jakými granulemi krmíš?
Krmíme granulemi Calibra. Dostávají také vařené nebo syrové maso, teď v zimě několikrát denně teplý masový vývar. Když mi to vyjde, tak kupuju hovězí kloubní hlavice, když nejsou tak harfy.
za jak dlouho jste si troufli nechat holky spolu samotné?
Neli jsme přivedli odpoledne na zahradu, kdy byla Sally. Neli se ji okamžitě pověsila na ucho a do večerky se praly (pozn. pro Drakopes: Kočkovaly se). Dostaly večeři každá do své misky a hlídal jsem, aby se z toho nebyl nějaký problém. Ráno pokračovaly v boji, někde je tady fotka. Celý den byly spolu na zahradě. Většinu prvního dne byl někdo z lidí na zahradě nebo doma. Ale bylo teplo a otevřená okna. Byl jsem s nimi v lese, všechno probíhalo dobře. Od třetí noci už spaly samy.
Drakopes
u nás to trvalo rok ... než Jirka kejvnul na druhého psa
U nás taky, jen nekýval Jirka.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 23:42
- Nahlásit
Bože, proč já se nepoučím a zase na ten hokej čumím
Akorát jsem totálně nasr..... a nevím jestli vzteky usnu
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 11:40
- Nahlásit
worick
Akorát jsem totálně nasr..... a nevím jestli vzteky usnu
snad Tě později Sáblíková uklidnila na hokej jsem koukala taky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 12:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ivisek77
Jak říká Tom:,,Sáblíková je jediná jistota, té věřím, že nezklame" Viděla jsem jenom Erbanovou - tam to taky nedopadlo a Sáblíkovou zaspala Ráno letím ke compu a hele - máme medaili!! Je to holka šikovná Ti ostatní, ti to pěkně ,,mrší"...
Strejda
Naše starosti na tvoji hlavu dnes, že jo? Teď jsem přijela domů a koukám, Tom obrátil kalendář a tam mi svítí poznačená Nelinka. Tak jak prcoňa, jste doma, dobrá?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2010 12:56
- Nahlásit
worick
Tak jak prcoňa, jste doma, dobrá?
Jdeme v 17:00 a ještě to není jisté. Poslední týden k nám chodí velšpringr, tak nevíme, jestli Neli nebude hárat. Testovací labrador na cvičáku nic nehlásil, tak není jasno. Ale tester se nikdy zatím nespletl. Kdyby byla před háráním, tak budeme kastrovat až příští fenu a Neli zůstane kompletní.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 06:42
- Nahlásit
Strejda
myslíme na vás, referuj ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 07:20 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Pacientka je při vědomí, spolupracuje a je veselá. Když se probouzela z narkózy, tak vyla a Sally, která byla na zahradě, se mohla zbláznit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 07:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Fuj, ty to teda dokážeš vyšponovat, já sem chodím tlemit od 6h!
Neboj chápeme, člověk po tomhle a pak celonočním dozoru, nemá na nějaké vypisování vůbec náladu...
Myslím, že to probouzení z narkózy psiska nesou ze všeho nejhůř. Na tu bolest asi až tak citliví nejsou. Na bolesti dostala takový ten sirupek do stříkačky nebo nějaké tablety?
Blbé je akorát to, že se dvěma se musí hlídat, aby se moc nerozdováděly. Ale určitě ji ,,tetka" taky musí kontrolovat (počkej až zjistí, co jste prconi vyvedli )
Tak ať Nelinku neopouští dobrá nálada (když tak jí toho sirupku přidej ) a rekonvalescence vám probíhá bez problémů
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 08:05
- Nahlásit
worick
Na bolesti dostala takový ten sirupek do stříkačky
Ano, sirupek.
se dvěma se musí hlídat, aby se moc nerozdováděly
Zatím jsou oddělené, ale od zítra budu muset vzít Sally domů k Neli. Když jsou spolu, tak se předhánějí, která vymyslí větší kravinu. Ale když jsou oddělené, tak mi pořád někde něco chybí.
Na Neli je vidět, že se narodila jako bytový pes. Jak jsou někde otevřené dveře a za nimi postel, tak je tam.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 14:51
- Nahlásit
Kdyby nahodou nekdo hledal:
Fena, nalezena 21.2.2010 v Ostrave -Porube. ID 14322, na webu http://www.mpostrava.cz/ .
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2010 23:42
- Nahlásit
Strejda
gratulujeme a přejeme Neli brzkou rekonvalescenci
Nové zprávy: Dnes jsme se byli podívat na Mášenku Je překrásná Dohodnuli jsme se a 21.března si pro ní jedeme napořád Jak já se těším Teď začneme přípravy atd.
Pokud se mi podaří,dám sem nějaké fotky,ale jsem střevo Worickovi jsem je poslala na email )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 06:05
- Nahlásit
Ivisek77
Pokud se mi podaří,dám sem nějaké fotky ... Worickovi jsem je poslala na email
Tak je to celkem snadné. Když s tím budeš souhlasit, tak může worick fotky poslat dál.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 06:10
- Nahlásit
Včera dopoledne už jsem to nevydržel a vzal Sally domů. Holky měly obrovskou radost, že jsou spolu. Neli už otrnulo, doráží na Salinku a chce se prát (pro Drakopes kočkovat se). Naštěstí to je jen to Labutí jezero. Obvazy zatím drží.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 09:54
- Nahlásit
Strejda
Teda brrrr!!!Ty brzo vstáváš!!!A ještě jsi schopný se dotlačit ke compu?To já bych nezvládla!!
Jinak to je paráda,že už jsou spolu Určitě jim už bylo smutno bez sebe To se bude lépe léčit,když na to nebude sama
Já včera nemohla Barču ze sebe setřást.Luxovala čumáčkem a cejtila pejsky.Jsem tak zvědavá až se spolu prvně uvidí.Stříhám metr jak na vojně )) Jsem fakt blázen!
Od kdy si myslíš,že můžu nechat malou venku,když je bouda zateplená?Aby nějak nenastydla?Budou jí 2 měsíce až si jí přivezeme?
worick
určitě souhlasím a jestli budeš tak hodná pošli fotečky Mášenky dál.Já mám email jen na Tebe
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:01
- Nahlásit
Ivisek77
Od kdy si myslíš,že můžu nechat malou venku
To já vůbec nevím. Nikdy jsem neměl štěně na jaře.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:05
- Nahlásit
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 10:05
- Nahlásit
Ivisek77
Od kdy si myslíš,že můžu nechat malou venku,když je bouda zateplená?Aby nějak nenastydla?Budou jí 2 měsíce až si jí přivezeme?
Já myslim že záleží hlavně na tom, kde byly štěňata s mámou- jestli jsou odchovaná venku, tak jí venku nech - jestli byťáci, tak bych koukala na teplotu.
Ale řekla bych, že na konci března už bude jaro v plném proudu, a pokud bude stabilně těch cca 15'C, tak bych jí venku klidně nechala
|