| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 21:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Čauec, ha, ha, co to je tvarůžková a jogurtová dieta!?? Pro naše psy je kočičí h....o největší lahůdka, pokud tlačí pomalu, jsou schopni to z ní vytřepat - tak že vím o čem píšeš (ta pusinka je potom úžasná ), ale neporadím ti co s tím, já už to neřeším a odčervuju pravidelně a všechny. Teď spíš řeším Leona - udělali jsme jim do zahradního domku lítačky, aby měli i tam vzadu nějaké útočiště a klid a mysleli jsme si, že tam stejně ani nepudou. A milý Leo se tam prakticky přestěhoval a k baráku a do baráku spát už skoro nechodí To jsem zase ani teda nechtěla A v zimě se v domku stejně být ani nedá, je tam hrozně vlhko a dělá se tam i plíseň, tak musím vymyslet, jestli jim zase udělat nějakou zateplenou krabici k baráku jako loni a když je moc zima, tak jsou pak doma. Jenže to by Leon musel chtít být tady a ne zašitý vzadu. Chtěla jsem jim nechat vyrobit dřevěnou boudičku u stolaře, jenže náš se před 14dny zabil v autě (byla jsem na pohřbu), tak teď nevím co vymyslet.
Tchánů kotě je kočička a jmenuje se Tom a neteř přitáhla stejně velkého zrzečka (prej švagrové k narozkám) a je to kocourek a ten zase Jerry. Už jsem ji odčervila (konečně) Minulý týden na sebe ale vylila ředidlo, honem ji drhli v umývadle a pak sušili fénem, takže milá Tom se teď začala bát lidí (no museli to dělat ,,velmi ohleduplně"
Jo vidíš, zapoměla jsem. My jsme ve čtvrtek koupali kluky, Berry ti normálně napochodoval do sprcháče! já na něj tlemím a Tomáš že: ,,co jako čumíš, vždyť jsem jim to normálně vysvětlil, že se musí zase vykoupat"
Woriček ale asi neporozuměl, když jsem řekla:,,teď ty Worri", tak s sebou prdnul na záda,,já jsem mimi, nechte mně" a musela jsem ho zvednout a zanést ho tam na rukách (tu tu jeho váhu shledávám výhodou) Ale tam už pak v klidu stojí. Ještě aby si stěžoval, když se tam šamponuju s ním
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 23:24
- Nahlásit
Čauec, ha, ha, co to je tvarůžková a jogurtová dieta!??
No nesměj se tomu, je to výborná věc aby psi nežrali hovna. Normálně mu(pesanovi) mezi jídly(čili u nás kolem oběda) dáš ke svačině olomouckej tvarůžek(1 kolečko) nebo kelímek bílého jogurtu. Opakuješ to asi 2-3x týdně asi 2 týdny a ono mu to hovno přestane chutnat. Diego jako štěndo žral výkaly srnek nebo zajíců nebo koho v lese a po nasazení tohoto kouzla přestal. Teď začal s tím kočičím. Už to začíná učinkovat
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 23:25
- Nahlásit
Tchánů kotě je kočička a jmenuje se Tom a neteř přitáhla stejně velkého zrzečka (prej švagrové k narozkám) a je to kocourek a ten zase Jerry. Už jsem ji odčervila (konečně) Minulý týden na sebe ale vylila ředidlo, honem ji drhli v umývadle a pak sušili fénem, takže milá Tom
U vás ta koťata rostou na stromech ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2009 00:30
- Nahlásit
kaba
U vás ta koťata rostou na stromech ne?
Jo, skoro. Vesnice, takže kolik koček, tolik těhotných koček, koťat a tak pořád dokola. Zrovna jsem to psala jinam - tu kočku nikdo nedá kastrovat, nehrozí. Teda krom nás.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2009 09:37
- Nahlásit
worick
cus bus. Musím se pochlibit. Dnes sme byli se psem na ockovani. Byl az nezvykle hodný. V čekárně způsobně čekal až na nás příjde řada a dokonce nekňučel. V ordinaci sice vypadal, že strachem každou chvíli omdlí, aby při injekcích ani nepípnul. Takový hodný kluk to je :0) kolik platíš za očkování smečky?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2009 12:06
- Nahlásit
kaba
kolik platíš za očkování smečky?
Čau, no tak to si vážně nevzpomenu, ale myslím, že obou psů i koček to bylo něco kolem dvou tisíc
Zrovna předvčírem jsem byla v lékárně pro spoty pro všechny (frontline) a platila jsem 700Kč! Taky děs Jenže se mi pořád drbali (všichni). Berčovi jsem chytla v kožichu snad 6 klošů - či jak se ta sfině jmenuje (taková ta mrcha co na tebe sletí a pak ti šmrdolí po hlavě a krku a štípá) Woriček se v čekárně taky vždycky drkotá, ale v ordinaci je vzorný.
V ordinaci sice vypadal, že strachem každou chvíli omdlí
Přesně tak, jak to popisuješ - vytřeštěný, ale ani se nehne
Ono totiž já vypadám asi stejně. Strašně se kvůli nim snažím nebýt nervní, ale myslím, že to stejně poznají...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2009 10:28
- Nahlásit
Ty jo, neuvěříš co se mně stalo...zabila jsem tchýni tu kočku!!! Fakt. Normální eutanasie to byla.
Dala jsem jí v sobotu konečně tu odčervovací tabletu - co jsem dostala na veterině. Kočka začala pěnit jako bublifuk. Myslela jsem, že jen z toho, jak ji nechtěla polknout, ale normálně ji rozkousala a sežrala. Včera přijedem k tchýni a já, že kde je kočka (myslela jsem naivně, že bude vidět zlepšení) a ona že kočka pošla. Vůbec jsem neměla odvahu se zeptat kdy. Jsem z toho pěkně vytřeštěná. Nevím, jestli to nemá spojitost s tím, jak ona si olízala to ředidlo z kožichu a asi se jí něco stalo uvnitř a já ji asi tou tabletou dorazila. Možná, že by pošla stejně (vypadala hrozně), ale teď mám špatné svědomí já Až se zase někdy dostanu na veterinu, musím to probrat s vetem.
Kluci si týden zase hezky hráli, včera se po sobě váleli po jídle (z čehož jsem pak byla pěkně nervózní, kvůli přetočení žaludku) a večer už mi Tom hlásil, že na sebe vrčí a jsou rozhádaní Woriček na Berryho často naskakuje, u Berči jsem to neviděla, ale asi už ho tím naštval. Snad je to zase brzy přejde
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2009 11:19
- Nahlásit
No to sou smutné zprávy. A co to bylo za odčerv. tabletu?
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 21:52
- Nahlásit
Čau. Jak se daří? Představ si, Fíďa měl škrkavky. Včera vyzvracel takový chuchvalec chlupů a mezi chlupama byla zamotaná škrkavka! Tak jsem honem utíkala na růžek do lékárny pro odčervovadlo a odčervila jsem celou smečku. No a ráno jsem našla další škrkavky v kočičích bobcích. Pro jistotu jsem volala na veterínu (raději rovnou 2x různým lékařům ) a ptala se jak je to nebezpečné a tam mě ujístli že je to v poho,že za 2 týdny zase odčervit a dobrý. Tak to se mi ulevilo. Ale vůbec nechápu, jak k tomu mohl přijít. Je čistě domácí, poté co jsem ho přinesla domů z ulice jsem ho 2x odčervila, syrové maso taky nedostává... Asi s tím má něco společného pes, mohl to přinést na tlapkách atd.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2009 19:26
- Nahlásit
kaba
Ahojky, tak mi byli s Woričkem na veterině dnes - s uchem. 3 dny třepal, hlavu nakřivo, včera jsem byla bez auta, tak jsme museli dnes. Měli tam do 12h, my přijeli 11.40 (tradičně na poslední chvíli), vlezem tam a tam před náma ještě 7 pejsků! . Tak jsme si teda počekali...Woriček byl hodný, jen si chtěl každého pejska očichat a ne každý pejsek to chce taky Byl tam i Berry - jen tak cvičně (hlídal ho Tom venku a sem tam vlezli za náma, jak to vypadá. Berča tam ovšem vlítnul jak velká voda a hned se hnal taky k prvnímu pejskovi co byl na ráně - ten z toho mohl mít chudák smrt (byl to tam totiž samý jorkšír, 4 z těch sedmi) V ordinačce byl Woriček taky hodný (když mu šťourala tím udělátkem v uchu), ale šťourala moc dlouho, že už chudáček pokníkával, ale vydržel. Osinu ani nic jiné nenašla, ale říkala, že už to má zduřelé - zánět a tak do všech těch koutků blbě vidí. Dala nám kapky, že to po nich splaskne a ještě koukne ve středu. Chudák Woriček, to nevím, jestli ho ještě přemluvím Taky se divila, jak může mít poměrně velký pes tak malinké ušinka.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 16:41
- Nahlásit
worick
Musím se s tebou podělit o náš nedávný zážitek. Ráno jsem šla se psem ven, cestou do parku jsme potkal staršího pána se starou fenkou ovčáka. Tato fenka, která je normálně klidná a tichá, najednou začala štěkat na zaparkované auto (přesněji řečeno pod to auto). Mě to nedalo a koukla jsem se pod auto. Dle mých očekávání sem tam našla zalezlou kočku. Honem jsem vyvenčila psa a mazala domu pro přepravku a šunku(jakož to pomůcku při odchytu) Kočička se nechala velmi snadno nalákat ven na šunku a vlídné slovo, takže asi za 2 minuty jsem měla v přepravce chycenou kočenu. Kočka vypadala dobře, byla to jasně domácí kočka, čistá, bez blech a svrabu, nebála se lidí. Jenže co s ní teď? Pikantní bylo i to, že jsem musela utíkat na oční, kde jsem byla už dlouho dopředu objednana. Domu jsem kočku pochopitelně vzít nemohla. Kocouři a Diego by z ní nebyli nadšeni, kočka z nich už vůbec ne a nejméně ze všech by byl nadšený přítel, až by se vráti z práce. Domluvila jsem se se známou, která pracuje ve psím salonu asi 100 m od našeho baráku, že kočku tam po dobu nutnou k pobytu u lékaře nechám a po návratu asi za 2 hodiny to vyřeším. Takže kočka se vypustila v čekárně v salonu a záhy se uvelebila ve výloze. Odešla jsem tady na oční, cestou domů jsem operativně sehnala kočince místo v jednom soukromém depozitu. Po návratu do salonu jsem zjistila, že kočka tam není. Byla sem docela vyděšená, kde je. Známá mě chvilku napínala, pak z ní vypadlo, že jak ta kočena seděla ve výloze, tak kolem šel majitel aby natiskl letáky, že se ztralila kočka, a viděl ji ve výloze tak se k ní přihlásil a že kočena je už doma. Mimochodem doma měla ta kočička koťata. Takže pán té kočky bude mít zajímavou historku o tom, že našel ztracenou kočku ve váloze v psím salonu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:06
- Nahlásit
kaba
Zdarec Bože babo jdi do sebe, dyť ty už normálně na ulici ,,kradeš" lidem kočky!
Já vím, že po Praze je plno toulavých koček, ale taky je hodně těch, co lidi na sídlišti jen tak pustí ,,vyvětrat" a pak zase zavolá domů. Znám to, když jsem bydlela ve Zlíně. U nás na vesnici po venku chodí všechny kočky a málokdy se stane, že některá je ,,bez domova" - alespoň ne dlouho, vždy se jí někdo ze sousedů ujme (alespoň jí poskytne jídlo a místo na spaní). Takže by mně nenapadlo venku kočky chytat a ,,zachraňovat" pokud by nevypadala nějak zbědovaně.
Teď jsem dojela z kontroly na veterině s tím Workovým uchem. Už to má dobré, jen dokapeme ty kapky a máme uši psiskám alespoň jednou týdně čistit. Kapky jsem pořídila už dávno, ale pak jsem někde zase četla, že je lepší do té ušní ,,mikroflory" moc nezasahovat, aby se nenarušila obranyschopnost ucha. Jak jste na tom vy, čistíte?
Woriček byl zase strašně hodný a to mi připadá někdy jako nevychovaný poděs. Tam se pochopitelně trochu bojí, tak je hodný. Ovšem co tam dnes byla za sestava....A všichni nevychovaní psi byli starších majitelů - až tak kolem 60ky, ale psi měli mladé, nové, asi místo dětí už.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 20:48
- Nahlásit
worick
Jenže my nebydlíme někde na sídlišti v paneláku ale v centru Prahy. Tady nikdo kočky na procházky nepouští ani největším omylem pač by to byla první a zároveň poslední procházka (auta, psi, ožralové...). A toulavé kočky žijí v koloniích ve vnitroblocích nebo někde kde mají klid(hlavné od cizích lidí) např. v areálech velkých firem apod. a po ulicích se rozhodně neprochází. Takže kočka pod autem na rozhraní Žižkova a Vinohrad může znamenat dvě věci-buď se ztratila nebo ji někdo vyhodil. Naštěstí tato kočena byla první případ.
Já se přiznám, že svým potforám ouška nečistím vůbec a v pohodě. Teda čistila jsem je kočičákům když měli ušní svrab když k nám přišli, ale jinak ne.
Diego je poslední dobou hodný kluk. Čekám až mu zase přeskočí a bude zlobit jako o život.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 22:13
- Nahlásit
Diego je poslední dobou hodný kluk. Čekám až mu zase přeskočí a bude zlobit jako o život.
No právě. Já místo abych se radovala, že je Woriček hodný, mám až skoro panickou hrůzu z toho, co určo někdy přijde. Dokonce už se mi párkrát (asi po četbě na fórech) v noci zdálo o tom, že mi zdrhnul a picnul ho myslivec a nebo mi je někdo otrávil (i když to se tady klep, klep neděje)
A kočky ani nemluvím. To se každé ráno klepu, že se nevrátí...Fuj, stojí mi to sakra za to?!!! Zrovna včera mi teta říkala, že se jim nevrátila kočka, co jí právě hodlali odstavit koťata. To už je tuším třetí za dva roky plus jedna, co se vrátila s rozstřelenou nohou a už je to stálo asi 8 tisíc (měla dvě operace)
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2009 23:22
- Nahlásit
worick
No já na rovinu přiznává, že i kdybych měla barák, tak bych měla kočky pouze bytové resp. s výběhem na vodítku na zahradě.Jsou to moje kočičí miminka a prdelky. Prostě bych to nesnesla ten strach co se jim kde stalo, co je stazilo, kdo je umučil atd. Diego (klep klep klep) po kastraci nemá sklony utíkat a na procházkách se mě drží. Za chvíli se stěhujeme na vesnici za Prahou, kočky budou mít zasíťovaný balkon. Doufám že to ty moje předoucí diktátory potěší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2009 08:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Ahojky, jak to s váma vypadá, už jste přestěhovaný? No, to stěhování nezávidím. Já se stěhovala celkem 3x (ale nebylo to se vším, byly to jen podnájmy)a nakonec sem, doufám že definitivně - do svého baráku (a půlku starých krámů jsem tam nechala mamce , neb stěhovat sem jsem to nechtěla a vyhodit mi bylo líto)
Nevím, jestli jsi to nečetla už u akit, ale přehodila jsem ti to pro jistotu i sem:
Včera jsem šla s klukama do vsi do obchodu, tak jsem to v rámci prochajdy vzala za humny. Už teda první ulicí šel Woriček poměrně slušně - to zn. že - nelítal a neškubal na vodítku zleva do prava, podle toho, kde zrovna štěkne pes či vyletí pták. Za humny jsem ho pustila na volno a vodítko tahal za sebou. Byl hodný, nezdrhal, čekal na povel - fakt jsem si říkala, že by dostal trochu rozum, konečně? V sámošce jsem jim odměnou za čekání koupila špekáček. Woriček ho ne zrovna s nadšením sežváchal, Berry ho vyplivnul a nechtěl ani za nic. Jsou to fakt jelita. Našich Alf by mi ho schlamstnul i s rukou! Vzali jsme to zase zadem za domama a Worča zase hodný až domů.
Ale už dva dny zase skoro nejedl, tak se bojím, aby snad nebyl nějaký nemocný. Když jsem mu při mazlení trošku víc zmáčkla břicho tak zamručel. Zkoušela jsem ho hned prohmatat, ale to už nijak nereagoval. Tak nevím. Bobky měl dobré, ale když jsme se vraceli už domů, tak měl průjem. Uvidím dnes. Jo, předevčírem dostali k obědu syrová králíčí stehna a snědl 3 - i jedno Berryho - ten je zase nechtěl. Tak se možná moc přejedl. Pak už nevečeřel ani nesnídal, neobědval. Musím se ještě zeptat Toma, jestli včera večeřel - já už chrněla.
Tak nejedl ani tu večeři, ale mně už pak ráno snídal. Teď už dva dny zase žere jakž takž, bobky už dobré. Akorát teď mají s Berunů zase to hravé období a nejraděj se po sobě válí, když jsou po jídle. A já pak hodinu sleduju a trnu, jestli si nepřetočili žaludek
Jinak včera další prochajda k lesu, tak jsem po dlouhé době vzala ,,stopku" protože šel s náma ještě našich Alf a ti dva s Berrym můžou na volno, tak aby Woriček mohl taky trochu pobíhat s nima. Alf pochopitelně vyrazil za první srnou co vyběhla, ale tam je to v klidu, je velikosti jezevčíka a starý, takže po 50m to vzdá Srny byly dvě a běžely přes velkou louku asi 150m od nás. Woriček kupodivu nevystartil, ale sednul a s pokníkáváním sledoval. Nejspíš mu docvaklo, že má stejně tu stopku....Tak jsem si kolikrát říkala, jestli by ho nebavili nějaké ty psí běhací závody - ani už nevím, jak se to jmenuje, na akitách to dělá Fajka. Ale když u babči v zahradě vypustím strejdovu Emu (což je pošuch vořech, co lítá jak střela sem a tam a dokola), tak Woriček místo aby se připojil a lítal s ní, jen tak vlažně vyklusává rádoby za ní, jenže ta má mezi tím tři kolečka a čtyři rovinky
Včera nám teda nevyšly houby, tak máme v plánu dnes odpoledne. Snad nebude pršet, pršelo už teď jak jsem vstávala. Snad to tam s pesama neskončí nějakým fiaskem. Woriček bude pochopitelně s Tomem na stopce. Na jaře na konvalinkách tam zdrhnul
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2009 21:58
- Nahlásit
Ahojky,
taky se ti musím pochlubit. V parku jsme začali potkávat dalšího samíka Je to kluk a je stejně starý jako Diego, takže se spolu báááječně hrají. To je jako naschvál, že se brzo po tomto setkání stěhujeme. Stěhovat se budeme až koncem října, rekonstrukce se nějak protáhla. Čeče řeknu ti, že rekonstruovat je drahá sranda. Cpeme do toho prachy a furt to není vidět.
Včera jsem odčervovala celou smečku, pač Fíďa před 2 týdny vyzvracel škrkavku, tak v rámci terapie 2. odčerv. No byl to boj. Psovi jsem to nacpala do krku rovnou, tvářil se děsně ublíženě, ale dobrý. Kocourkům sem to zamíchala do kapsiček a ani jeden to nechtěl žrát, tak přišlo na řadu násilí v podobě stříkačky do které jsem to nabrala a stříkla jim to do pusy. Taky vypadali že je týrám.
Ještě mě napadá, proč krmíš kluky 3x denně? Nežrali by líp kdyby dostávali najíst jen 2x? Jo a mimochodem ta paní co venčila druhého samíka říkala, že ten její taky není moc žravý, tak třeba je to plemenem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 08:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Zdarec! To že se vám rekonstrukce protahuje mně nikterak nepřekvapuje, neb jsem stavěla barák a pořád ještě tak nějak stavím....Třeba dělící příčka v hale - to se zatím nerozhodlo co tam bude (původní návrh byl zabudované akvárko, ale to jsme pro náročnost na údržbu zrušili) A takových ,,drobností by se ještě našlo... Kámoš si taky rekonstruoval koupený byt - než se do něj přestěhuje a byl z toho v šoku stejně jako vy. Přesně tak říkal, že do toho jen valí a valí další peníze a nikde nic. Ale už to nějak vydržíte To mně teda mrzí, že jste si našli kamaráda a zrovna o něj zase přijdete Třeba, jestli je přátelská a přístupná i paní, by jste se mohli sejít sem tam, na nějaké společné prochajdě?
S tím krmením vím, jak to myslíš. Že by byli víc vyhladovělí. Zkoušeli jsme dokonce i jenom jednou. Ale oni prostě najednou do sebe tolik jídla nedostanou. Ani dvakrát nebylo ideální. Teďka je osvědčený režim (před zimou konečně jí trochu líp, i když vidět to zatím na nich není) ráno granule, oběd syrová žebra, večeře granule - někdy míchnuté s konzervou. Tak jsme to přepočítali, že toho sní v konečném výsledku nejvíc. Alespoň dakrát denně jsme je nutili i v létě, když nechtěli nic, kvůli Berrymu, protože u berňáka je zvýšené riziko torze žaludku a oni , jak jsou dva, tak si spolu pak po jídle často hrají - na honění a válení se po sobě. A v tom jsem je omezovat nechtěla, aby to špatně nepochopili, jako že: hrát si spolu je špatné. Já jsem po posledním odčervování, kdy Woriček odhalil tablety v hermelínu a už ho nechtěl ani za nic, taky musela přistoupit k ,,narvání do krku".
Asi to plemenem i bude, ale kdydy alespoň nebyl jak kostroun , jinak ať se třeba i nimrá. Teď už má hodně podsadu, tak tam ta žebra tak nehrají, akorát ta páteř mu pořád trčí jako pila. Nechci do něj pořád rvát tu chemii, ale snad ho zase zkusím odčervit, tři měsíce už to bylo.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 10:28
- Nahlásit
worick
čauky ženo tak tady leje a leje. Včera ráno taky pršelo, ale pak se to umoudřilo a když jsme vycházeli na těch 12 km, tak bylo pod mrakem, ale naštěstí už nekáplo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 11:28
- Nahlásit
ankaras
Čauec! Koukala jsem k večeru, že jsi ještě nic nepísla z toho výletu a hned mně napadlo, že ten ,,pivařský výlet" asi dopad!!!
Až pak jsem našla, že už jste dávno doma. My byli zase na ty houby. Půl cesty jsme se s Tomem hádali (teda on frflal a já řvala), poněvadž jsem je vedla na místo, kde jsem před cca 3 rokama našla strašně moc, jenže už je to všechno zarostlé, hnus, nedá se tam ani prolézt. Ten frflal, že kdyby jsme jeli tam co vždycky......no tak jsme tam ještě sjeli a tam.......to samé. Něco jsme našli, i já i mamka po půl košíku, ale doškrabané od ostružin, mokré (no, mezitím i pršelo) Tom se prodíral s klukama, Woriček se mu motal (protože to se nedá už nazvat lesem, to je prostě změť houští a ostružiní, co byly trochu stromy, to je všechno vykácené , naštvaná jsem byla pekelně a nejspíš začnu sepisovat stížnost na ChKO) Pršet pršelo, ale zatím to stojí za velký prd, je to jen takové posmoklení (jestli napršely 2cm?) Jen doufám, že ještě pršet bude, jinak je to tu vážně špatné.
Trochu jsem se zarazila nad Moth - za jedno mi neodpověděla nikdy na žádný dotaz, za druhé se ani nezmínila o té klubovce samojedů, možná bych se i sjela podívat, promluvit si o nich s nějakým ,,normálním" chovatelem, ukázat Worička, zeptat se na názor.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 11:41
- Nahlásit
worick
Pochod byl fajn, ztratila jsem papír, měla jsem bílou mikinu zrovna když Ayrin chytila dobrou náladu od Awašiho a skákala na mě jak blázen, na fotkách to neni vidět, ale byly jsme s Leončou jak prasata. Ale ta mikina stála 20 korun babča mi jí dotáhla z trhu, je pěkná, mam jí do lesa . Člověk si řekne - ta je blbá, si vezme bílou mikinu ke psům, ale nikdo neví kolik stála, že jo . Včera se chodilo docela hodně městem, za což jsem ráda. Ayrin to potřebuje jako sůl. My letos na houbách ani nebyli, ale jak píšeš, tady je to to samý, pořád kácejí a kácejí.
Trochu jsem se zarazila nad Moth
- optej se jí
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 11:41
- Nahlásit
worick
Čau, jak se máte smečko? U nás dobrý, za chvíli se budeme stěhovat, tak jsem zvědavá. Musím se pochlubit. Včera jsem vážila Bandíka a už má celých 3,3 kilo! Před kastrací měl 2,7. Už delší dobu se mi zdálo, že už nevypadá tak vychrtle a že už mu netrčí žebra a včerejší vážení to potvrdilo. Malý Fíďa už taky není malý, váží stejně jako Bandík a to je mu tak půl roku. Doufám že bude aspoň 5ti kilový V neděli jsme byli s Danem na výstavě koček (chodíme na každou co se koná v Praze) a jsem z toho celá unešená ještě do teď. Ty kočičky jsou tak náááádherné(skoro jako Bandík a Fíďa ) Vůbec bych se nebránila dalším kočičkám (taková birma nebo burmilla je můj sen, mainka je zase sen přítelův).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 04:21
- Nahlásit
kaba
Ahojky, ty máš na rozdíl ode mne, samé dobré výsledky! No i když, kočky mi taky celkem přibírají, jenže u kastrátek to zase není tak pozitivní jev. Nejsou ještě tlusťoši - to ne, ale nabírají a rostou. Psi teď klep, klep, jí celkem dobře, ale na váze se to nějak neprojevuje, zatím.
Četla jsem fórum ,,pes vrčí", protože jsem zrovna včera řešila s Tomem, že nevím co si mám o Woričkovém ,,mručení" myslet. Mám problém v komunikaci, nevím, nějak nevím. Worick třeba když ho hladím a přiblíží se Berča na něho vrká. Není to, že by po něm nějak ostře vyjel, spíš jen takové mručení jako ,,nelez sem, když jsem tu teď já" a Berry to tak trochu má i na háku. Někdy, když třeba spí a já jdu ven, kolem něho a jdu ho pohladit, zatřepe ocáskem (že je rád, že jdu za nima), ale když ho začnu hladit zamručí taky. Záměrně nepíšu ,,zavrčí", protože já nevím, jestli to je vrčení (nekrčí nos ani necení zuby) nebo je to jen nějaký jeho způsob vyjadřování. I když ráno přijdu za nima a to se můžou potento od radosti - máme tak 10 minut válení se po zemi a drbání pupíků a prdelíků , Berry leží na zádech, hubu rozevřenou jak krokodýl a vydává takové hrdelní zvuky (děsně řve), no a Woriček právě občas takhle zamručí. Zpočátku jsem se zarazila, myslela, že se mu něco nelíbilo a zavrčel na mně a okřiknula jsem ho, ale měla jsem pocit, že on pak chudák byl zmatený, proč u ,,blbnutí" na něho vyjedu ,,fuj". Tom mi taky říká, že je to prostě jeho způsob komunikace (možná trochu zmatený, protože zvukem nějak nerozlišuje radost a nechuť) On to udělá poslední dobou i na mamku. Přijde za ní, vrazí k ní hlavu a když ho začne hladit, tak mručí. A ta se lekne, že na ni vrčí. A já bohužel fakt nevím, co vlastně dělá...? Máš s tím nějakou zkušenost? Zatím se mi právě nestalo, že by to udělal na cizího člověka, který si ho jde pohladit třeba na ulici, nebo teda i u nás doma. Dělá to právě jen na lidi, kteří se s ním vyloženě mazlí. Na nás, mamku a bráchu. Proto si začínám myslet, že to má být spíš výraz libosti než nelibosti, ale zní to tak nějak stejně a hlavně bych nerada zanedbala nějaké počáteční projevy agrese, která by u samojeda vůči lidem přece neměla vůbec být?!
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 12:59
- Nahlásit
worick
Diego taky vydává tyto bručecí zvuky, ale jen v okamžicích blaha, jako třeba když sebou švihne o zem abychom mu drbali bříško Zní to spíš jako zabuční krávičky Neřeším to, pač si myslím že je to naprosto neškodný. On je i jinak hrozně ukecaný a furt si s námi "povídá" a jelikož se nechová vůči nám nijak dominantně, tak to neřeším.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 16:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
No právě, dominantně se vůbec nechová...
bučení kravičky
Já jsem to taky neřešila, ale mně prostě mate, že to nedělával a teď to dělá čím dál tím víc a hlavně, že to od vrčení na Berču (alespoň mi to připadá jako vrčení, ale jestli je to taky jen nějaká mluva ) teda fakt jde těžko rozlišit. Mi to připadne, že prostě krom poštěkávání umí jen tady tenhle zvuk, tak ho prostě používá na cokoli
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 16:36
- Nahlásit
Mi to připadne, že prostě krom poštěkávání umí jen tady tenhle zvuk, tak ho prostě používá na cokoli
Jooo, tak to Diego nám vždy naprosto zřetelně řekne, co si o nějakém problému myslí. Má bohatu slovní zásobu. Worick musí víc číst aby si rozšířil slovní zásobu
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 16:38
- Nahlásit
worick
kaba
čauky, tak jsem na www.lide.cz zjistila, že tady u nás kousek asi 11 km a chovka se samíkama
http://profil.lide.cz/profile.fcgi?akce=profile&au th=&user=Ivi.Ivetinka
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 16:41 - Změnil/a: kaba
- Nahlásit
ankaras
Jůůů, ti malý bobíšci jsou nechutně rozkošné
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 16:42
- Nahlásit
kaba
Viď bílý mazácí
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2009 17:11
- Nahlásit
ankaras
Řekni mi jediný důvod proč ještě nemáš samíka.
|