Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / "Plyšák" Samojed
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Autor Zpráva
Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 21:31
- Nahlásit

ankaras
Jo, mám, polostahovací. Jo, ty přezky, co se to jima utahuje, drží dost.

janakou
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 22:05
- Nahlásit

ankaras
Neboj, manmaťácký obojek udrží i slona.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 22:13
- Nahlásit

Nepodnikali jsme právě ani nic. My toho zvládnem víc přes týden. V sobotu se ukázalo snad po 14dnech sluníčko, tak jsme s Tomem pracovali na zahradě. Respektive on se muckal s pesama a já čistila kytky. Ale dobře i tak, když mi je zabaví, jinak pořád chtějí za mnou do záhonů, já lítám za nima na trávu(aby mi tam nechodili)a pak neudělám lautr nic. A byli jsme za kámošem retrívrem. No a po cestě zpátky měl Woriček ten zdrhací výlet k lesu. Dnes celý den lilo jako z konve, já (co nadávám na lidi, že si vymýšlejí deprese jen proto, že se nudí) jsem fakt měla nějakou depku - to Woričkovo utíkání mě fakt přišlo hrozně líto (že si to zase pokazil, když už delší dobu mohl na volno), že zas budu na každé vycházce nervní a on na stopce. A manžel dnes letěl na služebku tak na to zas budu sama jen s tchánama a ti mi psy tak maximálně kazí blbinama (a momentálně buchtama, dopr...le)
Teď 6.měl rok.

janakou
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 22:16
- Nahlásit

worick
Prostě se smiř s tím, že máš samojeda! 100% přivolání má u seveřanů jeden z tisíce! Tak ho pouštěj jenom na bezpečných a přehledných místech a jinak dopřej mu pohyb v postroji.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 22:43
- Nahlásit

janakou
To jo, ale třeba ve městě bych tento problém vůbec řešit nemusela, tam by neměl co lovit - leda plašit ty kosy. Jenže tu je prostě než řekneš tři u lesa - zvlášť při jeho rychlosti.Prostě se smiř s tím, že máš samojeda! - to bych právě byla ráda, kdyby to tak zůstalo! U nás vím o myslivcích, kteří zastřelili i setra! a ještě se s tím chválili v hospodě. Tu je to prostě buď a nebo. A další risk je, když nabere k vesnici (to je nejspíš taky jen otázka času), tak zlikviduje slepice u prvního baráku (tu je lidi běžně pouštějí za humna). A budu vyhlášena za vyvrhele vesnice! Bože, alespoň ty slepice, kdyby se mi podařilo ho odnaučit!

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 11:03
- Nahlásit

janakou
100% přivolání má u seveřanů jeden z tisíce
jj, souhlas, sice mam akitu, předtím malamuta, ale jsou to stejný palice taky myslim,že se s tim prostě musí počítat

worick
ahoj tak já marodim s Ayrin chodí běhat petr , tak začali, jinak jsme byli na menšim výletě ještě s jednou akitkou a Ayrina byla jak prase, ale děs taky to umíte?
tady jsou fotky - http://aldicek.rajce.idnes.cz/a_zase_s_Ayrin/

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 13:34
- Nahlásit

ankaras
Joo, ty si stěžuj. Jestli jsem to nepopletla a Ayrin je ta hnědá holka, tak si tam běhá hezky na volno....
Já akitám moc nerozumím, jenom asi, že vy máte americké (s tou tmavou maskou)? Ta u nás si myslím, že je asi šiba - je taková ta celá plavá. A ta tvoje holka je nějaká chundelatější než ten ,,plyšový" kámoš (co vypadá trošku jako westernový koník ) Máte fakt krásné plyšáky - to já můžu, takové plyšule. Tvoje Ayrin má tu srst delší, skoro jako Worick.
Jo, to jo, to my umíme i rozškubat pytel rašeliny a za deště se v tom vyválet! Takhle nějak teď vypadáme po každém běhu, protože běháme po těch lesních pěšinách rozježděných od Tater. Od nákladních Tater, tedy. A když se vrátil z toho ,,lovu" v sobotu, tak asi spadl někde do močálu, protože byl do půl psa špinavý od černé smradlavé vody. A to je ke všemu bílý. Občas teda.

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 14:13
- Nahlásit

worick
ona je americká akita a akita inu - akita inu má tři barvy (červená, žíhaná a bílá) a nesmí mít černou masku americká může mít naprosto všechny druhy zbarvení a černou masku nemá vždycky, jsou opravdu různé , naše Ayrin je dlouhosrstá americká akita tady v čr to považují za vadu, ale co si tak ted probíram články z USA a tak, tak to jako vadu nepovažují a tam ty pejsany normálně uznávají, vystavují ale tady v čr...... si to každej dělá jak chce taky právě miluju plyšáky a samojedi se mi hrozně líbí a proto jsem se i tady k vám zapojila do diskuze

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 17:31
- Nahlásit

ankaras
ty jo, dlohosrstá akita se mi fakt líbí

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 19:34
- Nahlásit

Gwen a Dinulka

tak děkuju já jí hrozně nechtěla od tý doby, co jí mam, tak bych asi jinou nechtěla nevím mají hodně odlišnou povahu a to se mi líbí, jsou to fakt medvědi na mazlení, uvidíme, jestli jí to zůstane
- tak co článek? přečetla ?

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 19:44
- Nahlásit

ankaras
jo, přečetla
ale to víš, když čteš o něčem, co moc dobře znáš, tak to zas takový přínos nemá.... ale aspoň mám přehled, co kde vyšlo
mají hodně odlišnou povahu a to se mi líbí
no to je přesně to, co se mi líbí na gróňácích, oni jsou takoví jiní

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:00
- Nahlásit

Gwen a Dinulka
ale to víš, když čteš o něčem, co moc dobře znáš, tak to zas takový přínos nemá.... ale aspoň mám přehled, co kde vyšlo
tý jo, náhodou komu se poštěstí mít fotku s hafanem v časáku vid já si ty psí kusy kupuju pravidelně, líbí se mi, že to neni tak odborný a že tam je i dost osobních příběhů a články o jednotlivých útulcích, je to takový pohodový čtení

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:08
- Nahlásit

worick
jinak s tim běháním na volno na těch fotkách to jsme je pustili na louce a věděli jsme, že je prostě nepřivoláme ten druhej hafín - Aldo, tak ten reagoval na ke mně, ale jak viděl, že Ayrin nikam nejde, tak změnil názor a vrátil se k ní potom se začali valchovat a my si je odchytili takže neboj, rozhodně v tom nejste sami

Gwen a Dinulka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:19
- Nahlásit

ankaras
komu se poštěstí mít fotku s hafanem v časáku
no jo, my jsme (hlavně Dinule) tak trochu mediální hvězdy, ona je Dinuš dosti fotogenická, takže takových už pár bylo
ale přiznávám, že když o tom vím, tak si to číslo zakoupím, ačkoli normálně už žádnej psí časák nekupuju

worick
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 07:51
- Nahlásit

tak celý týden byl Worick buďto v postroji nebo na stopce. Včera Tom udělal zkoušku (to si teda troufnul) a vzal psiska na volno okruhem kolem baráku. Woriček byl vzorňas a nezdrhnul. Ale, že by si vzal k srdci ty moje nadávky a výčitky - o tom dost silně pochybuju...Každé ráno se mu srnky pasou 20m od plotu - to si v klidu chrápe! Ale potom půl dne postává a ostřížím zrakem propátrává kopec za barákem ,,kde ty sviňské srny můžou být..."A já mu nadávám stylem: ,,Woricku, nečum na ten kopec, po tom tě ho..., kde jsou srnky. Ony bydlí tam a ty tady. Tak nes...., nebo tě do toho lesa vyhodím a budeš mít...!" Že by toto zabralo....?

worick
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 17:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Včera jsme psiska řešili s manželem a bráchou a já Tomovi řekla, jak každý (i ti co Woricka znají dobře) tvrdí, že vypadá ,,ostrý". Ten úplně nevycházel z údivu a nechtěl tomu vůbec věřit. Říkal:,,Woriček, ta naše lízajda a ostrý?! To se snad zbláznili ne?!" No, shodli jsme se, že si spíš pletou pojmy, řekla bych: ,,ostražitý", ale ostrý ne.

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 08:04
- Nahlásit

worick
Říkal:,,Woriček, ta naše lízajda a ostrý?! To se snad zbláznili ne?!" No, shodli jsme se, že si spíš pletou pojmy, řekla bych: ,,ostražitý", ale ostrý ne.
ještě jsem neviděla samojeda, co by vypadal ostrej máš nějakou fotku? kde tak vypadá podle lidí?

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 10:54
- Nahlásit

ankaras
Strašně ráda bych sem dala fotky těch našich ,,loupežníků", ale mám to zakázáno - je to manželův firemní počítač a slibuje mi vlastní, ale se na to zase vyprd...Myslím, že tak působí ,,špicovitá" plemena všeobecně. Ale Woriček je navíc ,,klapouchý", takže mu ty ušíky nestojí a má ty špičky pořád přepadlé dopředu, tak ten vypadá úplně jak míša. Ale prostě hned ,,zbystří"´, když se kolem něco děje popř. štěká.
A ještě perla. Jak má nějaké to horší trávení, tak když se nažere nebo víc najednou napije tak pořád ,,krká"(u nás na Moravě se říká brká, tak se mu smějeme, že je to náš brkoslav). Většinou se zavřenou pusou, tak je to takové mručení a už hodně lidí se polekalo a ucuklo, že na ně vrčí - na člověka jsem ho ještě zavrčet neslyšela, jenom někdy na Berču, když se škádlí.

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 11:02
- Nahlásit

worick
mručení a už hodně lidí se polekalo a ucuklo, že na ně vrčí
tak to jo
tak pak manžela přemluv at nám míšana můžeš ukázat nebo pošli mejlíka s fotkou

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 11:07
- Nahlásit

ankaras
Tak toho maila bych mohla, nevšimla jsem si, že tam máš adresu, pokusím se.

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 11:09
- Nahlásit

worick
Tak toho maila bych mohla, nevšimla jsem si, že tam máš adresu, pokusím se.
no, tak paráda, pošli se těšim, Míšani u mě vedou

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 11:57
- Nahlásit

worick
božíííííííííííííííííí je bohovej !! a číča jak se válí a čí je bernačka?

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 13:31
- Nahlásit

ankaras
Přišla jsem ze zahrady...kruci tam je ale fučák. Jinak svítí sluníčko (v zimní bundě je i skoro teplo ), ale vichr jak prase. Berňačka je náš berňák Blackberry - zvaný Berry, Berča, Beruna, Beruška - takže si i hodně lidí myslí, že je to holka. Je to Woričkův o měsíc ,,starší brácha" a zároveň velký ochránce. Oni zatím bez sebe nedají ani ránu, snad jim to vydrží i po pubertě....Snažíme se je v tom podporovat co nejvíc, aby na sebe byli hodní. Woriček je totiž závislá žárlivka a když si Berry chce hrát a vyskočí na mne, Worick hned skáče taky a na Berču vyjíždí. Ale není to zlé, spíš jen takové upozornění a brblání..
Číča je britka, ještě máme modrého britského kocoura. Byli se psy taky od mala, kocour s nima spává, kočka se jich někdy trochu bojí a taky ji víc prohánějí. Řešila jsem tu na fóru problém - před Vánoci přišel kocour domů s orvaným krkem do krve, potom jsem načapala psiska, jak stojí nad ve sněhu oválenou, umolousanou kočkou a měla jsem podezření, že jim to udělali oni - že je Worick začal ,,lovit" (něco jako dost blbá hra)Tak oba, teď už jen kočka jsou od té doby na noc doma a jinak sleduju, ale zatím jsem žádnou agresi ze strany psů nezaznamenala, kočka se kolem nich šolíchá, pusinkuje a ,,metá kozelce", tak to snad tehdy neudělali naši psi. Ještě je v podezření kuna a lišák.

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 14:24
- Nahlásit

worick
tý jo, tak to máte doma super zvířecí partu závidim
to já mam zase dva králíky, malamutka je chtěla mermomocí zardousit, rvala pletivo jak blázen, když se dostala dopředu na zahradu (máme oddělený) no a oni jsou z ní vystresovaný, takže když přišla malá ayrinka a běžela se podívat co to tam je, tak oni začali strašně řádit a lítali po králíkárně a jak to práskalo tak ona se jich bála a ještě jí to nepustilo ale už dojde až k nim, lehne si a knučí na ně jednou jsem jí vzala ke kamarádce a ta tam měla králindu v kleci a dobrý, ayrin by si asi hrála, nevim jestli by jí něco udělala, kouká na ně tak hodně to na slepičky kouká úplně jinym pohledem
- tu pubertu snad vpohodě zmáknou, kort když jsou spolu od malička

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2009 16:29
- Nahlásit

ankaras
tý jo, tak to máte doma super zvířecí partu, závidim
zas až tolik není co - jsou to radosti - proto je taky máme, že?!ale i starosti. Právě před měsícem jsme se rozhodli vykastrovat kocoura, protože to byl děs co začal dělat za rodeo. Přehodím ti sem, co jsem psala na berňáckém fóru, ať to nemusím vypisovat znovu.
Před měsícem:
manžel byl tento týden po 3 měsících na služebce (jinak jezdil pravidelně 2x do měsíce). Než odjel, přijel do garáže s firemním autem a nechal ho tam. Na druhý den vlezu do garáže a bací mě příšerný smrad - došlo mi to vzápětí - kocour to auto celé ,,označkoval". Nikdy jsem nezachytila jedinou jeho ,,značku", snad s tím teprve začal. V noci byla doma jen kočka (on nechtěl domů ani za nic), tak jsem si ji vzala do ložnice. Na druhou noc, že teda oba. Kocour tam moc často nechodí, začal nervózně pobíhat a pochcal předložku! A už letěl! Dva dny jsem to větrala i když předložka byla dávno vypraná. Poslední den jedeme s mamkou na návštěvu k nemocné tetě, takže byli všichni celé odpoledne sami venku. V sedm večer se vrátím (,,chudáčci moji zmrzlí, poďte se mnou chvilku domů" - psiska leželi u brány a byli celí zasněžení a namrzlí) Vezmu je do pracovny, psiskám dám trochu mléka a s kokinkem je vyhodím zase ven. Koukám kde jsou kočky - Gucci se motala kolem nás a Leon přišel někde od kuchyně a kecnul na koberec v hale. A já ještě: ,,co Leonečku, ty budeš ležet tady a smetánky nechceš"? a pokročím ke kuchyni. V tom mě bacil do nosu příšerný smrad - letím po čichu, rosvítím v obýváku a tam kaluž na sedačce a postříkaný celý stolek - ,,značka"! Já myslela, že ho snad zabiju. Rychle jsem strhala potahy, aby se to nepropilo na matraci - pochopitelně, že propilo (smrad je tu ještě teď, za 5 dní) Pak jsem s řevem honila kocoura a vyhodila ho kolem té sedačky ze dveří - snad 3m (a mohl být rád, že to nebylo s výkopem...) Celou noc jsem pak strkala potahy do pračky a umývala obývák a ještě ráno, ale moc to nepomohlo. Pak jsem na NETu četla rady co s tím, tak že octem, tak jsem stříkala barák naředěným octem. A zapalujem vonné tyčinky. A okamžitě objednala kocoura na kastraci i když jsme už byli rozmyslení, že ho asi nevykastrujem (oni jsou čistokrevné britky) - no, toto mě přesvědčilo okamžitě. Jedem v úterý. Akorát někteří psali, že když značkuje ze stresu, tak možná bude dál, ale už to nesmrdí. Buď jak buď - jede. Když může být vykuchaná kočka, tak o tu ,,parádu" přijde i milostpán. Včera postříkal zeď u vchodu, takže nám to tu, teď už všude, smrdí jak v zoologické! To je fakt děsný smrad, ani jsem si takový nedokázala představit. Jsem teda celkem zvědavá, jak se bude chovat pak. Asi mi vyškrábe za ,,to"oči
Teď po tom měsíci můžu konstatovat, že : kocour se zklidnil a je z něho zase milý, mazlivý kocourek jako když byl kotě. Zatím neznačkuje a snad (klep, klep, klep) ani nezačne. Jsem ráda, že jsem na tu kastraci manžela přesvědčila. Teda on ho spíš pak rychle přesvědčil ten šílený smrad!

ankaras
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 07:23
- Nahlásit

worick
ty jo, tak jsem to teď přečetla to sis s kocourkem teda užila hlavně že ta kastrace teda pomohla a bude to v pohodě doma se asi nenudíte my byli včera zase u veterináře, ayrin se nemohla vysrandit, tak jí doktor musel vypláchnout a píchnul jí do zadku antibiotika a ted musim zkoumat co ze sebe dostane a zavolat jak to vypadá, jestli dobrá nebo ne

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 13:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ankaras
My včera byli na ,,musherka" v lese a dostali za odměnu litr mléka vychlemstat. Když jsme pak cárali od babči k domovu, oba se mi po cestě posr... Takže spíš opačný problém.
A míváte zácpu často? Doporučuje se přidávat do žrádla trochu oleje nebo lněné semínko. U nás to ,,smrdí" spíš průserem: Woriček sežral něco děsného! Zatím v jeho hovínkách nacházíme pravidelně papírové či čistící ubrousky, zbytky gumových hraček, plátěného kopacího balónu a dokonce drátů co ponechávali po zahradě elektrikáři! Sežere trdlo lautr všechno, co kde najde.

ankaras
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 14:48
- Nahlásit

worick

Woriček sežral něco děsného! Zatím v jeho hovínkách nacházíme pravidelně papírové či čistící ubrousky, zbytky gumových hraček, plátěného kopacího balónu a dokonce drátů co ponechávali po zahradě elektrikáři! Sežere trdlo lautr všechno, co kde najde.
- u nás to je ted taky problém, zácpy nemívá ale pohužel sežrala kost a bohužel jí nestrávila a tak jí doktor včera kousky vyndaval dostal jí dovnitř nějaký mastný antibiotika a musim hlídat hovňajze, ale snad to bude dobrý dneska už srandila

ankaras
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 21:27 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2009 23:31
- Nahlásit

ankaras
hezcí ,,woričci"! To mi připomělo dnešní TV noviny a vraždění tuleních mláďat v Kanadě. To je hnus nejtěžšího kalibru! Já vůbec nedokážu pochopit, že s člověkem co je tohoto schopný, může někdo žít...Že má třeba manželku a ta s ním má děti. A nebojí se, že to někdy udělá i jim.....
Tom byl taky šokovaný (hlavně s čísla 200 000!) a říkal, že vypadají úplně jak náš Woriček. Já přepínám nebo zrovna odcházím.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 16 . 17 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání