Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Plyšák" Samojed
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 22:34
- Nahlásit

Vlastníte někdo nebo setkali jste se s tímto nádherným plemenem? Narazila jsem na něj u obchodu, bylo to ještě štěně a úžasně si hrálo s mojí fenkou. Oba bílí a konečně někdo dostal mojí obludku na záda. Hrál si s ní a packou jí převrátil na záda a začal jí oblizovat. Moje fenka nestačila zírat a hned se chtěla vymanit. Přeci se nebude podřizovat, že?
Potom jsem ho ještě několikrát potkala a jsem z otho myšánka unesena. I přítel je z něho poblázněný, tak to vypadá, že budeme mít na báraku (až bude) velkou smečku. Juchůů.
Jsem na ty plyšáky nějak zatížená.

Pupy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:45
- Nahlásit

Verca
U nás ho mají lidi vedle sídliště na zahradě, tak kdykoliv jsu okolo ho vidím.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:53
- Nahlásit

Verca
U nás chodívali dva samojedi (možná matka a její štěndo, nevím, prlstě dospělej a štěník... ) a byli nádherní, ale teď už jsem je tady dlouho neviděla...

vidrbína
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 12:46
- Nahlásit

Mám velké dlouholeté přání - samojeda.Známým umřela feňulka samojeda a pořídili si štěňátko.Když jsem se na ni - j e to holka - byla podívat, úplně mně dostala.

kokoška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:08
- Nahlásit

Verca
vidrbína
jo, jo, jsou to fakt plyšáci, nejroztomilejší mají huńaté uši u nás vě městě mají fenku (pěkně ostrou) a když se po zahradě batolilo několik samojedích miminek, to bylo okouzlující.

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:11
- Nahlásit

kokoška
nás vě městě mají fenku (pěkně ostrou)
to je zvláštní,píšou o nich že to jsou dobráci a to i na lupiče a zloděje.taky se mi moc líbí

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:20
- Nahlásit

Verca
U nás na sídlišti taky jeden chodí. Ale když jsem je potkala v létě, málem mi vypadli oči a chvíli jsem se z toho nemohla vzpamatovat, protože ti lidi ho OSTŘÍHALI STROJKEM!!!

kokoška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:23
- Nahlásit

Anu
netuším, co má za sebou nebo třeba se k ní nechovají hezky - znám ji jen od vidění a když měla štěnda, chodila jsem často kolem na prochajdy,abych se pokochala

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:23
- Nahlásit

Hafina
No, mna tiez ide trafit slak, ked ma v lete ludia pristavia a pytaju sa ma, ci by mu ostrihanemu nebolo lepsie... ostrihaneho novofundlandana si fakt neviem predstavit. Ale ani samojeda...

kokoška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:29
- Nahlásit

pigie
tak si představ ostříhaného berňáka - v létě u nás chodila takto zohavená fenka. když jsem ji prvně viděla, ptala jsem se jak debil, co je to za rasu a oni, že berňák, ale ostříhaný, protože hodně líná Nechápu lidi, co si pořídí psa se srstí medvěda a pak ho oholí skoro na kůži Si mají pořídit naháče, když jim vadí chlupy a vysvětlit, že hustá srst izoluje od tepla, to je nad jejich chápání. Taky znám bobtaila ala naháč, u nás je to asi místní móda

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:30
- Nahlásit

pigie
Popravdě řečeno se mi úplně navalilo. Když jsem si představila, jak tomu psovi musí být a že i lidi, kteří nemají o psovi základní znalosti a neví, že srst slouží jako termoregulace do zimy i do tepla, si toho psa s klidem pořídí, tak se mi chtělo brečet...

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:33
- Nahlásit

Tak já novofundlanďáka ostříhaného viděla a byl to fešák chvilku mi teda trvalo než mi došlo ,co to je. Ale je fakt,že jeho ostříhali ze zdravotních důvodů, v létě vlezl do nějaký hnusný vody,zapařil se a udělali se mu hotspoty,ale hrozně moc asi na třech místech,takže by měl vystříhaný tři veliký plochy. Tak ho radši vzali celýho

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:34
- Nahlásit

ja len ziram...

jana33
jo, to chapem. Aj my sme skoro strihali Huga. Ale ja som radsej ho kazde dve hodiny osetrovala, len aby nemusela srst dole. Ani chlpok som mu nedala dolu

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 13:34
- Nahlásit

Hafina
V létě se do mě pustili lidi v autobuse, proč toho chudáčka neostříhám, že se v tom kožíšku uvaří-mám šeltii...a jeden můj kmarád se na mě díval asi 5minut s nedůvěrou v očích, když sem mu na: kdy dáš konečně jonáše ostříhat? odpověděla, že nikdy, že se nestříhaj...přála bych vám vidět, jak byl znechucený...jinak samojedi jsou moc krásní psi..

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 14:13
- Nahlásit

jana33
Jako ze zdravotních důvodů to fakt chápu, když už to prostě jinak nejde, jsou nějaké kožní problémy, ale ohlodat psa jen proto, že je vedro a ze své vlastní debility, tak z toho je mi fakt zle. A těm lidem nevysvětlíš, že takhle je tomu psovi asi 1000x hůř, než kdyby ty chlupy měl. Prostě lidská blbost nemá hranic...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 18:25
- Nahlásit

Hafina
Přesně..a nejvíc mě dostávaj sousedi a jim podobný, co dlouhosrsté psy stříhaj z nepochopitelných důvodů navíc i v zimě a pak je cpou do oblečků...asi aby nenanosili bláto nebo co

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2006 19:07
- Nahlásit

Jojo, samojedi jsou úžasný zvířata, je to můj takovej maličkej tajnej sen...
Jinak známí měli špice, byl nádhernej, vypadal jako mini samojedík, taky ho ostříhali, aby mu nebylo vedro a tak měli ovci...vypadal strašně. Ani jsem nepoznala, že je to on, dokud mi to neřekli, a to jsem ho několik let chodila venčit

MORIE
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2006 06:46
- Nahlásit

U nás má celou smečku jedna rodina na venkově. Maj je celoročně na zahradě. A v zimě je potkávám ve spřežení, borec za nima na saních a už valí

vidrbína
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 06:57
- Nahlásit

MORIE
odkud jsi? Já plánuju odkud si mám vybrat štěňátko,tak mám v poměrně merku všechny CHS tady u nás.Původně jsem chtěla ze Slovenska, ale teď nevím.......

Blacksad
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2008 17:56
- Nahlásit

Ahoj, oživování takhle starých témat asi není to pravé, ale přibyl sem už nějaký samojed-ař? Nebo jsem sama?

kaba
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 18:52
- Nahlásit

Ahoj. Sice už je po přes půl roku,co tu někdo odpovídal... Ale přece. My máme taky samojeda. Je to kluk a je mu 10 měs. Mlátí s nim puberta o 106

worick
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:25
- Nahlásit

Zdravím ve spolek. Já jsem taktéž majitelka 10měsíčního samojedího kluka Woricka a s poslušností na tom budem podobně jako kaba. Taky to už skoro dva měsíce ventiluju na fórech ,,výchova-kočky a psi",tahání v postroji a taky na ,,chov-bernští.."jelikož máme ještě ročního berňáka. Těm, co tyto pejsky obdivují a rádi by si je také pořídili doporučuju mrknout na tato fóra, kde jsem toho už popsala hodně. Jsou tam rady od ostatních chovatelů, akorát nesedne na samojeda rada majitele pitbula či NO, i když samozřejmě dobře míněná. Taky bych byla ráda, kdyby se tu našel někdo s dlouholetou zkušeností s chovem této rasy. My měli vždycky špice, je to podobné, ale měla jsem s nimi míň problémů. Prostě nebyli tak hyperaktivní jako toto plemeno. Na radu některých tady, jsem Worička začala učit tahat a myslím, že mu to hodně pomohlo, aby se zklidnil. Alespoň ten jeden den je to dobré
Pes je to nádherný - proto ho taky mám, že?! Jak říká manžel:,,je to náš malý míša". Berňák je strašně hodný a poslušný, ale popravdě on s tím ,,vážným" výrazem neumí tak projevit náklonnost jako samojed. Ten se tulí a pořád vám olizuje obličej a podává pacinku - člověk by se s ním muconil hodinu. Musím říct, že i manžel, který je strašně háklivý na hygienu a když byli štěňátka tak ještě odolával (sem si říkala:,,jak může odolat nezpusinkovat to štěňátko?!), ale teď už se s pesanama olizuje taky. No ostrý, to bych neřekla. Hodně štěká na všechno co ho nějak zaujme - ať už pes, pták atd. a proto tak možná na lidi působí, ale spíš ostražitý než ostrý. Na lidi vyskakuje pouze s úmyslem pořádně jim olízat ksicht. A to i když vlezou na zahradu. Zatím je mladý a hravý, uvidíme jak to bude dál. K tomu stříhání...Kvůli nějakému zdravotnímu problému samozřejmě beru, ale lidi co ostříhají ,,nestříhacího"psa jenom proto, že se jim nechce vyčesávat či něco podobného bych nakopala někam...

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 08:50
- Nahlásit

Diego štěká jen výjmečně na podozřelá individua, bydlíme v centru Prahy, takže tahat tady opravdu nemá kde, ale 1-2x do týdne ho bereme na dlouhé procházky do lesa, jenak 2x denně se vyblbne se psy v parku a je v pohodě. Hyperaktivní mi taky nepříjde, jasně, venku řádí jako blázen, ale doma není klidnějšího psa, jen se válí a spí(ale to bude tím, že se utahá venku, kdyby to neměl, tak otravuje doma s hračkou. Mazlivý je teda taky hrozně, bohužel nejen k páničkům, ale ke komukoliv Taky je vééééélmi vášnivý. Otravuje feny, aniž by ony musely hárat. Ale to se určo vyřeší po kastraci.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 09:38
- Nahlásit

kaba
Neotravuje jen veškeré feny, ale všechny psy kolem. Hlavně mě štve tím, že na ně začne vyštěkávat -ať už jsou za oknem, vraty, plotem nebo na vodítku a to pak štěká celá ulice. Když s nima může jít do kontaktu přímo, tak to neřve, ale jak pes k nám nemůže tak provokuje. Jak jsem už psala jinde, máme obrovskou zahradu, kde mají volný pohyb. Zatímco berňák se zvedne zřídka, Worick lítá sem a tam a aspoň plaší ptáky. Mezitím zahrajem s balonem, pak se cupujou spolu, pak zase hážem aporty, každý den procházka s minimem 3km, ale to mu evidentně nestačí. Vážně nám připadá hyperaktivní a chovatel nám potvrdil, že nám ,,šoupli" to nejaktivnější štěně, protože ho kvůli tomu nikdo nechtěl. A my jsme na pejska dlouho čekali, tak by jsme brali stejně jakéhokoliv. Myslela jsem, že by mu toho pohybu s náma mělo stačit, ale pomohlo fakt až to tahání. Na ostatních fórech mě někteří sjeli, že jsem líná s pejskem víc pracovat, až jsem se cítila trochu provinile. A vidím, že může normálně být samojed i v paneláku a není tím ,,týraný". To se mně teda ulevilo. Já se bála, že budem muset nakonec každý den vyrážet 20km se sáněma...

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:13
- Nahlásit

Diego taky otravuje veškerý psí obyvatelstvo. Ale fenky se navíc snaží "oplodnit", jak cítí fenu, okamžitě na ní skočí. Už je mi to trapné, naštěstí majitele fen to berou sportovně. S tím přivolání je to teď blbý, ale doufám že se to časem zlepší, jdeme na to správně si myslím(dobroty on třeba jeden den poslouchá tak, že ovčák od policajtů by zezelenal závistí, ale druhý den mu něco secvakne v hlavě a úplně mě ignoruje. Klasický nácvik přivolání( dlouhé vod., zavolat, když nepříjde škubnout) na něj působí přesně opačně, to nepříjde pak vůbec. A vůbec fyzický tresty nesnáší(myslím třeba plácnutí novinama nebo tak). Pak mi přestane věřit a je to v pytli.

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:24
- Nahlásit

Máme v okolí (bydlíme na Žižkově) ještě 4 samojedy(kromě nás). 2 psy a 2 fenky. Jednoho psa mají starší lidé, naprosto ho nezvládají, pes je chudák na vodítku stále. Je pravda, že je pes zlý na ostatní psy. Druhého psa venčí pán, který ho taky nezvládá, ale pán vypadá že se každou chvíli rozpláče, toho by asi neposlouchal žádný pejsek. Pak jedna fenka je zlatíčko, poslouchá, je hodná (je jí asi 3 roky, poslouchat začala prý tak od 2 let). Druhé fence je 12 let, vypadá báječně na svůj věk, ta prý začala poslouchat tak od 3-4let, předtím prý hrozný trdlo.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 13:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kaba
Od fyzických trestů jsem taky upustila úplně - ten jsem použila jen po honu na slepici a po okousané metrové magnolii na 20cm špalík, ale to bylo v afektu(mém), což jsem pak nemohla rozchodit hlavně já a mrzelo mě to opravdu moc. Pes byl ustrašený a poslechnout následně stejně neposlechnul. Prostě zásadní (moje) chyba ve výchově. Je to jak s děckama - tak vytáčí až pak člověk nevydrží a lítají facky. Děcko to ,,vsákne", ale rodič se cítí provinile ještě roky. Myslím, že tento pes je tak trochu ,,svobodomyslný" a asi nikdy nebude poslouchat okamžitě a na slovo jako např. služební plemena. A nevím, že zrovna já se tomu divím, když stejně asi podvědomě tíhnu k takovému psu (a ještě se vztekám, že pořádně neposlouchá), protože zrovna já jsem vždycky měla s autoritama a posloucháním velký problém. Neposlouchala jsem nikdy a nikoho, naši si se mnou ,,hodně" užili.

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 13:28
- Nahlásit

Taky jsme si smířili, že asi nikdy nebude poslouchat jako robot což ani nijak extra neva, jen chci aby přiběhl na zavolání a netahal na vodítku, což doufám časem dokážeme. Obdivuju lidi co mají děti, já šílím se psím puberťákem, chudáci rodiče co mají děti v pubertě teď už chápu zoufalství matky když jsme byli s bratrem v pubertě

Když jsme si pořizovali psa, tak jsme si rozhodovali mezi plemeny čau čau, akita, rotwailer, čivava(to byl můj kandidát, přítel ho rezolutně odmítl), husky a malamut(toho jsem zas zatrhla já) a samít pochopitelně. Myslím, že jsme si vybrali dobře, ostatní plemena to mají ještě komplikovanejší s poslušností(až na rtw, ten by toho zas moc sežral). Mimochodem, čím krmíte?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 17:06
- Nahlásit

kaba
Taky jsme si smířili, že asi nikdy nebude poslouchat jako robot což ani nijak extra neva, jen chci aby přiběhl na zavolání a netahal na vodítku, což doufám časem dokážeme. Obdivuju lidi co mají děti, já šílím se psím puberťákem, chudáci rodiče co mají děti v pubertě teď už chápu zoufalství matky když jsme byli s bratrem v pubertě
Pod všechno toto se podepisuju....!
Dneska jsem zaznamenala výchovný úspěch. Sláva. Uklízela jsem sníh venku před bránou a kluci šmejdili kolem. Najednou slyším auto a chci je přivolat, zvednu hlavu a krom auta, které bylo daleko a jelo po té naší polňačce krokem, letěl nějaký psisko - kříženec labradora kolem potoka cca 20m od nás. Kluci vystartovali za ním, já bych je s ním i nechala pohrát, jenže mi hlavou proletěl scénář: pes poběží dál, oni za ním a 200m od nás puštěné slepice....To moje zařvání ani nebyl povel, ale spíš úplně zoufalý, hysterický výkřik...Kupodivu první přiletěl Worick, berňák až za ním. Při své snaze poslechnout chudák Worick jen těsně minul to auto - to já totiž v té hrůze úplně vypustila. Když mě přešel šok, tak jsem byla šťastná jak blecha, plácala kluky jak smyslů zbavená a cpala je kokinkama, asi ani nechápali proč vlasně tak blbnu...
To jste fakt z toho výběru šli na to nejlepší. Přesně jak píšeš, ostatní plemena asi ještě horší. O akitách je to psané všude, čaua měli sestřenky a krom všech možných nemocí to byl děs. Ony si ji totiž holky vzaly na mazla podle exteriéru, ale nezjistily si nic o povaze. A o nějaké výchově u nich nemůže být řeč. Vyšla z toho fena, kterou muselo pět lidí držet když přišla návštěva omylem na dvůr a ještě někoho z nich rafla, nebylo možné ji ani vykoupat, ven s ní ze strachu, že se vyškubne nešel nikdo a když náhodou zdrhla ze dvorku, tak lítaly s hrůzou po vesnici, aby někoho nerafla(ta byla akorát ráda, že se vyběhá). Ke stáru dostala rakovinu a na veterinu s ní jezdily pomalu svázanou do kozelce. No děs a hrůza, ale ne tak úplně z viny psa. Mazel to ale rozhodně nebyl. Rotvík, tam je potřeba opravdu důslednost. A souhlasím s přítelem k té čivavě. Majitelé a milovníci čivav mi prominou, ale neschvaluju tady tu módu zakrslých (rozuměj zmrzačených)plemen. Zrovna před 14dny mi volala známá, že si přivezla mini-jorkšíra, ať se jdu podívat. Já miluju všechna zvířata a snad právě proto, je mi takového chudáčka líto. Byl jak potkan, fakt, celý pes na dvě dlaně. Já tomu snad ani nedokážu říct pes. To je můj pocit, vím že nadšenci to vidí jinak. Radši pryč od tématu nebo mně někdo ukamenuje...
Od chovatelky měl berňák Best choice, tak jsme pokračovali, samojed měl nejlevnější Brasy a tak jsme mu po poradě s vetem hned začali dávat taky Besty. Jenže nepřibíral, tak jsme ještě zkoušeli Eagle pack, Guabi - ty dobré nebyly, samojed se ještě zhoršil a vrátili jsme se k Bestům, ale samojed má kvůli možné alergii jehněčí nebo rybí.

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2009 17:27
- Nahlásit

No příteli neležely na srdci ani tak etické aspekty chovu čivav, jako spíš to, že přece "nebude venčit krysu na vodítku" jen tak mimichodem, psa venčím z 99 procent já. Už když jsme měli Diega jsem byla na návštěvě u kámarádky, která má sheltii, a toto plemeno mě úplně okouzlilo. Takže druhý pes bude sheltie. Ale to zatím opravdu není aktuální.
My jsme dřív krmili Purinou Pro plan, ale nijak ideálně mu to nesedlo, tak jsme přešli na Brit care a supr. Prožere "jen" litr měsíčně. Začátkem března mu bude 10 měsíců a už má 25 kilo. Počítám že v dospělosti bude mít tak 28-29.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání