| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 07:50
- Nahlásit
kaba
Čéče kdepak ty jsi? Předpokládám, že pokud se vám už i povedlo přestěhovat, tak ještě nemáš připojený net. Ale už jsem napnutá jak malé gatě....
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 11:58
- Nahlásit
worick
Dan a pes už bydlí, já taky bydlím, ale stále u rodičů my s kočíky se přestěhujeme až bude hotová chodbička, což doufám bude brzo. Diegovi se podařila zničit 5 (!) balení plovoučky, okousal rohy a to zrovna ze strany, kde jsou zámky. Zabít málo.On je chudák ve stresu, neví, co se děje, tak když je doma sám, ničí byt. Ale snad ho to brzo přejde. Co vy? Něco nového?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 16:22
- Nahlásit
kaba
chudáček Diego , nevím, nevím, ale v ,,cizím" bytě a ještě bez paničky - se mu nedivím! Ta plovoučka - no to teda potěší...Když měly kočky venku kartonovou krabici jako boudu, uhryzal jí rohy. Dala jsem jí do větší krabice a a ty rohy ještě vycpala malýma krabicema, ale pevnýma. Rozhryzal ty rohy i tak. Tak jsem dala z hora i boku OSB desky - jednu sice v rohu taky načnul, ale asi mu vadilo, že se to drolí na piliny, tak s tím skončil. Ty já už si myslím, že to hryzání bude asi u tohoto plemene taky nějak víc nebo je náš Woriček smýknutý bobrem....Ohryzal všechny keře co byly na ráně - už mu říkáme ,,myška hryzalka". Je zajímavé, že jako prtě to v takovém rozsahu nedělal. Teď je 14dní klid, tak čekám, co zase kde načne
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:56
- Nahlásit
Chovatelé plyšáků,
Jedna moje známá by si chtěla pořídit samojeda, protože se jí líbí. Osobně si myslím, že se pro ni nehodí. Bydlí v malém domečku v Dublinu, pro nás by to byla spíš chata. Patří k tomu dvorek, asi 5 x 5 metrů. V okolí jsou parky a travnaté plochy, ale na dlouhou vycházku se musí vyjet z města ven. Známá nemá žádné zkušenosti se psy a je přes 10 hodin v práci a do práce pes nesmí. Po tu dobu by byl pes sám.
Chci jí to rozmluvit. Nebo si myslíte, že by u ní pes netrpěl?
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 17:41
- Nahlásit
Strejda
Myslím si, že největší problémy by byly těch deset hodin v práci a žádné zkušenosti se psy. Přiznám se, že v létě jsem měla taky 10 hodinové šichty, ale psa venčil přítel, když jsem nebyla doma. Navíc v horkém počasí samík hodně spí. Ale abych se vrátila k původnímu tématu, samík je strašný paličák, takže pro začátečníka nic moc. Znám opravdu hodně neposlušných samíků, a je to pak smutný, když je tento pes celý život na vodítku. Malý domek a zahrada podle mě nejsou až tak zásadní. Diego do nedávna bydlel s námi v 1+1 asi 40m2 v centru Prahy a v pohodě. Důležitý je, aby měl pes dostatek pohybu. Pokud je v okolí dost parků, kde jsou pejsky, samík se může vyřádit s ostatními čoklíky a je po problému s pohybem. Ale aby byl navolno, musí poslouchat, a nevím nevím jak to zvládne člověk co nikdy psa neměl. Samík není zlaťák.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Samík není zlaťák.... - to je skoro jedno, co je to za rasu, myslím, že pokud někdo zkušenost nemá, měl by mít alespoň nějakého prcka, aby minimálně nebyl nebezpečný svému okolí.
Strejda
A teď vsuvka pro oba. Dneska jsem tu měla celý den vodo-topo, tak jsem s klukama pak šla jen něco hrát do zahrady. První, že hledat tenisák. Byla skoro tma, tak jsem jim ho házela z kopce různě do trávníku a oráčiny atd. Berry když viděl kam padá, letěl pro něj, ale nese ho způsobem, že si ho plivne pod nohy cca 2m ode mne. Tím už mně dost nas....l. Worick - tak ten se sice bez zájmu a z přinucení rozeběhnul, ale letěl si někam po zahradě plašit srnky či co. Když Berča už míček neviděl, chvíli ho ,,jako" hledal a pak ,,najdi si ho sama" - ho klidně přešel, že ho jako nevidí. Tak jsem se dopálila pořádně:,,kašlu na vás" a míček jsem uklidila. Druhá věc bylo ,,zůstaň" u zahradního domku a já jsem se šlapala schovat po zahradě, že je zavolám. V půli cesty mně doběhnul Woriček ,,Dopr....Worčo, ty nevíš jak je zůstaň?!" A šla jsem ho odvést zpátky. Na druhý pokus(to už je taková tradice) se to povedlo, hoši se přihnali, tedy Woriček jen přibrzdil, mrknul na mně - ,,no jo, tady jsi" a letěl si zase po svých - alespoň Berry projevil nadšení - z piškota nejspíš. Jdeme do garáže, vytáhnu větší balon, Worick nadšeně poskakuje, kopnu, letí za ním, postaví se k němu a čumí do tmy za plot. Berry poctivě donese. Druhý kop - Woriček už se ani neobtěžuje a mizí někam do tmy zahrady. Naštvaná na ultimum (necvičte naštvaní psy - vím to, ale nedbám) přivolám oba, jednomu dám zůstaň, přivolám k sobě druhého a že jdeme pomalu k noze. Přiběhnou oba. ,,Ne, ty jsi Woriček, ty zůstaň, Berry ke mně, jdeme!" Přiběhnou oba. Tak opačně. ,,Woričku, ke mně!" Berry se zvedne a šourá ke mně. Klepu ho po kebuli ,,Berry, dopr...., ty jsi Beerrryyy!!!" Další pokus - zase blbě. ,,No, tak vy jste ale pěkní blbouni...!" Jdu do garáže pro vodítka. Jednoho přikurtuju ke sloupku se ,,zůstaň" - Berry jde na volno k noze. Ve chvíli kdy začnu klusat - dejme tomu jako se kluše v kruhu - mně Berry začne zadem obíhat z prava. Za ušiska ho stahuju zpátky doleva, zase letí vpravo. Ve mně to už vře, ale snažím se ho nezabít. Dám mu vodítko a na vodítku jde dobře. Woriček ,,k noze" nechápe vůbec - to vím dávno, navolno letí hned nejmíň metr přede mne, až když zařvu, tak se přikrčí a trochu zpomalí. To teda smysl nemá, dávám vodítko, držím ho málem ve vzduchu u nohy, mlátím se do stehna, noha, noha, piškot, co mu cpu pod nos ho absolutně nezajímá a jakmile jen malinko povolím vodítko, táhne zase jako mula dopředu. Na páté zařvání se lekne a jde už skoro normálně u nohy s výrazem ,,nechápu, co tohle je za kraviny" Když už skoro pěkně a s pochvalou zaparkujem u Berryna a sundáme vodítka, tak se ti dva vítají, jako ,, to jsem rád, že tě tamegera nezabila!"
Panebože, já si naivně myslela, že to jakž takž zvládáme...Prd. Ti dva jsou trdla a já úplně nemožná cvičitelka. Snad se přihlásím k té Žertové...
Já nevím, normálně bych řekla, že samojeda bych jí v žádném případě nedoporučila - ale to už teď nejspíš ani sobě
Právě, jestli se někdy dostanu k jinému samojedovi (třeba ke Kabě), tak bych to ráda srovnala, jestli je to taky takový plašoň. Je to stejně nesrovnatelné, když nevím, co by bylo v něm a co zaviní blbá výchova, že jo?!
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:47 - Změnil/a: kaba
- Nahlásit
Worick
Strejda
S tím zlaťákem jsem to myslela tak, že jsou to hodní a poslušní psiska, jinak s tebou souhlasím.
Dnes sem měla z Diega velkou radost, kterou mi ovšem následně trochu zkazil. Byla sem zase odpo v novém bytě venčit čoklíka. Příjdu tam a zjistím, že Diego nic nezničil.Šťastná jako blecha ho chválím a že za odměnu půjdeme na hodinovou procházku do lesa. Tak teda deme. Diego navolno, poslouchá na slovo jako hodinky. Já úplně happy. Deme dál, pes si pobíhá jak chce, občas letí napřed, občas trochu zaostane že si k něčimu čuchá, ale vždy si mě drží.Takže ho nesleduju na každém kroku.Najednou zaregistruju, že pes se zdržel trochu víc. Ohlédnu se a co nevidím, pes se válí v hovnech!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Nestihl dílo dokonat, ale i tak měl na krku flek srnčích hoven velký asi jako dlaň, takže po příchodu domu ho čekala sprška. Ještě že bydlíme na vsi, cestou domu skoro nepotkám lidi, v Praze bych se propadla pod zem.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 06:20
- Nahlásit
kaba
worick
Děkuju vám, děvčata.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 10:52
- Nahlásit
kaba
Najednou zaregistruju, že pes se zdržel trochu víc. Ohlédnu se a co nevidím, pes se válí v hovnech!!!
Tak a zakážu psům Internet. Prťavka si to tady určitě přečetla a hned si to musela vyzkoušet. Hroznej smrad.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 11:11
- Nahlásit
Strejda
kaba
Najednou zaregistruju, že pes se zdržel trochu víc. Ohlédnu se a co nevidím, pes se válí v hovnech!!!
Tak a zakážu psům Internet. Prťavka si to tady určitě přečetla a hned si to musela vyzkoušet. Hroznej smrad. -
To je snad jediný problém, který s klukama nemám, teda zatím Zato s našich Alfíkem, jak jsem už mockrát psala - s tím hrůza. Ten se vyválí v čemkoliv, co příšerně smrdí. Hovnama všeho druhu počínaje, přes zbytky hnojiv a postřiků a mršinama konče. Je to děs všechno, ale rozloženou ovci jsme z něho nemohli dostat tak 14 dní, ani přes dvojí vykoupání. Jednou jsem načapala Berryho jak si začal otírat čumák o něco v lese (to měl tak půl roku), ale jak jsem na něho příšerně zařvala odletěl a už to víckrát nezkoušel. Nechci ani domyslet drhnout pořád od hoven psisko, nejmíň 6x větší než Alf A to jsem se přes nápadnou podobu s Alfíkem bála, že to bude dělat spíš Worick. Tak stejně pořád čekám, kdy začne
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Nevím jestli jsi koukala tady na ty odkazy od Ankarasky - jak jsou tam pak různí samíci? Co je tam ta holka s tím jedním, nějakým šampionem na louce a klusají i jako při promenádě v kruhu (to co my včera neúspěšně zkoušeli taky) tak ten je tak šíííleně huňatý - jako sněhová koule vypadá, spíš širší než delší - tak takhle Woriček nevypadá ani náhodou. Právě, že na hýždích (ty rajtky) má pořád takové scuckané jako spečené. Když se i pokusím to rozčesat, tak to vydrží chvilinku a má to tak znovu. Něco jako (ale to už sotva ty víš - byl chemlon) nebo jako zmoklá trvalá. Suché, krepaté...Tu srst tam má nějakou špatnou, ale netuším, čím to je? Někdo píše, že po granulích těch a těch má pes ,,luxusní" srst - tak jestli je to blbýma granulema??
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 11:29
- Nahlásit
Právě, že na hýždích (ty rajtky) má pořád takové scuckané jako spečené. Když se i pokusím to rozčesat, tak to vydrží chvilinku a má to tak znovu. Něco jako (ale to už sotva ty víš - byl chemlon) nebo jako zmoklá trvalá. Suché, krepaté...Tu srst tam má nějakou špatnou, ale netuším, čím to je? Někdo píše, že po granulích těch a těch má pes ,,luxusní" srst - tak jestli je to blbýma granulema??
Není, můj pes to má taky a znám i pár dalších, je to spíš geneticky danou délkou srsti, mívají to psi, co mají kratší krycí srst, takže se to do sebe s podsadou jako zamotává. Bohužel s tím nic nejde, než rozčesávat.
Celkem pomáhá před česáním postříkat rozčesávačem a po česání načechrávačem, ale kdo by se s tím dělal, stejně i tak to vydrží jen chvilku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 11:31
- Nahlásit
Strejda
Ještě jsem zapoměla napsat, že kybych byla 10h v práci a nebyl by nikdo, kdo by mohl se psem mezi tím být, tak si pořídím maximálně rybičky Vážně, to mi připadne už jako týrání... Vím, že pro paní je to těžké, jestli je sama, ale nechce kvůli tomu přece trápit nebohé zvíře. Nebo chce víc chodit na procházky a nemá s kým? Pak je lepší přítelkyně (přítel) se psem, co by s nima mohla chodit a nebo si pejska i půjčovat na venčení. Ještě kočka, ta to doma taky zvládne v pohodě, hlavně některá s klidnějších plemen, třeba jako naše britky. Půl dne o nich nevím.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 12:33
- Nahlásit
worick
eště jsem zapoměla napsat, že kybych byla 10h v práci a nebyl by nikdo, kdo by mohl se psem mezi tím být, tak si pořídím maximálně rybičky
Doporučuju ji, aby se dohodla se zaměstnavatelem, že jí povolí psa v práci a koupila si čivavu. Tu by do práce odvezla autobusem v tašce. Ona se k většímu psovi nehodí, vždyť se bojí i naší Saliny.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 13:14
- Nahlásit
Strejda
že jí povolí psa v práci a koupila si čivavu - jé, tak to by bylo taky ideální! Plno lidí tu píše, že si pejska vodí do práce. Naši by to snad taky zvládnuli, ale znám pejsky divočáky, kteří teda těžko. A není to myslím ani tak rasou, spíš jednotlivým pejskem.
Ona se k většímu psovi nehodí, vždyť se bojí i naší Saliny - naše mamka se taky bojí větších psů a tvrdila, že jestli si kluky pořídíme, tak už k nám nepáchne.....teď dělá osvětu a všem vykládá, jak jsou hoši hodní, že se jich vůbec nemusí bát, když se nebojí ani ona
Podle toho, že se mi pes jen líbí, bych si ho nikdy nevybrala. Akity jsou krásné, ale na mně moc ,,bojovné". Proto jsem do ní taky nešla i když byla tendence...Ta by mně nejspíš brzo sežrala
S prcků bych brala bišona nebo jorka. Čivava mně s těma vypouleným očima moc nebere
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 17:39
- Nahlásit
worick
Nevím jestli jsi koukala tady na ty odkazy od Ankarasky - jak jsou tam pak různí samíci? Co je tam ta holka s tím jedním, nějakým šampionem na louce a klusají i jako při promenádě v kruhu
Koukla jsem se na to až teď. V posledním odkazu to není samík ale bílý špic. V tom jak to štěně cpe ptákovi je samík. Diego vypadal přesně tak když byl malý. Čím je krmíš? Už si to nepamatuju. My furt Eukanubou a jsem spokojená. Srst má hezkou a jinak taky ok. A jak ho často češeš? Čím častěji, tím srst vypadá lépe.
S prcků bych brala bišona nebo jorka. Čivava mně s těma vypouleným očima moc nebere
Čeče kdybych mohla(=kdyby Dan mi to schválil) čla bych do čivavy okamžitě. Já je prostě zbožňuju, povahově je to takový velký pejsek v malým těle. Naopak jorka bych nebrala ani zadarmo. S tou akitou to u nás bylo hodně podobné ale jsem hodně ráda, že máme samíka, ten je povahově úplně jiný a vyhovuje nám
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 20:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kaba
Acanou a měním příchutě - je to zatím jediné, co jakž takž žere. Ne teda, že by se vrhal na misku, ale alespoň polovinu misky vždycky znimrá. U nás to krmení vypadá tak že: zobne tři granule - dá mi hlavu na kolena - musím hladit a ukecávat ho ať ještě jí. Zobne 3 granule a opakuje to. Trvá nám to nejmíň čtvrt hodiny. Teď jsme nacvičili, že se ho v každé té pauze ptám:,,Worinku budeš ještě papat? Papej ještě malinko, jo?" A pokud už fakt nechce, ne že jenom pořádně krkne, ale položí mi packu na koleno, jako:,,ruku na to, nebudu!" Češu tak 3x týdně a jinak podle potřeby.
Maya
Jé, kdo si ? Už si nám sem psala? Ty máš taky samojeda? Jestli jo, tak promiň staré sklerotické babě, že se ptám
Ono je asi i rozdíl, jestli je samík jako Kaby doma a jen vyjde na procházku a nebo se celé dny válí na pískovci a šotolině, občas na trávě. Rozčesávač máme a sem tam ho použiju, ale říkám si, že na výstavu nejdeme a tak není třeba mu tam zbytečně valit chemii Stejné, ba co horší, má vlastně i břicho. No alespoň, že za to snad teda nemůžu já, se mi ulevilo
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 09:30
- Nahlásit
worick
Tak se dnes konečně stěhujeme ještě tam nemáme net, takže asi na nějaký čas zmizím. Doufám slavný kybernet budeme mít doma co nejdřív, bo jsem bez něj nervozní.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 09:46
- Nahlásit
kaba
Tak držím palec, ať už všechno klapne a ozvi se co nejdřív!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 10:07
- Nahlásit
worick
No mám takového zakrslého šedivého samíka zvaného vlčí špic. )
Ale vzhledem k tomu, že kdysi dááávno byl k vlčím špicům samojed přikřížený a že já taky kdysi jednoho samíka znala, tak vím, že zvláště srst, no a vlastně spoustu dalších věcí, mají stejných, tak jsem si dovolila tady něco k té srsti podotknout.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 10:50
- Nahlásit
Maya
Ahááá, klidně nám sem písej Story o tchánů vlčím špici (ať je mu zem lehká) jsem psala nevím jestli sem, k berňákům či akitám? (to je ta skleróra, právě ) Starala jsem se o něho a česala ho jen a pouze já. Jo, měl tu srst stejnou, ale to jsem myslela, že bylo spíš tím, že já ho česala možná tak jednou do měsíce...Nebyl to žádný med s ním, když už ho to nebavilo, klidně po mně vyjel Ani za to snad nemohl, jinak to neuměl, byla to tam děsná výchova
Našich starý Alfík je kříženec bílého špice snad z jezevčíkem, takže je to dlouhý, čapatý špic
Počkej, jak ,,zakrslý" samík? Ten jejich vlčí špic byl teda možná stejně velký, ale vzhledem k tomu, že tlustý, tak mnohem mohutnější než náš Woriček. Ty máš nějakého toho menšího? A jak jste na tom s poslušností, nezdrhá za zvěří a tak? Prosím, prosím, napiš že jo, ať tu nejsem za nemožnou cvičitelku jen já
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 11:07
- Nahlásit
worick
Story o vlčím špicovi? To by mě zajímalo. Zkusím si to najít. Byl s PP?
Jinak zakrslý proto, že teda moje přesvědčení je, že samíci jsou o kousek větší, vlčí špic má tak 45-50 cm v kohoutku. Kolik má samík? Jinak menšího mám taky, středního špice, ten má 8 kg.
No a poslušnost vlčí mi nezdrhá za zvěří, ale odchází do dáli musím ho neustále monitorovat a vracet k sobě, jinak by šel s čumákem zabořeným v trávě dál a dál a dál...
Za srnou mi zdrhnul jednou jako mlaďoch, ale po pár minutách se vrátil a už to nikdy neudělal, můj předchozí to samý udělal se zajícem, myslím, že oni opravdu ten lovecký pud moc nemají a jen si to tak jednou zkusí, co kdyby jako je to bavilo a zjistí, že nebaví. Oni taky nejsou žádní běžci, to samík je asi jiný atlet, ten můj než doběhl do půlky pole za tou srnou, tak srna byla už dávno přes dvě pole dál.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 14:41
- Nahlásit
Maya
Story o vlčím špicovi? To by mě zajímalo. Zkusím si to najít. Byl s PP? - to snad ani nehledej, nebylo to veselé čtení....Prd s papíry, to byl takový ten pes za 100Kč od známých. Ale nevypadal šmrncnutý ničím. Kousek od našich ho taky jedni měli a vypadal úplně stejně. Kolik má samík v kohoutku? Tak teď jsi mi připoměla, že už ho 4 měsíce měřím..
Oficiálně má mít 57cm. Woričkův taťka byl obrovský, ten když vylezl z boudy, tak jsem jen vytřeštila oči, že jsem si samojeda tak velkého teda nepředstavovala a že nevím, jestli takvého psa zvládnu. Měl tam ještě jednoho psa - dovezeného z Finska a ten byl pomalu poloviční. Potom mi taky poradkyně chovu vypátrala, že Workův taťka ani neměl být jeho taťka, neboť mu byl odebrán ,,chovný" právě, že měl nestandartní výšku. Nechápu, jak tedy svaz může vydat takovému štěněti papíry?! Pěkný bordel. Nám je to jedno, vystavovat nechceme a Worička by jsme si nejspíš vzali tak i tak, ale chlap kryje jak ho napadne, podle poradkyně taky spojuje špatné psy a oni mu to ještě posvětí!??? Vypadá to stejně, že buď to je Worka po mamce a nebo ,,jeho tata neni jeho tata" , protože je asi spíš menší. O jeho výletech za srnou, zajícem či čím - mi ani nemluv Co já s ním zažívám za nerva... Na volno už vůbec nechodí, jen vodítko či 15m stopovačka. On fakt jinak poslechne, ale jak vyletí za zvěří, nevidí, neslyší...Já ani tu srnu nevidím, nevím jak je před ním daleko, či jestli mu utíká nebo on ji dohání...? My máme nad barákem kopec, do půli je koňská pastvina a pak les. Je to k němu cca 300m a ten kopec je tak kilometr do dáli a nahoru. On se od brány zahleděl někde na ten kopec a vypálil. Pak už jsme v půli kopce nad tou pastvinou viděli jen malou bílou tečku jak valí dál a dál. Já nevím jak dlouho a daleko je on schopný běžet...Jisté je, že bavit ho to ale vůbec nepřestalo, zopakuje si to vždycky, když má možnost. Už jsem to tu psala mockrát - já bych ho nechala, ať se proletí, jenomže je to tu co 100m posed a co myslivec, to kretén. Můžu to posoudit, jsme vesnice, znám je osobně. Možná, že by zrovna na Worku nevystřelili - ti co nás znají, ale plno z nich nás vůbec nezná a hlavně střílí jak je zrovna napadne. A někteří by ho možná zastřelili právě proto, že nás znají.....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 14:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
Jo a starý 14letý Alf? Tak ten lítal za zajíci odjakživa, vzhledem k tomu, že je čapatý, tak ne tak daleko, ale malého zajíčka zamordoval A lítá pořád, i když prd vidí a slyší. Naposled, je to tak měsíc, nám 3x zmiznul na prochajdě v lese a pak nás blbec slepý nemohl zpátky najít. To je fakt hrozné, s hluchoslepým psem se fakt hrozně blbě domluvíš. Já ho vidím lítat s čumákem u země jak lítá sem a tam a hledá nás, ale nepomůže řvát ani mávat....Naštěstí to po tom čichu vždycky zvládnul. Nejhorší je, když tu stopu chytí opačně a letí pozpátku. Ale pak asi nějak pozná, že slábne a vrátí se zpátky. Alespoň, že je chytrý
A jednou, když jsem tady s ním byla u ještě rozestavěného našeho baráku, tak taky vypálil někam do toho kopce přes příkopy a křoví a vrátil se celý nabok a nakřivo s kňučením, pak už jen nemohl na zadní nohu, tak jsme ho zavezli na veterinu a měl urvaný vaz v koleni. Teď má za 4 tisíce umělý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 15:13
- Nahlásit
worick
ale chlap kryje jak ho napadne, podle poradkyně taky spojuje špatné psy a oni mu to ještě posvětí!???
No, třeba s tím nemůžou nic dělat, spousta klubů má volný chov, kdy si krycího psa vybírá chovatel sám a poradce mu jen podškrábne krycí list jako že o to ví, ale víc s tím dělat nemůže.
á nevím jak dlouho a daleko je on schopný běžet...
No já myslím, že jako saňový pes daleko a dlouho Oni samíci bývali využívaní i k lovu, ne? Takže to v nich asi je. A co jsem slyšela i v eurasierech, jejich křížencích, proto taky když jsem si vybírala psa a první myšlenka byla, že to bude jiné plemeno, zaujal mě samík i eurasier, ale právě kvůli tomu loveckému pudu jsem je vypustila. No stejně to nakonec dopadlo že žádné nové plemeno nebylo, ono jak si jednou člověk zvykne...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 22:09
- Nahlásit
Maya
Ani nemluv, loveckému pudu....s tím mně taky nasr..... Já si hledala o samojedech první co nejvíc informací, ale není to profláknuté plemeno, takže knížka jen jedna a atlas psů, na NETu taky nic moc a anglinou nevládnu.. A zmínka o loveckém pudu byla že - ,,ho má hodně potlačený, na rozdíl od ostatních severských plemen" A já blbka na to skočila a už to dál neřešila. Do doby, co jako cca půlroční ulovil babce slepici a pak hned začal zdrhat za srnama Jenže to už na nějaké utnutí zavčas bylo asi pozdě, jelikož zjistil, že to prostě jde..... Že tak hrozně zase poslechnout nemusí, že ho nikdo nezabije (párkrát jsem k tomu neměla daleko :mad
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 11:26
- Nahlásit
worick
Ani nemluv, loveckému pudu
Hele ženo přestaň pomlouvat samojedy, že mají silný lovecký pud jo třeba můj "plyšák" ho zas takový nemá, teda nemá skoro žádný lovecký pud. Zajíce a spol. prožene tak 10 metru, aby se neřeklo, a pak si de svou cestou.
Jinak už bydlím, je to hrozný provizorium, ale co nadělám. Kočíci se zabydleli dobře, takže dobrý. Diego je na vesnici šťastný jako blecha. Chodíme denně na procházky do lesa, takže se vyběhá a pak je od něj klid Jinak net ještě nemáme, tak kdybych neodepisovala, tak se nezlob.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:54
- Nahlásit
kaba
pane bože, my nejen že nemáme momentálně (jen provizorní), ale co nám se tento víkend sere.....
Začalo to vlastně už během týdne, kdy tady vodo-topo byli na reklamaci - kapali jim spoje. Tlakovali tlakovou nádobu a ucpali se nějakým rezem či čím všechny baterie, pračka, myčka a začali protékat záchody. Po jejich odjezdu jsem zjistila, že tohle (až na jedno WC, které jsem musela opravit sama) sice spravili, ale zase jede v kuse plynový kotel. Tak jsem ho musela vypnout natvrdo. V pátek se vrátil Tom z týdenní služebky-z Ruska a potom, co to kontroloval zjistil další dvě závady. Následně si potřeboval něco přiinstalovat do compu - což vyžadovalo vypnutí a zapnutí a ejhle.....ten už se nerozjel! V sobotu ráno jsem v zahradě našla,,vlámaného"(podhrabal se pod plotem, čehož jsem se obávala nejvíc - tedy že ukáže našim psiskám, jak se dá jednoduše podhrabat:mad zlaťáka Argoška. V noci na dnešek tu byl vichr, ráno psiska zalezené v boudě -což věštilo, že něco vyvedli...Jdeme na obchůzku zahrady, vyjdu za zahradní domek a......2Om topol nám leží v zahradě! Zlomil se u země, sletěl na plot, ten přerval a napíchl se na plotový sloupek! Naštěstí zůstal zapřený na haluzích asi 1,20 nad zemí, tudíž ten plot nastáhnul až na zem a psi nezdrhnuli. Teda Woriček za srnkama. Ti se naopak lekli, že je to jejich průser a schovali se do té boudy
No a aby toho nebylo dost, tak jsem odpoledne překecala Toma na krátký výlet do okolí autem a malý výšlap kousek lesem. Skončil ztrátou mého mobilu a lítáním s tchánama a sbaterkou potmě po lese (Tom už nemohl, měl zamluvenou halu na tenis) Mobil jsme nenašli. Dopr..... A doteď se neukázala kočka, což u ní nebývá zvykem. Vzhledem k průběhu posledních hodin začínám o ni mít dost strach Mám toho fakt ale už ,,plný kecky", snad si radši půjdu lehnout, ať to všechno nějak zaspím...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 10:49
- Nahlásit
worick
No teda to musel být den. Hlavně že jste to všichni ve zdraví přežili.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 21:16
- Nahlásit
Kolem oběda jsme se s mamkou a bráchou vypravili znovu do lesa, ještě zkusit za světla projít tu trasu, kde jsme chodili. První odbočku jsme prošli v rojnici, brácha hráběma projížděl listí a nic. Vyšlapali jsme tedy znovu celý ten kopec a nahoře na louce - mobil!!!!
Musela ho tchýně (protože ta šla bez baterky) večer dokonce zašlápnout, protože bylo na něm rozšlápnuté bláto z boty. A ještě chudák pořád fungoval Já jsem totiž do Toma od rána hučela, že tam ještě jednou (za světla) zajedu a projdu, jenže u nás je zase dnes vichr, tak mně nechtěl pustit, že na nás spadne někde větev. A já mu říkala:,,chudáček můj mobil, on tam někde leží sám, celou noc, v zimě a vlhku" a Tom:,,jo a bez jídla a bez vody"
Počítač dovezl a přivezl z práce opravený....teda mě to funguje, jemu ještě něco ne. Snad jsme si průsery vybrali na dlouhou dobu, klep, klep.
|