Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 16:56
- Nahlásit

Drakopes
Strejda
Kristepane, já absolutně netuším o co v tomhle jde?!
Omluvou mi budiž, že mi moc nechybělo, abych na základce nepropadla z matiky.... Logické myšlení ani netuším co je....

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 17:04
- Nahlásit

worick
Kristepane, já absolutně netuším o co v tomhle jde?
Tím jsem se nezabýval. Jsou tam Drakopesové berňáci, to mi pro informaci stačilo. Jinotaje jsem nehledal.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 17:24
- Nahlásit

Strejda
To jo, Drakopsovou s klukama jsem našla - to jediné mi z toho docvaklo hned jak jsem zmečila berňáky
Jak se vám marodí? Už se to krátí a Neli bude zase fík
U nás řádí střevní viróza, mělo to už půl rodiny, u nás už něco taky proběhlo a dnes to asi Toma chytlo naplno - při cestě do Ruska! Posílá mi z Moskvy zoufalé SMSky s prosbou o radu a pomoc co s tím. Tak jsem sedla na NET a hledala co má brát, pít a jíst- tedy, jíst právě nemá nic

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 17:54 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Jak se vám marodí?
Neli je akční, vyhledává hry, honičky a podobnou zábavu. Včera trpěla, když Salina jela na cvičák a ona zůstala doma. Sousedovi psi jsou ještě na noc v domě, tak ráno vysedává pod oknem a vábí velšpringra, který se s ní rád honí. Už se všichni těšíme, až se všechno vrátí do starých kolejí.

dnes to asi Toma chytlo naplno - při cestě do Ruska
Teda sra*ku bych v zahraničí rozhodně nechtěl dostat. Když si představím, že práce se musí udělat v termínu, v letadle jsou krutá omezení na použití WC, s dietou může být docela problém, ...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 07:40
- Nahlásit

Jak jsem psala, že naši kluci tedy moc nehlídají a vy jste mi houfně tvrdili, že kdyby šlo na věc, určo by to bylo jiné - tak něco na tom možná bude
Hlavně jsem byla sama překvapená, že dokážou rozpoznat, že tohle je normální a tohle už ne. Včera jsme s klukama čistili kytky a nad náma u náhonu pořád nějaký halas. A po chvíli, když se to začalo blížit, jsem koukla a....nějací hošani (notně odrostlí) chtěli koulet pneumatiku (tu velkou od traktoru) po cestě shora od koní, ale jim sletěla a kutálela se po poli směrem k našemu plotu. Už jsem si říkala, že jestli majzne do plotu, budu s nima muset jít do konfliktu a jelikož jsem už rozpoznala místní feťáckou bandu - hrkalo mi v hlavě, co bude lepší dělat či nedělat. No a ve chvíli,, kdy to kolo jelo směrem k nám psiska začala štěkat už jinak, než jak štěkají, když jen někdo jde, byli nazlobení a Berry i tlumeně vrčel. Kolo tedy spadlo dřív než k nám přijelo a při druhém pokusu už hošani viděli, že jsem tam, tak ho chytili hned, jak nabralo zase směr k nám. Psiska naštvaně bafali a vrčeli

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 08:35
- Nahlásit

worick
Psiska naštvaně bafali a vrčeli
Neli asi hlídá, už to několikrát předvedla, ale na rozdíl od Drakopes moc nevěřím, že by i bránila. Sally by určitě bránila, ale agresor by musela být fena.

Když luxuju závěje chlupů, tak holky vždycky znechuceně ustoupí o krok, aby se vyhnuly. Vzpomněl jsem si na vořecha mé setry, který miloval vysavač. Dokonce mu koupili speciální nástavec na luxování psů.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 06:30
- Nahlásit

Strejda
nevěřím, že by i bránila

buďme rádi, že takových situací, kdy by jejich bránění bylo potřeba, není. A věřme, že berňáci to mají v sobě A Nelinka je ještě malé trdlo

worick
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 07:05
- Nahlásit

Strejda
U nás psi u luxování nejsou, pokud řeknu:,,pozor, pozor, musím uklízet" psiska se otočí a poslušně vyťapou dveřma ven Umím si ty závěje představit....kolikrát si říám, že se divím, že na tom psovi ještě nějaké chlupy zůstaly Stačí když vidím, co tu za spoušť zůstane po jedné jejich krátké návštěvě Tady neplatí ani to ,,jen krátká návštěva potěší" - v tomto případě je to skoro jedno, ten binec z nich stejně opadá při prvním sedlehu Kočky jsou na tom každá úplně jinak. Gucci bere všechno co se doma děje s ledovým klidem, spíš zasvědceně přihlíží a sleduje i vysavač, Leon se pokud možno uklidí co nejdál. Jinak je to, když přijde návštěva či nějací opraváři - Leon leží a ani se nehne (už si jich pár myslelo, že je to plyšová hračka a když pak museli přejít kolem něho a on se pohnul, tak se pěkně lekli ) a Gucci neví kam by zalezla....Drakopes
A Nelinka je ještě malé trdlo - to určitě je Jenom to ,,malé" je u berňáka snad záležitost milisekundy.....

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 17:22
- Nahlásit

A je to. Stehy jsou venku.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:36
- Nahlásit

Strejda
Se mi zdálo, že jsi psal - ve čtvrtek A vet říkal, že už může normálně fungovat, nebo ještě omezeně? Si vzpomínám jen to, že jsem kočku sledovala ještě hodně dlouho, jestli je OK

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:19
- Nahlásit

worick
A vet říkal, že už může normálně fungovat, nebo ještě omezeně?
Vet nic neříkal. Neli se nějak omezovat nedá, to by musela být v umělém spánku. Na výšku je stejně velká jak Sally, jen trochu drobnější, tak vypadá skoro jak dospělá. Ale do 1,5 roku by stejně neměla skákat apod. a lesní cesty, kudy chodíme do hospod jsou ještě neprůchodné. Tak ani není co omezovat. Holky budou ještě doma. Když nebude moc sněhu, tak půjdeme v neděli na cvičák. Ale to není žádná námaha nebo rychlý pohyb.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 22:06
- Nahlásit

Strejda
tak super vše dopadlo dobře a tak to má být gratulujeme!

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 06:18
- Nahlásit

Ivisek77
gratulujeme!
Děkujeme.
Omezovali jste nějak aktivitu po vytažení stehů? Kde bydlela pacientka?

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 11:05
- Nahlásit

Strejda
Pacientka byla doma,ale pohyb jsme neomezovali vůbec.Nechala jsem to na ní,vet nám nic nezakázal.....a žádné komplikace nenastaly.Hrála si i se sousedovic 60kg Tosou a bez problémů.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 14:08
- Nahlásit

Ráno zabočíme za roh a tam před druhým barákem stojka cca metr s nápisem pozor padá omítka. Psi okamžitě zpozorněli, protože to tam včera nebylo. Varovné zaštěkání a pak jeden mně naproti zablokovat cestu a druhý na průzkum. Nějak jsem v tom jejich pohybu nepostřehla, který co dělá, jak se vyměňovali.

No a pak se seštěkali, kdo byl větší strašpytel, když o nic nešlo

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 14:47
- Nahlásit

Drakopes
Varovné zaštěkání a pak jeden mně naproti zablokovat cestu a druhý na průzkum.
Na to by se mně holky vyprdly, aby se staraly, jestli není něco neobvyklého v cestě. Někde dělám chybu ve výchově a výcviku.

worick
U nás se taky povaluji kosti po zahradě a holky je ohlodávají podle nálady. Ale ty misky jsou opravdu prázdné.

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 15:02
- Nahlásit

Tak máme přihlášeno na dubnový Budějky (mezinárodku) - jedete někdo? ;)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 16:01
- Nahlásit

StrejdaNěkde dělám chybu ve výchově a výcviku.
Já je nikdy nic takového neučila. Ani na cvičák jsme nikdy nechodili. Možná je moc nechávám dívat na televizi a fakt je ten, že dopoledne v klubu taky nemám kontrolu, co čtou nebo hledaj na netu

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 16:27
- Nahlásit

Drakopes
Ani na cvičák jsme nikdy nechodili.
A v tom to asi bude. Holky se cvičáku věnují hlavně nemravnostem s blonďákem Roňasem a bernardýnem Adámkem a pak jsou nesoustředěné.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2010 08:00
- Nahlásit

Drakopes
Varovné zaštěkání a pak jeden mně naproti zablokovat cestu a druhý na průzkum. Nějak jsem v tom jejich pohybu nepostřehla, který co dělá, jak se vyměňovali. - teda kluci jsou borci, tu by trumfnuli i vodícího psa
Bohužel, tohle jsou věci o které přicházím díky neustálé kontrole Worička - ať už jde navolno či s ním škubu na vodítku, ale veškerou pozornost většinou věnuju jemu Pokud jdou oba navolno, Berrynek je z toho chudák nervózní a jenom sleduje, když se Worick vzdálí, co já na to - jestli jako může a je to v pořádku a nebo se budu zlobit Stejně si tak říkám, když jsou ta psiska takhle chytrá, proč ten Berča mu nějak nevysvětlí a nepromluví do duše, ať na ty srnky, slepice a prostě útěky kašle, že to nestojí pak za ten průšvih? Asi tahkle:
No a pak se seštěkali, kdo byl větší strašpytel, když o nic nešlo

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2010 08:08
- Nahlásit

Strejda
Holky se na cvičáku věnují hlavně nemravnostem s blonďákem Roňasem a bernardýnem Adámkem a pak jsou nesoustředěné

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2010 08:13
- Nahlásit

Dines
Tak máme přihlášeno na dubnový Budějky - my jsme mooooc daleko Já neukecala ani před měsícem Brno na čumendu a to je od nás pouhých 100km

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 07:09
- Nahlásit

Včera jsme byli u švagra v hospodě. Dva roky odolával a nepouštěl psy do hospody, ale místní pejskaři si vynutili změnu. A pak že zákazník nic nezmůže. Byli jsme jen na kontrole stanoviště, zatím bez psů, ale je to tam v pořádku.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 17:17
- Nahlásit

Strejda
A pak že zákazník nic nezmůže
jak vidno zmůže,když je dostatečně vytrvalý!!

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 17:19
- Nahlásit

Dines
tak budeme v dubnu držet tlapky pro nás taky daleko jen na koukání a navíc budeme mít doma veselo s miminem

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 06:15
- Nahlásit

Ivisek77
zmůže,když je dostatečně vytrvalý!!
A nejvíc toho zmůže, když vytrvale nosí peníze ke konkurenci.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 06:56
- Nahlásit

Ahojky, my měli v sobotu dost ,,divoký" den. Havní část sem hodím od Akit - tam jsem to už čmárala včera

Evergreen - my a slepice
V sobotu jsme byli tradičně na obědě u tchánů, kluci si hráli na zahradě s kámošem Argoškem. Přiběhne švagrová: ,,Worick má zase slepici, já se mu bojím ji vzít" Tak jsem tam utíkala, tchán mi v patách. Já přizabít Woricka, tchán řešit co se slepicí. Worick s ní byl vražený v Argově boudě. Já jsem tam přišla a zařvala na Woricka, ať odsud okamžitě vystřelí. Tchán tam vrazil hlavu a zjistil, že slepice je sice ,,zmordovaná", ale stojí v koutě. Myslím ale, že bude pokousaná, že to stejně nepřežije...Nevíme, kde k ní zase přišel. Oni mají ten plot ke slepicím různě poskládaný z více kusů a moc k sobě nedoléhají. Buďto slepice někudy vylezla do zahrady a nebo se Worick opřel a zjistil, že tudy v pohodě proleze, ulovil slepici a.......švagrová vyšla na dvůr a viděla jen Berču s Argem v zahradě. Koukne a z boudy čouhá Worickův ocas. Koukne, co tam tak asi dělá a už viděla peří ze slepice. Pochopitelně, když ho chtěla odsud dostat, tak na ni zavrčel, tak utíkala pro nás. Teď mi vyvstala otázka, jak by to pokračovalo: jestli si ji ulovil, odnesl do bezpečí a tam ji chtěl porcovat....anebo....ulovil, odnesl a chtěl si s ní ,,pohrát" - což by jistě taky nepřežila Nedělám si iluze, první slepici co ulovil, posléze porcoval. Ale teď ho už dvakrát po sobě chytili se slepicí a nikdy ji zrovna nezabil. Té z minulého týdne údajně nic není (ale netuším, jak dlouho ji měl) Tahle vypadala hůř, ale taky netušíme jak dlouho ji měl

Tak a k tomu už mám i konec - slepice údajně žije a vypadá, že jí vůbec nic není , už za dvě hodiny pláchla z karanténího boxu

Vyjdeme od tchánů domů, Berry navolno, Worička má Tom na vodítku (okolní slepice ještě nespaly), my jdem s Berrym první, zahnem za zdí do uličky a 10m od nás jde mladá panní s berňákem Gogem a děckem - Gogo už byl na vodítku, protože teď museli přejít silnici. Jenže milý Berčan se rozeběhnul pokecat, nic nedbaje mého povelu ke mně (v tomto ohledu je Woriček dokonce poslušnější, pokud se Berča rozhodne, tak s ním nikdo nehne, naštěstí je to tak ,,jednou za 10 let" )Mladá paní, když viděla, že Berčan si to šine k nám, duchapřítomně odepnula Goga s vodítka a ať si to tedy hoši proberou spolu. Mezitím se Worick na vodítku mohl zbláznit - Gogo je ten berňák, co ho jako prcka zvalchoval, když skočil olízat tu paní )Ti dva se jenom očichali, přiměřili, zjistili, že by to byl moc rovný boj a zase se pokojně rozešli. Znají se dobře, ale vždycky jen za plotem. Neproběhlo žádné vrčení, je to dobrý se stejně velkým psem jsme se nikdy nesetkali a trochu jsem se bála, aby Berrymu časem nenarostl hřebínek
Přišli jsme až k baráku a koukám, blíží se sestřenka s kastrovanou labradorkou Lisou. Tak jsem ji ukecala, ať chvilku vleze s náma na zahradu, ať se kluci s Lisou skámoší, taky se znají jenom jak chodíme kolem, ale ona se až k plotu nedostane, jenom na takový balkon nad nás. Ti dva z toho byli na větvi, chtěli ji očichat a ona lítala jako čamrda, protože se té přesily bála. Ale ne nějak zoufale, to by jsme ji netrápili. Spíš se jí to zdrhání líbilo. A až ji to štvalo, přiběhla k paničce a cvakala na ně zubama. Tak už zase šly - bylo to 10minut
Jak říkám - sobota byla ,,divočina"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 07:46
- Nahlásit

worick
nenudíte se

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:10
- Nahlásit

Nechtěl by někdo psa BSP? I když bez PP?

Bras

Hledáme hodného páníčka pro berňáčka o kterého se majitel nestaral.
Je miloučký. Rok a půl staré, štěně.
Kontakt pro zájemce : Nývltová Eva tel. 777 145 984
Zkop. z : www.mija.estranky.cz

worick
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2010 14:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Hanca
Pejsek je to fakt krásný, škoda že už máme dva. A většina nás tady taky Já sama jsem bohužel strašně kritická - i co se týká budoucích majitelů berňáka - prostě bych si netroufla ze svých přátel a známých někoho vybrat, komu bych berňáka v klidu svěřila.....asi nemám ty správné známé
Jinak jsem koukla na ty stránky - co jsi dala odkaz - uf, to jsem snad neměla ani dělat teď mě ti týraní pejskové nejdou z hlavy

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání