| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 17:14
- Nahlásit
kaba
No, to je jednoduchý, mam americkou akitu
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 17:31
- Nahlásit
ankaras
no to vůbec nevadí. Samík je úplně jiný povahově než akita, tak by se hezky doplňovali.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 17:36
- Nahlásit
kaba
no to vůbec nevadí. Samík je úplně jiný povahově než akita, tak by se hezky doplňovali.
- no, tak to si právě vůbec nemyslim hlavně druhýho hafana nechci a nemám na to ani prostory. Kdybych si brala k Ayrin psíka tak menšího a z útulku. Ale samíci jsou neskutečný, tuhle jsem jednoho na výstavě muchlala a už znám osobně i worička s paničkou, pánečkem a Berynkem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 19:33
- Nahlásit
Ahoj holky, nestíhám, mám nějaké vysazování...
ankaras
a už znám osobně i worička s paničkou, pánečkem a Berynkem
My se za tebou zase někdy vypravíme pomuchlovat. Teda Woriček. Pánečka už si pohlídám
kaba
Samík je úplně jiný povahově než akita - No právě, ona by ho chudáčka moc uzurpovala
Zase si myslím, že když má člověk jen jednoho pejska, tak jsou na sebe víc navázaný....Všechno má svoje pro a proti
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 19:54
- Nahlásit
worick
JJ, taky si to myslim, že má vše své pro a proti. Teď nám to pěkně klape, takto nechci zničit a abych pravdu řekla, tak kdyby vše neklaplo byl by to problém, jak to tady u našich vyřešit, atkže to určitě nechci riskovat.
Pánečka už si pohlídám
- jéééé, lejpšejší babu než má doma nesežene
No právě, ona by ho chudáčka moc uzurpovala
- taky si myslim ale řekla bych že i u samíků je to co jedinec to jiný chování. S MilanemS jsme byli na výstavě v Klatovech a jeden samíktam pořád po nás vyjížděl i po Ayrině.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:31
- Nahlásit
Zase si myslím, že když má člověk jen jednoho pejska, tak jsou na sebe víc navázaný
To určitě. Osobně bych do druhého pesana taky nešla. Stačil mi Diego když byl malý. První dva měsíce jsem nedělala nic jiného než drhla jeho h..na a cůranky z koberce. A pak ta puberta...
ale řekla bych že i u samíků je to co jedinec to jiný chování.
JJ, máme tady v okolí 2 psy a 1 fenu, psi jsou dost dominantní a agresivní na ostatní psy. Ale tam je to špatnou výchovou. Samojed rozhodně není snadno vychovatelný pes. Ale to akita asi taky ne.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:36
- Nahlásit
kaba
Ale to akita asi taky ne.
- to neni , řekla bych že na tu výchovu a chování to bude to samý, s tím rozdílem, že samojed, malamut, haskoun jsou smečkový hafíní a většinou ostatníma nemají problém. Měli jsme malamutku, takže vidím ty rozdíly. A jak se Diegovi daří, vím že byl na tý kastraci a pomohlo to? Sousedovic mají 4 haskouny, dva psy a dvě feny a museli tu jednu nechat vykastrovat, pač chtěla sežrat tu druhou a nechtěla jí ani pustit do boudy. VYkastrovali jí a je klid. Ovšem fenka se zaměřila štěkotem na naší Ayrinu a tu deptá tak, že by jí Ayrin zakousla při první příležitosti.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 09:27
- Nahlásit
A jak se Diegovi daří, vím že byl na tý kastraci a pomohlo to?
Jj, pomohlo to hodně. Fen (ani těch háravých) si nevšímá. Nedávno kamarádce, se kterou venčíme čoklíky, hárala fenka, psi v okolí se z ní mohli zbláznit, Diego si toho vůbec nevšímal a normálně si s ní hrál. A útěky taky zmizely, takže spokojenost. Ale jak se říká, že se pes po kastraci zklidní(jako že bude méně temperamentní), tak to není ani trochu pravda, je stejně praštěný
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 10:10
- Nahlásit
Čau holky, tak přispěju taky se svou troškou do mlýna, neboť jsem si znovu podrobně pročetla knížku o samojedech a jsem se dozvěděla:1. jak píšeš Ankaras, že stejně jako ostatní seveřani by se se psy prát neměl - tak je tam psáno, že právě není tak docela pravda, že ,,saňoví" se více snesou. Že právě se dost často melou mezi sebou i v zápřahu (možná je to tím, že tuto ,,zábavu" jim vymyslel člověk, nikoli oni sami), kdežto samojed spolupracuje se psy i lidma, aby v těžkých podmínkách přežili.
2. samojed byl více pastevecký (hlídal a naháněl sobí stáda) a lovecký (a s tím asi souvisí ty sáně) - vyrážel se svým člověkem daleko za lovem. Proto s ostatníma psama umí spolupracovat a proto je velice závislý na svém pánu.
3. samojed není pes - tak jako ostatní saňoví psi, který chce běhat jen pro radost z pohybu - běhá výhradně jen proto, aby potěšil svého pána! (proto nejspíš nedosahují v závodech takových výsledků jako např. husky)
Takže podtrženo sečteno - ti co mi vyčítali, že mu dopřávám málo pohybu, když s ním neběhám (teď ele už běhám) nebo nejezdíme se sáněma či kolobkou - nemají tak úplně pravdu v tom, že to jako ,,seveřan" vyloženě potřebuje.
Dál: samojed by nikdy neměl být útočný na lidi - takový jedinci se okamžitě vylučují z chovu!
To že se snese z jinýma psama - jak kdy. Worka když je na volno, na psa nikdy nezaútočil ani nebyl protivný. Když ale šel na ,,musherka", nebo je pes za plotem - tak provokuje taky.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 13:37
- Nahlásit
worick
Ahoj! Sim tě co to bylo za knížku? Ráda bych si ji taky přečetla. Jinak s bodem č.3 souhlasím. Když jsme si pořizovali Diega, myslela jsem, že bude hrozně náročný na pohyb a že s nim budu muset běhat x kiláků denně. Ve skutečnosti je to pes středně náročný na pohyb řekla bych. Rád se proběhne nebo si pohraje s jiným pejskem, ale taky dokáže třeba 2 dny v kuse se válet doma a chodit ven jen na krátké venčení a je v pohodě. Ještě k bodu č.2. Samík byl myslím ovčácký pes, ne pastevecký. Ovčáci drží stádo pohromadě, pastev.psi chrání stádo např. před vlky (pasteveký pes bývá velký, velmi ostrý a dost agresivní např. kavkazák). Neumím si představit Diega jak se postaví proti vlkovi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 14:11
- Nahlásit
kaba
Aha, tak jo, ovčácký, hnal, já si to tak trochu spojila v jedno
Neumím si představit Diega jak se postaví proti vlkovi
Woriček by se posral!
Od té doby, co ho zvalchoval ten cizí berňák (jen ho zalehnul a vyhrožoval mu ), tak se velkým psům klidí z cesty
Knížka je právě od první chovatelky (ne úplně první, ale co se začala chovem vážně zabývat a založila tuším klub na Slovensku) Janky Fulierové: Yoshi a my - život so samojedom
Není to filozofování, ale prostě popis chování samojedů ze života s nima. Něco jako my tady
Tudíž je psaná slovensky. Nám to tady na pomezí problém nedělá, ale ty jako Pražák nevím, jak na tom se slovenštinou jsi?
Jinak, kdybych se něěěěkdy do té Prahy zase dostala, klidně ti ji vemu. Já jsem ji četla před tím, než jsem si Worička přivezla a tak jsem hledala jak na něj. No a teď jsem po ní sáhla - jestli tam není ve standardu ta váha (mimochodem není!) a znovu si určité pasáže pročetla. No jo, je to on. Akorát mně štve, že ona má přivolání zvládnuté a věděla, že musí pohlídat a zarazit hned od počátku ten lovecký pud. Já debil si to tam nenašla a četla v jiné knížce, že:,,lovecký pud má silně potlačený" a teď to mám!!!
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 14:25
- Nahlásit
worick
Až se to matičky Prahy odhodláš, tak my už dávno budeme bydlet na vesnici Stěhujeme se totiž příští týden do vesnice asi 5km za Prahou. Diego se tam neskutečně těší a ani o tom ještě sám neví Bude tam mít balkon, všude kolem příroda, čili dlouhé procházky skoro každý den...Paráda. Ohledně toho, zda samík má či nemá lov. pud je to hrozně nejednotný. V jedné knížce ti napíšou že silný, v jiné že žádný a teď se v tom vyznej.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2009 18:59
- Nahlásit
kaba
tak my už dávno budeme bydlet na vesnicino jo, stěhujete, ale psala jsi, že jen kousek. 5km - to je prakticky Praha. Kam teda? Když tak mi to pošli mailíkem. Spíš mi jde o to, jestli je to naším směrem, či k Varům Tak se konečně dočkáte.....Ale póóóčkej to stěhování - jak budeš nadávat, kolik blbin jste nashromáždili...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 16:51
- Nahlásit
kaba
Já zapoměla ještě k těm kočinám...
Musela jsem si tedy najít, jak která rasa vypadá až tak velký přehled v kočkách nemám. Ta birma je hezká, má milounký obličejíček do té bych šla nebo jak chce přítel do té mainky. Ta burmilla? či jak to je, ta je na mně už moc exot - moc trojůhelníková hlava, ostré rysy - já jsem spíš na ty chlupaté či plyšové mazlíky (kulaté kebulky)
Mimochodem, ty naše dvě kočiny jsou poslední dobou taky nějaké mazlivější: Gucci se z domu prakticky nehne a Leo začal mazlení taky víc vyhledávat. Zrovna dneska ráno, jelikož pršelo, tak jsem je všechny pustila do pracovny, psiska se hodili na záda a že hned mimi a Leo přiletěl mokrý z venku s nadáváním a lehnul k nim do trojky a dělal taky mimi. To je u něho fakt vyjímečné, on většinou někam zaleze a hotovo.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2009 20:14
- Nahlásit
worick
Náhodou burmillky jsou docela kulaté
http://www.burmilla.snadno.eu/FEMALES__KOCKY.html
mainky jsou velmi impozantní, zvlášť ti obří 10ti kilový kocouři Musím ti v nejbližší době poslat fotky na maila.
Vždy po příchodu domů mě znehybní speciální uvítací komando. Bandík mi vyskočí na rameno a usadí se jako nějaký živý límec, já jednou rukou musím mazlit psa, druhou Fíďu a ještě dohlížet na to, aby Diego malýho nezašlápnul
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2009 13:30
- Nahlásit
kaba
Mainky se mně líbí hlavně pro tu velikost - pro tu mám i britky. Moje mazlení by nějaká ,,souchotina" nemusela přežít, proto taky nemám jorkšíra
Na tom tvém odkazu jsou si s těma birmama dost podobné. Jen na některém záběru jsou víc ,,trojůhelníkové" a zrovna asi takovou fotku jsem viděla já.
Jo, jo, nafoťte ,,vítání" a pošli fotky, těším se.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Čůs, jak jste na tom, už jste přestěhovaní? A co zvířena, jak to nese? Mě to připadne, že pro psa to musí být hrozný stres. Člověk si to zdůvodní a i když jede do nového a lepšího, tak to stres je taky (teda pro mně určitě) Já se stěhovala teďka naposled zase od našich do nového a bulela jsem týden, že chci domů. V 35 letech! Mně se fakt těžko zvyká, jsem na místo strašně navázaná. Jako kočka bych řekla. Prý pes jde tam, kam jde jeho pán, ale kočka je vázaná k domu. Kdyby ti kočičáci zdrhnuli, tak je tam nejspíš najdeš - bacha na to.
Prosim tě, my máme už 14dní doma vojnu. Jak opadlo listí, Woriček (teda nejspíš on) obden okouše nějaký keř. Má vybrané tři druhy tam, kde lehávají a už na nich moc větví nezůstalo Ráno přijdu na zahradu a za 5minut už je ženu s ukouslým prutem do boudy. Ach jo, už fakt nevím, jak mu to vysvětlit, aby pochopil, že i když to nemá listí - je to pořád kytka. Postříkala jsem je i odpuzovačem, jenže co platno, když denně prší.... Od loňské zimy si ničeho nevšimnul až zase teď. Ach jo
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 19:36
- Nahlásit
worick
Ahoj! No o stěhování mi radši ani nemluv bo mě klepne. Když to slovo jen slyším začíná mi tik v oku a když k tomu předáš slůvko rekonstrukce, tak se začínám klepat celá. Momentálně to vypadá tak, že já už týden bydlím u našich i s kocoury a pes je s Danem v původním bytě. Pač ten nový byt není pochopitelně obyvatelný. Chybí podlaha a ještě není v provozu wc. Jestli se do týdne nesestehujeme zase dohromady, tak se docela určitě zblázím. Bydlet s nasima pod jednou střechou není žádný med, je to spíš pro silnější povahy. Co mi ve čtvrtek provedli kocouři mi na klidu taky moc nepřidalo.
Kočičáci a já bydlíme v mém bývalém dětském pokojíku, ze které brácha a táta udělali malou posilovnu po mém odstehování. Ale pár kusů původního nábytku tam zůstalo(postel a knihovna se skleněnými hormíni dvířky). Ve čtvrtek jednomu z koči se povedlo tuto knihovnu převrhnou! Právě jsem luxovala když v tom i přes ten lux slyším hroznou ránu, utíkám do pokoje a knihovna i s obsahem je poražena na zemi!!! Sklo úplně všude. Kočičáci nikde. Tata byl zrovna doma, takže jsem si vyslechla své o nezdravé lásce ke zvířatům a pod. Kotíci byli naštěstí ok. Ale to jsem zjistila až jsem je našla ve skříni jednoho a u bráchy pod posteli druhého. Díky bohu že je to nezabilo.
Ale ani to nebyl konec. Jak jsme to s tátou uklízeli, chodili ven se střepy, luxovali apod. tak v tom se Bandík někam vypařil. Zkrátka až bylo po úklidu tak Banďour nebyl u bráchy pod posteli. Nejdřív jsem to nechala být. Když se neukázal ani po hodině začala jsem ho hledat(to bylo asi v jednu odpoledne). Když sem ho půl hodiny bezúspěšně hledala, přidal se táta.Prolezli jsme celý byt asi 10krát, hledali jsme pod postelemi, ve skříních, v lednici, pod gaučem, v pračce, pod peřinami a přehozy, v taškách ... zkrátka všude. Samozřejmě jsem ho celou dobu volala. Nic. Kolem ctvrté odpo jsem začala být zoufalá. Byla jsem si jistá, že v panice utekl ven ventilačkou(naši bydlí v přízemí) nebo proklouz mezi dveřmi když jsem luxovala apod. Tak sem šla ven a volala Bandíčku čičičiči venku. Tata mezitím hledal doma(bez výsledků). V pět jsem byla na prášky úplně.Byla jsem přesvědčena že je někde venku v zimě zraněný z toho pádu knihovny a co já vím co všechno. Hrůůůza. Rychle jsem sestavila a vytiskla letáky o tom že se ztratil černý kocourek. Kolem šesté jsem to šla rozvěsit všude okolo a nahlásila jsem to i na kočkařském foru ve vlákně "ztráty". Můj psychický stav ti asi nemusím popisovat.Úplně vyčerpaná a zmrzlá z toho věšení letáků si sednu ke kompu u bráchy v pokoji(byla jsem v pokoji sama - důležité). Asi po 10 minutách slyším divné opakující se šustění. Říkám si, Dášo, tobě už hrabe, ale raději se podívám, co to je. No KDO si myslíš že to byl? Rozespalý Bandík pochopitelně! Byl nasáčkovaný ve "vzduchové bublině" mezi CD! Přitom do poličky je vidět pouze zepředu a zezádu, ze stran na. Když jsem se dívala zepředu i ze zádu, nebyl vůbec vidět.
A pak že člověk nemá být nervní
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 20:30
- Nahlásit
kaba
No ty bláho, to je ale čoro!!! Se ti fakt nedivím...J když ráno nevidím obě kočky tak začínám nervózně lítat od okna k oknu a propátrávat pohledem zahradu, jestli se někde neplíží...Zrovna dneska ráno. Gucci spala doma, ostatně jako minimálně 5 dnů v týdnu a Leon zase těch 5 spí nevím kde (teda snad je v zahradním domku i když onehdá ho Tom nachytal v 1 v noci, jak se šourá vzadu ke koním na pastvinu - ne našim, podotýkám) Ráno Leon nečekal s klukama vzadu na lehátku, tak jsem letěla dole, za klukama ven, otevřu, přivítáme se a už vidím Leona se šourat z kytek. Nevím co tam je kdesi vražený, když je mokro Tak si oddechnu, uklidním se....a venku nějaký ten okousaný keř. A nervím znovu! Naš kočky mají doma několik oblíbených míst, ale někdy, když je chci najít, tak musím proběhnout všechny, podruhé, potřetí a nakonec kočka vyleze ochrápaná ani netuším odkud Teda to s tou knihovnou bylo ale o fous! Ještě, že jsou tak rychlé...
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 22:12
- Nahlásit
worick
Jj, člověk má občas ze zvířat pěkné šoky Kočky zvládají stěhování resp. pobyt u rodičů docela v pohodě, ale mělas je vidět v přepravce cestou k našim. Vypadali že je vezu na smrt. Diego je s Danem jak už jsem psala, a ačkoliv vím, že se o něj Dan dobře stará, stejně se mi stýská jako kdybych ho neviděla sto let. Jinak jsem nedávno udělala zásoby granulí pro oba druhy zvířectva na zimu. Takže Diego má jídlo do konce února, kočíky "jen" do konce roku. Teda pokud mi to budou jíst, zkusila jsem jim koupit Hills místo RC pač už se toho tak trochu přežrali a ohrnují nad tím čumáčky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 23:15
- Nahlásit
kaba
se toho tak trochu přežrali a ohrnují nad tím čumáčky - to mi neříkej, že to tak je i u koček! Já stejně jako ty, objednala momentálně ve velkém a to právě i pro kočky - 10kg těch ,,briťáků", tak ať je pán Bůh chrání a opatruje, jestli mi to přestanou žrát!?
Tak ty jseš teď taková dvojitá ,,slamněná vdova"
Nám minulý týden konečně přijeli domontovat šatnu (objednaná byla od února, jenže stolaři měli moc zakázek), no a nakonec namontili polovinu s tím, že jim na jednu skříňku něco spadlo a nemají už materiál, tak ho budou muset doobjednat a až to předělají, přijdou se zbytkem. Snad to teda bude do Vánoc Takže vím přesně, co máš ty se stěhováním...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 23:35
- Nahlásit
worick
kaba
čauky ženský, tak už nám tady taky leje jak se máte? co psiska?
worick
ty zase ponocuješ viď?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 06:54
- Nahlásit
ankaras
ty zase ponocuješ viď? - si vedle jak ta jedle! Včera jsem jednou jedinkrát snad za měsíc neusnula u televize a šla spát normálně až takhle pozdě Jestli to nebude tím, že předvčírem jsem usnula u televize v 21h a ještě spala normálně až do rána - celkem 10h! Den před tím, ve čtvrtek, jsem neviděla do konce ani ,,růžovku"
Co psiska, to víš, to vám písám na akity a taky na berňáky a taky už se děsím rána, co zase najdu ucvakané -odsud to nevidím
A kaba má psa ve střídavé péči - momentálně je u ,,taťky"
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 12:03
- Nahlásit
A kaba má psa ve střídavé péči - momentálně je u ,,taťky"
Jj, protože když se chlupáče pán soudce ptal, s kým chce zůstat, tak zvolil taťku my to máme rozdělený, Diego miluje Daniela, Bandík a Fíďa milují mě, proto jsme to tak na ten týden rozdělili, jaksi dle preferencí kožichů aby náhodou nestrádali
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 12:21
- Nahlásit
worick
Pořád štípete větvičky jo? TAdy dneska chodí okolo baráků takovej strašnej chlap, vypadá jak gorila, je navlečenej v oranžový kombinéze, orančová čepice, černá vesta, dlouhý černý vlasy a psiska se můžou zbláznit Ayrin tam taky řve, tak doufam, že to neni nějakej "pochybnej" pasažér ulic . Mě teď hrozně bolí záda a už mam zase rýmu, se z toho asi nikdy nedostanu, tenhle týden jedeme na přeočkování, jsem na to zvědavá.
kaba
Ve střídavý péči jo? Takže ty máš dva a on jednoho, za to víc chlupatýho asi vid
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 19:14
- Nahlásit
ankaras
...on jednoho, za to víc chlupatýho asi vid
Tak nevím, jestli to autorka i takhle mínila, nebo jsem to jen já ,,takhle" pochopila??
kaba
Cóó hele? mluvíme tu ještě pořád o psu?!!!!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 23:25
- Nahlásit
worick
Tak nevím, jestli to autorka i takhle mínila, nebo jsem to jen já ,,takhle" pochopila??
- ty si prdlá myslela jsem jako že Diego je chlupatej ale teda jako dneska už se nemůžu vůbec smát, dneska jsem se u pc nasmála jak nikdy a ted jdu ještě mrknout k samojedům jeslti někdo neodepsal a už fakt nemůžu netušila jsem, co se mi podařilo napsat
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 01:48 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Holky, stáhněte si film - NÁVRH, kromě herců že ano tam hraje boží štěně samojeda ale bohovský ! chvílema to spíš vypadá na špicíka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 07:43
- Nahlásit
ankaras
Čus, čéčé, ty jako myslíš, že já si umím stáhnout film jo? Tak to mě hoodně přeceňuješ -tak jedině gatě! Vím jakový film myslíš, pamatuju si, když šlo promo do kin, tak jsem ho tam viděla, ale pochopitelně kraťounce. V USA byly samojedi strašně populární cca v 80tých letech. Snad je tam tenhle film zase nedostane...Ale není to pohádka pro děcka - jako 101dalmatinů či Bethoven, tak snad to nebude tak hrozné. Já si prostě myslím, že popularita pro plemeno znamená jen nekontrolovatelné množení štěňat a taky, že si ho pak koupí každý blb
kaba
Tak co, tak co, už jste přestěhovaní a sestěhovaní??
To sou nervy teda....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2009 11:42
- Nahlásit
worick
Ahojky, hele, tak kdyby si chtěla stahovat, tak tdy dole napíšeš kod a potvrdíš a ono se ti to stahne Tom to určo pak rozjede
http://www.ulozto.cz/2989339/navrh-2009-cz.avi
a tady jsem našla útržek ten pejsan se tam asi 3x mihne jenom, to neni na něj zaměřený, ale je bohovskej
http://www.youtube.com/watch?v=-JqIZpupAqs
http://www.youtube.com/watch?v=PTh-AHHE2RU - 0:35 jak napochoduje na ten kobereček
|