Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Plyšák" Samojed
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 08:04
- Nahlásit

worick
ufff, hlavně aby byl woriček v pořádku, vyšetření jako takový nevadí
- nám ayrin baští granulky vždycky první dva dny od nového pytle pak už se jí zase nechce, i když můžu říct, že ted se nějak rozežrala a baští je v pohodě, tak snad jí to taky nějakou dobu vydrží, dneska jsem jí slíbila vývárek

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 09:57
- Nahlásit

ankaras
Noooo, nazdááár. Já tě ani neotravovala, nebo si psala, že máš pořád fofry a ani na Akitách se tak často neukazuješ...To s tím novým pytlem bývá i u nás, tak právě čekám, kdy z něj to nadšení opadne. Teď myslím bude problém s háravkama, jelikož Worick je nevrlý a celé dny lítá a štěká. A celé noci taky. Ještě, že nemáme ty sousedy
A pak má taky přibrat, že jo?!

ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 10:34
- Nahlásit

worick
já jsem tadypořád, ale neni si tam s kym psát koukala jsem na nový fotečky štěndů samojedů, jsou bohovský
- to je jasný, takovej sportovec a tak běhá to nemůže přibrat ani kdyby chtěl a co přesně má s těma zádama?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 11:40
- Nahlásit

ankaras
se zádama snad nic nemá(doufám, klep, klep), ale jak píšu, je jak Kostěj nesmrtelný a ty obratle mu nahmátneš snad i zespoda

ankaras
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 11:46 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

worick
a nemá něco s trávenim? co vet na to teda? on by vás chtěl poslat na testy? a co mu dáváš za baštu? Ayrina má třeba granule, ale dávam jí přes ně i vývar s trochou masa, poněvadž ona je sežere ale je hladová jak vlk a to má normálně acanu a nebo canidae

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 22:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ankaras
čauky, já půl dne žehlila, fujtajbl to nesnáším!, mezitím jsem ti odběhla odepsat, což se mi povedlo debilně smazat, tak jsem naštvaně šla dožehlit a odepisuju až teď, až mně přešel vztek.
S trávením přímo, že by jako měl třeba průjem (zácpu) nebo zvracel - tak to ne. Dokonce i tulíšky má hezčí než Berča - ten je má takové velké a sračkoidní (uvidím teď, po těch nových granulích). Prostě žere málo a s nechutí. Vet strašil nějakým špatným cévním zásobením jater, ale na to chtěl dělat sono břicha a tomu se pořád bráním, protože jen oholenou packu na odběr krve si děsně rozlízával měsíc (a Berča mu s tím asistoval). Nechtěla bych vidět, co by dělal s tím břichem Navíc teď má nějaké blbé období, začal se bát. Třeba když ho chci při česání otočit, tak se zatne a s výrazem ,,v očích smrt" se rozklepe jak ratlík. A to by´s musela slyšet, jak já s ním mluvím. Worinku, broučku, trošinku otočíme, aby jsme mohli učesat i tuto druhou pacošku a ještě ho celou dobu opusinkovávám. A když vidí Berry jak jančí, tak ho přiběhne konejšit taky. To takhle blbne od soboty. Vůbec netuším proč. Jak kdyby ho někdo zmlátil či se mu něco vybavilo z dětství(když ještě nebyl u nás) nevím...My na ně ani nezařvem, stačí jen něco říct přísným hlasem a hned mají jasno (jinak permanentně šišlám)
Ty vývary jsem zrušila, neb jak začlo horko přestali pořádně žrát oba a já pak musela rozblemtané granule pořád vyhazovat.

ankaras
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2009 08:28
- Nahlásit

worick
ono je ale zase lepší zjistit, co mu je, jestli mu něco je, aby se to včas podchytilo
- takhle blázní jo? bojí se všeho? Ayrina už takový období má druhý, cinkneš víc s talířem a krčí se jak při výbuchu ale já jí takhle nekonejšim, já si z ní jako začnu dělat legraci, třeba i začnu skákat a ona se dá hned dohromady a pak jí třeba jdu tu věc který se lekla ukázat, ale vím co myslíš těma vystrašenýma, vykulenýma očima
- včera jsme vytáhly na vycházku mamku, potkali jsme 2 psíky, jsem ráda, že ona pejsany snáší v pohodě a hned by si hrála, normálně šel proti nám westík a ona už 10 m od něj, zalehla na zem a čekala až k ní dojde a měla z toho hroznou srandu a k druhýmu se přibližovala, jako šelma a pak vyskočila, začla mávat ohonem, ale hned nezapomněla pejskovi ukázat položením packy a hlavy na záda, že ona je tam kápo teda jako
- jak češete často? můžu se zeptat jak se cenově pohybuje samojed v čr a v zahraničí? jestli to víš teda
- jinak taky nebaštila vývarty jeden čas, ale ted se rozežrala odcela i obyč granulek, ony dobrý granule by se ti napučet neměli u royalu platíš asi spíš za značku, jinak je to samá obilovina

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2009 08:11
- Nahlásit

ankaras
Čauky, trochu mi to trvalo.. Jeden den nám tu nešel NET a včera jsme byli na nákupech na celý den v Brně. S mamčou sháníme co by jsme si mohli obléct sestřence na svadbu. Nesnáším to! Půl dne sme strávili lítáním po obchodech, nic nekoupili a jestli nakonec něco koupím, tak to bude hadra, kterou já už na sebe nedám, protože chodím ve sportovním (jako většina národa) Takových hezkých letních blbin tam měli, jenže já jsem na to neměla ani myšlenky, ani čas. Teď se mně to rozleželo a s...e mně to ještě víc.
Tím lekavým obdobím vím co myslíš, ale to to asi nebude, on je spíš takový nějaký divný, ani s Berčou si teď nehrají. Ten kolem lítá s gumovým krokodýlem a Woriček dělá nafrněného a odvrací hlavu. Už to párkrát bylo, tak snad se to zase urovná.
Jasně, v jídle už zase začal nimrat. Ty granule jsem si prošla i různě na NETu a krom toho, že ,,značku" určitě platím (jako všechny ,,značky"), tak to složení si myslím, že je dobré. A z obilovin je tam jenom rýže.
S tím podchycením nemoci máš pravdu, jenže s tou co hrozil se nedá stejně dělat nic. U té jen doufám, že to prostě není.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 15:39
- Nahlásit

Ahoj holky, jak žijete? Kabo, co Diego? Na berňákách mám story s kočkou, jestli chcete, mrkněte.

kaba
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 18:48
- Nahlásit

Ahoj vespolek,
dlouho sem se neukázala, sorry... Mám teď trochu hektičtější období, to víte, zkouškové...
S Diegem se máme fajn, celý víkend jsme byli na chatě(všichni 4 - já, přítel, pes, kocourek). Pes lítal jako blááááázen celé dva dny, dnes celičký den spí. Dobře mu tak. Kocour statečně zkoumal území na flexi vodítku. Byl poprvé mimo byt, tak byl trochu vyplašený. Ten taky celý den zařezává mimochomem

Se psím krmivem Royal Canin zkušenost nemám, ale kocoura krmíme Royal Caninem Kitten a naprostá spokojenost. Jinak Diego se po kastraci rozpapal až moc, teď by sežral snad všechno, tak ho musím trochu hlídat, aby brzy nebyl jak balon

Štěndo samíka s PP v ČR stojí 7-10tis. Průměrná cena 8 tis. V zahraničí nevím.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 21:12
- Nahlásit

ankaras
Jé promiň, já ten tvůj dotaz úplně zazdila. My taky platili za Worička 8 tis. a když jsem mu říkala, že jsem se v prvé řadě obrátila na známou slovenskou chov. stanici Yoshi, tak mi říkal, že ta by po nás chtěla minimálně 15 tisíc.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 21:25
- Nahlásit

kaba
Teď přišla Gucci jíst a poprvé jsem ji viděla zase zvednout ocas - tak to snad už bude na dobré cestě. Už jsem se začínala bát, jestli tam nemá už nějaké poškozené nervy..To není moje pohodlnost, že tam s ní nejedu. Ona je jak říkal minule sám vet - šílená hysterka! Strašně se bojí cizích lidí a někdy má zdrhací tendence i před náma - když tuší, že na ni něco šiju. Kouše, škrábe jen když ji chci odnést třeba do pracovny k mléku a ona si myslí, že vyhodit ven. Minule už sem jí normálně naplácala na prdel jak malému děcku (to byla ještě zdravá) U tohoto ,,úrazu" se ta její reakce dá chápat, ale ona to někdy dělá i při normální manipulaci. Tak si nedovedu představit kontrolu, stehy atd. V prvé řadě by nechodila domů, abych ji nelapla a neodvezla. To dělá teď Leo. Týden jsme mazali hnisavé oko a už 3 dny nechodí domů dopoledne chrápat, radši je zašitý v kytkách.

kaba
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 22:47
- Nahlásit

worick

Tak snad bude kočička ok. Budeme celá smečka držet palce Diego rozpozná, že ho chci česat. Tváří se u toho, jako kdybych ho mlátila. Vždy když vemu do ruky kartáč a zavolám si ho běží se schovat k páničkovi čím krmíš kočičky?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 01:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kaba
Taky Royalem. Tím na podporu chuti pro mlsné kočky, protože Gucci se taky nimrá a pro britky, ten jim taky chutná. Cokoliv jiného jim dám, nechtějí. Gucci si občas dá syrové hovězí, kuřecí nebo játra. Leon ten absolutně nic. Ani různé kočičí paštičky a taštičky nejí.
Díky za podporu, snad bude dobrá. Zachrápala jsem u televize a šla krmit až po půlnoci. Gucci nepřišla, hulákala jsem po zahradě s baterkou snad 10 minut (v dálce se blýská, tak aby šli kočky raděj spát domů). Nechala jsem otevřené dveře ven z pracovny a píšu, svítím a čekám. A dobrý, už je tady. Tak jdem chrnět, pá.

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 08:35
- Nahlásit

worick

Bandík taky odmítá jinou značku granulí. Paštiky a kapsičky mu docela jedou. Hlavně mu je ředím vodou, aby hodně pil(i granulky mu rozmáčím). Přece jen kocouři mají sklony k problémům s čůráním když málo pijí.

Diego se už pěkně zakulatil. Řekla bych, že je teď tak akorát. Musím ho zvážit a na základě výsledku mu upravit porci, aby nebyl až moc kulatý

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 10:25
- Nahlásit

kaba
Bóže, jak já bych chtěla kulatého samojeda....Woriček vypadá jak vlk, který měsíc nežral.

kaba
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 11:00
- Nahlásit

worick

poslala jsem ti pár fotek Diega a Bandíka jak sama brzo zjistíš, náš Diego byl v minulém životě modelka a Bandík zas krvelačná bestie, jen trhala psy na potkání

Jinak Diego už má dovoleno válet se u nás na posteli(máme pře ni přehoz). To bylo řečí na začátku, že pes do postele v žáááádnem případě

worick
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 09:25
- Nahlásit

kaba
To bylo řečí na začátku, že pes do postele v žáááádnem případě
U nás bylo zase - psi do baráku nepáchnou! Teď si vesele ťapkají po celém přízemí...Akorát ložnice nahoře jsou tabu - hlavně je ještě ani neobjevili. Teda my je úspěšně tutláme. Naštěstí chodí neradi po schodech (ani do obýváku po třech schodkách se nějak nehrnou) a my před nima do toho patra nejdem, tak asi neví, že se tam chodí a nemají vlastně proč, když jsme s nima dole. Jinak se vůbec do baráku neženou, nanejvíš se postaví před okno a koukají nebo si u něj lehnou a buď mu otevřu nebo ne, ale neječí, neškrabou nebo tak něco...
Kdyby jsme měli psa v bytě, tak by to bylo taky ,,společné vlastnictví" všeho To bych těžko vydržela ležet u televize a pes o kus vedle. Nacpala bych ho k sobě a muchlala celou dobu až by chudák musel sám utéct..

kaba
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 09:51
- Nahlásit

worick

Tak u nás to bylo velmi nenápadné a plíživé. Když byl malý štěně, tak jsme dovolili dát pacičky na kraj postele. To akorát vycházelo, že když se postavil na zadní, tak dal pacičky na kraj postele. Jak rostl, tak se na posteli už rozvaloval celý, jen ty zadní packy měl na zemi(vypadalo to strašně srandovně, návštěvy z toho měli strašnou legraci). No a pak jsme si řekli, že už tam teda může dát i ty zadní packy(že jseš to ty Diego)

ankaras
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 09:48
- Nahlásit

worick
kaba

čau ženský, omlouvám se za dlouhou absenci v pátek mam ještě jednu zkoušku tak akorát si jdu pro kafe a musim se na to podívat. Jak žijete? co psiska? Co woriček? je lepší?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 21:11
- Nahlásit

ankaras
Ahojky, tak co, jak jsi dopadla u zkoušky? Můžem garatulovat?
Myslím, že v tom byla nějaká ta háravka, Woriček se pomalu zklidňuje a zase si začínají hrát. Nejí teď ve dne moc ani jeden a tak nevím, jestli to nemám nechat jen na ty večeře. Jenže najednou toho taky nedokážou sníst tolik. Teď jí způsobem: ráno polovinu porce, k obědu nic a večer porci a půl. Takže celkem sní tak maximálně 3/4 denní dávky. Berčovi to rozhodně neuškodí, jen Woriček by právě měl sníst spíš víc jak dávku, aby trochu přibíral. Jak jsem teď psala na berňákách, Gucci už se to zahojilo, takže jsme to zvládli. Jsem fakt ráda, bylo to hrozné, ještě teď se mi ,,navaluje", když si vzpomenu na ten smrad!
Já měla tento týden zase všechno na ,,svých bedrech", jelikož Tom byl na služebce. Tak jsem nestíhala. Až mi stáhne fotky z foťáku, hodím vám zase do mailíka (časem budete úplně zavalené našima fotkama...)

kaba
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:00
- Nahlásit

ankaras
worick

Nazdárek,
u nás vše pří starým. Diego je nějak až moc hodný(klid před bouří?), zato Bandík(kocourek) mě dnes rozpálil doběla. Celou noc lovil imaginární myš, lítal po celém bytě, strašně u toho dupal a ječel. Dočasně bydlíme v 1+1, kde nejsou dveře mezi kuchyní a pokojem(je to jakoby otevřený prostor), takže si umíte představit, jak báječně jsme se dnes vyspali. Ale stejně bys si nejradši pořídila další kočičku Jsou báječné.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:33
- Nahlásit

kaba
Čauky, teď si nevzpomínám, jestli je Bandík kastrovaný? U nás pokud jsme měli v baráku (u babči) nebo u Tomových rodičů kocoury, většinou sourozence, tak nikdy tam oba nevydrželi. Potom mi někdo řekl, že dva nekastrovaní kocouři spolu v jednom baráku nevydrží, že si brání teritorium a ten slabší musí pryč. Jinak na hraní doporučuju fakt obyčejné mourky, protože naše britky co teď vidím moc hravé nejsou i když občas si spolu zahrajou taky. Ale nejsou moc mazlivé ani s náma. Takové odměřené. Je to prostě plemenem.

kaba
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 18:37
- Nahlásit

Jj, britky jsou takové dámičky Pokud by se mi povedlo ukecat přitele, tak budu lobovat za "obyčejnou" kočku domácí. Jsou to simpaťáci a netrpí tolik na různé dědičné nemoce. Navíc hodně "obyč" koťat má smutné osudy(Bandíka někdo vyhodil do popelnice když mu byl týden...), tak bych chlěla zároveň nějaký kočičce pomoct. Bandík je teda naprosto skvělej a neuvěřitelnej, je to největší mazlivka se psí povahou. Taková naše opička to je Ještě není kastrovaný, je mu teprv 10 měsíců, ale brzo to příjde. Nekastr. kocouři asi spolu nevydrží, to je fakt, ale 2 kastráti kocouři jsou úplně v pohodě.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 04:44
- Nahlásit

kaba
Oni asi jak jsou s Diegem pořád spolu, tak Bandík po něm určitě přebírá nějaké psí chování... a hlavně pečou spolu tak jak naše psiska.Ty jsi říkala, že kocourkovi kámoše....nevím, možná bych ani do stavu věcí už nezasahovala, když jim to takhle spolu vyhovuje. Aby to nový příchozí nějak nenarušil. I když to taky může být ještě mnohem lepší a veselejší. To kdyby člověk věděl předem, že jo?!

kaba
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 20:58
- Nahlásit

Ahojky,
jak se daří? Mě Diego včera docela nakrknul. Rozkousal už 2. záchodový kartáč. Přitom se ani nemůže vymluvit na to, že jsem ho nechala doma dlouho samotného a že byl nevylítaný. Byli jsme na venčení v parku, řádil tam se psy, takže byl dost ztahaný. Po příchodu domu jsem ho nakrmila a odešla na 40 min na nákup. No a co nevidím po návratu? Všude kousičky plastu ze záchodové štětky, kterou jsem den předtím koupila(ještě že nebyla ani jednou použita). Je to blb, ten můj pes.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2009 06:08
- Nahlásit

kaba
Čauky, nečetla jsi u berňáků? Přehodím ti to sem:
U nás se fakt nic moc neděje. A to bych spíš řekla, klep, klep neděje. Protože ,,děje" - to smrdí spíš průserem. Včera jsem byla jen na malé prochajdě okruhem k babči a měla jsem na velké louce nutkání pustit samojeda ať se vyběhá. Než jsem to uskutečnila, vyběhla nám před nosem z křoví srna. Ta rána, jak mi spadl kámen ze srdce, že je na tom vodítku, musela být slyšet až ku Praze. U babči přes humno musí taky na vodítku, protože by zlikvidoval slepice. A to se pak Berry za náma táhne jak smrad 20m a já na něj volám:,,Berrynku neboj, klidně poď, Woriček je na vodítku, na slepice nemůže!" Berča se bojí toho, co by bylo....Držela jsem worčovo vodítko a odepnuté Berryho. Chtěla jsem si ho pochytit, když vystartil na slepici 3m od nás a místo jeho jsem chatila Berrynovo. Vyběhl a já sem ho hysterickým výkřikem zarazila 10cm od slepice! Uf! Na cestě zpátky zase řval a dorážel na kozu na šňůře (ta už nebyla naše . Já bych ho i pustila, myslím, že by jí nic neudělal, ale ona by se nejspíš chuděra uškrtila. Nakonec jsem ho teda pustila 200m od baráku. Rozběhl se po cestičce - většinou tam letí do remízku vyhánět ptáky. Blížím se, pes nikde, volám, víc, řvu, pes nikde. Zavřu Berryho za bránu a naštvaná jdu hulákat opodál. A už vidím jak se táhne schvácený shora od koní. Debil, někde chytil stopu té srny, co se tu motá kelem baráku. Ještě že zdrhnul jen těch cca 500m a ne až k lesu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2009 14:01
- Nahlásit

Cau samojedove, s dovolenim sem flaknu odkaz na Britu - http://www.utulek-skrivany.estranky.cz/stranka/pej sci_k_adopci
Jde o velmi milou fenku v utulku, hleda nove panicky. Cisty samojed to nebude, je bez PP, ale coby partacka a kamaradka pro hodne lidi idealni psice. Tak prosim za ni, kdyby jste vedeli o nekom, kdo shani mladou fenu podobnou samojedovi, poslete info dal. Diky.

kaba
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2009 18:31
- Nahlásit

ahojky děcka.
jak se vede?

ankaras
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2009 09:06
- Nahlásit

Hľadáme domov pre troch pekných samojedov. Všetci psíkovia sú s PP.
1. mladý pes CAPO IN WHITE Ketty Kelly, nar. 19.10.2007
2. mladý pes FREE PRINCE of Yoshi and us, nar.12.7.2007
3. dospelý pes EDDIE Zátoka Snú (import z ČR), nar. 21.6.2004

Capo bol týraný a zanedbávaný pes, ktorý sa našťastie dostal k majiteľovi, ktorý ho socializoval, je to pes vhodný na chov, výstavy, šport, canisterapiu, ktorý hľadá nový domov z dôvodu pracovnej zaneprázdnenosti majiteľov.
Free Prince je socializovaný pes, vhodný na chov, šport, výstavy, canisterapiu, ktorý vyrastal v rodinnom dome v rodine s deťmi a nový domov hľadá z dôvodu sťahovania.
Eddie je socializovaný pes, vhodný na chov, šport, výstavy, canisterapiu, ktorý vyrastal v byte v rodine s deťmi, ako sme sa však dopočuli, chceli ho dať utratiť z dôvodu sťahovania.

Viac info na: http://www.samojed-klub.sk/slovak/index.html?page= samrescue

Čo sa týka fotiek, tie bohužiaľ stále nemáme, na fotke je ilustračný obrázok samojeda ako plemena. V prípade záujmu o ktoréhokoľvek samojeda kontaktujte p. Ing. Janku Fulierovú (090216224) alebo Emíliu Múdru (0903277682).

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání