Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Plyšák" Samojed
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 18:24
- Nahlásit

kaba
té váhy by jsme se taky rádi dočkali...Woriček - ta naše podvýživa už 10měsíců měl 6.února a máme 22 kilo. Cpem do něho horem dolem a nepřibírá. Poradkyně chovu nám nakonec, když se na nic nepřišlo řekla, že chovatel má špatnou linii a pes snad přibere až ve dvou letech. Tak to jsem celkem zvědavá. Jinak je čilý, cukrovka to není, ledviny taky ne.
No uznej, že když poplácáš tohoto psa(ne tak toho našeho, to si pořežeš ruku o páteř)tak máš do čeho plácnout a co pomačkat - čivavu by jsi zabila
Sheltie jsou taky fajn a teda taky divoši.

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 18:58
- Nahlásit

jj, je to pořádný polštář na mazlení teď bych ho nevyměnila ani za smečku nejposlušnějších psů všech ras a rozměrů Diego když byl malý, tak byl žravý úplně neuvěřitelně. Sežral fakt všechno(klidně i šutr nebo vajgl, o normálních věcech jako kus okurky, rajče, porek ani nemluvím). Misku vyčistil během několika sekund. Tenkrát jsem nechápala dotazy typu: můj pes není nemocný ale nechce žrár. No a dnes? To ho pomalu přemlouvám, aby ty granule laskavě zbaštil. Jak mu dam misku na zem, příjde k tomu, čuchne, pak si de tak na 2 minuty lehnout a pak teda to začte pomalu jíst a trvá mu to asi 10 min. Množství co uvádí výrobce pro jeho věk a hmotnost nesní ani náhodou(sní tak polovinu až 2/3). Přitom nejde o to, že by mu zrovna nechutnaly granule Brit care. Ty naopak patří k těm, co mu chutnají(a to se chová jak sem výše popsala).

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 19:04
- Nahlásit

ještě je hrozná sranda když se namočí. On když je suchý tak je takový huňatý, robustný méďa béďa. No ale když zmokne(teda pořádně, třeba se vykoupe v rybníku) tak vypadá hrozně legračně. Je strašně hubený a má obří hlavu(pač ta je suchá)

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 21:25
- Nahlásit

ahoj, objevila jsem vaší diskuzi o samojedech, tak bych občas ráda nakoukla, teď jsem si pořídila štěňátko americké akity, taky pěkný "plyšák", ale samojedy jsem fakt unešená !!! jednou bych o něm fakt ráda začala uvažovat

kaba
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 18:28
- Nahlásit

Samíci jsou fajn. Je to největší psí mazel co znám. Ale ta poslušnost nikdy nebude jako u NO mají svou hlavu

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 19:07
- Nahlásit

Taky samojed

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 19:08
- Nahlásit

a ještě jedna partička šťastných samojedů

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 08:32
- Nahlásit

kaba
to určitě nebude, ale zrovna na to jsem zvyklá zase já měli jsme malamuta, takže, to je hrozně podobné a teď s americkou akitou na tom nejsme jinak

Gwen a Dinulka
ten špinavej je boží

A máte tady někdo teda samojeda?

kaba
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:07
- Nahlásit

ankaras

Samíka mám já a worick taky.

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:49
- Nahlásit

kaba
zrovna koukám, že jsem si to nepřečetla, tak to napravím

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:02
- Nahlásit

ankaras

sice nemám samojeda, ale taky špinavce

http://vlacekachvilka.rajce.idnes.cz/Lopata_a_okol i/#IMG_3376.jpg

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:05
- Nahlásit

ankaras

tadle Bena charakterizuje asi nejvíc

http://vlacekachvilka.rajce.idnes.cz/Lopata_a_okol i/#IMG_3438.jpg

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
Já už vám smolila zprávičku včera, ale jsem si to v polovině opěradlem židle nějak šikovně odstřelila a už mi nezbývalo sil na to, napsat to znovu. Tak až teď. To čunčo samojedí jsme měli onehdá taky doma, vyváleli se na návštěvě u labradora všichni v rozmoklé oráčině a narozdíl od berňáka, na kterém to nebylo skoro poznat, jsem Worička vyčesávala týden a ještě dnes má podsadu do šeda...
Ten zápřah je snad vaše fotka?!! Nebo jen ilustrační? Teda jestli jste to vy, tak to prosím, prosím, půjčit toho pána alespoň na dobu, než se mi podaří vyhecovat mého neustále nachcípaného manžela
Zatím se psem lítám já, ale já měla odjakživa k rychlejšímu pohybu totální odpor! Tak zakšíruju Worička a on mě rychlou chůzí tahne - pomáhá mi (mě by teda pomohlo, leda by mě tahal po zadku) Včera jsme tak byli na treku u lesa (a u nás je to všechno do pořádného kopce) a v tom sněhu 30cm se zámety, jsem málem vypustila duši. Když jsme se doštrachali dolů do vsi k pekárně, psiska (berňák poskakuje vesele kolem) byli blahem bez sebe. Zato já se vřítila do pekárny rudá jak Vinetů a ledvá lapajíce po dechu. No vzbudila jsem tam všeobecné veselí. Už tady začínám být za obecního pošucha. Většinou totiž chodím po vsi špinavá od psů jak prase, jelikož to vždycky ať je sníh (to zas celá mokrá)nebo bláto vezmem první okruhem někde přes les a teprve pochůzky po vsi. Když jsme dorazili konečně domů, cítila jsem se jako bych složila vagon uhlí (ale v zrcadle to vypadalo kupodivu dobře, prokrvil se mi ksicht, tvářičky mi žhnuli jak patnáctce :

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:37
- Nahlásit

worick
a nějaký fotky jsou? my měli tu malamutku a to je asi hodně podobné do americké akity jsem šla s tím, že je to plemeno, které nepotřebuje tolik pohybu a je spíš klidnější, NO , tak zrovna já sáhla po tý malý rebelce, hyperaktivní , takže pomalu zjišťuji, co bychom tak od toho roka mohli aktivně podnikat místo vycházek. Určitě zkusíme kolo a běh to umřu a pak jsem koukala na tu koloběžku....., ale to jsem jenom tak zahlédla a přijde mi to super

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:43
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Hele, vždyť on se ale taky rád koupe, tak to máš skoro bez práce. Náš starý špic má zálibu válení ve ,,sračkách" všeho druhu a když je to opravdu ve sr..., tak brácha blije a volá mně, ať ho přijedu proboha vyprat. Kolikrát jsem si musela vzít staré oblečení (protože ho nějak musím odnést do patra do vany) a zrovna to hodit do popelnice. Naposled to byla na podzim rozložená ovce. Na JéZéďácké skládce (teď už kompostu) si byli s mamčou nakopat hlínu do pytlů na muškáty a nějaký dobrák tam zahrnul asi pět chcíplých ovcí. Náš Alfíček to bezpečně našel. Museli obětovat jeden igelitový pytel, vrazili ho dovnitř a zavázali mu ho kolem krku provázkem. A valili dom. Teda autem. Ani necek, hovado. Jemu už to snad potom taky začne smrdět, pochybuju, že by si něco dělal z jejich nadávání.... Bylo ještě teplo, hodili ho do potoka a drhli rýžákem

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:54
- Nahlásit

ankaras
Ty rady s koloběžkou jsem na fóru studovala, ale nejezdím teda ani moc na kole a radši bych si to první někde zkusila (a hlavně musím na něco navnadit manžela, i když ten tvrdí, že rád běhá ,,jen kdyby nebyl tak nachlazený" - bože, už co začala zima!) Netuším, jestli to jezdí po cestách necestách. Tady nejsou žádné cyklostezky a všechny lesní, co byli kdysi pěšiny, jsou teď rozježděné od těžby - k tomu se radši nebudu blíže vyjadřovat, aby mně šlak netrefil (z toho stavu lesů tady). Fotky bych moc ráda vylepila, ale mám zákaz, dokud nebudu mít svůj počítač, tento je manžela. S nad brzo, budu ho tlačit. Tak to ty máš s ,,divočákama" už zkušenosti. Já mám takového ,,hyperaktiva" poprvé.

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 12:59
- Nahlásit

worick
no, když naši koupili Almu (malamutku), tak jsem byla malá a pak nikdo s ní nesportoval ani nic, až teď, když jsem si koupila Ayrin (akita), tak jsem pochopila, o co jí tim připravovali, takže já mam svýho hafína prvníhla jakoby a fakt se snažim jak to jde ohledně výchovy to znam od malamutky, takže vím o čem mluvíš, ale mně to vyhovuje, když pes má svojí hlavu a nečeká jenom na povely je to super, ale má to i svoje nevýhody když jsem šla s malamutkou z lesa a ona se rozhodla 100m od baráku že teda domu ještě nejde, tak já jako ten blázen jsem s ní musela zpátky do lesa, protože se tak zabejčila, že jsem s ní nehnula

tady jsou její fotky : http://ankaras.rajce.idnes.cz/Almina/ moc mi chybí to hůůůů, úúúúú, povídání zkrátka to Ayrin ještě nedělá a nevím jestli někdy začne! Ale pokud je samojed jako malamut, tak to budeš mít parádní chvíle s nim

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 18:18
- Nahlásit

worick
Fotka je moje (tedy moje výroba :-D), spřežení nikoli. Já mám jen jednu grónskou lady.
Foto je ze závodů v Jičíně předloni na podzim.
Jestli máte dost sněhu, tak ho vem na běžky

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 20:41
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
já si pořád říkám, že už jsme si někdy psaly

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 13:57
- Nahlásit

Ahoj vespolek. Nikdo nemáte nic nového? Přehodím sem svůj příspěvek z jiného fóra. Od minulého pondělí jsem měla sedrané obě ruce i kolena. Ty, navíc taky naražené. Tom mi minulou neděli říkal: s tím Worickem pořád tahat nebudeš nebo se mu ještě něco stane... Chápete to? Ne mě, ale chudáčkovi pejsánkovi! Že já u toho 3x za týden umírám, je mu putna prý: dobře mi tak, sem blbá a vymýšlím hovadiny a pes z toho bude mrzák! Takže jelikož ,,jsem blbá" a v neděli se mi to zdálo odfláklé, vyrazili jsme včera na ,,musherka". Woriček v postroji uvázaný k pasu, berňák Berry,, navolno" kolem. Jen v civilizaci na vodítku. Na cestě si teda Berryho dám na to vodítko, potkáme známou paní, kecáme, ale Woriček nemohl vydržet, tak jsme se rozeběhli a asi po 100m mi Berčan vletí před nohy. Já výskok přes něho, Woriček jak v trapu tahá - mně hezky natáhnul a já s sebou švihnula jak dlouhá na asfaltku. Ta byla ještě pěkně poškvárovaná či co, tak se mě zadrali kamínky do dlaní. Ještě jsem si blbec 5 minut před tím sundala rukavice - bylo horko. A moc nechybělo a měla jsem sedraný i ksicht, protože v batohu na zádech jsem měla litr vody a litr mléka pro psiska a ten mě setrvačností majznul zezadu přes hlavu - taktak jsem ji udržela nahoře. Škoda, že to nikdo nefilmoval. Ti co náhodou stáli u okna, se museli dorvat smíchy. Ono je nejspíš sranda už ten můj ,,rádoby" běh. Tak jsem s sebou nemajzla snad ani jako děcko. Doma jsem samozřejmě dostala vynadáno, že dobře mi tak...
Jelikož se mi do pátku už sklidnili strupy, tak jsme byli na treku v lese. Úžas - všude vody a bláta po kotníky a k tomu mrholilo(ještě, že jsem si koupila takové fajn goretexové sněhulky, mám nohy pěkně v suchu, musím si sehnat i nějaké nepromokavé letní)), když jsme doběhli k mamce, měla jsem bláto až ve vlasech a kalhoty nacucané do půl stehen.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 14:16
- Nahlásit

worick
Ty dáváš psům pít mlíko?

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 14:25
- Nahlásit

Nanejvíš třikrát do týdne za odměnu po tom treku. Jsou dva velcí, tak ten litr slupnou jakoby nic a myslím, že jim snad neublíží a hlavně jim chutná! Nepozorovala jsem žádný průjem či něco podobného. Mamčin špic (14let) ho moc nemusí, ale občas ho kočce s chutí taky vylíže a je v dobré kondici.

ankaras
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:58
- Nahlásit

worick
no, mně veterinář řekl, že jak odroste od štěněte, tak už mlíko nedávat, že je pak škodlivý a táta když jezdil na terapie, tak tam mu doktor řekl, že mlíko je jed, že si prej má všimnout, že ho pijou jenom malý děti od mámy jako psi od feny a pak už ho nechtějí, tak nevim.... ani piškoty už se pak nemají dávat do mlíka štěndům, ale co je na tom pravdy, to nevim

wami
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 23:16
- Nahlásit

plyšáci, co byli teď o víkendu na závodech...

a další... ...u mě na kečupu

ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 07:16
- Nahlásit

wami
ahoj
fotky jsou bohový, koukala jsem, že samojedi nechtěli nějak poslouchat, co? nebo co se tam dělo? ale složení plemen úplně super sousedi taky jezdí s haskama na závody, kde to teď bylo? to " u vás"?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 07:26
- Nahlásit

ted jsou o něm články v časopice Psí Sporty 02/2009

ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 07:29
- Nahlásit

brezen2008
díky moc za info

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 07:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

wami
Jooo wami fotky paráda!J á teda nevím, kteří na nich jste vy?, ale v tom terénu to musel být záhul. Přesně tak jsme včera vypadali my a to se vždycky divím, když koukáme na cyklokros, jestli to těm ,,magorům" stojí za to? A teď tak po treku vypadáme taky... Ještě k tomu 2x srna před nosem, jak Worick vystřelil, tak mi málem přelomil záda vejpůl. Vždycky 20m ryju patama, abych ho ubrzdila. A pochopitelně na něj ječím. A ještě k tomu mi za ní vystartoval berňák, který běhá navolno, ale ten ,,méďa" naštěstí po 50m vyhodnotil, že teda na to nemá a přiklusal zpátky. Máte někdo koloběžku. Vím, že už to tu na nějakém jiném fóru probíhalo. Začínám o ní uvažovat, jenom nevím jak těžký terén se s tím dá jet. U nás jsou lesní cesty úplně rozjeté od těžby, tak že klidně půl metrové koleje. A to se nejspíš dá překonat jenom ,,pěšky".
ankaras já vím, že se to teď hodně píše, akorát si nejsem jistá, jestli to zas za pár let někdo nevyvrátí, jako poslední ,,kauzu" vajíčka a cholesterol. Už to začínám brát s rezervou. Sama mléko taky moc často nepiju, ale občas k mačkaným bramborám si dám. A pořád je to asi nejlepší zdroj vápníku, tak jim ho prostě občas šoupnu. Před nějakou dobou taky vyběhla zpráva o čokoládě jako totálním jedu pro psy, taky jsem hned mamce zakázala špicovi cokoli čokoládového dávat, ale na druhou stranu např.každý rok po vánocích dojíždí všechno zbylé (u nás čkoládové) cukroví a to by musel být otrávený hned, vysype mu klidně půl plechu! A babce ze stolu šlohnul ,,kaštany" ze stolu a slupnul a žije. Teda nadávám jí, ale asi to taky nebude tak úplně s tím ,,jedem" horké. Vždycky jsem všechno hrotila a hned taky úpřestala jíst, ale teď už nad tím mávám rukou, prostě jen ,,všeho s mírou". I psům.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 07:59
- Nahlásit

Ten časák mi sakryš pod ruku nepřišel (myslím toto číslo), zkusím ho ještě sehnat, bývají na pultech ještě i starší čísla, nebo kde by se dal sehnat?

ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 08:01
- Nahlásit

worick
jj, myslím si, že máš pravdu ale mohli byste mi tady poradit, mam poněkud živější a sportovnější akitu, než bych mít měla, tak bych s ní chtěla začít běhat a pak jezdit na kole. Od kolika tak můžu začít? setkala jsem se s názorem, že tak od roka, ted v pátek jí bude 7 měsíců a pokud , tak jak vůbec začít díky

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání