| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 15:51
- Nahlásit
ankaras
Včera jsem ukazovala Tomovi tvoje fotky na rajčeti, protože přijel z práce a říká:,,proč máme v poště nějakou i......?" Říkám:,,jo, to je Ankaras" - ta co má akitu. Taková hezká holčina, ta se ti bude líbit ". Mrknul na to - spokojenost, taky proto, že to není krycí jméno pro chlapa , prohlédnul i zahradu a koukal:,,có, to je akita jo, no to určitě" Akita přece vypadá takto - ukázal tu od Inu No, já taky nevěděla, že i takto vypadá akita. Teď již to vím...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 17:47
- Nahlásit
worick
No, já taky nevěděla, že i takto vypadá akita. Teď již to vím...
- vy jste blázní já vám na toho mejlíka pošlu nějaký obrázky akit jsou prostě dvě - AKITY INU a AMERICKÝ AKITY jinak doma pozdravuj já taky když petr třeba remcá nebo něco, tak mu říkám - no ale ta je pekná a když se mu líbí tak je klid
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 17:55
- Nahlásit
ankaras
Připlazila jsem se ze zahrady a jdem na prochajdu. Normální, z musherka bych dnes asi zhebla, nemůžu se narovnat.
Vidím, že všechny máme na ty naše chlapy stejnou taktiku. Že jo, i vy ostatní?!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 18:03
- Nahlásit
worick
já ti píšu vyčerpávající mejl mrkněte na to s tomem až dorazíte
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:27
- Nahlásit
worick
no kde síííí???
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 07:43
- Nahlásit
ankaras
Čau, sim tě makám. Akorát jsem mrkla pokaždé, když jsem něco vlezla do baráku a ty taky nic. No a jelikož pejsky těžce flákám a nebyli jsme ani venku, tak žádný postřeh. V 19.40 jsem se připlazila do baráku a nemůžu se pořádně narovnat. Dnes zůstane Tom doma a budem vyhrabávat trávníky, takže zlepšení stavu neočekávám. Spíš naopak. Akorát sliboval, že s nima někam k večeru zaběhne. Ha, ha, máš ho vidět. Dopadne jak já, bude grogy.
Před půlnocí jak Tom krmil mě pak probudil v obýváku:,,běž si něco udělat s tím plaváčkem!" Gucci spadla do rybníka, byla mokrá jak myš. Celý den sledovala ryby či žáby nebo co, tak tam žuchla. Není to poprvé...Trochu jsem ji vytřela ručníkem a kartáčkem přejela, ale stejně spala v pracovně, tak do rána vyschla.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:20
- Nahlásit
Ahoj,
tak Diego je po kastraci. Byl na operaci ve středu večer v 6 a dnes už je úúúplně ok. Šourek má malinko oteklý, ale v mezích normálu. Jinak je veselý jako dřív. Dnes odpo jede s přítelem na chatu, tak snad mu to trochu vynahradí ty nepřijemnosti spojené s operací
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:50
- Nahlásit
kaba
Tak hlavně, že vám to všechno dobře dopadlo a snad ku spokojenosti všech. Na chatě bude fajn, je krááásně.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 11:21
- Nahlásit
worick
čau smečkařko no já tady pořád čekala kdy jako odepíšeš chystáte něco na víkend? my máme srazíka se dvěma akitářema, tak pak hodim fotky snad to počasí vydrží
kaba
tak pak písni výsledky
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:26
- Nahlásit
worich
jj, venku je krásně, úplně to hafíkovi závidím, že jede mimo Prahu, taky bych jela, ale zustávám s kocourem, ještě nebyl kvůli nemoci naočkovaný, tak ho nechci brát mezi ostatní kočky
anakras
až nějaké výsledky zpozoruju, určitě napíšu
mimochodem, jak sem řešila tu kastraci, tak sem se vám úplně zapoměla pochlubit výchovným úspěchem a sice že Diego už netáhne na vodítku pro někoho je to asi úplná samozřejmost, ale Diego hodně táhnul a sebevětší a sebelíp načasované škubnutí vodítkem ho to neodnaučilo. pak sem mu koupila ohlavku, kterou teda naprosto nenávidí, ale zvykl si na ní, a chodí u nohy jako největší andílek(a to už i bez použití ohlavky). opravdu mám z toho hroznou radost a nechápu, proč sem tu ohlavku nekoupila už dřív.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:32
- Nahlásit
ankaras
Říkala jsem Tomovi, že by jsme měli s klukama vyrazit na nějakou celodenní tůru a odpověděl mi na to, že až bude v zahradě všechno hotové, tak můžeme trajdat po výletech . Jak kdyby nevěděl, že to není hotové nikdy. Tráva roste, plevel roste.
Zítra máme koupání psů a v neděli jdem k synovci na 18iny i s klukama, mají tam toho psího kámoše, tak budou řádit tam. Jinam se nejspíš nedostanem.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 12:10
- Nahlásit
worick
Říkala jsem Tomovi, že by jsme měli s klukama vyrazit na nějakou celodenní tůru a odpověděl mi na to, že až bude v zahradě všechno hotové, tak můžeme trajdat po výletec
- to je jasný, ale někdy přece taky musíme vyrazit a odpočinout si, my jdeme zítra a to taky neni celodenní, vyrážíme na půl desátou na srazík o ostatníma a na oběd se stavíme v hospodě, popovídáme a domu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 23:38
- Nahlásit
ankaras
se stavíme v hospodě
Jéžíš, tak člověk maká a maká a ta si leží ožralá jako prase někde ve škarpě či co, když se ani neozve, jak to všechno dopadlo?!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 07:04 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
worick
Jéžíš, tak člověk maká a maká a ta si leží ožralá jako prase někde ve škarpě či co, když se ani neozve, jak to všechno dopadlo?!
ahoooooj no prosim tě, hodim nějaký malý povídání a odkazy na fotky, ale tahle fotka asi mluví za vše
mrkni tady na foru na americký akity, vypíchla jsem tam pár fotek šílenejch
- a co vy? jak víkend?
tak fotky jsou tady
http://ankaras.rajce.idnes.cz/Voderadske_buciny/
http://aldicek.rajce.idnes.cz/Voderadske_buciny/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 23:07
- Nahlásit
ankaras
No ahoj, tak já fakt vůbec nestíhám psát, pořád jen honička. Akorát jsem ráno rychle sjela fotečky i u akit. Nó pěkné, tuším budeš brzo babka , Ayrinka se tam hezky muconí
My jsme v sobotu dtihli to koupání a večer Woriček s Tomem šli běžet přes les a my jsme je s Berrynkem jeli vyzvednout na druhou stranu hory autem a taky jsme jim vyběhli trochu naproti. Oba toho měli fakt dost, běželi půl hodiny, je to do strašného kopce a pak zase dlouho dolů. Woriček byl pak celý večer ,,grogy", Tom až v neděli. A v tu neděli jsme šli na tu oslavu a kluci byli s Argoškem(to je ten psí kámoš)skoro 3 hodiny, celou tu dobu po sobě skáčou, tak už ke konci taky všichni 3 jen leželi a funěli. Dnes jsme dopoledne chvilku pracovali a odpoledne jsem Toma vezla do Bratislavy na letiště (od nás je to cca 130km, mnohem lepší než z Prahy)letěl na služebku. Přirazila jsem po půl osmé večer a ještě jsem letěla mamce barvit hlavu - jsem jí to slíbila.Tak teď válčíme do pátku sami. Jdu chrnět, jsem taky hotová.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2009 07:10
- Nahlásit
worick
ty jo, tak to si měla narváno to ayrin s petrem ještě běhat nechodí, on běhá s tim svym kamarádem 14 km a ještě se u toho usmívá , jinak jsem se včera byla mrknout na štěníky v plzni, jeden mě fakt chytil za srdíčko, to byl blázen hrozně kontaktní a ďábel hravej nabíjim foták a pak ti hodim fotku
Nó pěkné, tuším budeš brzo babka
já pevně doufam, že nebudu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 11:31
- Nahlásit
ankaras
Čau, já se omlouvám, ale vůůůůbec nestíhám (ještě ty blbé Velikonoce do toho, takže umýt všechna okna)fakt lítám jako pometlo. Večer jsem usnula u telky, takže jsem nakonec poklízela jak Tom o půlnoci, do jedné zase usínala a ráno vstávala o půl deváté!(a pak mám stíhat )
Sice čekám na ty běžecké boty, ale nevím jestli bych ještě navečer zvládla někam běžet, i prochajdu jsem odflákla jen k babči. Ten tvůj Petr běhá 14km?! Týý vole, to ani nevím jestli bych na kole ujela(jela jsem max 6km). Já myslím, že vy si ale s tím problémy dělat nemusíte, akity myslím nejsou nijak zvlášť běhací psi, Ayrin nejspíš v pohodě postačí normální prochajdy a sem tam ten váš větší výlet a bude spokojená. Zvlášť v létě, když je horko. A Petra pošli k nám
kaba
Tu ohlávku snad budu muset pořídit taky. Worick jde chvíli normálně, ale klidně si vzpomene, že chce prostě něco očichat a už mně bez nějakých skrupulí vleče, což je 70% vycházky. Vypadám jak blbec, protože jakmile mu škubnu vodítkem, což je mu mimochodem taky skoro putna, tak se zasekne Berry a vypadá to nakonec tak, že na napnutém vodítku, které já už jenom trochu v polovině přidržuju, vleče Worick za sebou Berryho jak kozu. Nevydržím, chvíli je tak nechám a směju se jim, že jsou jako dva blbci a pak je seřvu a srovnám oba ....a za chvíli je to to samé.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 12:20
- Nahlásit
worick
jj, ayrin by to stačilo, ale na kole to zkusíme stejně at se vyřádí taky my nějak letos nic neprožíváme z těch svátků, takže všude mrďoch Petra ti pošlu třeba na rok jestli chceš a jak pejsani přežívají ? dobrý? už je na ně horko?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 15:38
- Nahlásit
ankaras
Ale šak jo, na ty svátky taky prdim, i Vánoce jsme odflákli, protože jsme radši místo uklízení s pesanama. To je spíš kvůli jaru, sluníčko svítí, přes okna ho nevidím, ale vidím všechen ten prach a pavučiny....Ještě že je tchýně slepá, ona je jinak fakt skvělá, ale pedant na pořádek a nemůže třeba strávit naše nezastlané postele. Já jen kapnu přehodím ať vyvětrá a Tom, ten má zas složitý ,,svůj" systém jak ji popřekládá a nesmí to být jinak, takže každá kapna jinak, žádný přehoz - no tragedie... A ještě kdyby viděla, že tam na mé duchně půl dne chrápe kočka. Ona má problém pohladit psa - pořád špinavý a nedej bože aby ji olíznul. V tom jsou ostatně s tchánem stejní a Tom byl taky takový, ale život se mnou (rozuměj čunětem) a smečkou zvířat ho naučil
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 15:48
- Nahlásit
ankaras
Jo, ježiš ti psi - těm je teda horko pořádně. Byl to asi na ně taky moc rychlý přechod ze zimy rovnou do léta, tak neví kam se vrazit. Obchází barák podle sluníčka a tlačí se na studené zdi. A ožijou jako vlkodlaci až v noci. O půl jedné jsem je s baterkou z okna načapala, jak propátrávají kompostér - potvory. Jak se naplnila i druhá polovina teďka těma suchýma kytkama, tak po tom dokážou vylézt na tu původní a tam sypeme odpad z kuchyně - tak hoši mají pak problém snídat. Dnes dobré - protože jak zjistili že je vidím, tak hned zdrhli, bo se báli, že bude průser. Ale včera ráno nežrali a jen žváchali trávu po celé zahradě (pýr). Kdoví, co tam blbci požrali za bordel.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 07:19
- Nahlásit
worick
ayrině je taky vedro, buď se válí na betoně za barákem a nebo s náma doma, vylehává na balkoně a pozoruje co se děje v ulici já doufam, že se v létě bude koupat, zatim když jsme u rybníka, tak tam po hrudník zaleze
- taky máme takovou známou, co se jí pes nesmí dotknout, považuje to za hnusný !, což teda nikdy nepochopim v pondělí jsme se zastavili v plzni mrknout na štěníky akitek , samozřejmě tam byl jeden, co bych si ho hned vzala domu, strašný číslo, zlobič a hravej
http://ankaras.rajce.idnes.cz/stenatka_Cujosi/
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 16:47
- Nahlásit
worick
Tu ohlavku si pořiď, je to skvělá věc a funguje bezvadně. Diego dřív taky tahal, když si vzpomenul, že si chce čuchnout k počůranému rohu nebo když se třeba těšil do parku. Nějaké škubnutí vodítkem mu vůbec nevadilo(zato mě to vadilo dost, krk je přece jen velmi citlivá oblast). Dnes de u nohy že by služební NO zezelenál závistí Funguje to hned, bez sebemenší bolesti psa a velmi spolehlivě, akorát se 2 pesanama to možná bude trochu nepohodlný, ale určitě se to dá zvládnout.
Jinak dnes je 9. den po kastraci a i za tak krátkou dobu vidím velmi pozitivní změny(což sem za tak krátkou dobu opravdu nečekala). Když mu před čumákem proběhne fena, tak se za ní ještě "otočí", ale už nevyhledává ženskou společnost za každou cenu, nestopuje háravky a nezdrhá mi za nimi přes celý park a silnici. A dokonce už sežere denní dávku krmiva.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 22:25
- Nahlásit
ankaras
Ahoj, ahoj, tak co Velikonoce??
Hodím ti sem svoje:
Volné pohodové pondělí jo?! To mi bylo slibováno...Dopoledne jsem uklízela, neboť mne Tom 2 dny nepustil ze zahrady, do 14h stříhala keře, poobědvala a čekala na mamku, která od Vánoc slibovala návštěvu (bydlí 1km od nás!). Přišla zároveň s tchánama, kteří se rozhodli, že je pěkně a bude dobré, když Tom porotavátoruje a posadíme brambory! Skončili jsme v 19h - tak jsem ještě půl hoďky stříhala ty keře....když už jsem byla tak ,,hezky" rozjetá! No, Veselééé Velikonoceee!!!, že??
co se jí pes nesmí dotknout, považuje to za hnusný
Ma sme se s Woričkem dnes dostali tak daleko, že sem po něm jedla oblíznutý chlebíček..Měla jsem je na stolku venku, čichal, čichal a Tom říká:,,jééé, on ti ho trošku líznul". První jsem ho chtěla zrovna vyhodit, ale pak si říkám, že když mi 20x za den oblíže pusu, tak ten chlebíček už mně nejspíš nezabije
Nevím co s ním zase je, nežere a nežere, už 5 dní. Ráno do něj narvu sotva hrstečku granulí, na oběd ani ň, až večer sní večeři, ale to je v konečném důsledku sotva polovina denní dávky. Ze zoufalství už jsem mu dala dnes k obědu syrové maso - tak to potvora jedl s chutí (byla to vepřová žebra) Už si i říkám jestli teda nejít do BARF, ale on by mi nevzal ty přílohy, musela bych mu to leda zkusit rozmixovat na šlichtu, ale nevím. Zase Berry žere granule dobře, tak bych to nechtěla komplikovat. Říkám si, že zůstanu u granulí a oběd dám jen to maso(kosti) a uvidím, jestli jim to nenadělá nějakou paseku v bobkách.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 07:05
- Nahlásit
worick
ahoj, tak u nás naštěstí pondělí v pohodě a bez práce jinak s tim žrádlem- to je teplem, ayrin ted taky odmítá žrát, to co má my jsme párkrát dali syrový i s kostí a jeli jsme na veterinu, protože od prcata byla zvyklá na granulky a nezvládla vstřebat ty kosti , takže jí je tahal ze zadku jaúúú, jinak jsme zkusili jet na výstavu a Ayrina si odnesla VN1, tak jsem ráda a taky jsem si tam pomuchlovala samojeda já myslela, že jsou větší ale jsou bohový, TEN VÝRAZ
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 11:33
- Nahlásit
ankaras
Jo a ještě je Woriček pěkně nevrlý, ten ,,výraz" má teda pořád, ale v jednom kuse na Berču povrkává. Asi na něj uhodila puberta a přestala se mu líbit Berčova váhová převaha. Snad se to zase uklidní, koriguju to jen mírně - nejsou to žádné ostré výpady, jen takové žbrblání. Už párkrát takové období měli. Jdu makat, pá.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 07:35
- Nahlásit
worick
to bude věkem oni to zmáknout, mam pro tebe dobrou zprávu, má pršet, nebudeš muset makat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:38
- Nahlásit
kaba
Tak jak se máte? Ve středu jsme šli k babči a všude samá slepice, dokonce koza s kůzlátkama...no ten dělal vyrvál! Řve skáče, točí se na vodítku jak osel, myslela jsem, že ho rozškubnu. Když nepřestane po klidné domluvě a zařvu ,,nech toho, fuj, nesmíš!", tak s sebou majzne do lehu a ječí v leže. Tím chci říct, že jak někteří radili ,,down" před zvěří, on už si to onehdá vyložil tak, že jak zařvu nesmíš, tak lehne i u slepic - ale pochybuju, že by mu to zabránilo v jejich honění. Myslím, že je to pro něj zatím jen takový mezistupeň. Něco jako ,,připrav se" a pak start...
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 16:22
- Nahlásit
worick
Máme se fajn, díky za optání. Diegovi se už úplně zahojily rány po kastraci. Konečně má zdravou chuť k jídlu, z čehož mám velkou radost. Asi mu rozdělím dávku granulí na 2 porce a bude dostávat jídlo ráno a večer. Do teď dostával jídlo jen večer pač "snídani" naprosto ignoroval. Jinak co se týče jeho loveckých instinktů, tak ty uplatní doma na kocourovi a venku je klid Měla bys je vidět jak se spolu honí a hrají. Je to lepší než televize je pozorovat
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 17:01
- Nahlásit
kaba
takže nakonec se vám to vyplatilo tak to je super, hlavně že budete spokojený a je to klidnější fotka Diega by byla? já jsem děsně zvědavá na tyhle plyšoně
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 17:24
- Nahlásit
ankaras
poraď počítačovému antitalentovi jak se vkládá fotka, nějak na to nemůžu přijít
|