| Autor |
Zpráva |
janakou
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 07:00
- Nahlásit
Rozhodně není nejvytrvalejší mezi parťáky, je tam pár jedinců, kteři ho pokaždé úplně zničí opravdu a skutečně s ním nemám problém až na ty choutky(že by byl nevylítaný nebo tak). kolikrát po aktivním víkendu se mu v pondělí ráno ani nechce do parku, až v tom parku je, tak to je zas aktivní, ale tam se vleče jako na popravu. a doma neznám problém, že by byl pes hyperaktivní.
Pokud je unavený po lítání v parku, tak opravdu zřejmě není zdravý, to není normální.
Roční samojed by ti měl lízt i po lustru a být totálně neunavitelný. Měl by žrát jak nezavřenej.
Hubenej by měl v roce být, ale z toho jak se vytáhnul, rozhodně by neměl jít s váhou dolů a o tolik.
Tak to tady přestaň brát jako osobní útok a zkus vyměnit veta, jestli ten tvůj nic neobjeví.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 07:44 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
ahoj lidičky, už 2x jsem napsala sloh jako blázen a 2x si to vymazala a znova teda už se mi to psát nechce, ale bylo to něco v tom smyslu, že by sis měla od holek nechat poradit
- jinak u granulek je potřeba sledovat složení(aby to nebyly tzv. "hladový granule", o tom jsem byla taky poučená když jsem si kupovala Ayrin, hlavně se ptej, zajímej se, vyzvídej ale hlavně buď ochotná o tom popřemýšlet , moje dobrý zkušenosti s granulema jsou - ARTEMIS, CANIDAE a teď budu zkoušet nové složení acany, samozřejmě já bych ty granule taky nebaštila, takže já je občas ovoním a nebo přelívám vývarem s masíkem
- no a těm samojedům a pohybu
naši když jsem byla malá si koupili malamutku, vůbec s ní nechodili ven, nebo teda minimálně, povídali pořád že prej jim veterinář řekl, že ten pohyb když si na něj od malička nezvykne nepotřebuje a chovatelka jim to tenkrát potvrdila, takže to nikdo neřešil, já když jsem si ted kupovala ayrin tak jsem si zjistila, že Am. akita toho pohybu tolik nepotřebuje, přesto aby byla spokojená a abych jí unavila chodíme ven každej den na dvě hodky a o víkendech to natahujeme, děláme výlety, abych jí stahala co to jenom jde a až ted je mi úplně jasný, jak ta malamutka musela tim nedostatkem pohybu trpět, i když na to nevypadala, muselo jí to chybět děsně a celkem všechno bych udělala jinak než naši, ale dokud jsem si nepořídila svýho hafína, tak jsem to taky nechápala, ted se ptám, hledám rady a tak a jak jsem se do toho dostala, tak celkově už bych našim pejska zakázala
- vodítko?
s tim vodítkem ve městě, i kdyby muj pes uměl přivolání na 100% nedovolila bych si ho pustit na volno ve městě, kde je průšvih když mu něco rupne v hlavině a vydá se na výlet, to bych opravdu neudělala, dej mu kdyžtak stopovačku, kort teď, když je to puberťák a útěků vás čeká mnohem a mnohem víc ( jako nás teď ) a obrnit si nervíky a vytrvat,ono se ti to vrátí i když jak psaly holky u těch seveřanů to asi nikdy nebude 100% a musí se s tím počítat
jinak "malamutky" fotky jsou tady
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 08:24
- Nahlásit
worick
ahojky prosim tě, když jezdíš s woričkem třeba na kole, tak druhýho pesana necháváš doma?
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 08:43
- Nahlásit
furt nechápu, proč si myslíte, že můj pes hrozně trpí nedostatkem pohybu. netrpí. chápu, že jsou samíci, kteří denně potřebují urazit desítky km v postroji, jinak nejsou spokojini atd. ale prostě každý pes i v rámci stejného plemene je jiný. worick psala, že její samík je vášnivý lovec, Diega ptáci, veverky, srnky a co já vím co všechno vůbec nezajímá. jasně, samojed nikdy nebude gaučák, ale to něm nikdo nechce.
a taky nechápu, proč by měl být nemocný? na granulkách prospíval dřív velmi dobře, nebude to granulemi, že nežere, ale tím, že prostě cítí ve vzduchu jaro a háravky. minulý víkend jsem byla u našich na návštěvě, oni mají souseda, co chová fenku, která zrovna hárala(což sem předem nevěděla). pes po celou dobu co sme tam byli seděl u dveří a kňučel(ne, opravdu se mu nechtělo čůrat). prostě pochopte, že jsou sexuálně hyperaktivní jedninci a s dostatkem či nedostatkem pohybu to nemá co dělat.
ve městě psa nemůžu mít na vodítku non stop, teda v ulicích vždy ano, ale v parku ho pouštím(teda pouštěla jsem).
a teď se na mě nezlobte, ale na tuto debatu nemám náladu a už vůbec ne čas. první příspěvek jsem psala proto, že jsem chtěla zjistit, jak je to se sexuálním apetitem u vašich samíku(o kastraci jsem se rozepisolvala proto, abyste pochopili, proč se na to ptám).
napíšu pár dnů po operaci, ne kterou deme ve středu
hezký den
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 08:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Já s ním běhám jak blb po lese, spokojená, že jsem to přežila. V přestávce u babči leží, funí, já mu masíruju stehníky (chudáčku malý, aby tě nebolely nožičky, jak mně za sebou vláčíš). Přijdeme domů, berňák s sebou švihne s výrazem (já na vás dva příště s...u) a jen vlezu za dveře tak Woriček kolem něj začne lítat a řvát ať jdou blbnout a vydrží, dokud Berryho nevyprovokuje k nějaké hře. Dělá sice unaveného, ale klame tělem. Stačí sebemenší podnět a je hned ,,čupr". S tím jezením-nejezením máme taky problém. Teď tu dávku do něj většinou nějak nasoukám, ale nijak nepřibírá. Už jsem byla v pokušení koupit nějaké ty speciální vysokoenergetické pro psy v tréninku, ale bojím se, abych něco nezvorala, když se jim to má držet, aby rychle nevyrostli....
S tím chozením na volno po městě...myslím si jako ankaras
že je to dost riskantní. Já pokud jsme dost daleko od silnice, slepic atd. s nima na volno taky chodím, ale je mi dost jasné, že pro Worička není problém v blesku zmizet. Už ho volám radši k sobě k noze 100m od silnice i když vím, že je tam pak ještě místo, kde se motají a čenichají, ale kdyby u cesty nedej bože uviděl třeba kočku, tak je mi jasné, že by to dobře nejspíš nedopadlo. Je to fakt rozdíl, třeba malý nebo prostě míň ,,lítací" pes. Ten než se na nebezpečné místo dostane, tak ho ,,uřveš". Se samíkem než otevřu pusu - už není co řešit.
Tu kastraci bych si, ale snad taky ještě rozmyslela. Jak píšeš, že si s pejsky hezky vyhraje.......aby se ten vztah nějak ,,nezpackal" a on nepřišel o fajn zábavu. Měla bych z toho obavu. U nás sw Worick zatím nijak sexuálně neprojevuje -na to máme Berču. Ten skáče na všechno co se hne, zatím kromě lidí. Naštěstí. Doufám, že z něj taky nebude ,,maniak"!?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 08:54
- Nahlásit
ankaras
Ne, ne, my zatím jen běháme, jestli budu mít dnes chvilku, zkusím Tomovi najít jak někdo popisuje kolobku a nebo koupí nějaké horské kolo, protože říkal, že 20km s ním fakt běhat nebude A berňák lítá s náma na volno, on vodítko vůbec mít nemusí, je opravdu poslušný klep, klep, klep. Akorát mám obavu aby si nepoškodil klouby (je to těžké plemeno), ale někteří říkali, že volný phyb mu neuškodí. Tak doufám, že ne.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 08:56
- Nahlásit
kaba
tak jasně, všechno je to o jedinci a nikdo ti to nebere, tak ale pak nechápu proč to o tý kastraci teda píšeš, když ses nepřišla zeptat na radu když máš už jasno. Tady pro to nikdo neni, rozhodně ne u tak mladýho pejsana, nám teda vet nedoporučoval kastraci ani u fenky, která neměla nikdy štěnata, je to otázka toho, jestli my jsme ochotný si to pohlídat a myslim si taky, že tim nic nevyřešíš, ale uvidíš sama jak to dopadne
worick
zdary tak jakej byl víkend? to je dost že se ozveš já ho ztrávila uklízením, vycházkováním po lese v dešti a ve škole
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 11:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
Ahoj, ve škole o víkendu, šílíš?! Tam jsem nechtěla chodit ani ve všední dny . Co děláš za školu?
Na úklid jsme se takříkajíc vyprdli, je tu bordel jak v tanku a jelikož je dnes strašně mokro, budu uklízet, teda. Celou sobotu jsme makali v zahradě, byl sice strašný vichr, ale zase hezky teplo, tak jsme chtěli udělat co nejvíc. Na neděli jsme plánovali podle počasí buďto výlet nebo nákup. Vzhledem k tomu, že v 10 začalo pršet a lilo jak z konve do noci, tak jsme vyrazili do Brna na nákupy. Boty na běhání si koupil pochopitelně Tom a já je (sakra) nesehnala. Zkoušela jsem, ale neměli mou velikost. Teď právě hledám na NETu. Když jsme večer dorazili, pejsani byli mokří jak myši, protože samozřejmě vyhlíželi celý den u brány. Trdla závislé jsou to
kaba
Nevím jestli je to stejné u psů jako koček - já se o kastraci psů nezajímala, ale jak asi víš, u těch koček je to po roce kvůli zralosti, aby nezůstaly ,,infantilní" (a u lidí je to asi zase jinak, protože já zůstala, aniž bych byla kastrovaná )
A kočku jsme kastrovali už těhotnou (bohužel) v necelém půl roce a taková ,,víc kotěcí" trochu zůstala.
ankaras
U fenky, pokud nechce člověk štěňátka bych se k tomu přikláněla určitě, protože za jedno má klid od Kaby samojeda a za druhé zažila jsem u sestřenčiné rakovinu mléčné žlázy a stačilo jen aby byla kastrovaná... Štěňata od ní stejně nechtěli a nakonec ji kastrovali stejně, kvůli té rakovině. Já vím, že je plno ostatních rakovin (bohužel fakt hrůza), ale pokud bych se mohla alespoň jedné vyhnout, tak to udělám.
janakou
Nešil, ty si fakt drsoň, když doporučuješ Kabě aby s pejsanem lítala (jezdila) denně 20km. To by fakt nedělala už nic jiného. Já se jim teda věnuju dost, ale musím přiznat, že taky na úkor všeho ostatního. Teď jsem se rozhodla pořídit si ,,své" psy a změnit tak úplně svůj životní styl. Když jsme měli psy u rodičů, vždycky to byli psi ,,u domu" - to je, že buďto si s nima někdo zahraje či ven jde a nebo taky 3 dny dostanou jen najíst. A myslím, že takovýchto psů je většina. I ankaras o tom ví své. To jen tady, protože sem přispívají jen lidi, co jsou psí nadšenci, to vypadá jinak. Tak jak žijí jinak lidé na vesnicích a jinak lidé ve městech, tak je to asi i u ,,vesnických a městských" psů. Mají jiný režim, jiné zájmy i jiné dovednosti
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 11:49
- Nahlásit
worick
To jen tady, protože sem přispívají jen lidi, co jsou psí nadšenci, to vypadá jinak
jj, to je pravda stačí se rozhlídnout doma po sousedech jak mají svoje psy těm by tohle nepřišlo vůbec divný a je fakt že tady jsou nadšenci, takže tady se dostane jiných názorů, u nsá za mě zase koukají jak na ¨cvoka, proč ona pořád s tim "čoklem" leze ven? a nebo proč mu kupuje tak drahý granule? "no jo, boháči"
- do školy jezdim dálkově a jenom tak při práci zkoušim vyšší odbornou školu (daně a účto), ale je to fakt opruz ale když už tam jsem tak to zkusim dodělat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:09
- Nahlásit
ankaras
Ha, ha, daně a účto, zrovna včera jak u pokladny jedné paní pokladní říkala ,,jestli nemá těch 40" a ona že ,,jen 50", tak jsem se smála, že to bych se ztratila úplně, z toho už bych se já ,,matematický analfabet" prostě nevypočítala.
koukají jak na ¨cvoka, proč ona pořád s tim "čoklem" leze ven? a nebo proč mu kupuje tak drahý granule? "no jo, boháči" - to je přesné, to sedí i na mně jako ulité. Dokonce se mně ty lidi i ptají, jestli jsou doma (když mám tu hezkou zahradu) zavření nebo na řetězu, když s nima pořád chodím na ty procházky. Hodím sobotní fotky na maila. Zase teda nic moc. Ono když je něco hezké, tak to zrovna nefotíš - třeba si pejsani hezky hrajou nebo ocicmávají tlamice.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:11
- Nahlásit
worick
Hodím sobotní fotky na maila
házej, házej, budu ráda
že ,,jen 50", tak jsem se smála, že to bych se ztratila úplně si nemysli, jsem to samý když mi tady na obci lidi platí tak nikdy nechci nic navíc protože si to vždycky nemůžu rychle dopočítat a jsem za debila ono něco jinýho je dělat zkoušky a psát testy
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:25
- Nahlásit
Nešil, ty si fakt drsoň, když doporučuješ Kabě aby s pejsanem lítala (jezdila) denně 20km. To by fakt nedělala už nic jiného.
Tohle je proboha naprosté minimum pohybu, které by seveřan měl dostat, vždyt je to 4 hodinky venku svižnou chůzí a nebo 2 hoďky na kole (pokud nechám psa makat a vezu si zadek)
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 12:40
- Nahlásit
worick
číča fakt parádní !! a druhou fotku bych pojmenovala "po kolena v blátě"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 13:13
- Nahlásit
janakou
Tohle je proboha naprosté minimum pohybu, které by seveřan měl dostat, vždyt je to 4 hodinky venku svižnou chůzí a nebo 2 hoďky na kole (pokud nechám psa makat a vezu si zadek)
U mně je to třeba normální, že jsem se psy 4 hodiny denně, ale ne jen v pohybu - trochu poslušnosti, trochu her, pak ta procházka nebo běh lesem. Ale tolik km to určitě není. Nevím jak je to u jiných severských plemen - neznám jejich ,,historii", ale samojed je v podstatě něco jako ,,severský pracovní pes", který doprovázel lidi na lov (jenom na to si Woriček vzpomenul , hlídal stáda sobů (ty by nejspíš sežral) a občas taky táhl ty sáně. Nebyl vyloženě jen běhací saňový pes. Ty z nich dělá až novější historie. To jen na omluvu, že já ten pohyb s ním taky flákám
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 13:23
- Nahlásit
to ...worick , ankaras...
s brzkou kastrací psa-samce mám osobně výbornou zkušenost !
Nechávala jsem si doma psa-krypťáka . Ovšem mám další 3feny ....takže aby je nemohl ani náhodou/omylem nakrýt , tak jsem ho v 8měsících vykastrovala .
Zabralo to absolutně , pes netuší že existují háravé feny , krásně vyrostl , není z něho žádná ňouma....spíš je dost aktivní na akitu .
Nevidím na tom nic špatného zejména když tento jednorázový zásah pomůže majiteli na dost let vyřešit ,,ochranu" před krytím. ....zvášt když jedna snaživá fena mi hárá á 3měsíce...neboli furt . Bez operace by musel být pes skoro pořád sólo zavřený
P.S.je to ,,strejda Emík" od ChikaraChi....Aldovic strejda.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 14:36
- Nahlásit
AmAkita
pes netuší že existují háravé feny - to ten náš špic do 10 let taky ne. Snad si někde jako malý ty koule přivřel a pozdě se to zregenerovalo...
Tvůj problém naprosto chápu, neřešila bych to asi jinak.
Dyť ani já Kabu neodsuzuju (nikoho, kdo zvířata záměrně netýrá, nezabíjí atd.), protože nejsem v její kůži, protože jak jsem psala to znám z vlastní zkušenosti a protože sama mám z Woričkem zase jiné problémy, které taky řeším jak se dá i když se mi to taky kolikrát nelíbí a nedaří.
V sobotu manželovi zase Worick 3x zdrhnul jenom na okruhu kolem domu, naštěstí ne až moc daleko, jen cca 200m a zpátky. Ne zase k lesu - asi nenašel potencionální oběť. Ale i tak to byl nějaký pokrok. Tuším zrovna Kaba mi psala: když loví a zdrhá - tak jen na vodítku. A to je právě taky to, co se mi taky nezdá a nelíbí, že si nemůže sám pobíhat a šmejdit jak on to umí - v nějaké rozumné vzdálenosti. Může a poslechne, ale jen než začne něco lovit. Občas zariskuju a prostě ho pustím, se střídavým výsledkem.
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 16:42
- Nahlásit
Já to vzdávám, vaši psi, váš problém
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 21:09
- Nahlásit
janakou
V pohodě, každý tu má nějaký názor, vyslechneme, podiskutujeme....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 21:47 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
worick
fotky mi dorazily ! ty malinkatý kublížkové jsou senzační !! zrovna to ukazuju přítelovi, tak je taky nadšenej a kočičák boduje
- to je vaše zahrada? ty bájo tak to nemá chybu !
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 07:29
- Nahlásit
Holky ani jsem nepoděkovala za ten kontakt na Wami. Díky, hned jak půjdu na poštu, tak jí tam něco hodím.
Ano naše - můj sen od dětství. Teda myslím styl, rozloha jaksi vyplynula z velikosti pozemku. Když jsem byla malá, měla jsem možnost si hrát v takové staré zapomenuté zahradě. A když přišla doba na barák nakreslila jsem, co myslím, Tomovi. On lpěl na baráku. Znáš to dům, strom,.... Tak jsme zároveň stavbou budovali zahradu a nakonec to dapadlo tak, že Tom je taky na ní ,,závislý" a na barák se tak trochu kašle. Nábytek do některých místností doděláváme pořád a to tam 2 roky bydlíme. Jenže si ho navrhujem taky sami, v zahradě jsou pořád ještě nedodělané kouty, tak to jde pomalu. Chybí čas a někdy i invence
Včera jsme byli běhat na ,,musherka", opět všude plno vody a skončilo to tak, že jsem kecla na zadek na cestě, kde momentálně tekla stružka, takže jsem měla promočený zadek a od bláta i se spodkem batohu, alespoň ruce jsem tam opláchla. U babči jsem pak musela sedět na novinách Nutně musím sehnat ty boty, z tahání těch sněhulí už mně začínají bolet kotníky. Tom se smál:,,jéé ty si pošuch, ty´s byla běhat v těch zimních, dyť je jaro...!" ,,K...a nes...r - a v čem mám jako běhat, když nové boty máš jen ty....!" No nemůže za to, ale je to nespravedlivé....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 07:43
- Nahlásit
worick
to my včera jenom jeli do města, tak jsem vzala Ayrin sebou a vyrazili jsme navštívit babču s dědou bydlí v bytovce, ayrin už si tam zvykla a už ve výtahu podupává a pak vystřelí jak střela a začne po bytě lítat celá nadšená naše babča má kole 155 cm, takže pokaždý dostane chudák do zubů protože Ayrina je stejně vysoká když si stoupne na zadní a rozdává pusinky a potom jsme dorazily domu , já už s bolenim v krku a teplotou, takže jsem rovnou zalehla, dneska jí to musim vynahradit, už svítí konečně i sluníčko
- náš táta si taky potrpěl na zahradě, ale pomáhal mu to děda, děda už neni a tak zahrada jde do pytle je to škoda a o něco se postarala ayrin tady jsou taky fotky - http://ankaras.rajce.idnes.cz/Zahrada_2006/
že jsem kecla na zadek na cestě, kde momentálně tekla stružka, takže jsem měla promočený zadek a od bláta i se spodkem batohu, alespoň ruce jsem tam opláchla. U babči jsem pak musela sedět na novinách
- a nebyla ti zima? asi nic příjemnýho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2009 13:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
Zahrada - no krása! Tak nevím co hýkáš nad naší, když sami máte takovou nádhernou! Nám než ta naše hezky zestárne (jako ta vaše), tak to budu v důchodu. Když jsme ji tvořili na širém poli, co bych já dala za nějaké starší stromy či keře....Teď má 5 let a pomalu se to začíná zahradě podobat. Jenomže to zas nastoupí psiska a řádně s ní zatočí. Uměli hezky po trávníku a cestičkách, ale zima jim to vymazala a teď valí skrz kytky jen to lítá, no děs. Makáme tam většinou s tchánama, moje mamka se stará o babču (má 89, byla ještě před Vánoci čupr, ale teď už jí to nějak přestává myslet), děda umřel před 3 roky taky, no a taťka před 10. Brácha bydlí s mamčou v baráku, ale začal letos pracovat v Brně, pendluje sem a tam, doma nevědí sami co dřív. Jejich barák - zahrádka, babčin barák - humno, pole, babča....Spíš bych měla pomáhat já jim.
Néé, zima mi teda nebyla, protože já jsem vždycky tak uhnaná, že chládnu hodinu. Fakt jako, já a nějaký rádoby běh, to je hrůza. To co pro normálního člověka je jen takové ,,cválání", je pro mně vyčerpávající výkon
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 07:06
- Nahlásit
worick
ted už ta zahrada taková není , ale doufam, že se třeba něco zlomí a táta se rozhodne na ní zamakat, když mu pomůžu, ale nevim
- včera tady bylo fakt krásně, tak jsme vyrazili ven konečně s dobrou náladou a ne do deště, sněhu a bláta , fuj akorát náš chlupatec si na to sluníčko bude muset zvyknout, byla docela hotová a to neni ještě žádný teplo a co smečka? jak se má?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 08:00
- Nahlásit
ankaras
S tím teplem přesně jak říkáš, nejsou zvyklí, pořád jen lezou do vody (jenom po kolínka, pochopitelně). Včera zas ráno přišel ožváchaný kocour - chodí ke stájím, musím se někoho zeptat, jestli tam nemají psa. Kočka trajdala venku do 3h, pak jsem ji šla dát domů, tak teď nemůžu rozlepit oči. Denně tahám všem klíšťata, ale o víkendu máme v plánu koupání, tak pak asi použijem chemii. Včera jsem zase mákla v zahradě - bylo hezky i u nás. Teď koukám do vody, že trochu mrholí, snad to hned přejde. Si nakonec nemocná (jak´s psala, že tě bolí v krku) nebo to přešlo?
Vždycky hodím nějaké slovo po ,,našem", pak se zháknu, že by jste mi nerozuměli, tak hledám spisovné. A vzpomenu si na ukázku: ,,S kama ty si? No s kama? - Jóo, jako vodkaď seš?!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 08:08 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
worick
jenom po kolínka, pochopitelně
tak naše bláznivka už před 14 dny lezla do vody po krk , tak to vypadá, že budeme mít asi plavacího hafana všechno je pro ní teď nový, protože jí máme od října a tak zatim poznala pořádně jenom zimu, takže loví každou mouchu, vosu, motýla..... no prostě všechno, nemrzí jí ani skákat do vzduchu po každých 5 metrech, taky se rozhodla norovat myšky, takže vycházka která vede přes louku trvá hooooodně dlouho
Si nakonec nemocná (jak´s psala, že tě bolí v krku) nebo to přešlo?
v krku bolí pořád víc a víc, tak nevim jestli z toho nakonec nebude ta angína, házíme to doma na sebe jeden na druhýho ale ted nesmim, musim do školy a byla jsem nemocná před týdnem , tak musim ještě vydržet !
Vždycky hodím nějaké slovo po ,,našem", pak se zháknu
my se kdyžtak optáme
- jinak na fotce jsem se zorientovala dokonce vidim tvojí nohu v noční košily
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 10:47
- Nahlásit
ankaras
norovat myšky, takže vycházka která vede přes louku trvá hooooodně dlouho - jéé, co bych já dala za to, kdyby Woriček na louce doloval myšky.... Klidně bych si tam vzala pletení a v klidu čekala až ho to přestane bavit. My když jdeme výjimečně tady kolem na volno, tak jsem napnutá jak struna a jen čekám kdy budu muset na Worču hulákat, až začne zdrhat za srnou. A Berry nervozně sleduje můj ksicht a když vidí, že jsem na Woricka zpozorněla, tak sedne, třeští oči a čeká řev. Nemůže pochopit, že jeho se to netýká.
Měla bych to pořádně zaklepat, protože jsem už dva roky nemarodila (asi jak jsem víc venku). Do té doby jsem měla každou chvíli bolení v krku, které přešlo buďto v angínu nebo průdušky. Taky si to předáváme celá rodina, krom mamky, ta není nemocná nikdy. Té se vyrazí opary, což je teda nepříjemné, ale jinak nic. Před cca 25 lety jsem u ní zažila angínu, ta ji pro změnu tehdy skolila total.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 11:46
- Nahlásit
jéé, co bych já dala za to, kdyby Woriček na louce doloval myšky.... Klidně bych si tam vzala pletení
- už jsem nad tím včera přemýšlela, že hned jak bude hezky, beru deku a zůstávám na místě a Ayrina si zastim může norovat a já se tam snad něco naučim, i když těžko, budu pořád hlídat, jeslti nevezme čáru pak mě teda taky jako napadlo, že tam ty myšli vlastně jsou, že tam asi sedět nebudu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 12:39
- Nahlásit
ankaras
Tak to ti teď letím napsat přímo k tématu. Mimochodem, teda myší se nebojím. Do puberty jsem měla amoky s pavouků, ale to už mně taky přešlo. Čistím teď kytky kolem potůčku a cosi tam hupsne do vody - myslela jsem že žába, mají teďka ,,spářky". Chvíli čekám až to vyplave a to - no přesně nevím - velký hraboš, menší potkan, hryzec vodní - něco z toho to bylo. Jelikož fakt nechci aby se mi to tam pomnožilo a zlikvidovalo kytky, musela jsem povolat psy, teda spíš Worička. Letěl i Berča, ten se tam akorát motal jak motovidlo, zakalil vodu a nakonec myšáka přišlápl omylem do vody, tak Worick neviděl nic. Odvolala jsem je zpátky na břížek, posadila ať čumí až se odkalí voda a myšák se pohne. Vyběhl, vyhecovala jsem Worička a nakonec ho lapnul. Fuj, byl to masakr hnus, pořád s ním běhal, házel, pohryzával, já byla otočená zády a občas skrz prsty koukla jestli ještě žije. Když se pohnul, tak znova hecovala Worču, ať ho chytí - už jenom z hrůzy co bych tak asi dělala, kdyby od polomrtvého odešel pryč??? A ten myšák se chudák polomrtvý pořád bránil...Cca po 5 minutách ho, teda ji (byla to holka, nesla v puse slámu na hnízdo) konečně zakousl nadobro, akorát aby mu ji Berča nevzal, tak si ji narval celou do pusy jen kousek zadku s ocáskem čouhal (a to měla cca 15cm bez ocásku!) Honem jsem letěla pro rýč, nechala mu ji vyplivnout a zakopala. Snad ji ve volné chvíli nepůjde exhumovat...Nacpala jsem je piškotama a šla to domů rozdýchat, fakt je mi z toho šoufl, něco takového já absolutně nesnáším...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 14:47
- Nahlásit
worick
ženo, to ale potom si úplně boříš všechno, co děláš proti tomu, aby ti přestal lovit, víš to jo?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 15:41
- Nahlásit
ankaras
Já ti nevím, šak myš není srna, to si snad musí uvědomit i blbý pes ne? Nepodobá se ani jí ani slepici, ještě tak zajdu by tam teoreticky mohl vidět...A ječela jsem:,,chyť myšičku, myšičku!", tak tam je jasné, že má povel chyť (na srny je:,,fuj, nesmíš!") a pak jsem asi 50x zdůraznila, že myšička je v pořádku - ta se chytá. Máme v rodině x psů, všichni chytají myši, potkany atd., ale ne slepice a králíky a srny. Nějak pochopili co je a co není správně....sami. Ale zaznamenala jsem dnes úspěch, obcházeli jsme barák, Woriček několikrát vystartil, že zdrhne (ale oběť neviděl, bylo to jen nazdařbůh) a povedlo se mi ho uřvat zpátky. Byla jsem šťastná jak blecha i za to.
|